Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar Çocuk gelişiminde doğru bilinen yanlışlara dikkati çeken Prof. Dr. Sema Anak, "Demir gereksinimi karşılanamazsa çocuk gece çok huzursuz olur ve uyumakta güçlük çeker. Bilinenin aksine ıspanakta demir azdır ve içerdiği nikotin nedeniyle süt çocuklarına önerilmez. Brokolide ıspanağa nazaran daha fazla demir vardır. Çocuk sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar, inek sütü kullanımı da demir eksikliğinin bir başka önemli nedenidir" dedi.
14.07.2021 Genel Sağlık
Bebeklerde zeka gelişimi
Bebeklerde zeka gelişimi Central Hospital’dan Çocuk Nörolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Aydan Angay, çocuklarda zeka gelişimini ve zeka gelişimini etkileyen faktörleri anlattı. Bebeklerde zeka gelişimini neler etkiler?
6.07.2020 Hamilelik
Kahvaltı yapmayan öğrenciler derslerinde başarısız oluyor!
Kahvaltı yapmayan öğrenciler derslerinde başarısız oluyor! Öğrencinin güne yeterli ve dengeli yapılan bir kahvaltıyla başlamasının okul başarısının artmasına yardımcı olduğu belirtildi.
26.11.2013 Ebeveyn
Sezaryen ve normal doğum arasındaki fark
Sezaryen ve normal doğum arasındaki fark Normal doğumda annenin istediği kadar çocuk doğurabileceği, sezaryenle ise bu sayının sınırlı olacağı belirtildi.
4.11.2013 Aile
Sınırsız yemek doğru değil!
Sınırsız yemek doğru değil! Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay, hamilelik döneminde sağlık bir bebek için sınırsız yemenin doğru olmadığını söyledi.
6.07.2020 Hamilelik
Kahvaltı yapan öğrenciler daha başarılı!
Kahvaltı yapan öğrenciler daha başarılı! Kadıköy Şifa Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Rabia Yurdagül Yeni eğitim ve öğretim yılıyla beraber günlerinin büyük çoğunluğunu okulda geçiren öğrenci ve öğretmenlerin sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşamın devamlılığını sağlayabilmeleri için beslenme önerileri sunuyor.
27.09.2012 Ebeveyn
Haydi çocuklar check-upa!
Haydi çocuklar check-upa! Hastalıklar, çocuğun okuldaki başarısını doğrudan etkiliyor. Okul öncesi yaptıracağınız kan tetkikleri, görme ve işitme testleri sayesinde birçok hastalık erkenden teşhis edilebilir
6.09.2004 Gündem