Kırklareli'de martı ve karabatak avlayan 3 kişiye para cezası
Kırklareli'de martı ve karabatak avlayan 3 kişiye para cezası Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde tüfekle martı ve karabatak avladığı tespit edilen 3 kişiye, 10 bin 929 TL idari para cezası uygulandı.
5.08.2020 Gündem
İzmir'de ilginç olay! Helikopterler denizden su çekerken almış...
İzmir'de ilginç olay! Helikopterler denizden su çekerken almış... İzmir'in Bornova ilçesinde yaralı bulunan karabatak, Hayvanlar İçin Projeler Derneği'nin (HİPDER) desteği ile tedavi ettirildi. Bulunduğu gün yaşanan orman yangınına su taşıyan helikopterlerin denizden su çekerken aldığı tahmin edilen karabatak, sağlığına kavuştuktan sonra su kenarına bırakılarak, doğal yaşamına salındı.
12.08.2019 Gündem
Baraj suları yükselince karabataklar yuvalarını taşıdı
Baraj suları yükselince karabataklar yuvalarını taşıdı Sivas’ın Suşehri ilçesinde baraj sularının yükselmesi üzerine karabatakların yuvalarını taşıdığı ağaçlar ilginç bir görüntü oluşturdu. Sivas’ın Suşehri ilçesinde Kelkit Çayı üzerinde bulunan Çamlıca Barajı gölünde suların yükselmesi ile çay kenarındaki ağaçlık alan sular altında kaldı. Ağaçların bir bölümü ise su yüzeyinde kaldı. Kelkit Çayı kenarında yaşayan kuşlar, yuvalarını bu ağaçlara taşımak zorunda kaldı. Çok sayıda karabatak kuşu yuvasını su yüzeyinde kalan ağaçlara taşıyınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Baraj gölü içerisindeki ağaç dallarında yer alan yuvalar havadan da görüntülendi.
11.09.2019 Yaşam
Eren Vurdem'e 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü
Eren Vurdem'e 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü Yapımını TIMS&B’nin üstlendiği, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın gerçekleştirdiği 'Söz' dizisinde 'Karabatak' karakterine hayat veren Eren Vurdem, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü.
16.02.2018 Cadde
Betül Demir: Çabuk tüketilen şarkılar söylemek istemedim
Betül Demir: Çabuk tüketilen şarkılar söylemek istemedim Türkiye'de popüler ve kaliteli müzik yapmak, bir de üzerine ismini kabul ettirip kalıcı olmak hiç de kolay değil... Betül Demir, müzik yolculuğunda devam ederken bu kriterlere dikkat ediyor, dinleyiciler olarak da bunu çok rahat gözlemleyebiliyoruz. Son yıllarda oyuncu kimliği ile de karşımıza çıkan Betül Demir'in 4. stüdyo albümü 'Esas Duruş' 2017 yazında yayınlandı. Betül Demir, 'Başkalarının ne yaptığından çok kendi ürettiklerime odaklanıyorum. Bu da beni her seferin
12.03.2018 Ünlüler
Böyle balıkçılık yöntemi görülmedi!
Böyle balıkçılık yöntemi görülmedi! Hayrete düşüren balıkçılık yöntemi insanların en zor şartlarda bile neler yapabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Çin’in en temiz nehirlerinden biri olan Li balıkçıların favori mekanlarından biri. Çinli balıkçılar, avcı olarak kullandıkları karabataklarla ilginç bir yönteme imza atıyor. Görüntülerde insanları hayrete düşüren kısmı ise karabatakları salmadan önce gırtlaklarına bağladıklar ip. Avcılar kuşları salmadan önce karabatakların gırtlaklarını sıkıca bağlıyor. Bu sayede kuşlar yakaladıkları balıkları yutamıyor. Bağladıkları karabatakları nehre bırakan balıkçılar heyecanla avlarının gelmesini bekliyor. Suyun altında adeta avlanmak için birbirleriyle yarışan bu kuşlar avlarıyla birlikte kıyıya geri dönüyor. Balıkçıların bu başarılı yöntemi izleyenleri adeta büyülüyor. Öte yandan balıkçılar bu başarının ardından karabatakları, balıklarla ödüllendirmeyi ise ihmal etmiyor.
11.09.2019 İlginç Videolar

Benzer Haber Etiketleri