Karalahana

Karalahana

Son dakika Karalahana haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Karalahana gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Karalahana haber sayfamızda...

Karalahana

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 198 karalahana haberi bulunmuştur.
Karalahana süper besin
Karalahana süper besin Karadeniz Bölgesi’nin temel gıda kaynakları arasındaki karalahanın, sahip olduğu besin değerleriyle süper bir yiyecek olduğu belirtildi.
5.03.2024 Dünya
Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyor
Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyor Menemen, pratikliği ve lezzetiyle Türk mutfağının klasiklerinden biri olma özelliğini korur. Hem kahvaltı sofralarında hem de öğünlerde tercih edilen bu nefis yemek, Türk mutfağının zengin tatlarından biridir. Çakallı menemeni ise neredeyse bilmeyen yoktur. Sizler de Çakallı menemenini aratmayan bu tarifi evinizde yapabilirsiniz.
28.02.2024 Yemek
Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş
Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş Hafifliği ile damakları çatlatan Sütlü Nuriye en sevilen baklavalar arasında başı çekiyor. Bu tatlı, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Sizlerde bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte Sütlü Nuriye tarifi…
28.02.2024 Yemek
Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor
Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor Karalahana sarması, Karadeniz'in kış aylarında sıkça tüketilen, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Ancak, sarma yaparken en büyük sorun genellikle sarmaların dağılmasıdır. Karadenizli hanımların yıllardır ustalıkla uyguladığı bu yöntemle karalahana sarmanız asla dağılmayacak.
26.02.2024 Yemek
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş Türk mutfağının zenginliği içerisinde özel bir yere sahip olan börek çeşitleri, farklı bölgelerde farklı tatlarla buluşarak adeta bir lezzet şöleni sunar. Bu şölenin en özel konuklarından biri de laz kızı böreğidir. İsmi kadar iddialı olan bu börek, kendine özgü iç malzemesi ve hamuruyla damakları çatlatan bir lezzet sunar. İşte, bu nefis böreğin sırlarını keşfetmek için adım adım bir tarif.
15.01.2024 Yemek
Karadenizliler haklı çıktı, en kötüsü değilmiş! Listedeki lahana hangisi?
Karadenizliler haklı çıktı, en kötüsü değilmiş! Listedeki lahana hangisi? Listedeki yanlışlık, tarif kontrol edildiğinde anlaşıldı ve TasteAtlas’ın 'Dünyanın En Kötü 100 Yemeği' listesindeki yemeğin aslında karalahana çorbası olmadığı ortaya çıktı! Karadenizlilerin severek tükettiği yöresel lezzetin ve yapılan hatanın ardındaki bilinmeyen gerçeği, Karadenizli şeflere sorduk.
2.01.2024 Yaşam
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak Kabızlık, sindirim sisteminin düzensiz çalışması sonucu ortaya çıkan günümüzde yaygın bir sorundur. Genellikle önemli bir nedeni olmayan kabızlık yine de rahatsız edici olabilir. Ancak ne yaparsam yapayım kabızlığım geçmedi diyenlerdenseniz bu kürü gece bir kase tüketin. Yoğurdun içine 3 kaşıp karıştırıp yiyince sabaha bir şey bırakmıyor.
26.12.2023 Sağlık
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor Türk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
22.12.2023 Yemek
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyor
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyor Ayva reçeli, hem kendine özgü tadıyla hem de göz alıcı kırmızı rengiyle sofraların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Ancak, reçelin kararması ve renk kaybı gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün. Bu noktada, ayva reçelinin kıpkırmızı ve kararmayan bir şekilde hazırlanması için izlenebilecek püf noktalar ve özel bir tarife odaklanmak, bu lezzeti mükemmelleştirmenin anahtarı olabilir. İşte, parlak ve kararmayan ayva reçeli tarifinizde kullanabileceğiniz önemli ipuçları ve lezzet dolu detaylar….
21.12.2023 Yemek
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyor
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyor Louisiana mutfağı, çeşitli baharatlar, nefis soslar ve çıtır çıtır lezzetlerle ünlüdür. Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi de bu zengin mutfaktan ilham alarak hazırlanan, damakları şenlendiren bir lezzet şölenidir. Bu tarif, tavuk severlerin vazgeçilmezi olmaya aday! İşte, Louisiana mutfağının büyüsünü sofranıza taşıyacak nefis bir çıtır tavuk tarifi ve püf noktaları…
21.12.2023 Yemek
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş!
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş! Pirinç pilavı Türk mutfağında her ana yemeğin yanında ikram edilen kuru lezzetlerden birisidir. Ancak pirinç pilavı yapmak kolay gibi gözükse de kıvamını tutturmak zordur. Genellikle lapa olması gibi problemlerle karşılaşılır. Yılların aşçısı pilavın lezzetine lezzet katan püf noktayı verdi.
19.12.2023 Yemek
Karadeniz usulü karalahana çorbası böyle yapılıyormuş! İçine ekleyince tadı daha güzel oluyor
Karadeniz usulü karalahana çorbası böyle yapılıyormuş! İçine ekleyince tadı daha güzel oluyor Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan karalahana çorbasının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Lahana çorbasının lezzetine lezzet katmak istiyorsanız içine ekleyin. Böyle yapınca tadı daha güzel oluyor.
19.12.2023 Yemek
Yerel tatlarımıza büyük haksızlık
Yerel tatlarımıza büyük haksızlık Avustralya merkezli “Taste Atlas” sitesinin “en kötü yiyecekler” listesine, Karadeniz’in ünlü lahana çorbasıyla Malatya’nın kaymaklı kayısı tatlısını da alması tepkiye neden oldu!
14.12.2023 Dünya
Hamsi Festivali'nde 7 ton hamsi pişirildi, vatandaşlara ikram edildi
Hamsi Festivali'nde 7 ton hamsi pişirildi, vatandaşlara ikram edildi Ordu'da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Hamsi Festivali’nde 7 ton hamsi pişirilip vatandaşlara ikram edildi.
3.12.2023 Gündem
'GastroRize' festivali başladı! 'Türkiye’nin en iyi şefleri bugün burada'
'GastroRize' festivali başladı! 'Türkiye’nin en iyi şefleri bugün burada' Rize Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı 'GastroRize' festivali başladı. 3 gün sürecek festivalde Rize'nin yöresel lezzetleri dünyaca ünlü şeflerin sunumu ile tanıtılacak. Festivalde yöresel ürünler 37 stant ile vatandaşlarla buluşturulacak.
13.10.2023 Haberler
'GastroRize' festivali başladı! 'Türkiye’nin en iyi şefleri bugün burada'
'GastroRize' festivali başladı! 'Türkiye’nin en iyi şefleri bugün burada' Rize Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı 'GastroRize' festivali başladı. 3 gün sürecek festivalde Rize'nin yöresel lezzetleri dünyaca ünlü şeflerin sunumu ile tanıtılacak. Festivalde yöresel ürünler 37 stant ile vatandaşlarla buluşturulacak.
13.10.2023 Gündem
İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz! En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır
İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz! En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır Birçoğumuz sağlıklı beslenme trendlerini ve püf noktalarını takip ediyoruz. Ancak sağlık için ne kadar çok şey yaptığınızı siz bile farketmemiş olabilirsiniz. Bildiğiniz yaşınızdan 3 yaş daha genç olabilir ya da gençleşebilirsiniz. 2 taktik haberimizde.
23.08.2023 Genel Sağlık
MasterChef All Star'da dokunulmazlık mücadelesi! Eleme adayları belli oldu
MasterChef All Star'da dokunulmazlık mücadelesi! Eleme adayları belli oldu All Star' formatı ile ekranlara geri dönen ve jüri koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ile Danilo Zanna'nın oturduğu MasterChef Türkiye tüm hızıyla sürüyor. MasterChef All Star'ın ekrana gelen yeni bölümünde, Kırmızı takım ile Mavi takım karşı karşıya geldi. Kaybeden takım bireysel dokunulmazlık için bir kez daha mutfağa girerken, eleme adayları belli oldu.
12.07.2023 Cadde
Tam bir vitamin deposu! Bağışıklık sisteminizi zırh gibi koruyor
Tam bir vitamin deposu! Bağışıklık sisteminizi zırh gibi koruyor Karalahana, lahana ailesinin bir üyesi olan ve koyu yeşil yapraklara sahip bir sebzedir. Hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebilir ve birçok yemeğe lezzet ve besin katkısı sağlar. İşte Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan karalahananın faydaları...
5.06.2023 Alternatif Tıp
MasterChef'te takım oyununu kim kazandı, bireysel dokunulmazlık kimin oldu?  MasterChef eleme adayları
MasterChef'te takım oyununu kim kazandı, bireysel dokunulmazlık kimin oldu? MasterChef eleme adayları MasterChef'ta takım oyunu nefes kesti! Kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, haftanın ikinci takım oyununda karşı karşıya geldi. MasterChef jürisi, ikinci müsabakada yarışmacılardan Karadeniz mutfağından yemekler istedi. Oyunla birlikte MasterChef dokunulmazlığı kim, hangi takım kazandı? soruları akıllara geldi.
6.10.2022 Bilgi Rehberi
Fetüslerin, anne havuç yiyince güldüğü, karalahana yiyince yüzünü ekşittiği belirlendi
Fetüslerin, anne havuç yiyince güldüğü, karalahana yiyince yüzünü ekşittiği belirlendi Bebeklerin anne karnında tat ve kokuya tepki verdiğine dair ilk doğrudan kanıt elde edildi. Hakemli bilimsel dergi Psychological Science'ta dün yayımlanan araştırmada, bebeklerin havuca “gülen surat” ifadesi, karalahanaya “ağlayan surat” ifadesi takındığı belirlendi.
22.09.2022 Dünya
Bilal Erdoğan GastroRize Günleri’ne katıldı
Bilal Erdoğan GastroRize Günleri’ne katıldı Rize’de devam eden GastroRize Günleri’ne katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, stantları gezerek yöresel yiyecekleri tattı.
27.08.2022 Gündem
Sağlıklı yaşam tüyoları
Sağlıklı yaşam tüyoları Beslenme ve Diyet Uzmanı Beste Alimert Altunörs, katıldığı bir etkinlikte özellikle şehir hayatında yaşayanların, vücudun atabileceğinden daha fazla toksin aldıklarını belirtti.
19.03.2022 Cadde
C vitaminin cilde faydaları neler?
C vitaminin cilde faydaları neler? Vitamin C birçok besin ve besin takviyesinde bulunan bir antioksidandır. Hücre içinde enzimlerin çalışması için gerekli olan vitamin C hem sinir sisteminde nörotransmitter üretimi, hem immün sistem işlevleri, hem de cildin kendini yenilemesinde önemli rol oynar. Plastik,Rekonstrüktif  ve Estetik Cerrahı Doç.Dr.İbrahim Aşkar konu hakkında bilgiler verdi.
27.01.2022 Cilt Bakımı
Karlı kış günlerinin kabusu! Korunmanın iki yolu var
Karlı kış günlerinin kabusu! Korunmanın iki yolu var 'Kış günlerinin korkulu rüyası' olarak adlandırılan 'karakoncolos' efsanesi yüzyıllardır aramızda dolaşıyor! Özellikle karlı ve soğuk günlerde ortaya çıktığına inanılan bu mitolojik varlığın hikâyesi, Orta Asya'dan Anadolu'ya hatta Balkanlar'a kadar uzanıyor. İnanışa göre, bu korkutucu varlıktan korunmanın ise sadece iki yolu var!
20.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Karalahana ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.