Zeynep Aktaş

Zeynep Aktaş

Son dakika zeynep aktaş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zeynep aktaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zeynep aktaş haber sayfamızda...

Zeynep Aktaş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 355 zeynep aktaş haberi bulunmuştur.
Para piyasası fonları gözleri üzerine çekti
Para piyasası fonları gözleri üzerine çekti Global piyasalarda, enflasyonla mücadele için başlatılan faiz artışı süreci sona yaklaşıyor. Yurt içinde ise yüksek faizler gözleri para piyasası fonlarına çevirdi.
11.03.2024 Milliyet Executive
2024 portföy dengeleme yılı
2024 portföy dengeleme yılı 2024 yılı yatırımcılar için bir dengelenme dönemi. Hisse senetlerindeki dalgalanmadan yorulanlar, altın - döviz - faiz seçenekleri arasında tercih zorluğu çekenler yatırım fonlarına yöneliyor. Peki fon seçenekleri nasıl?
12.02.2024 Milliyet Executive
İşte 2024 penceresinden 'riskler ve fırsatlar'! 2024'ün 'ana teması' TL varlıklar olacak
İşte 2024 penceresinden 'riskler ve fırsatlar'! 2024'ün 'ana teması' TL varlıklar olacak 2024 yılı riskleri ve fırsatları ile birlikte geliyor. Küresel bazda yaşanacak seçimler, merkez bankalarının adımları jeopolitik gerilimler yatırımda yeni fırsat pencereleri açıyor. 2024 yılının en önemli yatırım teması ise Türk lirasının değer kazanma potansiyelini taşıması...
8.01.2024 Milliyet Executive
Enflasyon muhasebesi 'aktifi kârlı' olana yarar
Enflasyon muhasebesi 'aktifi kârlı' olana yarar Enflasyon muhasebesi ile birlikte aktifleri (varlıkları) ve aktif kârlılığı güçlü şirketler daha fazla ön plana çıkacak. Varlık büyüklükleri ve aktif kârlılıklarına göre borsa şirketlerini inceledik…
8.12.2023 Milliyet Executive
Yeni yaklaşım temkinli adım
Yeni yaklaşım temkinli adım Para politikasında adımlar sıkılaştıkça şirketlerin yaklaşımları da değişiyor. Şimdi adımlar daha temkinli atılacak. Kredi kullanımı azalırken özel sektör tahvilleri devrede. Her şirket kendi özkaynağına yönelirken maliyetleri düşürecek...
10.11.2023 Milliyet Executive
Banka ve şirketler tahvil ihraç atağında
Banka ve şirketler tahvil ihraç atağında Banka ve şirketlerin son aylarda borçlanma araçlarında artış var. Sıkı para politikasının uygulanmaya başlamasından bu yana 127 şirket tahvil ihracı için onay aldı.
8.10.2023 Milliyet Executive
Bankalar ve şirketler ihraç kuyruğuna girdi
Bankalar ve şirketler ihraç kuyruğuna girdi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son yayımladığı bültenle, 13 şirketin tahvil ve finansman bonosu ihracına onay verdiğini duyurdu. Bilindiği üzere, banka ve şirketler yatırımını finanse etmek ya da işletme giderlerini karşılamak gayesiyle piyasadan borçlanmaya gidebiliyor.
16.09.2023 Ekonomi
Kâr marjını artıran şirket kazandırıyor
Kâr marjını artıran şirket kazandırıyor Son üç yılda kâr marjını her yıl artırmayı başaran şirketler, yılbaşından bu yana yatırımcılarına kazandırdı. Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 Endeksine dahil 23 şirket son üç yılda kâr marjını artırdı. Bu şirketlerden üçü dışındakilerin tümü yılbaşından bu yana yatırımcısına kazandırdı.
14.09.2023 Milliyet Executive
Elektrikli otodan yapay zekaya kadar yatırım imkânı: Fonda bol bol tema var
Elektrikli otodan yapay zekaya kadar yatırım imkânı: Fonda bol bol tema var Yatırım fonlarında çeşitliliğe bağlı olarak ilgi de artıyor. Bu yıl yatırım fonu sayısı 1.644'e çıktı. Yapay zekâdan yenilenebilir enerjiye geniş bir yelpaze sunan tematik fonlar getiride yılbaşından bu yana borsayı geride bıraktı.
9.08.2023 Milliyet Executive
Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkiler? Altın, dolar ve borsaya yatırım yapanlar dikkat
Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkiler? Altın, dolar ve borsaya yatırım yapanlar dikkat Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17,5 seviyesine yükseltti. Peki bu karar altın, dolar ve borsayı nasıl etkiler? İşte detaylar...
21.07.2023 Ekonomi
Şirketler için enflasyon döneminde 2 önemli gösterge
Şirketler için enflasyon döneminde 2 önemli gösterge Enflasyonun arttığı dönemlerde şirketler için FAVÖK marjı ve özvarlık kârlılığı daha fazla öne çıkar. Bu yazıda borsadaki şirketlerden yola çıkarak iki kavram üzerinde duracağız...
14.07.2023 Milliyet Executive
Net satış, ihracat ve kârda büyük artış
Net satış, ihracat ve kârda büyük artış Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye’nin bu yıl 16’ncısını gerçekleştirdikleri ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye Araştırması, dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu.
5.07.2023 Ekonomi
6 ayda hafızlığını tamamladı! 18 saatte Kur'an-ı Kerim'i ezbere hatmetti
6 ayda hafızlığını tamamladı! 18 saatte Kur'an-ı Kerim'i ezbere hatmetti Bolu'da Kırgızistan uyruklu öğrenci Aycan Aharbaeva, 18 saatte Kur'an-ı Kerim'i ezbere hatmetti.
21.06.2023 Gündem
'Büyüme şirketleri' için yatırım dönemi
'Büyüme şirketleri' için yatırım dönemi Seçimlerin sonuçlanmasıyla gözler ekonomiye döndü. İlk gelen veri büyümeyle ilgili. Deprem felaketinin de yaşandığı yılın ilk çeyreğinde Türkiye yüzde 4 büyüdü. 'Büyüme şirketleri', yatırımcılar için bir alternatif.
9.06.2023 Milliyet Executive
Yüksek belirsizlikte birikimleri korumak
Yüksek belirsizlikte birikimleri korumak Piyasalar seçim öncesi beklemeye geçerken, yurt dışı gelişmeleri de takip ediyor. Peki, yatırımcılar karar alma noktasında nelere dikkat edecek? Hangi enstrümanlar öne çıkacak?
10.05.2023 Milliyet Executive
‘Okuyun, paranızı  kendiniz kazanın’
‘Okuyun, paranızı kendiniz kazanın’ İzmir, Menderes’in Efemçukuru Köyü’nün ilk üniversite mezunu, ‘Kız çocuğu okuyup da ne olacak’ diyenlere inat Ayşe , Hatice , Zeynep ve Emine  oldu. Ayşe ve Hatice, kız çocuklarına seslendi: ‘Okuyun, paranızı kendiniz kazanın’.
1.05.2023 Gündem
Değişken piyasalarda doğru hamleler yapmak
Değişken piyasalarda doğru hamleler yapmak Küresel bazda yaşanan gelişmeler önümüzdeki döneme ilişkin karamsar bir tablo çizerken, deprem sonrası yaklaşan seçim, Türkiye’de ana gündemi oluşturuyor. Peki değişken koşullar içerisinde doğru yatırım hamleleri neler?
9.04.2023 Milliyet Executive
Olağandışı gelişmeler ve güvenli yatırım
Olağandışı gelişmeler ve güvenli yatırım Depremdeki can kayıpları Türkiye’yi yasa boğdu. Afet, paranın güvenli adreslerini de sorgulattı. Yastık altı birikimler enkazda kaldı. Paranın sistemde olmasının önemi görüldü.
9.03.2023 Milliyet Executive
2023’te yıldızı parlayanlar: Ulaşım, turizm ve enerji
2023’te yıldızı parlayanlar: Ulaşım, turizm ve enerji Önce pandemi, sonra Rusya - Ukrayna savaşı ve ardından enflasyon kıskacı altında kalan ekonomiler oldukça sıkıntılı bir süreç yaşadı. Küresel bazda 2023 yılında toparlanma çabası ağırlık bulacak. Türkiye’de bu süreçte ulaşım, turizm ve enerji sektörleri öne çıkıyor...
15.02.2023 Milliyet Executive
Sektör sektör 2023 öngörüsü
Sektör sektör 2023 öngörüsü Geçtiğimiz yılın ilk yarısında Türkiye ekonomisinde pozitif bir görünüm gözlendi. 2022’nin ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 7.5 büyüdü.
9.01.2023 Milliyet Executive
Sürdürülebilirlik rüzgârı borsada artık daha hızlı
Sürdürülebilirlik rüzgârı borsada artık daha hızlı Sekiz yıldır BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ni hesaplayan Borsa İstanbul şimdi de Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ni açıkladı. Artık sürdürülebilirliğe yatırım yapmak isteyenler daha kolay hisse seçebilecek.
14.12.2022 Milliyet Executive
Sizin yatırım temanız hangisi?
Sizin yatırım temanız hangisi? Yatırım fonlarındaki çeşitliliğe bağlı ilgi artıyor. 2022’de yatırım fonu sayısı 1.303 oldu. Bunlar arasında stratejilerinde teknoloji, alternatif enerji gibi belli temaları öne çıkaranlar dikkat çekiyor.
9.11.2022 Milliyet Executive
Tematik fonlar ve kadın istihdamı
Tematik fonlar ve kadın istihdamı Kadınların istihdamını ve yönetimde söz sahibi olmalarını destekleyen şirketlere yatırım yapan bir tematik fona beraberce göz atalım.
7.10.2022 Milliyet Executive

Benzer Haber Etiketleri

Zeynep Aktaş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.