Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent Türkiye, tarih boyunca insanlığa yön vermiş medeniyetlerin doğduğu ve geliştiği bir coğrafya olma özelliği taşıyor. Daha yerleşik hayata geçilmemiş olan dönemlerde bile Göbeklitepe ve Nevala Çori gibi olağanüstü yapıların kurulduğu Anadolu toprakları sonrasında tarihteki ilk kentleşme örneklerinden biri olan Çatalhöyük gibi yerleşimlere de ev sahipliği yapmakta. Doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi mirasıyla hayranlık uyandıran Türkiye'de 18 yer UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. 85 bölge ise UNESCO'nun Geçici Dünya Mirası Listesi'nde. Böylesi zengin bir coğrafyayı hakkıyla gezebilmek için elbette çok uzun yıllar gerekiyor. Demir Çağı'ndan Orta Çağ'a kadar onlarca yerleşimin kurulduğu Anadolu coğrafyasında mutlaka görmeniz gereken 44 antik kenti sıraladık. Ancak Türkiye'nin farklı bölgelerinde görülmeye değer daha nice antik yerleşimin bulunduğunu da hatırlatmış olalım.
2.10.2021 Tatil
Karatepe Türkiye'nin tanıtım yüzü olmaya aday
Karatepe Türkiye'nin tanıtım yüzü olmaya aday UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Karatepe Aslantaş Arkeoloji Alanı, Osmaniye ve Türkiye'nin yeni tanıtım yüzü olmaya hazırlanıyor.
20.04.2020 Tatil
Kırmızı ışıkta geçen otomobili tır biçti
Kırmızı ışıkta geçen otomobili tır biçti Kocaeli’nin Karatepe ilçesinde kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen otomobil, karşı yönden gelen tırın çarpması sonucu hurdaya döndü. Bir minibüsün de karıştığı kazada 4 kişi yaralandı. Kaza, 22.00 sıralarında Karatepe Uzuntarla ışıklar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Uzuntarla merkezinden Sakarya istikametine dönmek üzere yola çıkan Kıymet B. idaresindeki 34 HV 961 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta yola çıktı. Bu sırada Sakarya istikametinden İzmit istikametine gitmekte olan Şaban D. idaresindeki 59 RE 861 plakalı tır, duramayarak önce otomobile sonra da aynı yönde gitmekte olan İhsan N.T. idaresindeki 54 E 5247 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobildeki sürücü Kıymet B. Kamile B. ve Uğur B. araç içinde sıkışarak, minibüsteki Yılmaz S. ise hafif şekilde yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 Acil Yardım ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden kurtarılan 2’si kadın 3 kişi ve minibüsteki 1 yolcu sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. Polis ekipleri kaza hakkında inceleme başlattı.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri