Kargu

Kargu

Son dakika kargu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kargu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kargu haber sayfamızda...

Kargu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 88 kargu haberi bulunmuştur.
'Karaok'tan kaçış yok! Roketsan duyurdu: Tam isabet
'Karaok'tan kaçış yok! Roketsan duyurdu: Tam isabet Savunma sanayine ilişkin atılımlar devam ediyor. Roketsan, TSK'nın gücüne güç katacak 'Karaok'u görücüye çıkardı.
26.11.2023 Haberler
'Karaok'tan kaçış yok! Roketsan duyurdu: Tam isabet
'Karaok'tan kaçış yok! Roketsan duyurdu: Tam isabet Savunma sanayine ilişkin atılımlar devam ediyor. Roketsan, TSK'nın gücüne güç katacak 'Karaok'u görücüye çıkardı.
26.11.2023 Gündem
Kendisi hafif etkisi 'ağır!' ALPAGU ilk kez ihraç edildi
Kendisi hafif etkisi 'ağır!' ALPAGU ilk kez ihraç edildi Önce İkinci Karabağ Savaşı ardından Rusya-Ukrayna Savaşı ile birlikte 'Kamikaze İHA' olarak adlandırılan drone sistemlerinin muharebe sahalarındaki önemi giderek artıyor. İHA ve SİHA sistemleri söz konusu olduğunda dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Türkiye, yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiriyor. Bu kapsamda önemli bir ihraç başarısı da STM'den geldi. Türk mühendisler tarafından geliştirilen kamikaze İHA 'ALPAGU' ilk kez ihraç edildi ve Türkiye bu alanda büyük bir başarıya daha imza attı.
17.11.2023 Gündem
Milli duruşun simgesi
Milli duruşun simgesi Gazi Mustafa Kemal, 1925’te Türk Tayyare Cemiyeti’nin açılışında şunları söylüyor. “İstikbal göklerdedir. Çünkü göklerini koruyamayan milletler yarınlardan asla emin olamazlar.” Türkiye, Vecihi Hürkuş’tan Nuri Demirağ’a kadar çok değerli isimlerin projelerinin rafa kaldırıldığı dönemden bugün kimi hava platformlarında dünyanın en iyi ürünlerinden biri olma noktası geldi.
28.10.2023 Gündem
TSK'dan dev tatbikat! Akıncı TİHA tam isabet...
TSK'dan dev tatbikat! Akıncı TİHA tam isabet... TSK'nın ateş gücünün sergilendiği, 'Ateş Serbest- 2023 Tatbikatı' gerçekleştirildi. Faaliyette, TSK envanterinde bulunan silah sistemlerinin 50’si sergilenirken, 42 silah sistemi ise aktif olarak atışlarda kullanıldı.
13.10.2023 Gündem
Savunma alanında Türkiye’nin gururu
Savunma alanında Türkiye’nin gururu Ankara’da bugün sona erecek TEKNOFEST’te öne çıkan savunma sanayii ürünleri, ziyaretçilere büyük gurur yaşattı. Stantları gezenler, ROKETSAN, ASELSAN ve HAVELSAN’a ait birçok yeni ürünü ilgiyle inceledi.
3.09.2023 Gündem
Savunma sanayii hayat kurtarıyor
Savunma sanayii hayat kurtarıyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından arama kurtarmadan hasar tespitine kadar uzanan geniş bir alanda askeri amaçlarla geliştirilmiş savunma sanayii alanındaki teknolojiden önemli ölçüde yararlanıldı.
9.05.2023 Gündem
Kış Tatbikatı-2023 sona erdi
Kış Tatbikatı-2023 sona erdi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından 'Kış Tatbikatı- 2023' bugün yapılan Seçkin Gözlemci Günü ile sona erdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra Azerbaycan ve Gürcistan savunma bakanlarının da izlediği tatbikatta bazı silah ve cihazlar ilk kez kullanıldı.
2.02.2023 Gündem
İlk milli fırkateyn 2023’te denizde
İlk milli fırkateyn 2023’te denizde Türk savunma sanayiinin önde gelen firmalarından STM’nin Genel Müdürü Özgür Güleryüz, 2023 yılı hedeflerini Milliyet’e anlattı.
10.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “2022 sonunda hedefimiz savunma sanayii ihracatımızı 4 milyar doların üstüne çıkarmaktır”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “2022 sonunda hedefimiz savunma sanayii ihracatımızı 4 milyar doların üstüne çıkarmaktır” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, geçtiğimiz yıl savunma sanayii ihracatının 3,2 milyar dolar ile kendi rekorunu kırdığını hatırlatarak, “2022 yıl sonu hedefimiz bu rakamı 4 milyar doların üstüne çıkarmaktır” dedi.
25.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Çok önemli gelişmeleri paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Çok önemli gelişmeleri paylaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye’nin ilk çıkarma gemisi TCG Anadolu'nun yıl sonu itibarıyla Deniz Kuvvetlerimize teslim edilmesi planlanmakta. 2023’te Milli Muharip Uçak, Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı, Bayraktar TB3 SİHA, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı ve Ağır Sınıf ATAK Helikopteri gibi projelerde çok önemli gelişmeleri yüce milletimizle paylaşacağız" dedi.
25.11.2022 Gündem
"Ateş Serbest-2022" Tatbikatı nefes kesti
"Ateş Serbest-2022" Tatbikatı nefes kesti TSK'nın ateş gücünün sergilendiği "Ateş Serbest-2022" faaliyetinde hedefler, aralarında milli imkanlarla üretilen Fırtına obüsleri, Kargu kamikaze dron, Cirit ve L-UMTAS füzelerinin olduğu silah sistemleri tarafından tam isabetle vurularak imha edildi.
18.10.2022 Haberler
TSK'nın ateş gücünün sergilendiği 'Ateş Serbest-2022 Tatbikatı' nefes kesti
TSK'nın ateş gücünün sergilendiği 'Ateş Serbest-2022 Tatbikatı' nefes kesti TSK'nın ateş gücünün sergilendiği "Ateş Serbest-2022" faaliyetinde hedefler, aralarında milli imkanlarla üretilen Fırtına obüsleri, Kargu kamikaze drone, Cirit ve L-UMTAS füzelerinin olduğu silah sistemleri tarafından tam isabetle vurularak imha edildi.
18.10.2022 Gündem
‘Ateş Serbest-2022 Tatbikatı’ nefes kesti
‘Ateş Serbest-2022 Tatbikatı’ nefes kesti TSK'nın ateş gücünün sergilendiği "Ateş Serbest-2022" faaliyetinde hedefler, aralarında milli imkanlarla üretilen Fırtına obüsleri, Kargu kamikaze drone, Cirit ve L-UMTAS füzelerinin olduğu silah sistemleri tarafından tam isabetle vurularak imha edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin tehdit değil güvenli bir müttefik olduğunu belirterek "Oldubittiye meydan vermeyiz" dedi.
18.10.2022 Gündem
Türk SİHA’ları hesabı bozdu
Türk SİHA’ları hesabı bozdu Türkiye’ye karşı hava üstünlüğü sağlamaya çalışan Yunanistan’ın planlarını Türk SİHA’ları bozdu. Ege ve Akdeniz semalarındaki her SİHA için bir savaş uçağı kaldırmanın yüksek maliyeti Yunanistan’ı çaresiz durumda bırakıyor.
5.09.2022 Gündem
İsmail Demir açıkladı! TOGAN’ın ilk teslimatı gerçekleştirildi
İsmail Demir açıkladı! TOGAN’ın ilk teslimatı gerçekleştirildi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, döner kanatlı milli gözcü İHA TOGAN ile ilgili sosyal medyadan önemli bir açıklama yaptı.
7.08.2022 Haberler
İsmail Demir açıkladı! TOGAN’ın ilk teslimatı gerçekleştirildi
İsmail Demir açıkladı! TOGAN’ın ilk teslimatı gerçekleştirildi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, döner kanatlı milli gözcü İHA TOGAN ile ilgili sosyal medyadan önemli bir açıklama yaptı.
7.08.2022 Ekonomi
Dünyada çok az ülkede var! İHA ALPAGU testi başarıyla geçti
Dünyada çok az ülkede var! İHA ALPAGU testi başarıyla geçti Taktik mini İHA KARGU ve mühimmat bırakabilen BOYGA'nın envantere girmesinin ardından sıra sabit kanatlı vurucu İHA ALPAGU'ya geldi.
1.07.2022 Ekonomi
Savunma sanayiisinde kadın gücü! TCG İstanbul, Kargu ve pek çok önemli projede çalıştılar
Savunma sanayiisinde kadın gücü! TCG İstanbul, Kargu ve pek çok önemli projede çalıştılar Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin (STM) kadın mühendisleri, Türk savunma sanayiisinin milli projelerinde etkin görev alıyor.
24.06.2022 Gündem
İsmail Demir açıkladı! Kamikaze İHA KARGU'nun teslimatı gerçekleşti
İsmail Demir açıkladı! Kamikaze İHA KARGU'nun teslimatı gerçekleşti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı paylaşımla KARGU teslimatını duyurdu.
12.06.2022 Haberler
İsmail Demir açıkladı! KARGU'nun teslimatı gerçekleşti
İsmail Demir açıkladı! KARGU'nun teslimatı gerçekleşti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı paylaşımla KARGU teslimatını duyurdu.
12.06.2022 Ekonomi
Karadeniz'de sürüklenen mayınları ANKA tespit etti
Karadeniz'de sürüklenen mayınları ANKA tespit etti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Karadeniz'de sürüklenen serseri mayın tespit çalışmalarının Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan ANKA İHA’ya entegre edilen SAR-Sentetik Açıklıklı Radarlar ile başarılı şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu.
12.04.2022 Gündem
SSB Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi
SSB Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, yerli insansız hava muhabere aracı KARGU’nun yeni teslimatlarının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) gerçekleştirildiğini söyledi.
10.04.2022 Haberler
İsmail Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi
İsmail Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli insansız hava muhabere aracı KARGU’nun yeni teslimatlarının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) gerçekleştirildiğini söyledi.
10.04.2022 Ekonomi
2021 yılına damga vurdular! Savunma sanayiinde tarihi başarı
2021 yılına damga vurdular! Savunma sanayiinde tarihi başarı Türkiye’nin sadece ekonomisinde değil diğer alanlarında da önemli yeri olan yerli ve milli savunma sanayiinde 2021 yılı başarılarla geçti. Birbirinden farklı ihtiyaçlarda ortaya konan çözümler Ankara’yı gelecek hedeflerine bir adım daha yaklaştırdı.
30.12.2021 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kargu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.