Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? Mide ve Karın Şişkinliğine Evde Doğal Çözüm
Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? Mide ve Karın Şişkinliğine Evde Doğal Çözüm Toplumun büyük bir kısmında görülebilen mide şişkinliğinin nedeni bağırsak ve mide bakterilerinin oluşturduğu gazlardır. İnsanın yaşam kalitesini oldukça düşüren mide şişkinliği karın şişliği, gaz sancısı gibi şikayetlerle kendini göstermektedir. Mide şişkinliği bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilirken genellikle beslenme alışkanlıkları ile sindirim sisteminin tolere edemediği besinler nedeniyle sorun haline geliyor. Ancak evde yapılabilecek bazı doğal ve bitkisel yöntemlerle mide şişkinliğine çözüm bulunabilir. Mide şişkinliğine ne iyi gelir? diyorsanız “Mide ve karın şişkinliğine evde doğal çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Sabah şişkinliğini atmak için tüketilecek en iyi 5 kahvaltılık besin
Sabah şişkinliğini atmak için tüketilecek en iyi 5 kahvaltılık besin Şişkin bir karın, mide ağrısı ve rahatsız edici bir tokluk hissiyle mi uyandınız? Dünyada üzerindeki milyonlarca kişinin yaşadığı bu sorunun aslında pek çok nedeni olabilir. Daha çok besinler ile ilişkilendirdiğimiz bu ödem tutma, şişkinlik problemini çözmek ise sanıldığı kadar zor ve imkansız değil. Kahvaltı öğününüze yapacağınız ufak tefek eklemelerle bütün bir günü şişmekten gerilmiş bir karın ile geçirmekten kurtulabilirsiniz. İşte şiş bir şekilde uyandığınızda sizi rahatlatacak 5 besin...-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
Karın şişkinliği nasıl geçer?
Karın şişkinliği nasıl geçer? Kadınların adet döngülerindeki düzensizliğin karın şişkinliğine neden olabildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, karın şişkinliğini geçirecek önerilerde bulundu. Karın şişliği günümüzde en sık gördüğümüz rahatsızlıklardan bir tanesidir. Özellikle kadınlarda hormonal döngülerine ve adet düzenlerine bağlı olarak karında şişkinlik sıklıkla rastladığımız bir durumdur. Kadın ya da erkeklere baktığımız zaman karın şişkinliği günümüzde sık rastlanan ve bu durumun altında yanlış beslenme, stresli hayat gibi faktörlerin olduğunu görmekteyiz. Karın şişkinliğinden muzdarip kişilerin öncelikle yemekleri yavaş yemeleri gerekmektedir. Günümüz koşuşturması içinde fast-food beslenme, hızlıca yeme ve her zaman bir yere yetişme kaygılarımız olması sebebiyle çiğnemeyi ihmal edebiliyoruz. Bu durum ise bağırsak hareketlerini etkilemesi ile rahatsızlık hissi oluşturmaktadır. Karın şişkinliğiniz eğer uzun süre devam ediyor, mide problemleri eşlik ediyorsa mutlaka doktora görünülmelidir. Kadınlarda karın şişliğine baktığımız zamanda ise adet döngülerindeki düzensizliğin buna sebebiyet verdiği, artan progesteron hormonunun bağırsaklarda yarattığı yavaşlık nedeni ile hem dışkılamanın bozulduğu hem de karında şişkinlik olduğunu görmekteyiz.
9.08.2021 Sağlık
Karın şişkinliği şikayetiyle gitti! Tümör çıktı
Karın şişkinliği şikayetiyle gitti! Tümör çıktı İstanbul'da yaşayan 76 yaşındaki Nizamettin Ergün, yaklaşık 3 ay önce karın şişkinliği yaşamaya başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan yaşlı adam, sorunun hareketsizlik ve gaz şişkinliğinden kaynaklandığını düşündü. Şikâyetleri giderek artan Ergün, normalleşme süreci sonrası soluğu hastanede aldı. Yapılan tetkikler ve çekilen MR sonuçları doktorları bile şaşırttı. Yaşlı adamın karnında tespit edilen yaklaşık 3 bebek büyüklüğünde, 10 kilogramlık kitle 8 saatlik zorlu bir ameliyatla çıkarıldı. Böyle bir durumu tahmin dahi etmediğini anlatan Ergün, "Çok şaşırdım, hatta şaşırmak az bir kelime. Bir insan karnında bu kadar büyük bir kitleyi nasıl taşır. Ameliyat sonrası o kadar rahatladım ki, önceki halimle kendimi hiç karşılaştıramıyorum" dedi.
4.07.2020 Haberler