Kaşif

Kaşif

Son dakika kaşif haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kaşif gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kaşif haber sayfamızda...

Kaşif

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 758 kaşif haberi bulunmuştur.
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler”
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler” AİHM geçtiğimiz hafta iklim eylemsizliği nedeniyle insan haklarının ihlal edildiğini açıklayarak oldukça önemli bir karar verdi. Biz de bu önemli kararla birlikte 19 Nisan Global İklim Grevi öncesi “Eko Öyküler” kitabının sayfalarını karıştırdık ve Greta’dan Hayrettin Karaca’ya dünyanın her yerinden iklim aktivistlerine baktık.
13.04.2024 Pazar
K ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: K Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
K ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: K Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftler için en eğlenceli süreçlerden birisi de bebeklerine verecekleri isim oluyor. Bu dönemde derin bir araştırma sürecine giren anne ve baba adayları erkek isimleri ve anlamları konusunda bilgi topluyor. Karar vermesi zor olan isimler konusunda ebeveynler keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan, popüler ve modern çağa uygun isimler seçmek istiyor. Ancak aileler isimlerin yanı sıra anlamları hakkında da özen gösteriyor. K harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “K ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Bebek İsimleri 2024: Kız ve Erkek Bebeklere Verebileceğiniz Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Kız ve Erkek Bebeklere Verebileceğiniz Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
2.01.2024 Bebek
Ortadoğu’da sınırları belirleyen kadın: Gertrude Bell
Ortadoğu’da sınırları belirleyen kadın: Gertrude Bell Gertrude Bell’in İngiltere’de başlayan hayatı Irak’ta son buldu. Araplar onu “Çöl kraliçesi” diye överken, Türkler “Çöl cadısı” diye yeriyordu. Nefretinin arkasında belki de nişanlısının Çanakkale’de öldürülmesi yatıyordu
24.12.2023 Gündem
Japon deprem uzmanı Moriwaki tarih verip uyardı: 'İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat'
Japon deprem uzmanı Moriwaki tarih verip uyardı: 'İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat' Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya harekete geçtiğine dikkat çekerek, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu bölgesi için uyardı.
29.11.2023 Haberler
Son dakika... Japon deprem uzmanı Moriwaki tarih verip uyardı: 'İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat'
Son dakika... Japon deprem uzmanı Moriwaki tarih verip uyardı: 'İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat' Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya harekete geçtiğine dikkat çekerek, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu bölgesi için uyardı.
29.11.2023 Gündem
Başarıya giden yolda ‘henüz’ün gücü
Başarıya giden yolda ‘henüz’ün gücü Umutsuzluğa kapılıp ‘Ben yapamıyorum’ diyen öğrencinize ya da çocuğunuza ‘Büyüme Zihniyeti’ ile her zorluğun yeni bir kapı açan fırsat olduğunu aşılayın, potansiyelini gösterin.
21.10.2023 Pazar
Titan faciasında yeni gelişme! Ölenlerin parçaları bulundu, şimdi ne olacak?
Titan faciasında yeni gelişme! Ölenlerin parçaları bulundu, şimdi ne olacak? Geçtiğimiz haziran ayında tüm dünyanın ilgisini bir kez daha Titanik’e yönelten Titan denizaltı kazasının üzerinden 4 ay geçti. Bölgede yapılan çalışmalarda ise bugün itibarıyla yeni bir gelişme yaşandı. Denizaltıya ait yeni parçalar bulunduğunu açıklayan yetkililer, bunlar arasında insan kalıntıları olduğunu da söyledi. Peki şimdi ne olacak? İşte cevabı.
11.10.2023 Dünya
‘Hayali kıta’nın gerçek sınırları
‘Hayali kıta’nın gerçek sınırları Yunan filozof Aristoteles, astronom Batlamyus ve coğrafyacı Eratosthenes...
1.10.2023 Gündem
Kayıp kıta Zelandiya'nın haritası çıkartıldı! 375 yıl sonra gelen kanıt
Kayıp kıta Zelandiya'nın haritası çıkartıldı! 375 yıl sonra gelen kanıt Yunan filozof Aristoteles, astronom Batlamyus ve coğrafyacı Eratosthenes'in tarif ettiği hayali kıtaya, kartograflar Latince "güneydeki bilinmeyen toprak" anlamına gelen Terra Australis Incognita adını vermişlerdi.
29.09.2023 Dünya
'Ölüm' kavşağı! İki otomobil çarpıştı, bölgeden ilk görüntüler geldi
'Ölüm' kavşağı! İki otomobil çarpıştı, bölgeden ilk görüntüler geldi İki otomobilin kavşakta çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 4'ü çocuk 7 kişinin yaralandığı kazadan ilk görüntüler de geldi.
17.08.2023 Gündem
Bisikletiyle İpek Yolu’nda
Bisikletiyle İpek Yolu’nda Tarihi 2500 yıl öncesine kadar inen ve M.Ö. 130 yılında Çin Han Hanedanlığı tarafından resmen kurulan antik dünyanın ticaret kuşağı İpek Yolu’nu genç bir Türk bisikletiyle geçecek.
24.07.2023 Gündem
Titan’ın enkazında insan kalıntıları
Titan’ın enkazında insan kalıntıları ABD’li OceanGate şirketine ait turistik denizaltı Titan, 18 Eylül’de, 5 yolcusunu Atlas Okyanusu’nun 3.800 metre derinliğindeki Titanik gemisinin enkazını görmeye götürürken patlamayla parçalanmıştı.
30.06.2023 Dünya
Ceset parçaları tespit edildi! Milyarderlerin mezarı 3810 metreden çıkartıldı
Ceset parçaları tespit edildi! Milyarderlerin mezarı 3810 metreden çıkartıldı 5 kişinin korkunç şekilde öldüğü Titan denizaltısının kalıntıları su yüzeyine çıkartıldı. ABD tarafından ise talihsiz kaşiflerin cesetleriyle ilgili açıklama geldi.
29.06.2023 Dünya
Titan patlamasa rekor kıracaktı! Yanındaki zeka küpü ve kameranın sırrı
Titan patlamasa rekor kıracaktı! Yanındaki zeka küpü ve kameranın sırrı Atlantik Okyanusu'nda Titanik enkazına yaptığı turistik dalışın ardından kaybolan 'Titan' denizaltı 5 kişiye mezar oldu. Korkunç olayın yankıları sürerken, kurbanlara ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Babalar Günü’nde babasını yalnız bırakmak istemediği için denizaltına bindiği ortaya çıkan 19 yaşındaki Süleyman Davut'un yanındaki zeka küpü ve kameranın sırrını annesi açıkladı.
26.06.2023 Dünya
Titanik’e giderken ölümü göze almış
Titanik’e giderken ölümü göze almış ABD’li OceanGate şirketine ait turistik denizaltı Titan ile 18 Eylül’de, Atlas Okyanusu’nun dibindeki Titanik gemisinin enkazını görmeye giden 5 kişi ölmüştü.
26.06.2023 Dünya
Titan denizaltısı patlayarak parçalandı, 5 kişi öldü: Korkmasına rağmen babası için katılmış
Titan denizaltısı patlayarak parçalandı, 5 kişi öldü: Korkmasına rağmen babası için katılmış Enkaz parçaları bulunan Titan denizaltısı 5 kişiye mezar oldu. Aracın patladığını gösteren sesin kayıp ihbarından birkaç saat sonra tespit edildiği iddia edildi. 19 yaşındaki Süleyman Davut’un ise yolculuktan korktuğu, babasını mutlu etmek için dalışa katıldığı ortaya çıktı.
24.06.2023 Dünya
Göz açıp kapayıncaya kadar ölmüşler! Titan'ın enkazından geriye bunlar kaldı
Göz açıp kapayıncaya kadar ölmüşler! Titan'ın enkazından geriye bunlar kaldı Atlantik Okyanusu'nda kaybolan ve 18 Haziran’dan bu yana arama çalışmalarının devam ettiği denizaltıda bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Denizaltının feci bir şekilde patladığını tahmin eden yetkililere göre enkaz, Titanik’e yaklaşık 500 metre mesafede. Şimdi gözler, Titan ve 5 yolcusundan geriye kalanların kurtarılmasına çevrildi.
23.06.2023 Dünya
Feci şekilde patlamış
Feci şekilde patlamış Atlantik’in derinliklerindeki Titanik batığına inen kayıp denizaltının enkazı 5. günde bulundu. Aracın son sinyalin alındığı dalıştan 1 saat 45 dakika sonra basınç kaybı nedeniyle patladığı ve 5 kişinin öldüğü belirtildi.
23.06.2023 Dünya
Titan'dan acı haber: Denizaltı enkazına ulaşıldı, feci şekilde patlamış
Titan'dan acı haber: Denizaltı enkazına ulaşıldı, feci şekilde patlamış 250 bin dolarlık bilet alan dört yolcu ve bir kaptan ile Atlas Okyanusu'ndaki Titanik enkazına dalan Titan denizaltısının, batığın 478 metre uzağında infilak ettiği belirlendi. İçindeki herkesin öldüğü denizaltıdan gelen haberler, dünyada şok etkisi yarattı.
23.06.2023 Dünya
Okyanustan sesler geldi
Okyanustan sesler geldi Atlas Okyanusu’nda kaybolan turistik mini denizaltı “Titan”ı ararken sualtından sesler duyuldu. Ama denizaltıdaki 5 kişinin hayatlarından havasızlık nedeniyle umut kesildiği belirtildi.
22.06.2023 Dünya
Titan yolcularının 96 saatlik cehennemi! Olaydan 20 gün önce ne olacağını yazdı
Titan yolcularının 96 saatlik cehennemi! Olaydan 20 gün önce ne olacağını yazdı Titanik'in enkazını incelemek için dalıp bir süre sonra kaybolan denizaltı içerisindeki oksijen seviyesi için verilen kritik süre hesaplamalara göre bugün doldu. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği denizaltındaki 5 kişinin 96 saat boyunca nasıl bir cehennemde yaşadığının ise tuhaf şekilde olaydan 20 gün önce kaleme alındığı ortaya çıktı. İşte bir doktora ait olan ve büyük merak uyandıran makalenin detayları.
22.06.2023 Dünya
Kayıp denizaltı için arama bölgesi genişletiliyor
Kayıp denizaltı için arama bölgesi genişletiliyor ABD Sahil Güvenliği, Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltıyı bulmak için arama bölgesinin 2 kat genişletildiğini açıkladı.
21.06.2023 Dünya
Titanik'in kurbanları! Kaderinin kesiştiği her yere bela getirdi
Titanik'in kurbanları! Kaderinin kesiştiği her yere bela getirdi Dünya, Atlantik Okyanusu'nda Titanik'in enkazını incelemek için yaptığı dalışın ardından kaybolan denizaltının aranma çalışmalarına kilitlenmiş durumda. Ünlü geminin batışının ardından yaşanan bir dizi olayı gerekçe gösterenlere göre ise bunun sebebi lanet. Tesadüf mü yoksa 'lanet' mi tekerrür ediyor bilinmese de Titanik'in kurbanlarının sonu ürperten detaylara sahip.
21.06.2023 Dünya
Yaşam belirtisi tespit edildi! 30 dakikada bir gönderilen sinyali uçak yakaladı
Yaşam belirtisi tespit edildi! 30 dakikada bir gönderilen sinyali uçak yakaladı Titanik'in enkazını incelemek için dibe batan ve bir süre sonra kaybolan denizaltıdan günler sonra umut verici bir haber geldi.
21.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kaşif ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.