Kaspersky Lab

Kaspersky Lab

Son dakika kaspersky lab haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kaspersky lab gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kaspersky lab haber sayfamızda...

Kaspersky Lab

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 147 kaspersky lab haberi bulunmuştur.
Apple 'kabul edilemez' dedi! Rusya'dan şok
Apple 'kabul edilemez' dedi! Rusya'dan şok Rusya Federal Tekelcilikle Mücadele Servisi (FAS), ABD'li teknoloji devi Apple şirketine, Rus antitekel yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yaklaşık 12 milyon 88 bin dolar (906 milyon ruble) ceza verdi.
27.04.2021 Ekonomi
Kaspersky, siber suçluların PlayStation 5'e olan ilgisinin arttığını keşfetti
Kaspersky, siber suçluların PlayStation 5'e olan ilgisinin arttığını keşfetti Kaspersky uzmanları, yeni sürümü kasım ayında piyasaya sürülecek olan popüler oyun konsolu PlayStation'a yönelik son dönemde kimlik avcıları ve dolandırıcılar arasında artan bir ilgi olduğunu fark etti.
29.09.2020 Teknoloji
Siber saldırı kayıplarının maliyeti 6 trilyon dolara ulaşacak
Siber saldırı kayıplarının maliyeti 6 trilyon dolara ulaşacak Risk, emeklilik ve sağlık konularında veri ve analizlerden faydalanarak profesyonel hizmetler sunan Aon'un, Financial Times ile birlikte hazırladığı C-Suite Siber Risk Raporu, kurumların siber risk çağında dikkat etmeleri gereken konuları ve almaları gereken önlemleri gözler önüne seriyor. Siber tehditlerin alarm verici seviyelere ulaştığını belirten raporda, siber saldırı kaynaklı kayıpların toplam maliyetinin 2021 itibarıyla yıllık 6 trilyon dolara ulaşabileceği ifade ediliyor. Raporda öne çıkan bir diğer çarpıcı veriye göre siber güvenlik harcamaları 2017 ile 2021 yılları arasında 1 trilyon doları geride bırakacak.
17.03.2020 Sigorta
Malezyalı hava yolu şirketinde kişisel veri ihlali
Malezyalı hava yolu şirketinde kişisel veri ihlali Malezyalı hava yolu şirketi Milando Air, müşterilerine ait kişisel bilgilerin, internet veri depolama sunucusunda paylaşıldığı yönündeki iddiaları doğruladı.
18.09.2019 Dünya
İnternette her üç kullanıcıdan biri gizliliğini korumayı bilmiyor
İnternette her üç kullanıcıdan biri gizliliğini korumayı bilmiyor İnternet üzerinde paylaşılan kişisel veri miktarı artmaya devam ettikçe, bir kısım insan çevrim içi gizliliğin hiçbir şekilde korunamayacağını düşünmeye başladı. Yapılan son araştırmada, Türkiye’deki kullanıcıların yaklaşık üçte birinin (%37) internette gizliliklerini nasıl koruyacağını bilmediği tespit edildi.
18.04.2019 Teknoloji
Microsoft Windows işletim sisteminde açık tespit edildi!
Microsoft Windows işletim sisteminde açık tespit edildi! Microsoft Windows işletim sisteminde daha önceden bilinmeyen bir açık bulundu. Tespit edilen açığın, henüz belirlenemeyen bir suçlu grubu tarafından hedef cihazların tüm kontrolünü ele geçirmek için kullanıldığı öğrenildi.
15.04.2019 Teknoloji
Instagram kullanıcılarına uyarı! Sahte telif hakkı...
Instagram kullanıcılarına uyarı! Sahte telif hakkı... Kaspersky Lab uzmanları, Instagram kullanıcılarını sahte telif hakkı maillerine ve mesajlarına karşı uyardı.
22.03.2019 Sosyalmedya
CISO nedir? CISO'lar ne iş yapar? CISO'larda olması gereken özellikler neler?
CISO nedir? CISO'lar ne iş yapar? CISO'larda olması gereken özellikler neler? Siber riskler şirketler için önemli bir sorun haline geldiğinden, CISO’ların (Chief Information Security Officer - Baş Bilgi Güvenliği Yöneticisi) kurum içindeki rolü de değişti. Peki CISO'larda bulunması gereken özellikler neler, CISO'lar kendilerini hangi konularda geliştirmeli? Sizler için haberimizde derledik.
11.03.2019 Teknoloji
Son dakika: Rusya internetin fişini çekecek!
Son dakika: Rusya internetin fişini çekecek! Rusya bir süreliğine internetin fişini çekmeyi planlıyor.
12.02.2019 Dünya
Döviz & kur ‘olta’sına gelmeyin!
Döviz & kur ‘olta’sına gelmeyin! Son dönemde sosyal medyada siber suçluların yeni hedefi banka müşterileri oldu. Döviz ve kurla ilgili iniş çıkışları kullanan saldırganlar ‘oltalama’ yoluyla online ve mobil bankacılık kullanıcılarını mağdur ediyor. Uzmanlar uyarıyor
24.01.2019 Ekonomi
Kaspersky Lab: Birkaç yıl içinde dış dünyaya bağlanabilen her şey siber saldırıya uğrayacak
Kaspersky Lab: Birkaç yıl içinde dış dünyaya bağlanabilen her şey siber saldırıya uğrayacak Moskova'da düzenlenen Kaspersky etkinliğinde Kaspersky Lab, META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) Bölgesinden Sorumlu Genel Müdürü Amir Kanaan ile kullanıcıların sosyal medyada paylaşım yaparken nelere dikkat etmelerini, önümüzdeki beş yıl içinde ne gibi siber tehlikelerle karşılaşacağımızı ve kişisel gizlilik konularını konuştuk.
28.12.2018 Teknoloji
Blockchain için beklentiler kaybolacak
Blockchain için beklentiler kaybolacak Yapılan son araştırmalara göre META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde bankacılık ile ilgili zararlı yazılım saldırıları %17 artarak, 2018 başından bu yana yaklaşık yarım milyara ulaştı. Bunun yanında blockchain’in geleceğiyle ilgili tahminler de yapıldı. Buna göre kripto para birimlerinin ödeme yöntemi olarak kullanımı 2019’da daha da azalacak.
12.12.2018 Teknoloji Haberleri
İnternet kullanıcıları saldırı tehdidi altında
İnternet kullanıcıları saldırı tehdidi altında Kaspersky Lab istatistiklerine göre, geçtiğimiz yıl dünya genelinde son kullanıcı bilgisayarlarının %30’u en az bir kez zararlı yazılım saldırısına uğradı. Bunun yanında META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde bankacılık ile ilgili zararlı yazılım saldırıları %17 artarak, 2018 başından bu yana yaklaşık yarım milyara ulaşmış oldu.
12.12.2018 Teknoloji Haberleri
WannaCry dünya genelinde yaklaşık 75 bin kullanıcıyı etkiledi
WannaCry dünya genelinde yaklaşık 75 bin kullanıcıyı etkiledi WannaCry fidye yazılımı, dünya genelinde 74.621 tekil kullanıcıyı etkiledi. Bu saldırılar, 2018’in 3. çeyreğinde şifreleyiciler tarafından hedef alınan toplam kullanıcı sayısının %28,72’sini oluşturuyor. Bu yeni oran, geçtiğimiz yıl aynı dönemdeki orana göre üçte iki oranında yüksek. 2017’nin 3. çeyreğinde WannaCry’ın şifreleyici saldırıları arasındaki oranı %16,78’di.
12.11.2018 Teknoloji
Ahtapot’un kolları Asya’yı hızla sarıyor!
Ahtapot’un kolları Asya’yı hızla sarıyor! Güvenlik uzmanları Asya’nın merkezindeki diplomatik kaynakları hedef alan yeni bir siber casusluk dalgasını tespit etti. “Octopus” (Ahtapot) adı verilen ve popüler mesajlaşma uygulamasını taklit eden bir Truva atı aracılığıyla yayılan saldırı, bölgede Telegram uygulamasının yasaklanacağı haberleriyle popülerlik kazanmaya çalışıyor. Octopus, kurulduğu bilgisayarın kontrolünün saldırganlar tarafından ele geçirilmesine yol açıyor.
16.10.2018 Teknoloji
İnternet ne kadar riskli?
İnternet ne kadar riskli? Siber güvenlik uzmanları bir websitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızı tahmin ettiğinizden çok daha fazla tehlikeye atabileceğiniz konusunda uyarıyor.
5.10.2018 Teknoloji
Çocuklar en fazla vakti nerede harcıyor?
Çocuklar en fazla vakti nerede harcıyor? Kaspersky Lab’in yayınladığı son rapor, şirketin Ebeveyn Kontrolü modüllerinden elde edilen istatistiklere göre yaz tatili boyunca tüm dünyada çocukların internette neler yaptığını ortaya koydu. Araştırma çocukların okulda değilken internette neler izlediğini, dinlediğini, satın aldığını ve aradığını gözler önüne serdi.
5.09.2018 Eğitim
Android telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa kripto para kurbanı olabilir
Android telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa kripto para kurbanı olabilir Android telefonunuzun pili çabuk bitiyorsa veya çok fazla ısınıyorsa, kripto para (cryptocurrency) madenciliği için kullanılıyor olabilir.
3.09.2018 Teknoloji
Türkiye'de internet kullanıcılarına kritik uyarı!
Türkiye'de internet kullanıcılarına kritik uyarı! Siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın Baş Güvenlik Araştırmacısı Emm, "Araştırmamıza göre Türk katılımcıların yüzde 46’sı güvenlik önlemi almıyor, herhangi bir antivirüs veya internet güvenliği yazılımı kullanmıyor." dedi.
30.04.2018 Ekonomi
Fidye yazılımla saldırıda ciddi artış yaşanıyor...
Fidye yazılımla saldırıda ciddi artış yaşanıyor... Kaspersky Lab, Ortadoğu, Türkiye ve Afrika’daki siber güvenlik eğilimlerini açıkladı. Yıllık Cyber Security etkinliğini İstanbul’da düzenleyen firma, şirketlerin hayatta kalabilmek için ne gibi yaklaşımlar sergilemeleri gerektiği ele alındı.
13.04.2018 Ekonomi
Türkiye bölgesindeki fidye yazılımlarında yüzde 8.5 artış görüldü
Türkiye bölgesindeki fidye yazılımlarında yüzde 8.5 artış görüldü Siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesi için düzenlediği "Cyber Security Weekend"  etkinliğinde, siber güvenlik eğilimleri açıklandı. Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Hasbini: "Geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla 2018’in ilk  çeyreğinde Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki fidye yazılımlarında yüzde 8,5 artış görüldü" dedi. Uzmanlar aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Mısır, Kuveyt, Katar, Irak, Lübnan, Umman, Cibuti ve Somali’nin de yer aldığı toplam 27 ülkede, kamu ve özel sektördeki büyük kuruluşların saldırıya uğradığını tespit etti. OperationParliament, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölgesi odaklı olmak üzere tüm dünyada yüksek profilli kurumları hedef alıyor.
13.04.2018 Teknoloji
Zayıf parola korumasına sahip oyuncular siber saldırılara açık hale geliyor
Zayıf parola korumasına sahip oyuncular siber saldırılara açık hale geliyor Kaspersky Lab'in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de tüketicilerin yarısından fazlası (%79) düzenli olarak çevrimiçi oyun oynuyor. Oyuncular çevrimiçi hesaplarını siber saldırılara açık bir şekilde bırakmaya devam ederek oyunda elde ettikleri başarıları, kişisel verilerini ve potansiyel gelirlerini riske atıyorlar.
19.01.2018 Teknoloji
Kaspersky Lab yazılımları şimdi de Litvanya'da yasaklandı
Kaspersky Lab yazılımları şimdi de Litvanya'da yasaklandı Litvanya, ABD ve Birleşik krallığın ardından Moskova merkezli Kaspersky Lab yazılımlarını ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle yasaklayan bir diğer ülke oldu.
25.12.2017 Teknoloji
Android cihazlardan Bitcoin madenciliği yapanlar tehlikede olabilir
Android cihazlardan Bitcoin madenciliği yapanlar tehlikede olabilir Android cihazlarda ortaya çıkan zararlı bir yazılım sayesinde birileri telefonunuzun işlem gücünü kullanarak madencilik yapıyor olabilir.
20.12.2017 Teknoloji
Kaspersky Lab, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın yasaklama kararını temyize götürüyor
Kaspersky Lab, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın yasaklama kararını temyize götürüyor Kaspersky Lab, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın aldığı ve şirketin ürünlerinin federal kurumlarda kullanılmasını yasaklayan Bağlayıcı Faal Yönetmelik 17-01 kararını temyize götüreceğini açıkladı.
19.12.2017 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kaspersky Lab ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.