Amenerrasulü Duası Nasıl Okunur? Amenerrasulü Okunuşu ve Anlamı, Arapça Yazılışı ve Fazileti
Amenerrasulü Duası Nasıl Okunur? Amenerrasulü Okunuşu ve Anlamı, Arapça Yazılışı ve Fazileti Amenerrasulü duası İslam dünyasında önemli yere sahiptir. Ayetel Kürsi duası gibi Amenerrasulü de Kur'an-ı Kerim'de yer alan Bakara Suresindedir. Ezberlenmesi gereken dualar arasında yer alan Amenerrasulü Bakara Suresinin son iki ayetidir. Müslümanlara farz kılınan 5 vakit namazdan yatsı namazından sonra okunur. Fazileti hakkında pek çok hadis rivayet edilmiştir. Bakara Suresinin son iki ayeti Amenerrasulü duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
31.08.2023 Dini Bilgiler
En zor görev! Biri oğlunun, diğeri eşinin cenaze namazını kıldırdı
En zor görev! Biri oğlunun, diğeri eşinin cenaze namazını kıldırdı Bulgaristan'a denizde boğularak hayatını kaybeden Halil İbrahim Yeşilyurt, Aksaray'da son yolculuğuna uğurlanırken cenaze namazını imam babası kıldırdı. Aynı saatlerde Ordu'nun Gölköy ilçesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ferda Çelik kazada hayatını kaybeden eşinin cenaze namazını kıldırdı.
12.08.2023 Gündem
Teşrik Tekbiri Arapça ve Türkçe okunuşu! Teşrik Tekbiri nedir ne zaman başlar ve ne zaman sona erer?
Teşrik Tekbiri Arapça ve Türkçe okunuşu! Teşrik Tekbiri nedir ne zaman başlar ve ne zaman sona erer? Kurban Bayramı ile birlikte teşrik tekbiri zamanı ve bitiş saati öne çıkmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, teşrik tekbirinin dini hükmünü açıklamıştı. Bu sene 9 Temmuz cumartesi ilk günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı'nın arefesi ise 8 Temmuz'a isabet ediyor. Peki, teşrik tekbiri ne zaman başlar, ne kadar sürer?
9.07.2022 Bilgi Rehberi
İzmir Bayram namazı saati 2022! İzmir'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta?
İzmir Bayram namazı saati 2022! İzmir'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta? İzmir bayram namazı vakti! İzmir ilinde Kurban Bayramını geçirecek olan vatandaşlar bayram namazı saati konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Kılınacak olan bayram namazının ardından kurban ibadetleri yerine getirilecek. Ülkemizin en batıda yer alan illeri arasında yer alan İzmir'de bayram namazı en geç kılınacak. Peki İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak?
9.07.2022 Bilgi Rehberi
Ordu Bayram namazı saati 2022! Ordu'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta?
Ordu Bayram namazı saati 2022! Ordu'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta? Ordu Kurban Bayramı namazı vakti araştırma konusu. Adını yapılan ibadetten alan Kurban Bayramında sabah ezanının ardından güneşin doğuşundan kısa bir süre sonra Kurban Bayramı namazı kılınacak. Kılınacak olan bayram namazını kaçırmak istemeyen ve Ordu ilinde bayramı geçirecek olan vatandaşlar Kurban Bayramı namazı saat kaçta sorusuna yanıt arıyor. İşte 2022 Ordu Kurban Bayramı namazı vakti...
8.07.2022 Bilgi Rehberi
Şanlıurfa Bayram namazı saati 2022! Şanlıurfa'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta?
Şanlıurfa Bayram namazı saati 2022! Şanlıurfa'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta? Şanlıurfa'da bayram namazı saat kaçta kılınacak 2022? Diyanet İşleri Başkanlığı bayram namazı vakitlerini yayımladı. Bayramı Şanlıurfa ilinde geçirecek olan vatandaşlar Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak sorusuna yanıt arıyor. Peki 2022 Kurban Bayramı namazı Şanlıurfa'da saat kaçta kılınacak?
8.07.2022 Bilgi Rehberi
Diyarbakır Bayram namazı saati 2022! Diyarbakır'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta?
Diyarbakır Bayram namazı saati 2022! Diyarbakır'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta? Diyarbakır Kurban Bayramı namazı saati, ilde yaşayanların aramalarında! Kurban ibadeti öncesinde camide cemaat ile kılınacak olan bayram namazının ardından kurban ibadeti yerine getiriliyor. Diyarbakır ilinde bayramı geçirecek olan ve bayram namazını bu ilde kılacak olan vatandaşlar Diyarbakır'da bayram namazı saat kaçta sorusuna yanıt arıyor. Peki Kurban Bayramı namazı saat kaçta?
8.07.2022 Bilgi Rehberi
Aydın Bayram namazı saati 2022! Aydın'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta?
Aydın Bayram namazı saati 2022! Aydın'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Sabah namazı saat kaçta? Aydın bayram namazı vakti 2022! Aydın'da yaşayanlar ve Kurban Bayramını bu ilde geçirecek olan vatandaşlar Kurban Bayramı namazı vakti için araştırmalarını sürdürüyor. Kesilecek olan kurbanların öncesinde bayram namazı ibadetini yerine getirmek isteyen müslümanlar Kurban Bayramı namazı Aydın'da saat kaçta kılınacak sorusuna yanıt arıyor. İşte Aydın Kurban Bayramı namazı ve Sabah namazı vakitleri...
8.07.2022 Bilgi Rehberi
Teşrik tekbiri ne zaman, nasıl getirilir? Teşrik tekbiri okunuşu nedir, ne zaman biter?
Teşrik tekbiri ne zaman, nasıl getirilir? Teşrik tekbiri okunuşu nedir, ne zaman biter? Teşrik tekbiri ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kaldı. Bayrama adım adım yaklaşırken teşrik tekbiri Müslüman aleminin gündeminde yer alıyor. Diyanet Başkanlığı'nın açıklamaları haberde yer alıyor. Peki teşrik tekbiri ne zaman getirilir ve nasıl okunur?
17.02.2022 Ramazan
Ramazan Bayramı'nda teşrik tekbiri getirilir mi? Teşrik tekbiri nedir, ne zaman getirilir?
Ramazan Bayramı'nda teşrik tekbiri getirilir mi? Teşrik tekbiri nedir, ne zaman getirilir? Ramazan Bayramı geldi ve yapılacak ibadetler ile ilgili aramalar başladı. Teşrik tekbiri getirecek Müslümanlar, ne zaman ve nasıl yapılacağı konusuna açıklık getirmek istiyor. Peki, teşrik ne demek, teşrik tekbiri anlamı nedir? Teşrik tekbiri ne zaman getirilir?
12.05.2021 Gündem
Kahramanları gözyaşıyla uğurladık
Kahramanları gözyaşıyla uğurladık Helikopter kazasında şehit olan 11 asker, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, parti liderleri, bakanlar ve komutanların da katıldığı devlet töreniyle son yolculuklarına uğurlandı
6.03.2021 Gündem
Regaip Kandili nedir, regaip ne demek? Bu geceye özel bir ibadet var mı? Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
Regaip Kandili nedir, regaip ne demek? Bu geceye özel bir ibadet var mı? Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Regaip Kandili bu gece idrak edilecek. Gündüz tutulan oruçlar akşam kılınan namazlar ile birlikte bu gece ibadet ile geçirilecek. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan bu özel gecede yapılacak olan ibadetler öncesinde vatandaşlar Regaip nedir, ne anlama gelmektedir soruları araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Regaip Kandili nedir, bu geceye özel bir ibadet var mı? İşte 2021 yılının ilk kandil gecesi hakkında merak edilenler...
18.02.2021 Gündem
Kaza Namazı Hesaplama Nasıl Yapılır? Geçmiş Namazların Kazalarını Hesaplama Yöntemi
Kaza Namazı Hesaplama Nasıl Yapılır? Geçmiş Namazların Kazalarını Hesaplama Yöntemi Kaza namazı geçmişte çeşitli nedenlerden ötürü kılınamayan namazlara verilen isimdir. Uyuma, vaktini kaçırma ve zamanında kılmama gibi durumlarda kişinin üzerine farz olan namazlar sonradan kılınabilir. Kaza namazı hesaplama erkek ve kadınlar için farklı olarak yürütülen işlemler arasında bulunur. Kaza namazının nasıl hesaplandığı hakkında daha fazla bilgiyi sizler için derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Safer ayı ne zaman başlıyor, bela ayı mıdır? Safer ayında nasıl ibadet edilmeli?
Safer ayı ne zaman başlıyor, bela ayı mıdır? Safer ayında nasıl ibadet edilmeli? Muharrem ayının sona ermesi ile birlikte Safer ayı geldi. 2020 Dini Günler Takvimine göre Muharrem ayından sonra Hicri takvimde gelen ikinci aydır. Safer ayına ilişkin bela ayı ve musibetlerin çokça meydana geldiğine dair rivayetler cahiliye dönemine ait olup dinimizde yeri yoktur. Peki Safer ayı ne zaman başlayacak? Bu ayda nasıl ibadet edilmeli?
17.02.2022 Dini Bilgiler
Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? Muharrem ayı orucu hangi günler tutulması gerekir?
Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? Muharrem ayı orucu hangi günler tutulması gerekir? Muharrem Ayına bugün girdik. İslam alemi için önemli bir ay olan Muharrem Ayında dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Muharrem Ayı ibadetleri nelerdir? Muharrem Ayı orucu 2020 ne zaman başlıyor? sorularını araştırmaya başladı. İşte Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler...
20.08.2020 Gündem
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra ilk bayram hutbesi okundu
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra ilk bayram hutbesi okundu Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, 86 yıl sonra ilk Kurban Bayramı hutbesini okuyan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bayramın huzurunu hep birlikte yaşayalım. Ancak hastalıkların yayılmasına sebep olarak bu kıymetli günleri hüzne çevirmeyelim. Maske ve güvenli mesafe kuralına riayet edelim. Bayram günlerinde ve salgın süresince tokalaşmaya, kucaklaşmaya ve musafahaya ara verelim." dedi.
31.07.2020 Gündem
Teşrik tekbirleri ne zaman ve nasıl yapılır? Teşrik tekbirleri nedir, Türkçe okunuşu ve anlamı nedir?
Teşrik tekbirleri ne zaman ve nasıl yapılır? Teşrik tekbirleri nedir, Türkçe okunuşu ve anlamı nedir? Kurban Bayramı heyecanı tüm İslam aleminde yaşanmaya başladı. Arefe Günü'nün son saatlerini yaşadığımız saatlerde vatandaşlar bayram ile ilgili en çok aramalardan biri olan Teşrik tekbirlerine ilişkin aramalar yapıyor. Peki Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da açıklanan teşrik tekbirleri ne zaman ve nasıl yapılır? İşte hem bu soruların cevapları hem de teşrik tekbirlerinin Türkçe okunuşu ve anlamı...
30.07.2020 Gündem
2020 Kocaeli bayram namazı vakitleri! Kocaeli'de bayram namazı saat kaçta kılınacak?
2020 Kocaeli bayram namazı vakitleri! Kocaeli'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? Kurban Bayramı'nın ilk gününde kılınacak olan bayram namazı saatleri merak edilmeye başladı. Bayram namazı saatleri ilden ile farklılık gösteriyor. Kocaeli'de bayram namazını kılınacağı saat araştırılıyor. İşte Kocaeli bayram namazı saati 2020...
17.02.2022 Dini Bilgiler
2020 Hatay bayram namazı saati nedir? Hatay'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?
2020 Hatay bayram namazı saati nedir? Hatay'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Müslüman alemi Kurban Bayramı'nı büyük bir heyecanla bekliyor. Kurban Bayramı'nın sabahında bayram namazı kılınacak. Hatay'da yaşayanlar Hatay bayram namazının saat kaç kılınacağını merak ediyor. Peki Hatay'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?
17.02.2022 Dini Bilgiler
Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 - Ankara bayram namazı (saati) vakti ne zaman kaçta? Diyanet açıkladı!
Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 - Ankara bayram namazı (saati) vakti ne zaman kaçta? Diyanet açıkladı! Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da merakla bayram namazı bekleniyor. Ramazan Bayramının 1. günü 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Bayramda koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde bu yıl bayram namazı kılınmayacak. Bayram namazına ilişkin Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklama yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı namaz vakitlerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Bayram namazı kılacak vatandaşlar ise namaz vakitlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi sayfasına akın ediyor.Bayram namazının cemaatle kılınan bir namaz olması nedeniyle bayram namazının evde kılınamayacağı bunun yerine ise evde duha namazı kılınabileceği duyuruldu. Peki Bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet tarafından duyurulan Ankara bayram namazı vakti...
24.05.2020 Gündem
İstanbul için bayram namazı saati kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 İstanbul sabah namazı saat kaçta ne zaman? - Ramazan Bayramı namaz vakti
İstanbul için bayram namazı saati kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 İstanbul sabah namazı saat kaçta ne zaman? - Ramazan Bayramı namaz vakti Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı namaz vakitlerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Bayram namazı kılacak vatandaşlar ise namaz vakitlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi sayfasına akın ediyor. İşte Diyanet tarafından duyurulan İstanbul bayram namazı vakti... İstanbul'da yaşayanlar bayram namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Peki İstanbul bayram namazı saat kaçta 2020?
24.05.2020 Gündem
İstanbul'da bayram namazı saat kaçta 2020? İşte Diyanet İstanbul bayram namazı vakti...
İstanbul'da bayram namazı saat kaçta 2020? İşte Diyanet İstanbul bayram namazı vakti... Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. İstanbul'da yaşayanlar bayram namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Peki İstanbul bayram namazı saat kaçta 2020?
23.05.2020 Gündem
Bayram namazı saatleri 2020! Diyanet yayımladı! Bayram namazı saat kaçta kılınacak?
Bayram namazı saatleri 2020! Diyanet yayımladı! Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kaldı. Bayrama adım adım yaklaşırken bayram namazı ile ilgili Diyanet, bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet, duha namazı tavsiyesinde bulundu. Açıklama sonrasında vatandaşlar bayram namazı vakitlerini ve duha namazı ile ilgili detayları araştırıyor. İşte il il bayram namazı saatleri 2020...
23.05.2020 Gündem
2020 bayram namazı vakitleri! Erzurum ve Bingöl'de bayram namazı saat kaçta kılınacak?
2020 bayram namazı vakitleri! Erzurum ve Bingöl'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? Corona virüs nedeniyle bu sene bayram namazı camilerde kılınmayacak. Her sene olduğu gibi bu yıl da bayrama yaklaşırken bayram namazı saatleri araştırılmaya başlandı. Peki Erzurum ve Bingöl bayram namazı saat kaçta kılınacak?
23.05.2020 Gündem
Bayram namazı farz mı sünnet mi? Bayram namazı vacip mi? İşte ayrıntılar...
Bayram namazı farz mı sünnet mi? Bayram namazı vacip mi? İşte ayrıntılar... Ramazan Bayramı'nın idrak edilmesine kısa bir süre kaldı. Corona virüsten dolayı bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bayram namazı ile ilgili bir açıklama yaptı. Bayram namazının farz mı, sünnet mi olduğu ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki bayram namazı farz mı sünnet mi, vacip mi? İşte detaylar...
23.05.2020 Gündem