Kelime Anlamı

Kelime Anlamı

Son dakika kelime anlamı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kelime anlamı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kelime anlamı haber sayfamızda...

Kelime Anlamı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.115 kelime anlamı haberi bulunmuştur.
KADİR GECESİ 2024 TARİHİ | Kadir Gecesi bu yıl ne zaman, hangi tarihte? Kadir kelime anlamı nedir, gecenin anlam ve önemi hakkında bilgiler...
KADİR GECESİ 2024 TARİHİ | Kadir Gecesi bu yıl ne zaman, hangi tarihte? Kadir kelime anlamı nedir, gecenin anlam ve önemi hakkında bilgiler... İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde 8 gün geride kalırken gözler Kadir Gecesi ne zaman sorusuna çevrildi. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi için araştırmalar hız kazandı. Peki Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında? Kadir kelime anlamı nedir?
22.03.2024 Bilgi Rehberi
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var Türkiye’de toplamda 81 il bulunuyor. Her biri farklı güzelliklere ve tarihi dokulara sahip olan bu şehirlerin isimlerinin de köklü bir geçmişi var. Peki memleketiniz adını nereden alıyor diye hiç düşündünüz mü? İşte yanıtı…
18.03.2024 Bilgi Rehberi
İBB Başkanı İmamoğlu: 5 yılldır milletin hakkını yemedim yedirmedim
İBB Başkanı İmamoğlu: 5 yılldır milletin hakkını yemedim yedirmedim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Üsküdar'da düzenlenen Halk Buluşması'na katıldı. İmamoğlu, “Ben, 2012 yılında yerel yönetime aday adayı olmaya karar verdiğimde, bir slogan yazmıştım Beylikdüzü'nde. ‘Seçilmek 1 gün, yönetmek 5 yıl.’ Kararınız bu kadar önemli. 31 Mart'ta siz, bir gün orada gidip oy atacaksınız ya da atmayacaksınız, ama o 5 yıl boyunca, sizi istediğiniz ya da istemediğiniz anlayış yönetecek” dedi.
8.03.2024 Gündem
Sanat dünyasını yasa boğan ölüm! Gülengül Soytürk hayatını kaybetti
Sanat dünyasını yasa boğan ölüm! Gülengül Soytürk hayatını kaybetti Ünlü yapımcı Gülengül Soytürk, yaşama veda etti. Sanat dünyasının birbirinden ünlü isimler, acı haberin ardından sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Soytürk'e veda etti.
2.03.2024 Cadde
2024 BERAT KANDİLİ NE ZAMAN? 📌 Berat kelime anlamı nedir, kandil ne zaman, ayın kaçında? Berat Kandili anlam ve önemi nedir?
2024 BERAT KANDİLİ NE ZAMAN? 📌 Berat kelime anlamı nedir, kandil ne zaman, ayın kaçında? Berat Kandili anlam ve önemi nedir? Berat, Arapça Berae/beraet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Berat kelime anlamı olarak iki şey arasında ilişki olmaması veya kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün bulunmaması anlamına gelir. Hicri takvime göre her yıl Şaban ayının 15'inci gecesi idrak edilen Berat Kandili gecesi bu yıl hangi tarihte kutlanacak? İşte Berat Kandili gecesi tarihi ve bu gece hakkında merak edilenler...
21.02.2024 Bilgi Rehberi
İnşirah Suresi Okunuşu ve Anlamı: İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
İnşirah Suresi Okunuşu ve Anlamı: İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'im 94. suresi olan İnşirah toplamda 8 ayetten oluşur. Mekke'de indirildiğine inanılan İnşirah Suresini fazileti ile ilgili hadis kaynaklarında yer alan bilgiye göre bu sureyi okumak insanın sıkıntıların giderilmesini ve kalbinin ferahlamasını sağlar. İnşirah'ın Türkçe kelime anlamı açılmak genişlemektir. Surede her çekilen zorluğa karşılık bir mükafatın olduğu mesajı verilmiştir. İnşirah Suresi Türkçe okunuşu, Arapça yazılışı, anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizde yer verdik.
11.01.2024 Sureler
M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adayları bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra isim verme konusu üzerinde derin bir araştırma içerisine giriyor. Bebeklerine hayat boyu taşıyacakları isim verirken anne ve baba adayları seçici oluyor. Karar verme sürecinde zorlanan ebeveynler yakınlarına danışırken internet üzerinden kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi alıyor. Popüler olması ve modern çağa uygun olmasını isteyen anne ve baba adayları nadir bulunan, keşfedilmemiş, güzel anlamlar olan isimleri kızlarına vermek istiyor. M harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
ANÇUEZ NEDİR, nasıl yapılır? Ançuez hangi balıktan hazırlanır, nasıl yenir?
ANÇUEZ NEDİR, nasıl yapılır? Ançuez hangi balıktan hazırlanır, nasıl yenir? Ançuez, bir balık mezesi olarak biliniyor. Balıkla elde edilen ançuezin en yaygın hazırlanış biçimi tuzlamadır. Ançuez kelime anlamı olarak ''hamsi ezmesi'' demektir. Peki, ançuez nasıl yapılır?
28.12.2023 Bilgi Rehberi
Sübhaneke Duası Okunuşu ve Anlamı ile Sübhaneke Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali, Fazileti
Sübhaneke Duası Okunuşu ve Anlamı ile Sübhaneke Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali, Fazileti İslam'ın 5 şartından ikincisi namazdır. Namazda kılarken okunması gereken dualar ve sureler bulunur. Bu dualar arasında Sübhaneke de vardır. Namaz kılan Müslümanların Sübhaneke duasını ezberlemeleri gerekir. Namaz kılarken okunması gereken dualardandır. Tekbir getirdikten sonra okunur. Sübhaneke kelime anlamı yücelik üstünlük demektir. İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Sübhaneke duasının fazileti çoktur. Sübhaneke duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, tefsiri ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Hoş Sözler 2023: İltifat İçeren Güzel, Hoş Ve En Etkileyici Sözler
Hoş Sözler 2023: İltifat İçeren Güzel, Hoş Ve En Etkileyici Sözler İltifat içeren sözler genellikle herkesi etkilemektedir. Övülmek beğenilmek iltifat görmek kadın erkek herkesi etkilemenin bir yoludur. Bu nedenle beğendiğiniz kişiye iltifat dolu sözler söyleyerek, bu sözleri mesaj olarak göndererek etkileyebilirsiniz. Sizlere kolayca kullanabileceğiniz hoş sözler: iltifat içeren güzel, hoş ve en etkileyici sözleri derledik. İltifat, ilgi gösterme anlamına gelmektedir. Birine güler yüz göstermek de iltifatın kelime anlamı olarak geçmektedir.
1.11.2023 Güzel Sözler
Dünya ateşkese karar veremiyor!
Dünya ateşkese karar veremiyor! İsrail’in Gazze’ye saldırılarını durdurması ve ateşkes ilan edilmesine yönelik kamuoyunda oluşan istek, hükümetler bazında sınırlı destek görüyor. ABD ile AB, önce Hamas’ın saldırıları durdurması ve rehineleri bırakması gerektiğini savunuyor.
26.10.2023 Dünya
Duha Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?
Duha Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu? Duha Suresi Kur'an'da yer alan kısa surelerden bir tanesidir. Faziletleri oldukça fazladır. Bu nedenle Müslümanlar tarafından sürekli araştırılmaktadır. Duha suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu? İşte, tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Duha Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?
Duha Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır? Duha Suresi, Kur'an'da geçen önemli bir suredir. Duhanın kelime anlamı kuşluk vakti demektir. Duha Suresi ilk ayetinde geçen bu kelimeden ismini almaktadır. Duha suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfadadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Duha Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?
Duha Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur? Duha Suresi, Kur'an'da geçen önemli surelerden bir tanesidir. Bu nedenle Müslümanlar tarafından sık sık okunmaktadır. Duha kelime anlamı olarak kuşluk vakti anlamına gelmektedir. Duha suresi kaç harf, kaç kelime ve kaç ayetten oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
En’Am Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
En’Am Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Sure okumak günlük hayatlarımızda içimize su serpen, bizleri kötülüklerden koruyan şeylerdir. Tabii ki bu bizlere güzel hisler yaşatan ve bizleri koruyan surelerin anlamlarını ve okunuşlarını bilmekte son derece önemlidir. Bu surelerden birisi de En'am suresidir.
24.10.2023 Sureler
İhlas Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?
İhlas Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır? Kuran'ı Kerim de bulunan surelere kolay bir şekilde ulaşım sağlamak için kaçınca sayfada bulunduğunu bilmek isteyebilirsiniz. İhlas suresi de Kuran'ı Kerim içerisinde yer alan surelerden birisi olarak ifade edilebilir. İhlas suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfadadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
İnşirah Suresi Günde Kaç Kere Okunur?
İnşirah Suresi Günde Kaç Kere Okunur? nşirah Suresi, Hz. Muhammed'in (SAV) zorlu zamanlarında sıkıntılarından kurtulmak ve ferahlamak için okuduğu surelerden bir tanesidir. Bu nedenle Müslümanların ilgisini çeken bir suredir. İnşirah suresi günde kaç kere okunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?
Kafirun Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır? Kafirun suresi toplamda 6 ayetten meydana gelmektedir. Bu nedenle Kur'an'da bulunan en kısa surelerden biri olma özelliğine sahiptir. Surenin ilk ayetinde Allah'ın gönderdiği dini inkar eden kafirlerden bahsedildiği için ismi Kafirun suresidir. Kafirun suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfadadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Nas Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?
Nas Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir? Nas suresi Kur'an'ın önemli sureleri arasında yer almaktadır. Bu sure Medine'de indirilmiştir. Bu sure 6 ayetten oluşmaktadır. Nas kelime anlamı olarak İnsanlar anlamına gelmektedir. Nas suresi okumanın faziletleri (faydaları) ve sırları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Nasr Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Nasr Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nasr Suresi, 620 senesinin Rabiuevvel ayında ve Medine döneminde indirilmiştir. Toplamda 3 ayet-i kerimeden oluşan bu surenin adı ilk ayette geçen “nasr” terimine dayanmaktadır. Bu terimin kelime anlamı ise yardımcı manası taşımaktadır. Nasr Suresi’nde Mekke’nin fethedilmesi için Allah’tan yardım alındığı anlatılmaktadır. Bunun yanı sıra insanların büyük topluluklar halinde İslam dinine girdiği de ele alınmaktadır. Kur’an-ı Kerim’de yer alan 114 sure, mushaf dizilişine göre farklı, indirilme sırasına göre de farklı numaralar almaktadır.
24.10.2023 Sureler
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mekke döneminde inen Zariyat Suresi Kur'an-ı Kerim'in 51. suresidir. Toplamda 60 ayetten oluşur. Sure adını ilk ayette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden alır. Türkçe esip savuran rüzgârlar anlamına gelir. Surede genel hatlarıyla Allah’a inananların durumundan, İbrahim ve Musa Peygamberler'den, Ad ve Semud kavimlerinden, Nuh Peygamber'in kavminden ve zalimlerden bahsedilir. Zariyat Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Rad Suresi Okunuşu ve Anlamı - Rad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Rad Suresi Okunuşu ve Anlamı - Rad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerimde yer alan sureler hem buradaki sıralanışa hem de indirilme sırasına göre numaralandırılmaktadır. Bu bağlamda, Rad Suresi Kur’an-ı Kerim’in 13. Suresi olarak bilinmektedir. Toplam 43 ayet-i kerimesi bulunan surenin Mekke içeriği Mekke’de nazil olan diğer sureler ile benzerlik göstermektedir. İndirme sırasına göre Rad Suresinin önünde Muhammed Suresi, arkasında ise Rahman Suresi yer almaktadır. Surenin ismi 13. ayette bahsedilen “ra’d” sözcüğünden gelmektedir. Bu bağlamda Rad teriminin kelime anlamı gök gürültüsü manasına gelmektedir. Okuması oldukça faziletli dualar arasında yer almaktadır. Rad Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Şeyma İsminin Anlamı Nedir? Şeyma Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Şeyma İsminin Anlamı Nedir? Şeyma Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Şeyma, istatiksel açıdan ülkemizde kız çocuklarına verilen en yaygın isimler arasında yer almaktadır. Tanıdığımız insanlarda da karşımıza çıkan bu ismin anlamını da aynı oranda merak edilmektedir. Peki, Şeyma ne demek? Bu ismi Kur’an’da yer alıyor mu? Şeyma ismiyle alakalı akla gelen tüm soruları yanıtladık.
25.09.2023 Gündem
İlayda İsminin Anlamı Nedir? İlayda Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
İlayda İsminin Anlamı Nedir? İlayda Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? İlayda hem kendi başına hem de yanına ikinci bir isim alarak kullanılabilen bir isimdir. Çocuğunun adı İlayda olan ya da çocuğuna bu ismi vermek isteyen anne babalar da ismin anlamını detaylı bir biçimde araştırmaktadır. Peki, İlayda ne demek? İlayda ismi Kur’an’da geçiyor mu? İşte İlayda hakkında aklınıza gelen tüm sorunların cevaplarını derledik.
25.09.2023 Gündem
Ceylin İsminin Anlamı Nedir? Ceylin Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Ceylin İsminin Anlamı Nedir? Ceylin Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Ceylin, son zamanlarda ülkemizde popülerleşmeye başlamış bir kız ismidir. Bu kapsamda bu ismin anlamı sıkça araştırılmaktadır. Peki, Ceylin ne demek? Bu isim Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Sizler için Ceylin’in kelime anlamını ve Kur’an’da geçip geçmediğini derledik.
25.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kelime Anlamı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.