Bazı omurga ve beyin hastalıklarında açık ameliyatlar tarihe karışıyor
Bazı omurga ve beyin hastalıklarında açık ameliyatlar tarihe karışıyor Girişimsel Nöroradyoloji, beyin ve omurgaya etki eden hastalıklara kısa ve düşük riskli iyileşme fırsatı sunuyor. Doç. Dr. Eren Erdem, girişimsel nöroradyoloji hakkında merak edilenleri yanıtladı.
23.10.2019 Genel Sağlık
Evde spor yapanlar dikkat!
Evde spor yapanlar dikkat! Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, bel ve omurga sağlığı için, evde spor yaparken dikkat edilmesi gerekenleri özetledi.
1.07.2019 Egzersizler
Omurga metastaz tümörlerinin tedavisi mümkün
Omurga metastaz tümörlerinin tedavisi mümkün Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, omurga metastaz tümörlerinin tedavisi hakkında merak edilenleri açıkladı.
3.05.2019 Genel Sağlık
Omurga çökme kırığı tedavisi
Omurga çökme kırığı tedavisi Omurga, omuriliğin içinde korunduğu vücudun temel kemik yapısıdır.  Kemik erimesinin etkisiyle, ağır veya hafif travmalar sonrasında, omurga metastaz tümörleri nedeniyle veya omurga kemiklerinde kırılmalar meydana gelebilmektedir. Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
4.03.2019 Genel Sağlık
Karotis darlığı nedir?
Karotis darlığı nedir? Hayatla bağımızın en büyük oyuncularından biri olan karotis (şah damar) hakkında merak edilenleri, karotis darlığının sebepleri ve tedavi yöntemlerini Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem yanıtladı.
7.01.2019 Genel Sağlık
Asrın hastalığı: Bel fıtığı
Asrın hastalığı: Bel fıtığı Bel ve bacak ağrısı yaşayan milyonlarca insana çekilen MR’lar ile fıtık teşhisi konulmakta ve bu durum kişileri bir hayli endişelendirmektedir. Nedir bu bel fıtığı? Her fıtık aynı mıdır? Tedavisi için mutlaka ameliyat gerekir mi? Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem bel fıtığı ile ilgili önemli bilgiler verdi.
31.10.2018 Genel Sağlık
Yalancı tümör başınızı ağrıtmasın
Yalancı tümör başınızı ağrıtmasın Görme bozukluklarına sebep olan, teşhisi konulamamış ve dirençli baş ağrısının sebebi “yalancı tümör” olabilir. Konuyla ilgili merak edilenleri Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem açıkladı.
16.07.2018 Genel Sağlık
Geçici iskemik ataklar inme habercisi olabilir
Geçici iskemik ataklar inme habercisi olabilir Halk arasında “geçici felç” olarak adlandırılan, 24 saatten daha kısa süren ve kalıcı sakatlık bırakmayan geçici iskemik ataklar, eğer ciddiye alınmazsa kalıcı inmenin habercisi olabilir. Konuyla ilgili merak edilenleri, Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem açıkladı.
29.06.2018 Genel Sağlık
İnme belirtileri ve tedavi yöntemleri
İnme belirtileri ve tedavi yöntemleri İnme olarak adlandırılan beyin krizi, beyni besleyen atardamarların tıkanması sonucunda kişinin hareket etme, his veya algılama fonksiyonlardan bazılarını ani olarak kaybetmesidir.
21.05.2018 Genel Sağlık
Beyindeki gizli bomba: Anevrizma
Beyindeki gizli bomba: Anevrizma Dikkat! Fark edilmediği ve kanama yaptığı takdirde ölümle dahi sonuçlanabilen beyin anevrizmalarının en önemli belirtisi şiddetli baş ağrısı.
5.04.2018 Genel Sağlık
Faset sendromu nedir?
Faset sendromu nedir? Göz ardı ettiğimiz bel, boyun ve sırt ağrılarının sebebi faset sendromu olabilir. Peki faset sendromu nedir? Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem faset sendromu ile ilgili önemli bilgiler verdi.
15.03.2018 Genel Sağlık
Kanal D’nin iddialı projesi 'Bir Derdim Var'ın çekimleri başladı
Kanal D’nin iddialı projesi 'Bir Derdim Var'ın çekimleri başladı Yeni sezonda Kanal D ekranına gelecek AyNA Yapım imzalı 'Bir Derdim Var' dizisi, çarpıcı konusu ve güçlü oyuncu kadrosuyla seyircileri ekran karşısına kilitlemeye hazırlanıyor. Başrollerinde Birce Akalay ve Mert Fırat’ın yer aldığı dizinin çekimleri başladı. Yakında izleyici karşısına çıkacak olan dizi çekimlerin başladığını paylaştığı klaket ile duyurdu.
30.09.2023 Cadde
Kanal D'den iddialı proje! 'Bir Derdim Var' yakında başlıyor
Kanal D'den iddialı proje! 'Bir Derdim Var' yakında başlıyor Yeni sezonda Kanal D ekranına gelecek AyNA Yapım imzalı 'Bir Derdim Var' dizisi, çarpıcı konusu ve güçlü oyuncu kadrosuyla seyircileri ekran karşısına kilitlemeye hazırlanıyor.
23.09.2023 Cadde
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
29.07.2019 Gündem
PM’ye 23 yeni isim katıldı
PM’ye 23 yeni isim katıldı CHP PM, YDK seçimleri 21 saat sürdü. Mevcut PM’den 37 isim yerini korudu, 23 isim değişti. Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik anahtar listesini 10 isim deldi, ancak bunlardan sekizi PM’ye girme hakkı kazandı...
5.02.2018 Siyaset
CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu
CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu CHP kurultayı sona erdi. Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli olduktan sonra Parti Meclisi üyeleri açıklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde bulunan 7 isim delegeden çizik yedi. PM dışında kalan isimler arasında Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu da var.7 isim ise listeyi delip PM'ye girmeye başardı.
5.02.2018 Siyaset
CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu
CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu CHP kurultayı sona erdi. Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli olduktan sonra Parti Meclisi üyeleri açıklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde bulunan 7 isim delegeden çizik yedi. PM dışında kalan isimler arasında Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu da var.7 isim ise listeyi delip PM'ye girmeye başardı.
5.02.2018 Siyaset
Liste savaşları
Liste savaşları CHP’nin 60 PM ve 15 sandalyeli YDK üyelikleri için seçimleri dün gerçekleştirildi. PM için 52 kişilik anahtar listesini delegelere sunan Kılıçdaroğlu ile İnce arasında yine çekişme yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun listesinde Böke’ye de yer vermesi sürpriz olarak yorumlandı.
4.02.2018 Siyaset
Aydınlardan yeni anayasa bildirisi
Aydınlardan yeni anayasa bildirisi Bir grup aydın dün bir basın toplantısı düzenleyerek ‘Yeni Anayasa’ için taleplerini bir bildiriyle duyurdu.
29.02.2016 Siyaset
Anahtar listeyi 20 aday deldi
Anahtar listeyi 20 aday deldi CHP Parti Meclisi için Kılıçdaroğlu’nun 104 kişilik anahtar listesinden üç büyük kentin il başkanına hazırlattığı “maymuncuk” liste büyük fire verdi. Parti Meclisi üçte iki oranında değişti. Kılıçdaroğlu’nun 10 günlük süre içinde yeni MYK’sını belirlemesi bekleniyor
18.01.2016 Siyaset
TBL'nin ismi değişti! Basketbol Süper Ligi...
TBL'nin ismi değişti! Basketbol Süper Ligi... Türkiye Basketbol Federasyonu dün yaptığı toplantının ardından Türkiye Basketbol Ligi'nin, Basketbol Süper Ligi olarak adlandırılmasını kararlaştırdı.
D vitamini eksikliği çağ hastalığı
D vitamini eksikliği çağ hastalığı HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Selçuk Dağdelen, modern çağ hastalığı olarak ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin toplumun üçte ikisinde görüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Dağdelen, buna karşı haftada 2 kez deniz balığı tüketilmesi ve günde 15 dakika güneşlenme önerisinde bulundu.
7.10.2012 Gündem
Darbenin evrakları imha edilmiş
Darbenin evrakları imha edilmiş Mahkeme, çeşitli kurumlardan 12 Eylül askeri darbesine ilişkin belgeleri istedi. MİT, 1 Mayıs 1977 olayları, 1978 Sivas olayları, 1978 Kahramanmaraş olayları ve 1980 Çorum olaylarına ilişkin bilgi gönderdi Milli Savunma Bakanlığı, Fatsa olayları ve darbe toplantıları konusundaki bazı kritik belgelerin 15 yıllık saklama süresi dolduğundan imha edildiğini bildirdi. Diğer kurum ise şu ana kadar yanıt vermedi
2.04.2012 Gündem
AK Parti'de liste belli oldu
AK Parti'de liste belli oldu AK Parti'nin aday listesi açıklandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa yerine Bursa'dan aday gösterildi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti listesinde yer almadı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük birinci sıradan AK Parti milletvekili adayı gösterildi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ankara Birinci Bölge birinci sıradan, AK Parti milletvekili adayı gösterildi.
5.02.2018 Siyaset
Lincoln antrenmana çıkmadı
Lincoln antrenmana çıkmadı Galatasaray Futbol takımı yeni Teknik Direktörü Frank Rijkaard ve yardımcısı Johann Neeskens yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sezonun ilk çalışmasını yaptı...
22.06.2009 Skorer