Görenleri hayran bırakıyor! Dünyadaki nadir eserlerden birisi
Görenleri hayran bırakıyor! Dünyadaki nadir eserlerden birisi Burdur’da Kibyra Antik Kenti'nde bulunan ve 2022 yılında başlatılan restorasyon çalışması sonucu ayağa kaldırılan çeşme mayıs ayı sonunda ziyaretçilerin kullanımına açıldı.
2.06.2023 Haberler
Görenleri hayran bırakıyor! Dünyadaki nadir eserlerden biri
Görenleri hayran bırakıyor! Dünyadaki nadir eserlerden biri Burdur’da Kibyra Antik Kenti'nde bulunan ve 2022 yılında başlatılan restorasyon çalışması sonucu ayağa kaldırılan çeşme mayıs ayı sonunda ziyaretçilerin kullanımına açıldı.
2.06.2023 Gündem
Kibyra Antik Kenti Burdur İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Kibyra Antik Kenti Burdur İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri Günümüzde Kibyra Antik Kenti, genel olarak Gladyatörler Şehri şeklinde ün kazan bir antik kenttir. Kibyra Antik Kenti Burdur ilinde nerede? Giriş ücreti, tarihçesi ve özellikleri nelerdir? Sizler içi detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
25.09.2020 Tatil
Buranın üzeri yılın dokuz ayı kapalı tutuluyor
Buranın üzeri yılın dokuz ayı kapalı tutuluyor Kibyra Antik Kenti'nde bulunan "yılan saçlı, keskin dişli, dişi canavar" olarak bilinen Medusa'yı tasvir eden mozaik, eylül ayının sonuna kadar ziyaret edilebilecek - Kibyra Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru: "Opus Sectile tekniğiyle günümüze ulaşan bildiğimiz tek Medusa, Kibyra Odeon'unda. Bu yüzden Medusa'nın üzeri koruma amaçlı her yıl belli bir süre kapatılıyor"dedi.
22.08.2020 Tatil
Gladyatör savaşları burda yapılıyordu
Gladyatör savaşları burda yapılıyordu Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan ve "Gladyatörler şehri" olarak bilinen devasa anıtsal yapıların yer aldığı Kibyra Antik Kenti, ziyaretçilerini bekliyor.
10.06.2020 Haberler
"Gladyatörler şehri" devasa anıtsal yapılarıyla dikkati çekiyor
"Gladyatörler şehri" devasa anıtsal yapılarıyla dikkati çekiyor Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan ve "Gladyatörler şehri" olarak bilinen devasa anıtsal yapıların yer aldığı Kibyra Antik Kenti, ziyaretçilerini bekliyor.
10.06.2020 Tatil
Kibyra Antik Kenti'nde 1700 yıllık 560 metrekarelik dev mozaik
Kibyra Antik Kenti'nde 1700 yıllık 560 metrekarelik dev mozaik Burdur'da sürdürülen kazı çalışmalarında yüzde 95'i bozulmamış olarak ortaya çıkan dev mozağin üzerinde yazılanlar...
5.07.2012 Gündem
Kibyra Antik Kenti'nde 1700 yıllık 560 metrekarelik dev mozaik
Kibyra Antik Kenti'nde 1700 yıllık 560 metrekarelik dev mozaik Burdur'da sürdürülen kazı çalışmalarında yüzde 95'i bozulmamış olarak ortaya çıkan dev mozağin üzerinde yazılanlar...
5.07.2012 Gündem