Kilimanjaro Dağı

Kilimanjaro Dağı

Son dakika Kilimanjaro Dağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kilimanjaro Dağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kilimanjaro Dağı haber sayfamızda...

Kilimanjaro Dağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 47 kilimanjaro dağı haberi bulunmuştur.
Tanzanya Hakkında Bilgiler; Tanzanya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Tanzanya Hakkında Bilgiler; Tanzanya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Tanzanya, Afrika kıtasında bulunan üniter bir devlettir. Bu üniter cumhuriyet devleti “mikoa” adı verilen 26 bölgeden oluşuyor. Ülke, insan fosillerinin bulunduğu bölge olması bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Tanzanya hakkında detaylı bilgiyi derledik.
3.01.2024 Dünya
Brezilyalı ultra maraton koşucusu Fernanda Maciel'den dünya rekoru
Brezilyalı ultra maraton koşucusu Fernanda Maciel'den dünya rekoru Ultra maraton koşucusu Brezilyalı Fernanda Maciel, 4892 metre yüksekliği ile "Yedi Zirveler" kategorisinde yer alan ve Antarktika'nın en yüksek dağı olan Vinson Dağı'na 6 saat 40 dakika gibi rekor bir sürede tırmandı. Red Bull sporcusu Maciel, bu tırmanışla dünya rekorunun sahibi oldu.
26.01.2023 Diğer
Tanzanya’da motosikletle tek başına
Tanzanya’da motosikletle tek başına 7 yaşından beri motosiklet kullanan, uluslararası motosiklet rotalarıyla ilklere imza atan Serpil Kalaycı, tek başına 25 günde 6 bin km yol yaparak keşfe çıktığı Tanzanya seyahatini anlatıyor.
13.11.2022 Pazar
Kilimanjaro Dağı'nda yangın: İtfaiyeciler 4 bin metre yükseklikte alevlerle mücadele ediyor
Kilimanjaro Dağı'nda yangın: İtfaiyeciler 4 bin metre yükseklikte alevlerle mücadele ediyor Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'nın ünlü dağı Kilimanjaro'da cuma akşamı çıkan yangın devam ediyor.
23.10.2022 Dünya
Dünyanın en derin batık gemisi bulundu! Denizin 7 kilometre dibinde...
Dünyanın en derin batık gemisi bulundu! Denizin 7 kilometre dibinde... İkinci Dünya Savaşı sırasında kanlı bir muharebe sırasında vuruldu ve battı. ABD donanmasına ait destroyer, deniz seviyesinin yaklaşık 7 kilometre altında bulundu.
25.06.2022 Dünya
Afrika'nın nadir buzulları 2040'a kadar eriyebilir
Afrika'nın nadir buzulları 2040'a kadar eriyebilir Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), iklim değişikliği nedeniyle Afrika'nın nadir bulunan buzullarının eriyebileceği uyarısında bulundu.
19.10.2021 Dünya
Kilimanjaro yanıyor
Kilimanjaro yanıyor Afrika'nın zirvesinde yükselen alevler şiddetli rüzgarla yayıldı, aşırı sıcağın da etkisiyle yangın bir günü aşkın süredir kontrol altına alınamadı.
12.10.2020 Dünya
Kilimanjaro Dağı Nerededir, Nasıl Oluşmuştur? Yüksekliği Ve Diğer Özellikleri
Kilimanjaro Dağı Nerededir, Nasıl Oluşmuştur? Yüksekliği Ve Diğer Özellikleri Dünyadaki en ünlü dağlardan bir tanesi de Kilimanjaro Dağıdır. Gizemleri ile pek çok insanın ilgisini çekmektedir. Kilimanjaro Dağı nerede, nasıl gidilir, yüksekliği ve diğer özellikleri hakkında bilgileri derledik.
26.09.2020 Tatil
Leicester City'de Rodgers, koronavirüse yakalandığını açıkladı!
Leicester City'de Rodgers, koronavirüse yakalandığını açıkladı! Milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester City'nin teknik direktörü Brendan Rodgers koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını ve iyileştiğini açıkladı. 
Kilimanjaro’ya bayrağı dikti...
Kilimanjaro’ya bayrağı dikti... MUĞLA’nın Datça ilçesinde yaşayan dağcı Doğan Can (71), Afrika kıtasının çatısı olarak bilinen Kilimanjaro Dağı’nın zirvesine çıkan ilk ve tek Türk dağcı unvanının sahibi oldu.
28.03.2020 Ege
Çocuklar için tırmanacak!
Çocuklar için tırmanacak! Müzisyen Evren Uysal, 1-8 Mart tarihleri arasında TEGV’in ‘Bir Çocuk Değişsin, Türkiye Gelişsin’ projesi kapsamında Afrika kıtasının en yüksek dağı olan, 5 bin 895 metre yüksekliğindeki Kilimanjaro Dağı’na tırmanacak.
28.02.2020 Cadde
“Mücadele bana iyi geliyor”
“Mücadele bana iyi geliyor” Yedi günde 97 km kat ederek Kilimanjaro Dağı’nın zirvesine çıkan Dilara Koçak, “Ben her güçlüğü kendime bir ders olarak alıp ilerleyen bir kadınım, o yüzden mücadele bana iyi geliyor” diyor
24.08.2019 Cumartesi
Kilimanjaro Dağı'na teleferik
Kilimanjaro Dağı'na teleferik Tanzanya, Afrika kıtasının en yüksek zirvesine turistlerin rahatlıkla ulaşması için teleferik hattı kurmayı planlıyor.
8.05.2019 Dünya
Safarinin adresi Tanzanya
Safarinin adresi Tanzanya Tanzanya; Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu kıyısında yer alan bir ülke. Safari meraklılarının özellikle tercih ettiği Tanzanya, Zanzibar’ın göz alıcı kumsalları ile de ünlü... Doğal güzellikleri ve otantik kültürü ile ziyaretçilerini memnun eden Tanzanya hakkında merak edilenleri bir araya getirdik...
25.04.2018 Gündem
Polonyalı kadın 70 yaşında Kilimanjaro’ya tırmandı
Polonyalı kadın 70 yaşında Kilimanjaro’ya tırmandı Polonya’da Teresa Wietoska isimli 70 yaşındaki kadın Kilimanjaro Dağı’na tırmandı. Torunlarına pasta pişirmekten sıkıldığı için 65 yaşında dağcılığa başlayan Wieteoska’nın tırmandığı ilk dağ ise Ağrı Dağı. Polonya’da 70 yaşındaki Teresa Wietoska, Tanzanya’nın kuzeydoğusunda bulunan 5 bin 895 metre yüksekliğindeki Kilimanjaro Dağı’na tırmanan en yaşlı kadın oldu. Evde oturup torunlarına pasta pişirmekten sıkılan Wietoska, 65 yaşında dağlara olan tutkusunu keşfetti ve Polonyalı kadınların kurduğu Klimanjaro Derneği’ne üye oldu. Formda kalabilmek için her gün saatlerce antreman yapan Wietoska, dağcılık serüvenini İHA’ya anlattı. Emekli olduktan sonra kocasının hastalıkları dolayısıyla yıllar boyu hastane hastane gezdiklerini belirten Teresa Wietoska, bu durumun kendisini çok yıprattığını, bu süreçte nefes alabilmek için arayışlara başladığını söyledi. Torunlarıma pasta pişirmek ve hasta bakmak dışında yaptığım hiçbir şey yoktu. Kendim için hiçbir şey yapmıyordum ve bu durum beni oldukça rahatsız etmeye başlamıştı” diyen Wietoska, ablasının kızı sayesinde Polonyalı bir grup kadının kurduğu Klimanjaro Derneği ile tanıştığını söyledi.
11.09.2019 Haberler
Gücün, özgürlüğün ve kimliklerden arınmanın sporu
Gücün, özgürlüğün ve kimliklerden arınmanın sporu İnsanın en yalın ve doğal hallerinden biridir koşmak. Yapmak için çok büyük enstrümanlara ihtiyacın olmadığı belki de tarihin en ilkel dönemlerinden beri insanlığın hayatında olan bir aksiyon.
3.08.2017 Tatil
55’lik dağcı Kilimanjaro’nun zirvesinde
55’lik dağcı Kilimanjaro’nun zirvesinde Mersin’de oturan 55 yaşındaki Hüseyin Yalçın, Tanzaya’nın kuzeydoğusunda 5 bin 895 metre yüksekteki Kilimanjaro Dağı’na tırmanarak zirve yaptı.
12.03.2017 Gündem
En zor pizza teslimatı!
En zor pizza teslimatı! Dünyaca ünlü pizza zinciri Pizza Hut, Tanzanya’da bulunan Kilimanjaro Dağı’nın zirvesine yaptığı pizza teslimatıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
13.05.2016 Gündem
Favori’den sıradışı mavi
Favori’den sıradışı mavi Tarihte pek çok efsaneye konu olmuş, mavi ve pembe rengin oluşturduğu mistik auranın başka hiçbir taşta bulunmadığı Afrika’nın sıradışı taşı Tanzanit taşlı Favori yüzükleri, görenleri etkiliyor.
19.01.2015 Aksesuar
Kilimanjaro Dağı'nın eteklerinde doğal yaşam
Kilimanjaro Dağı'nın eteklerinde doğal yaşam Deniz seviyesinden 5.895 metre yüksekteki sönmüş volkanik bir dağ olan Kilimanjaro Dağı'nın eteklerinde bulunan Amboseli Ulusal Parkı'nda (Amboseli National Park) filler ovalarda otluyorlar. - AA
25.05.2017 Tatil
KiLiMANJARO’YA TIRMANACAK
KiLiMANJARO’YA TIRMANACAK Geçen günlerde sevgilisi Nurettin Kutlu’dan şiddet gördüğü haberleriyle gündeme gelen Merve Büyüksaraç, Bebek’te objektiflere takıldı.
20.06.2013 Cadde
NAZARDAN KORKUYOR
NAZARDAN KORKUYOR Amerikalı oyuncu Jessica Biel, heykelsi güzelliği, vejetaryen yaşamı ve nişanlılıkla sonuçlanan aşk hayatıyla adından söz ettiriyor.
25.09.2012 Cadde
GÖRMEK iÇiN ELiNiZi ÇABUK TUTUN
GÖRMEK iÇiN ELiNiZi ÇABUK TUTUN Boyut Yayınları’ndan çıkan ‘Yok Olmadan Önce Görülmesi Gereken 100 Yer’ kitabı...
17.02.2012 Cadde
Dağların en genç fatihi
Dağların en genç fatihi ABD’li Jordan Romero (15) 7 kıtanın 7 en yüksek noktasına tırmanan en genç dağcı oldu.
25.12.2011 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kilimanjaro Dağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.