Kitaplık

Kitaplık

Son dakika kitaplık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kitaplık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kitaplık haber sayfamızda...

Kitaplık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 941 kitaplık haberi bulunmuştur.
Harvard'da insan derisi şoku! Kitabın üstünden söküp çıkarıldı: 'Bir çare arıyoruz'
Harvard'da insan derisi şoku! Kitabın üstünden söküp çıkarıldı: 'Bir çare arıyoruz' Neredeyse 400 yaşında olan Harvard Üniversitesi, bünyesinde sayısız eseri ve koleksiyonu barındırıyor. Milyonlarca kitaplık bir kütüphaneye sahip kütüphanede artık bir kitap olmayacak. Ölümden sonraki yaşamı konu alan bu kitabın okuldan uzaklaştırılacak olmasının sebebi ise ne konusu ne de yazarı.
10.04.2024 Yaşam
Öğrenci başına 1 kitap düşmüyor
Öğrenci başına 1 kitap düşmüyor Türkiye’deki bazı üniversitelerin kütüphanesi evdeki kitaplık gibi. 4 üniversitede öğrenci başına düşen kitap sayısı 1’in altında. 89 üniversitede ise bu sayı 1 ile 4 arasında.
27.03.2024 Gündem
“TRT Akademi” Açıldı
“TRT Akademi” Açıldı Ulusal ve uluslararası alanda medya ve iletişim profesyonellerinin yetişmesine katkı sağlayacak “yenilikçi ve öncü bir medya okulu olma” hedefiyle hayata geçirilen TRT Akademi’nin tanıtım programı gerçekleşti.
13.01.2024 Gündem
Çeyiz Listesi 2024: Gelin-Damat Çeyizinde Olması Gerekenler
Çeyiz Listesi 2024: Gelin-Damat Çeyizinde Olması Gerekenler Her çift evlenmeden önce çeyiz hazırlığında bulunur. Hayatlarını birlikte idame ettirecek çiftlerin evinde bulunması gereken eşyalardır. Çeyiz listesindeki eşyalar erkek veya kadınlar için eski dönemlerde her ne ayrı olsa da günümüzde gelin ve damat tarafından ortak olarak alınır. Her evde bulunması gereken bu listede salondan mutfağa, banyodan yatak odasına kadar pek çok eşya bulunmaktadır. Pek çok çiftin evlenmeden önce almaya çalıştığı bu eşya listesi oldukça kabarık olduğundan dolayı eksik kalanlar da olabiliyor. 2024 detaylı mutfak, banyo, salon erkek ve kız eksiksiz çeyiz listesi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Yaşam
Silinen Fotoğrafları Geri Getirme 2024: Telefondan Silinen Resimleri Programsız Geri Getirme
Silinen Fotoğrafları Geri Getirme 2024: Telefondan Silinen Resimleri Programsız Geri Getirme Akıllı cep telefonları günümüzde insan hayatının en önemli araçlarından biri haline gelmiştir. Bazı anları ölümsüzleştirmek isteyen kişiler için video ve fotoğraf makinesi yerine geçer. Özellikle resim, video ve depolama aracı olarak kullanılan telefonlarda kişiler yanlışlıkla tüm verilerini silebiliyor. Android ve iOS telefondan silinen resimleri programsız geri getirme yöntemleri için “Silinen Fotoğrafları Geri Getirme 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
4.01.2024 Teknoloji
Nevşehir Hacı Bektaş Veli öğrencileri depremzede öğrencilerle buluştu
Nevşehir Hacı Bektaş Veli öğrencileri depremzede öğrencilerle buluştu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, 'Depremzedeleri Unutmadık' adlı topluma hizmet projesi çerçevesinde Kahramanmaraş Türkoğlu Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi ile üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere kitap desteğinde bulundu.
31.12.2023 Eğitim
SATIŞA ÇIKTI! 🛒 ŞOK 20-31 ARALIK AKTÜEL KATALOG: ŞOK Market Çarşamba günü hangi ürünler satışa çıkacak? TV, Portmanto, Zigon Sehpa, Nevresim Takımı...
SATIŞA ÇIKTI! 🛒 ŞOK 20-31 ARALIK AKTÜEL KATALOG: ŞOK Market Çarşamba günü hangi ürünler satışa çıkacak? TV, Portmanto, Zigon Sehpa, Nevresim Takımı... ŞOK yeni haftanın aktüel ürünler katalogları yayımlandı. 20-31 Aralık tarihleri arasında satışa sunulacak olan ŞOK aktüel kataloğunda bu hafta yılbaşına özel ürün seçenekleri TV, Projeksiyon Cihazı, Robot Süpürge, Oyuncak Dolabı, 5 Raflı Metal Kitaplık, Nevresim Takımı, TV Battaniyesi, Yılbaşı oyun ve süs seçenekleri satışa çıkacak. İşte 20-31 Aralık ŞOK aktüel ürünler listesi...
20.12.2023 Bilgi Rehberi
Osmaniye'de operasyon: Her yerde aranıyordu, gizli bölmede yakalandı
Osmaniye'de operasyon: Her yerde aranıyordu, gizli bölmede yakalandı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü A.T., gizli bölmede yakalandı.
30.11.2023 Gündem
Bilal Erdoğan, Kitap Kurdu Yarışması'nın lansmanına katıldı
Bilal Erdoğan, Kitap Kurdu Yarışması'nın lansmanına katıldı Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) projesi Kitap Kurdu Yarışması'nın 2023-2024 lansmanı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi N. Bilal Erdoğan'ın katılımıyla Rami Kütüphanesi'nde yapıldı. Geçtiğimiz yıl 111 bin 505 başvuru alan yarışmada bu yıl hedef 300 bin gence ulaşmak.
22.11.2023 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Depremin yaralarını bu merkezler saracak
Depremin yaralarını bu merkezler saracak Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden yedi ay geçerken büyük hasar alan şehirlerde özel sektör ve sivil toplum örgütleri yaraların sarılması için canla başla çalışıyor. Shell Türkiye, sivil toplum kuruluşları iş birliğinde bölgede 20 farklı noktada kurduğu destek merkezleri ile çocuklar, gençler ve kadınların yanında yer alıyor.
11.09.2023 Ekonomi
Konum at, Evliya Çelebi’den öğren
Konum at, Evliya Çelebi’den öğren Evliya Çelebi tarafından 17’nci YY’da Osmanlıca kaleme alınmış 20 ciltlik, 10 kitaplık gezi yazısı külliyatı, 21’inci YY’ın teknolojisine uyum sağladı.
26.07.2023 Kültür Sanat
İstanbul’u okuyorum gözlerim kapalı
İstanbul’u okuyorum gözlerim kapalı Yeni nesil kütüphanelerin artışı İstanbullular için yepyeni bir deneyime dönüşüyor. Rami Kütüphanesi’nden Taş Mektep’e İstanbul’un okuma duraklarına baktık.
24.06.2023 Pazar
İstanbul’un belleği
İstanbul’un belleği İstanbul’a dair binlerce kitap ve görsel malzemeye ev sahipliği yapan İstanbul Kitaplığı, nadir eserleri de içeren zengin koleksiyonu ile bu kenti sevenler için bir cennet.
19.06.2023 Arkeoloji
64 yıldır okuduğu kitapların kaydını tutuyor
64 yıldır okuduğu kitapların kaydını tutuyor Bayburtlu emekli öğretmen Ahmet Demiröz, şimdiye kadar okuduğu kitapların ismini, yazarını, sayfa sayısını, okuduğu yılın tarihini ve kitabın boyutunu ajandasına not düşerek, kaydını tutuyor. Eskiden yaşadığı 2 katlı evinin bir odasını kitaplarıyla dolduran 76 yaşındaki emekli öğretmen, hemen hemen her gün kitap okumaya özen gösteriyor, okuduğu kitapların önemli bulduğu yerlerinden de not almayı ihmal etmiyor.
1.05.2023 Haberler
Emekli öğretmen 64 yıldır okuduğu kitapların kaydını tutuyor
Emekli öğretmen 64 yıldır okuduğu kitapların kaydını tutuyor Bayburtlu emekli öğretmen Ahmet Demiröz, şimdiye kadar okuduğu kitapların ismini, yazarını, sayfa sayısını, okuduğu yılın tarihini ve kitabın boyutunu ajandasına not düşerek, kaydını tutuyor.
1.05.2023 Gündem
Ece, kitaplarla yaşayacak
Ece, kitaplarla yaşayacak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17 yaşında hayatını kaybeden kitap aşığı Ece Sıla Ünsal’ın adını, kütüphanede yaşatacak.
29.04.2023 Ege
'Ebrar Sitesi'nden taşınmasaydık hayatımızı kaybedecektik'
'Ebrar Sitesi'nden taşınmasaydık hayatımızı kaybedecektik' Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evi ağır hasar gören 3 çocuk annesi Cansu Yorucu (34), "Biz daha önce Ebrar Sitesi'nde oturuyorduk. 1 sene önce ev alıp kendi evimize yerleştik. Ebrar Sitesi’nden taşınmasaydık biz de hayatımızı kaybedecektik " dedi.
22.03.2023 Haberler
'Ebrar Sitesi'nden taşınmasaydık hayatımızı kaybedecektik'
'Ebrar Sitesi'nden taşınmasaydık hayatımızı kaybedecektik' Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evi ağır hasar gören 3 çocuk annesi Cansu Yorucu (34), "Biz daha önce Ebrar Sitesi'nde oturuyorduk. 1 sene önce ev alıp kendi evimize yerleştik. Ebrar Sitesi’nden taşınmasaydık biz de hayatımızı kaybedecektik " dedi.
22.03.2023 Gündem
Dekorasyonda deprem önlemleri
Dekorasyonda deprem önlemleri Ülkemizin jeolojik yapısı gereği deprem gerçeği ile yüz yüze yaşamak zorundayız. Bu durumda en az yapıların ve zeminin sağlamlığından emin olmak kadar önemli bir diğer konu, iç mekanlarımızı depreme karşı güvenli hale getirmek. İşte yaşam alanlarımızın dekorasyonunda alabileceğimiz deprem önlemleri.
19.03.2023 Pazar
Çadır kentlere gezgin kitaplık projesi başladı
Çadır kentlere gezgin kitaplık projesi başladı Depremden etkilenen bölgelerdeki çocuklara kitap ulaştırabilmek amacıyla AIT İstanbul iş birliği ile Çadır Kentlere Gezgin Çocuk Kitaplığı projesi düzenleniyor.
11.03.2023 Kültür Sanat
Şoke eden manzara! Fay üstündeki binalar saniyeler içinde 5.9 metre yer değiştirdi
Şoke eden manzara! Fay üstündeki binalar saniyeler içinde 5.9 metre yer değiştirdi Depremlerin ardından Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgede çalışmalara başladı. Ötelenmeler yani yer değiştirmeler fotoğraflarla da belgelendi. O çarpıcı karede fay hattı üzerinde gerçekleşen ötelenmeyle yapıların olduğu yerin 5.9 metre soluna kaydığı görüldü.
24.02.2023 Gündem
Burası Hatay! Binanın dış duvarı, komşu binanın iç duvarı
Burası Hatay! Binanın dış duvarı, komşu binanın iç duvarı Hatay'ın Antakya ilçesinde, yıkılmayan binanın dış duvarının, bitişikteki yıkılan binanın iç duvarı olarak kullanıldığı görüldü. Bitişik inşa edilen iki binadan biri çökünce geri duvardaki televizyon, tablo ve çerçeve kaldı.
11.02.2023 Gündem
İmamoğlu Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı
İmamoğlu Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; kütüphane, sergi salonu, İstanbul kitapçısı, tiyatro sahnesi ve ortak çalışma alanlarının yer aldığı Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı.
3.02.2023 Gündem
358 yıllık Vaniköy Camii önümüzdeki ay açılıyor
358 yıllık Vaniköy Camii önümüzdeki ay açılıyor Boğazın incisi olarak nitelendirilen yalı camilerinden 358 yıllık Vaniköy Camii'nde, iki yıl önce çıkan yangından sonra başlatılan ve 18 ay süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Önümüzdeki ay açılması planlanan tarihi caminin restorasyonunun yüzde 90'ı tamamlandı. Çam keresteleri Dursunbey'den, meşe keresteleri Yenice'den, mermerleri Marmara Adası'ndan getirterek özgün malzemelerle yenilenen camide bin 600 kitaplık kütüphane de yer alacak.
19.01.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Kitaplık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.