Kızıl Şahin

Kızıl Şahin

Son dakika Kızıl şahin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kızıl şahin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kızıl şahin haber sayfamızda...

Kızıl Şahin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 296 kızıl şahin haberi bulunmuştur.
Şırnak’ta tedavisi tamamlanan kumru, kartal ve kızıl şahin doğaya bırakıldı
Şırnak’ta tedavisi tamamlanan kumru, kartal ve kızıl şahin doğaya bırakıldı Şırnak’ta çeşitli tarihlerde yaralı halde bulunan ve yapılan tedavilerin ardından kartal, kızıl şahin ve kumru doğaya bırakıldı.
21.10.2022 Haberler
Van'da tedavileri tamamlanan 300 yabani hayvan doğaya bırakıldı
Van'da tedavileri tamamlanan 300 yabani hayvan doğaya bırakıldı Van'da yaklaşık 300 yabani hayvan, tedavileri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
4.10.2022 Haberler
Adım adım takip! 14 ilde dikkat çeken operasyon
Adım adım takip! 14 ilde dikkat çeken operasyon Tropikal bölgelerde yaşayan ve ticareti özel izinle olan papağan, kara akbaba, tavus kuşu, Himalaya sakası, boa yılanı ve gecko gibi hayvanların illegal ticaretini yapan 62 kişi, İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.
21.06.2022 Gündem
Şırnak'ta yaralı kızıl şahine 'protez' ayak takıldı
Şırnak'ta yaralı kızıl şahine 'protez' ayak takıldı Şırnak’ta avcıların silahla vurması sonucunda sağ ayağı kopan kızıl şahine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Yaban Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezinde tasarlanan protez ayak ile tekrardan yürümeye başladı.
14.02.2022 Haberler
Yaban dostları özgürlüğe uçtu
Yaban dostları özgürlüğe uçtu Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarına kuçak açan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, vahşi doğaya da şefkat elini uzatıyor.
27.12.2021 Ege
Kızıl şahin koruma altında
Kızıl şahin koruma altında Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir parkta bulunan ve henüz yavru olduğu için uçamayan kızıl şahin türü yabani kuşu koruma altına aldı.
30.11.2021 Ege
İzmir’de parkta bulunan kızıl şahin koruma altında
İzmir’de parkta bulunan kızıl şahin koruma altında İzmir’de bir parkta bulunan ve henüz yavru olduğu için uçamayan kızıl şahin türü yabani kuş, koruma altına alındı.
27.11.2021 Gündem
Konya ve Ankara'daki yırtıcı kuş ölümleriyle ilgili flaş uyarı! Hepimizi etkileyecek
Konya ve Ankara'daki yırtıcı kuş ölümleriyle ilgili flaş uyarı! Hepimizi etkileyecek Geçtiğimiz günlerde Konya'da küçük orman kartalı, Ankara'da ise şah kartalı ölü bulundu. Küçük orman kartalının elektrik tellerine temas ederek, şah kartalının ise tüfekle vurularak öldüğü tespit edildi. Peki yırtıcı kuşların ölümleri doğadaki dengeyi nasıl etkiler? Vatandaşlar bu konuda ne yapmalı? Ölümlere nasıl engel olunmalı? İşte haberin ayrıntıları...
22.02.2022 Gündem
Kırşehir'de bitkin ve hasta bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı
Kırşehir'de bitkin ve hasta bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı Kırşehir'in Akpınar ilçesinde köylülerin bitkin ve hasta halde bulduğu kızıl şahin koruma altına alındı.
8.05.2021 Gündem
Antalya'da tepki çeken projenin iptali istendi! 'Bu kabul edilemez'
Antalya'da tepki çeken projenin iptali istendi! 'Bu kabul edilemez' Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6'ncı Bölge Müdürlüğü, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun, dünyaca ünlü falezlerin iki etabının ışıklandırılmasına yönelik Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği iznin iptalini istedi. DKMP 6'ncı Bölge Müdürlüğü uzmanları, falezleri ışıklandırmanın, Akdeniz foku, yarasalar ve diğer yaban hayatı için büyük tehdit ve sakınca oluşturacağı uyarısında bulundu.
17.03.2021 Gündem
Yol kenarında yaralı bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı
Yol kenarında yaralı bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı Osmaniye'de yol kenarında yaralı halde bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı.
10.01.2021 Gündem
Geçmiş olsun kızıl şahin!
Geçmiş olsun kızıl şahin! Denizli’den Bodrum’a otomobiliyle giden Kerem Kayar, Güzelköy Mahallesi mevkisinde, yol kenarında baygın halde yatan kızıl şahini fark etti.
3.01.2021 Ege
Jandarmanın bulduğu kanatları kırık kızıl şahine tedavi
Jandarmanın bulduğu kanatları kırık kızıl şahine tedavi Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde kanatları kırık kızıl şahin buldu. Şahin, tedavisi için milli park görevlilerine teslim edildi.
2.12.2020 Gündem
Barajda buldukları şahini ölümden kurtardılar
Barajda buldukları şahini ölümden kurtardılar Ankara'nın Çubuk ilçesinde baraja düşen kızıl şahin, jandarma ekiplerince kurtarıldı.
30.11.2020 Gündem
Erzurum'da bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavisinin ardından doğaya salındı
Erzurum'da bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavisinin ardından doğaya salındı Erzurum'da polislerin bitkin halde bulduğu kızıl şahin, tedavisi tamamlanarak doğaya salındı.
6.11.2020 Gündem
Askerler buldu! Koruma altına alındı
Askerler buldu! Koruma altına alındı Hatay'da, Suriye sınırında görevli askerlerce bulunan yaralı kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Hatay Şubesi yetkililerine teslim edilerek tedaviye alındı.
13.12.2019 Gündem
Kızıl şahin ve tilkinin yılan avı kamerada
Kızıl şahin ve tilkinin yılan avı kamerada Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar son günlerde sık görülmeye başlandı. Kızıl şahin ve tilkinin yılan avı DKMP ekiplerince görüntülendi. Biyolog Evren Buğa, havaların ısınmasıyla son günlerde yılanlar ile insanların daha sık karşılaşmaya başladığını belirterek, yarı zehirli, insanlar için tehlike teşkil etmeyen yılanların öldürülmemesi gerektiğini belirtti. Erzincan’da Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerince karasal ve iç su ekosistemleri biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme çalışmaları sırasında, sıcaklarla birlikte sıkça görülmeye başlanan yılanlar gözlendi. Sansa Devlet Avlağında yapılan çalışmalar esnasında Kızıl şahinin yılan avı objektiflere yansıdı. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sırasında yılan ebesi olarak bilinen kertenkelenin de tilkiye av olması kameraya yansıdı. “Yılanlar sık görülüyor” Öte yandan Erzincan Günbağı köyünde Nevzat Gökdemir isimli vatandaşta yolda ezilme tehlikesi olan bir yılanla karşılaştı. Yılanı yoldan uzaklaştırarak çayırlık alana bırakan Gökdemir, yörede ilk defa böyle bir yılan gördüğünü bu nedenle şaşkınlıkla videosunu çektiğini söyledi. “Taklit yapan yılan” Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Biyoloji Bölümünde doktora yapan Biyolog Evren Buğa, görüntülerdeki yılanın Kocabaş Yılan (Hemorrhois ravergieri) olduğunu, Erzincan'da daha önce görülmediğini ancak yaygın bir tür olduğunu söyledi. Buğa "Kocabaş yılanlar yarı-zehirlidir, zehir dişleri üst çenenin arkasında yer aldığı için insanı ısırdıklarında zehirlerini kolay kolay aktaramazlar, aktarsalar bile ısırık bölgesi yüzeysel uygulamalarla kısa sürede tedavi edilebilir. Zehirleri ancak küçük kemirgenler, kertenkeleler, kuşlar vb. için etkilidir" dedi. Büyük canlılara karşı savunmasız olan Kocabaş yılanın, zehirleri ile meşhur olan engereklerin taklidini yaparak düşmanlarından korunduğunu söyleyen Buğa, zehirli de olsa yılanların öldürülmemesi gerektiğini, tehlike oluşturduğu düşünülen durumlarda Milli Parklara haber verilmesi gerektiğini belirtti.
11.09.2019 İlginç Videolar
Kars'ta yol kenarında yaralı kızıl şahin bulundu
Kars'ta yol kenarında yaralı kızıl şahin bulundu Kars'ta duyarlı bir vatandaş tarafından yol kenarında bulunan yaralı kızıl şahin, tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. Kars’ta aracıyla seyir halinde bulunan Kemal Akbaba, yol kenarında kızıl şahin gördü. Şahinin hareketsiz durduğunu fark eden Akbaba, aracından inerek şahinin yanına gitti. Şahin’in yaralı olduğunu ve uçamadığını gören Kemal Akbaba, yaralı kızıl şahini aracına alarak iş yerine geçti. İş yerinden Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) Kars Şube Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirdi. DKMP Şube Müdürü Murat Doğanay’ın ekibini yönlendirmesi sonucu ekipler Kemal Akbaba’nın bulduğu yaralı kızıl şahini muhafaza altına alarak, Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürdü. Burada tedavi altına alınan kızıl şahin, tedavi tamamlandıktan sonra yeniden doğal ortama bırakılacak.
11.09.2019 Yaşam
Kars'ta yol kenarında yaralı kızıl şahin bulundu
Kars'ta yol kenarında yaralı kızıl şahin bulundu Kars'ta duyarlı bir vatandaş tarafından yol kenarında bulunan yaralı kızıl şahin, tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi.
24.06.2019 Gündem
Kars'ta yol kenarında yaralı kızıl şahin bulundu
Kars'ta yol kenarında yaralı kızıl şahin bulundu Kars'ta duyarlı bir vatandaş tarafından yol kenarında bulunan yaralı kızıl şahin, tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi.
24.06.2019 Gündem
Kaçak avcılara 6,3 milyon lira ceza kesildi
Kaçak avcılara 6,3 milyon lira ceza kesildi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce geçen yıl, kaçak avlanan 6 bin 670 kişiye 6 milyon 259 bin lira idari para cezası verildi.
20.02.2019 Ekonomi
Yaban hayatında "av mesaisi" fotokapana yansıdı
Yaban hayatında "av mesaisi" fotokapana yansıdı Afyonkarahisar'da kurt sürüsü, kızıl şahin, kızıl akbaba ve tilkinin beslenmesi fotokapana yansıdı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Sandıklı ilçesindeki Akdağ Tabiat Parkı'na kurulan fotokapanlar, yaban hayatının ayrıntılarını yansıtıyor. Parktaki fotokapana yansıyan görüntülerden birinde, kurt sürüsünün avıyla beslenmesi dikkati çekiyor. Kurtlardan arta kalan yiyecekten, iki kızıl akbaba, kızıl şahin ve tilki de besleniyor. Görüntülerde kızıl geyiklerin gezintisi ve beslenmesi de yer alıyor. Öte yandan ekipler, kış aylarında Akdağ'daki vahşi yaşamı desteklemek için yemleme çalışmalarını sürdürüyor.
11.09.2019 Yaşam
Afyon'da yaşandı! 'Fotokapan'a yakalandılar, kurt sürüsü parçaladı
Afyon'da yaşandı! 'Fotokapan'a yakalandılar, kurt sürüsü parçaladı Afyon'da yaşandı. Kalan leşten iki kızıl akbaba, kızıl şahin ve tilki yedi.
29.01.2019 Gündem
Büfenin önüne düşünce alıp kutuya koydu, yetkililere teslim etti
Büfenin önüne düşünce alıp kutuya koydu, yetkililere teslim etti Sivas'ta büfe işleten Gökhan Yayman (50), sabah iş yerinin önünde avlanması ve yakalanması yasak olan kızıl şahin buldu. Yayman, şahini yetkililere teslim etti.
1.01.2019 Gündem
Vicdansızlık!
Vicdansızlık! Van Saray’da Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığınca yapılan denetimlerde bir araçta avlanması yasak kaya güvercinleri ve kızıl şahin bulundu.
4.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kızıl Şahin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.