Kızılırmak Deltası

Kızılırmak Deltası

Son dakika Kızılırmak Deltası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kızılırmak Deltası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kızılırmak Deltası haber sayfamızda...

Kızılırmak Deltası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 106 kızılırmak deltası haberi bulunmuştur.
Kızılırmak Deltası kızıla büründü
Kızılırmak Deltası kızıla büründü Kızılırmak Deltası’nda su yüzeyi kızıl eğrelti otu ile kızıla döndü.
14.04.2024 Gündem
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Göletten su çekilince ortaya çıktı
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Göletten su çekilince ortaya çıktı Bursa'da tarımsal ilaçlama için su çekilen gölette, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu şeritli semenderi bulundu.
19.01.2024 Haberler
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Göletten su çekilince ortaya çıktı
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Göletten su çekilince ortaya çıktı Bursa'da tarımsal ilaçlama için su çekilen gölette, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu şeritli semenderi bulundu.
19.01.2024 Gündem
Eşsiz güzellik! 'İlk defa bu anı yaşadım'
Eşsiz güzellik! 'İlk defa bu anı yaşadım' Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Samsun’daki Kızılırmak Deltası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eğrelti otu ile kaplandı.
2.01.2024 Gündem
Serengeti değil, Kızılırmak Deltası
Serengeti değil, Kızılırmak Deltası Binlerce canlının barınma ve uğrak yeri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde İHA kameraları ve fotokapanlara yansıyan hayvanlar, Serengeti'yi aratmadı.
30.12.2023 Yaşam
Kızılırmak Deltası’na alan başkanlığı gündemde
Kızılırmak Deltası’na alan başkanlığı gündemde UNESCO Dünya Doğal Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, sahip olduğu biyolojik çeşitlilik nedeniyle Türkiye’nin en önemli doğal zenginlik müzeleri sayılıyor.
27.09.2023 Gündem
Samsun'da kontrolden çıkan otomobil kanala uçtu: 1 ölü
Samsun'da kontrolden çıkan otomobil kanala uçtu: 1 ölü Samsun’un Bafra ilçesinde direksiyon hakimiyeti kaybedilen otomobil kanala uçtu. Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.
6.09.2023 Gündem
En fazla su kuşu türü Kızılırmak’ta
En fazla su kuşu türü Kızılırmak’ta Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, çok sayıda üniversite, sivil toplum kuruluşu ve gönüllülerin katılımıyla her yıl ocak ve şubat aylarında kış ortası su kuşu sayımı yapılıyor.
21.06.2023 Gündem
Leylekler Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki yuvalarına döndü
Leylekler Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki yuvalarına döndü Samsun'un Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki 'Leylek Ormanı', baharın gelmesiyle canlandı. Kış döneminde deforme olan yuvalarını gagalarında taşıdıkları dal parçalarıyla onaran leylekler, kuluçkaya yatıp yeni yavruları için hazırlanıyor.
21.04.2023 Gündem
Kızılırmak Nehri'ni su düğün çiçekleri kapladı
Kızılırmak Nehri'ni su düğün çiçekleri kapladı Samsun'da Kızılırmak Deltası'nda suda açan ve zehirli oldukları için 'zehirli güzellik' olarak da bilinen su düğün çiçekleri, Kızılırmak Nehri'nin üstünü örttü.
19.04.2023 Gündem
Özvar: YÖK, akademisyenlerin önünü açmak, onları daha üretken yapmak için var
Özvar: YÖK, akademisyenlerin önünü açmak, onları daha üretken yapmak için var Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “YÖK, akademisyenlerin önünü açmak, onları daha üretken yapmak için var” dedi.
3.09.2022 Eğitim
Ramsar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ramsar Alanı Ne Demek?
Ramsar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ramsar Alanı Ne Demek? Ramsar kelimesi tek başına bir anlam ifade etmemekle birlikte Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alan toprakları içermektedir. Sulak alanların korunmasına yönelik tüm dünyada devletler düzeyinde imzalanan ilk koruma sözleşmesi Ramsar olmaktadır. Peki, ramsar ne demek? Ramsar TDK sözlük anlamı nedir? Ramsar alanı ne demek sizler için ayrıntıları ile derledik.
23.08.2022 Sözlük
Ayak izinden başka iz bırakma
Ayak izinden başka iz bırakma Büyük şehirlerde yaşayanların eko turizme adım attığı 7 bölgedeki 693 nokta geniş orman dokusunu ve tarihi geçmişi aynı anda gözlem imkanı sunuyor. Eko turizmin olmazsa olmaz kuralları, ‘ateş yakma’ ve ‘ayak izinden başka iz bırakma’...
10.07.2022 Gündem
Kızılırmak Deltası'ndaki mahallede 'taşkın' korkusu
Kızılırmak Deltası'ndaki mahallede 'taşkın' korkusu Samsun'un Bafra ilçesinde Kızılırmak Nehri'nden beslenen ve tahliye çıkışı kapalı tutulan Düden Kanalı'nın her yağışta taşmasıyla Doğanca Mahallesi'ndeki tarım arazileri ile evlerin zemin ve bodrum katları su altında kalıyor. Tahsin Pezek (56),"Yağışlardan dolayı kanal taşıyor, mahallemiz su altında kalıyor. Uyku uyuyamaz hale geldik" dedi.
7.03.2022 Gündem
Her yeri kapladı gören şoke oldu! İlk defa karşılaştılar
Her yeri kapladı gören şoke oldu! İlk defa karşılaştılar Bir tür su eğrelti otu olan azolla filiculoides ile kaplanan UNESCO Geçici Miras Listesi'ndeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti kızıla büründü. Su yüzeyini tamamen kaplayan eğrelti otu, eşsiz görüntüler oluşturdu.
25.12.2021 Gündem
En kuzey noktada
En kuzey noktada Samsun’dan sonra ilk durağım Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti’ydi. Sonraki durağım Sinop’tan sonra fırtınaya dönen rüzgârla tepeye tırmandım ve İnceburun’a geldim
5.12.2021 Pazar
Her yere yayıldı! Anadolu 'istilacı' tehdidi altında!
Her yere yayıldı! Anadolu 'istilacı' tehdidi altında! Samsun'daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası’nda 26 istilacı ve yabancı tür keşfedildi. Bu türler arasında özellikle İsrail sazanının deltanın büyük çoğunluğuna yayıldığı tespit edildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Delta için kesinlikle risk var. Ön incelememizde İsrail sazanının deltanın hemen hemen her yere yayıldığını ve etkin bir şekilde var olan diğer türleri baskı altına aldığını gördük” dedi.
11.06.2021 Gündem
Kızılırmak Deltası’nda 26 istilacı tür keşfedildi
Kızılırmak Deltası’nda 26 istilacı tür keşfedildi Samsun'daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası’nda 26 istilacı ve yabancı tür keşfedildi. Bu türler arasında özellikle İsrail sazanının deltanın büyük çoğunluğuna yayıldığı tespit edildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Delta için kesinlikle risk var. Ön incelememizde İsrail sazanının deltanın hemen hemen her yere yayıldığını ve etkin bir şekilde var olan diğer türleri baskı altına aldığını gördük” dedi.
11.06.2021 Gündem
Törene damga vuran an! Yaşanan diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güldürdü
Törene damga vuran an! Yaşanan diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güldürdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış törenlerine Samsun Valisi Zülküf Dağlı ile Binali Yıldırım'ın esprisi damga vurdu. Vali Zülküf Dağlı, "Burası tamamen doğal bir ortam, bu açıdan makas yok" deyince Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğal makasınız da mı yok? Bende doğal makas var. Devamlı yanımda taşırım' dedi ve cebinden çıkardığı çakıyı kameralara gösterdi.
5.06.2021 Haberler
Törene damga vuran an! Yaşanan diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güldürdü
Törene damga vuran an! Yaşanan diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güldürdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış törenlerine Samsun Valisi Zülküf Dağlı ile Binali Yıldırım'ın esprisi damga vurdu. Vali Zülküf Dağlı, "Burası tamamen doğal bir ortam, bu açıdan makas yok" deyince Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğal makasınız da mı yok? Bende doğal makas var. Devamlı yanımda taşırım' dedi ve cebinden çıkardığı çakıyı kameralara gösterdi.
5.06.2021 Gündem
Kuş gözlemciliğine giriş
Kuş gözlemciliğine giriş Eğer doğa sevginiz ve kuşlara ilginiz olduğunu düşünüyorsanız, kuş gözlemcisi olmak için sadece dürbüne ihtiyacınız kalmış demektir. Üstelik içinde bulunduğumuz ilkbahar ayları Türkiye üzerinden geçiş yapan göçmen kuşları da tanımak için ideal
24.04.2021 Cumartesi
Doğanın kalbi Kızılırmak Deltası'nda atıyor
Doğanın kalbi Kızılırmak Deltası'nda atıyor 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu: "Samsun'da 359 kuş türünün yanı sıra develer, yılkı atları, balık ve manda varlığı ile öne çıkan, endemik bitki türlerine sahip Kızılırmak Deltası, kendi alanında dünyanın korunabilmiş en güzel yerlerinden bir tanesi" dedi.
3.02.2021 Tatil
Sonbahar ve kışın üretilen manda kaymaklı lokuma yoğun talep
Sonbahar ve kışın üretilen manda kaymaklı lokuma yoğun talep Samsun denilince akla gelen ilk lezzetlerden olan manda kaymaklı lokum sadece sonbahar ve kış aylarında üretiliyor. Manda sütünden yapılan kaymağın özelliği nedeniyle yalnızca havaların soğuk olduğu dönemde üretilen lokum, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.
3.01.2021 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı! Meclis Genel Kurulu'ndan geçti...
Bakan Kurum açıkladı! Meclis Genel Kurulu'ndan geçti... Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Dün, Türkiye Çevre Ajansının kurulması, Sıfır Atık'ın yaygınlaşması ve çevre dostu ulaşımın desteklenmesi gibi birçok maddeyi içeren kanun, Gazi Meclisimizin Genel Kurulu'ndan geçti. Milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.
25.12.2020 Siyaset
Son dakika... Kuş Cenneti'nde isyan ettiren görüntü
Son dakika... Kuş Cenneti'nde isyan ettiren görüntü Gelen son dakika haberine göre; UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde 32 ördeği kaçak avlayan 2 kişi suçüstü yakalandı.
16.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kızılırmak Deltası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.