KKTC Başbakanı Tatar'dan Cumhurbaşkanı Akıncı'ya 'biatçı anlayış' eleştirisi
KKTC Başbakanı Tatar'dan Cumhurbaşkanı Akıncı'ya 'biatçı anlayış' eleştirisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, "Bizden Türkiye düşmanı çıkmaz; boşuna uğraşmasınlar ama 'otur arap, kalk arap' misali biatçı bir anlayış da çıkmaz." açıklamasına ilişkin, "Sadece yeniden seçilmek için KKTC'nin Türkiye ile olan tarihsel, toplumsal, kültürel ve ekonomik ilişkilerini 'biat' olarak kurgulayanların, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını en başından itibaren, canıyla, kanıyla, ekonomisiyle, diplomasisiyle, ordusuyla gönülden destekleyen kardeş Türk halkını ve devletini incitmekten zerre rahatsızlık duymadığı da açıktır." ifadelerini kullandı.
20.08.2020 Dünya
KKTC Başbakanı Tatar: Türkiye'den gelenlere karantina uygulanması yok
KKTC Başbakanı Tatar: Türkiye'den gelenlere karantina uygulanması yok Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye'den veya Kıbrıs Rum kesiminden KKTC'ye gelenlere 7 gün karantina uygulanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
25.07.2020 Dünya
KKTC Başbakanı Tatar'dan Ayasofya açıklaması: Tarihi bir an, kararı selamlıyoruz
KKTC Başbakanı Tatar'dan Ayasofya açıklaması: Tarihi bir an, kararı selamlıyoruz KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etme kararını Demirören Haber Ajansına ( DHA)değerlendirdi. Tatar, karara ilişkin açıklamasında, Kararı selamlıyoruz ifadelerini kullandı.
10.07.2020 Dünya
KKTC Başbakanı Tatar'dan 'Kapalı Maraş' açıklaması
KKTC Başbakanı Tatar'dan 'Kapalı Maraş' açıklaması Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, politikalarının kapalı Maraş'ı açarak eski sakinlerine iade etmek olduğunu söyledi.
26.06.2020 Dünya