Klozet kapağını kapatsanız da mikrop saçılıyor! Uzmanlardan yeni hayat kurtaran öneri
Klozet kapağını kapatsanız da mikrop saçılıyor! Uzmanlardan yeni hayat kurtaran öneri Tuvalet kapağını kapatıp sifon çekmeniz gerektiği konusunda birçok kişiden uyarı almışsınızdır. Mikropların etrafa yayılmadığı varsayılan bu yöntem aslında hiçbir işe yaramıyor. Yapılan yeni çalışmalar mikropların klozet kapağı kapalı olsa da yayıldığını söylüyor. Peki ne yapmalı? İşte uzmanlardan hayat kurtaran yöntem.
26.01.2024 Genel Sağlık
Sifonu çekerken klozet kapağını kapatmazsanız bunlar oluyor!
Sifonu çekerken klozet kapağını kapatmazsanız bunlar oluyor! Ortalama olarak hayatımızın neredeyse 3 ayını tuvalette geçiriyoruz. Ancak tuvalete gitmek günlük hayatımızın büyük bir parçası olmasına rağmen şaşırtıcı derecede yaygın olarak yapılan bir hijyen hatası var: Klozet kapağı açıkken sifonu çekmek. Bu hatayı yaptığınızda etrafınızda neler olup bittiğini ve hem kendinizin hem de başka kişilerin sağlığını nasıl tehlikeye attığınızı öğrenince çok şaşıracaksınız. İşte "Sifonu çekerken klozet kapağını neden kapatmalıyız?" sorusunun cevabı... PEMBENAR ÖZEL
21.09.2020 Genel Sağlık
Klavyeniz, klozet kapağından 400 kat daha kirli! Peki klavyeler nasıl temizlenmeli?
Klavyeniz, klozet kapağından 400 kat daha kirli! Peki klavyeler nasıl temizlenmeli? Bilgisayar klavyeniz muhtemelen klozet kapağından daha kirli. Klavyelerdeki çoğu bakteri eller ya da parmak uçlardan bulaşıyor. Peki klavyenizi ne sıklıkta temizlemelisiniz?
23.04.2018 Teknoloji