Heyecanlandıran keşif! Datça'da ortaya çıktı
Heyecanlandıran keşif! Datça'da ortaya çıktı Muğla’nın Datça ilçesindeki Knidos antik kentinde yapılan kazı çalışmalarında mermer heykel başları bulundu.
8.12.2021 Gündem
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent Türkiye, tarih boyunca insanlığa yön vermiş medeniyetlerin doğduğu ve geliştiği bir coğrafya olma özelliği taşıyor. Daha yerleşik hayata geçilmemiş olan dönemlerde bile Göbeklitepe ve Nevala Çori gibi olağanüstü yapıların kurulduğu Anadolu toprakları sonrasında tarihteki ilk kentleşme örneklerinden biri olan Çatalhöyük gibi yerleşimlere de ev sahipliği yapmakta. Doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi mirasıyla hayranlık uyandıran Türkiye'de 18 yer UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. 85 bölge ise UNESCO'nun Geçici Dünya Mirası Listesi'nde. Böylesi zengin bir coğrafyayı hakkıyla gezebilmek için elbette çok uzun yıllar gerekiyor. Demir Çağı'ndan Orta Çağ'a kadar onlarca yerleşimin kurulduğu Anadolu coğrafyasında mutlaka görmeniz gereken 44 antik kenti sıraladık. Ancak Türkiye'nin farklı bölgelerinde görülmeye değer daha nice antik yerleşimin bulunduğunu da hatırlatmış olalım.
2.10.2021 Tatil
Knidos, ziyaretçilerini  ağırlamaya başladı
Knidos, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı Ege ve Akdeniz'in birleştiği yerde birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Muğla'nın Datça ilçesinde kuruluşu 4 bin yıl öncesine uzanan antik kentte kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Knidos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ertekin Doksanaltı: "Geçen yıl salgına rağmen 65 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl da gerekli önlemler alınarak ziyaretçileri kabul etmeye başladık. Hem deniz hem karadan yoğun bir ziyaretçi Knidos'a gelmeye başladı" dedi.
24.06.2021 Tatil
Datça Gezilecek Yerler (2021) - Datça Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
Datça Gezilecek Yerler (2021) - Datça Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi Ege ve Akdeniz'in birleştiği noktada bölgenin incesi olan Datça, yaz tatili için vazgeçilmez önemli merkezlerden biridir. Güneş, deniz ve kum ile muhteşem sahillerinin yanı sıra tarihi açıdan da önemli bir kültürel yapı oluşturmaktadır. Her sene yerli ve yabancı oldukça yoğun turist akınına uğrayan Datça, gezilip görülmesi gereken pek çok farklı yere sahiptir. Peki, Datça gezilecek yerler (2020) - Datça mutlaka gezilmesi gereken yerlerin listesi hakkında detaylar. Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Datça aynı zamanda dünya çapında bilinen muhteşem plajları ile ünlüdür. En özel tatil bölgelerinden biri olarak öne çıkarken, binlerce yıllık tarihi ile farklı medeniyetlerin kültürlerini gözler önüne sermektedir. Hem kültür hem de deniz turizmi açısından Muğla şehrinin ilçesi Datça, bu özellikleri ile en etkin destinasyonlar arasında yer alır. Datça’nın dört bir tarafını keşfederken bölgenin harika havasına ve güzelliklerine de şahitlik edebilirsiniz.
26.05.2020 Gezilecek Yerler
Ege ve Akdeniz'i birleştiren antik kent: Knidos
Ege ve Akdeniz'i birleştiren antik kent: Knidos Kovid-19 ile mücadelede normalleşme süreciyle kapılarını 15 Haziran'da açan Knidos Antik Kenti, 40 bin ziyaretçiyi ağırladı. Ege ile Akdeniz'in birleştiği noktada, asırlara meydan okuyan görkemli yapılarıyla yerli ve yabancı turistleri cezbeden 2 bin 600 yıllık antik kent, sütunlu liman caddesi, agorası, iki antik tiyatrosu ve iki limanıyla ilgi görüyor. Devam eden kazılara başkanlık eden Prof. Dr. Ertekin Doksanaltı: "Burası Ege'nin kapısı diyebileceğimiz bir noktada. Ege ile Akdeniz'in kesişme noktasında. Bu coğrafi özelliği sayesinde kent ada ve ana kara bölümü arasında kalan iki limana sahip"dedi.
9.09.2020 Tatil
Knidos yeni normale hazır
Knidos yeni normale hazır Kültür, sanat ve ticaret merkezi Knidos, corona virüs salgını sonrası "yeni döneme" hazır. Ege ve Akdeniz'in birleştiği yerdeki özel konumu ve geçmişte birçok ünlü bilim insanına ev sahipliği yapmasıyla bilinen Datça'daki 2 bin 600 yıllık Knidos Antik Kenti, yine ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkaracak.
7.07.2020 Tatil
Eski Datça’daki Knidos Melekleri
Eski Datça’daki Knidos Melekleri Ressam İdil Berf’in “Knidos Melekleri” adlı sergisi, 9 Ağustos tarihinde, Eski Datça Astrantia Galeri’de ziyaretçilerine kapılarını açacak.
2.08.2019 Gündem
Türkiye'de görmeniz gereken 13 antik şehir
Türkiye'de görmeniz gereken 13 antik şehir Medeniyetlerin doğduğu topraklar olan Türkiye, tarih boyunca çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yaptı. Tüm bu uygarlıklardan geriye de bize miras olarak muhteşem yapılar kaldı. Türkiye'nin dört bir yanında günümüzde dahi hayranlık uyandıran ve bu dönemlere ait antik şehirler bulunmakta. Biz de Türkiye'de bu uygarlıklara ait mutlaka görmeniz gereken 13 antik şehri sizin için sıraladık.
24.06.2019 Tatil
Bakir kalmayı sürdüren doğal bir cennet: Datça
Bakir kalmayı sürdüren doğal bir cennet: Datça Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş Datça Yarımadası, 235 kilometrelik sahil şeridi, 52 koyu, mavi bayraklı plajları, Knidos Antik Kenti, zengin flora ve faunası, temiz havası, doğa ve su sporları için ideal ortamı ile doğal ve sağlıklı bir tatil vadediyor.
1.06.2017 Tatil
Knidos kışın sahipsiz
Knidos kışın sahipsiz Knidos antik kentini koruyan jandarmaların turizm sezonu bitince bölgeyi terk etmesine çevreciler tepki gösterdi. İki gişe memuru ise saat 17.30’dan sonra gidiyor
7.11.2008 Yaşam
Antik tiyatroyu görünce büyülendi, resital verdi
Antik tiyatroyu görünce büyülendi, resital verdi Muğla’nın Datça İlçesi’ndeki Knidos, mavi tura çıkan turistlerin uğrak yerlerinden...
23.08.2008 Ege

Benzer Haber Etiketleri