Kolajeni artıran 1 numaralı gıda çok farklıymış! Kasık ve mide fıtığına bile iyi geliyor
Kolajeni artıran 1 numaralı gıda çok farklıymış! Kasık ve mide fıtığına bile iyi geliyor Kolajen, vücutta üretilen cildin esnekliği, dayanıklılığından sorumlu olan, eklem sağlığı açısından önemli bir yapısal proteindir. Ancak birçok kişi kolajeni, takviye yoluyla cildi gençleştirme özelliği sayesinde tanımaya başladı. Oysa vücutta kolajeni artırmak için pek çok doğal alternatif mevcut. Sağlıklı yaşam tavsiyeleri paylaşan Dr. Eric Berg, kolajeni artırmak için yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde anlattı.
28.03.2024 Genel Sağlık
Balığın pulları, gözü ve kafası saf kolajen deposu çıktı! Kimse bilmiyor ama işte gerçek
Balığın pulları, gözü ve kafası saf kolajen deposu çıktı! Kimse bilmiyor ama işte gerçek Cilde etki ettiği olumlu faydalarla bilinen kolajen, aslında tükettiğimiz bazı gıdaların içinde çokça bulunuyor. İşte kemiklerden cilde kadar sayısız konuda fayda sağlayan kolajen deposu o yiyecekler.
11.09.2023 Genel Sağlık
Kolajen neden bu kadar önemli? İşte kolajeni doğal şekilde almanın yolu
Kolajen neden bu kadar önemli? İşte kolajeni doğal şekilde almanın yolu Cildimiz sadece dış görünüşümüzü yansıtmakla kalmıyor, vücudumuzun içinde olup bitenlerin de bir aynası olarak fonksiyon görüyor. Dış dünyanın tüm olumsuz etkenlerine karşı bizi bir zırh gibi koruyor. Bu zırhın en önemli yapı taşı ise cildimizden tırnağımıza, eklemlerimizden kemik sağlığımıza kadar her şeyin üzerinde etkili olan ve son zamanlarda adından sıkça söz ettiren kolajen. Ancak yaş ilerledikçe derimizdeki kolajen de azalmaya başlıyor. Peki, kolajen doğal yoldan nasıl alınır? Kolajen içeren besinler nelerdir? Kolajen takviyesi kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekir? En iyi kolajen takviyesi hangisi? Tüm bu soruların cevabını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zekayi Kutlubay verdi... PEMBENAR ÖZEL
19.07.2021 Genel Sağlık
Kolajen takviyesini herkes almalı mı?
Kolajen takviyesini herkes almalı mı? Kolajen cilde yapı kazandırmak ve kemikleri güçlendirmek dahil olmak üzere birçok önemli işleve sahip vücutta en bol bulunan proteindir. Tendonlar, bağlar, cilt ve kaslar dahil olmak üzere çeşitli vücut kısımlarını oluşturan bağ dokularının ana bileşenidir. Peki, kolajen takviyesini herkes almalı mı? Sağlığa zararlı mı? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
Cilt sağlığında çığır açacak formül
Cilt sağlığında çığır açacak formül Collagen Lift Paris'ten yepyeni bir Kolajen: Luminous Gold
4.12.2019 Yaşam