Kolestrol

Kolestrol

Son dakika kolestrol haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kolestrol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kolestrol haber sayfamızda...

Kolestrol

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 290 kolestrol haberi bulunmuştur.
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız Besleyici baklagillerden olan mercimek faydaları saymakla bitmeyen bir besin kaynağıdır. Özellikle kültürümüzde çorba şeklinde oldukça fazla tüketilir. Ancak mercimeğin kendisi kadar suyu da bir o kadar şifa kaynağıymış. İlk haşlama suyunu ziyan etmemek gerekiyormuş.
24.02.2024 Püf Noktası
Mandalina kabuklarını çöpe atarak hata yapıyorsunuz! Her gün yapınca o riski azaltıyor
Mandalina kabuklarını çöpe atarak hata yapıyorsunuz! Her gün yapınca o riski azaltıyor Tam bir C vitamini olan mandalina kış aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alıyor. Gribe, soğuk algınlığına iyi gelen bu meyvenin kabuklarını ise hepimiz çöpe atıyoruz. Ancak mandalinanın kendi kadar kabuğunun da sayısız faydası var. Her gün tüketmek pek çok hastalıkların önüne geçiyor. Peki mandalina kabuğu neye iyi gelir, nasıl tüketilir? İşte detaylar…
25.10.2023 Alternatif Tıp
Kolesterol aort damarı için gizli bir bomba! 'Ani ölüm riski var'
Kolesterol aort damarı için gizli bir bomba! 'Ani ölüm riski var' Kolestrol hareketsizlik, obezite ve sağlıksız beslenme gibi faktörler başta olmak üzere birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Eğer bu durumun önüne geçilmezse kandaki yüksek yağ oranının aort yırtılmasına neden olabileceğini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur 'ani ölüm' riskine dikkat çekti.
6.09.2023 Genel Sağlık
Prostat kanseri 50 yaşından önce de görülüyor
Prostat kanseri 50 yaşından önce de görülüyor Prostat kanseri riskinin yaşla birlikte arttığı bilinse de, daha erken yaşlardaki görülme oranını hafife almamak gerekiyor. 50 yaş öncesi her 350 erkekten biri bu hastalıkla tanışıyor. 50-60 yaş aralığında 52 erkek, 65 yaş üstünden sonra her iki erkekten biri tanı alıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, ailesinde prostat kanseri olanların 40 yaşından itibaren kontrollere başlaması gerektiğini söyledi.
23.09.2022 Erkek Sağlığı
Erkan Petekkaya kalp krizi mi geçirdi? Açıklama geldi
Erkan Petekkaya kalp krizi mi geçirdi? Açıklama geldi Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya'nın yeni projesinin çekimleri sırasında kalp krizi geçirdiği iddia edildi. Hayranlarını endişelendiren haber karşısında Petekkaya, suskunluğunu bozdu.
25.06.2022 Cadde
Erkan Petekkaya, Cannes'da telefonunu çaldırdı! Hırsızı yakaladı, polise teslim etti
Erkan Petekkaya, Cannes'da telefonunu çaldırdı! Hırsızı yakaladı, polise teslim etti Erkan Petekkaya, 75'inci Cannes Film Festivali’nde hırsız şoku yaşadı. Telefonunu kaptıran Petekkaya, hırsızı kovalayıp yakalayarak, Fransız polisine teslim etti. 51 yaşındaki oyuncu, "Ben bu kadar hızlı koşabildiğimi bilmiyordum. Hırsız genç bir çocuk olmasına rağmen yakaladım" açıklamasını yaptı.
24.05.2022 Cadde
Sigara dışında kalp damar sağlığını tehdit eden 5 tehlike
Sigara dışında kalp damar sağlığını tehdit eden 5 tehlike Sadece sigaradan uzak durmanız halinde bile kalp krizi geçirme olasılığınızı büyük ölçüde düşürebileceğinizin altını çizen Prof. Dr. Barış Çaynak, sigara dışında kalp damar sağlığımızı tehdit eden 5 tehlikeyi sıraladı.
13.04.2022 Genel Sağlık
Buğday Ruşeymi Nedir, Ne İşe Yarar? Buğday Ruşeymi Faydaları Nelerdir?
Buğday Ruşeymi Nedir, Ne İşe Yarar? Buğday Ruşeymi Faydaları Nelerdir? Buğday ruşeymi birçok kişi tarafından ne olduğu ve ne işe yaradığı merak edilen besin kaynaklarından biridir. Özellikle besinleri merak eden ve ne olduğunu öğrenmek isteyen kişiler tarafından buğday ruşeymi merak edilerek araştırılan besinler arasındadır. Bu bakımdan siz de ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenebilir buna göre tüketmeyi ya da tüketmemeyi tercih edebilirsiniz. Buğday Ruşeymi nedir, ne işe yarar? Buğday ruşeymi faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
8.02.2022 Eğitim
Böbrek kanserine dikkat! Erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor
Böbrek kanserine dikkat! Erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor Çalışırken varlığının farkına bile varmadığımız organlarımızın başında böbrekler geliyor. Vücudumuzun hormonal düzeninin sağlanmasından toksinlerden arındırılmasına kadar birçok görevi bulunan böbreklerde gelişen kanser, başlangıçta belirti vermeden sessizce ilerliyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, konu hakkında bilgi verdi.
26.12.2021 Genel Sağlık
Dünya 'vegan yumurta'yı konuşuyor! Gerçek yumurtadan daha mı sağlıklı?
Dünya 'vegan yumurta'yı konuşuyor! Gerçek yumurtadan daha mı sağlıklı? Hayvansal hiçbir gıdayı tüketmek istemeyen kişilerin benimsediği vegan beslenme türü, gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Hayvansal gıdadan uzak kaldıkça çeşitliliğin azaldığı düşünülse de aslında vegan beslenme sınır tanımıyor! Vegan hamburger, vegan peynir, vegan süt derken şimdilerin yeni gözdesi vegan yumurta... Peki vegan yumurta daha mı sağlıklı? Merak edilen sorunun cevabını aradık.
1.10.2021 Gündem
‘Grandinfluencer’ çağı
‘Grandinfluencer’ çağı 70 yaş üzeri sosyal medya fenomenleri “grandinfluencer”lar, yaşlılığa dair ön yargıları bir bir yıkıyor
19.09.2021 Pazar
Daha besleyici olması için susamla pişirin
Daha besleyici olması için susamla pişirin Kendine has aromasıyla bahar sofralarının sağlık deposu bakla, Kovid-19’dan korunmada büyük öneme sahip olan bağışıklık sistemini desteklemesiyle de öne çıkıyor.
15.05.2021 Gündem
Hipertansiyon tanısı nasıl konur?
Hipertansiyon tanısı nasıl konur? Sinsi bir şekilde başlayıp ilerleyen bu hastalığın teşhis edilebilmesi için her bireyin en azından 6 ayda bir kere tansiyon değerlerini kontrol etmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Doç. Dr. Muhammed Keskin; Hipertansiyon nedir, nasıl teşhis edilir, tedavisi mümkün müdür, Kontrol altına almak için neler yapılmalıdır, kimler hipertansiyon hastası adayıdır, riskleri en aza indirmek için uzak durulması gerekenler nelerdir? gibi soruların cevaplarını yanıtladı.
13.05.2021 Genel Sağlık
Tempolu yürüyüş koronadan ölüm riskini 4 kat azaltıyor
Tempolu yürüyüş koronadan ölüm riskini 4 kat azaltıyor Kovid-19'a yakalanan 50 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre az da olsa sportif faaliyeti olanlar, hiç olmayanlara göre bu hastalığı çok daha hafif atlatıyor. Düzenli spor yapanlarda da hastalığın ciddiyeti en düşük seviyede kalıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Muhammed Keskin, egzersizin çoğu hastalıkta olduğu gibi Kovid-19 ile mücadelede de can simidi olduğunu söyleyerek egzersiz yapmanın faydalarını sıraladı.
7.05.2021 Genel Sağlık
Kolelitiazis (Safra Kesesi Taşı) Nedir, Neden Olur? Kolelitiazis Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kolelitiazis (Safra Kesesi Taşı) Nedir, Neden Olur? Kolelitiazis Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Safra kese vücutta önemli görevleri olan bir kısımdır. Safra kesesinde yaşanacak herhangi bir sağlık sorunu safra vücudun tüm çalışma dengesini bozar. Safra kesesi taşı hastalığı herkesin merak ettiği ve neden olduğu araştırılan bir hastalıktır. Kolelitiazis (safra kesesi taşı) nedir, neden olur? Kolelitiazis belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
30.03.2021 Sağlık
Kolesterol Baş Ağrısı Yapar Mı? Yüksek Kolesterolün Baş Ağrısı Nasıl Olur, Nasıl Geçer?
Kolesterol Baş Ağrısı Yapar Mı? Yüksek Kolesterolün Baş Ağrısı Nasıl Olur, Nasıl Geçer? Kolesterol baş ağrısı yapar mı? Yüksek kolesterolün baş ağrısı nasıl olur, nasıl geçer? Kolestrol nedir? Hangi durumlarda kolesterol yüksek çıkar? Kolesterolün düşük olması da risk barındırı mı? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.
9.03.2021 Sağlık
Tehlike giderek artıyor! Kızarmış gıda tüketimine dikkat
Tehlike giderek artıyor! Kızarmış gıda tüketimine dikkat Kızarmış gıda tüketiminin giderek arttığını ve bu yolla oluşan kalp hastalıklarının da yaygınlaştığını belirten Kardiyolog Dr. Rıza Kaya, 'Trans yağlar ve doymuş yağ asitleri, kötü kolestrol dediğimiz, kolestrol düzeyini yükseltiyor. Kızartılmış gıdaların tüketimi, kalp damar hastalıkları, inme, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıkların da oranını artırıyor' dedi.
28.02.2021 Haberler
Hipertansiyon nedir? Hipetansiyon nedenleri nelerdir, nasıl geçer?
Hipertansiyon nedir? Hipetansiyon nedenleri nelerdir, nasıl geçer? Tansiyon nedir? Tansiyon problemleri nelerden kaynaklanmaktadır? Yüksek tansiyon ve düşük tansiyon durumunu belirleyen faktörler nelerdir? Hangi durumda yüksek tansiyon ile karşılaşılmaktadır? Hipertansiyon nedir​​​​​​? Hipertansiyon oluşmasını sağlayan sağlıksız koşullar nelerdir? Hipertansiyon nedenleri nelerdir? Hipertansiyon nasıl geçmektedir? Tansiyon bozuklukları için nelere dikkat edilmelidir? Sağlıklı yaşam koşulları oluşturmak tansiyon problemlerini yok eder mi? Hipertansiyon hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
22.01.2021 Sağlık
14 Aralık Güneş tutulmasında bizi neler bekliyor?
14 Aralık Güneş tutulmasında bizi neler bekliyor? 14 Aralık 19:16 saatinde 23°08' Yay burcunda yılın son Güneş tutulmasını yaşayacağız. Bu tutulma, 17 ile 29° arasında olan değişken gruplar olan Yay, İkizler, Başak, Balık burçlarını öncelikli olarak etkileyecek. Peki bizi neler bekliyor?
14.12.2020 Astroloji
Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir? Turna Yemişi Nasıl Tüketilmelidir?
Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir? Turna Yemişi Nasıl Tüketilmelidir? Turna yemişi, Kuzey yarım kürede Avrupa ve Asya bölgesinde yetişen bir meyvedir. Bu meyve, bir yaban mersini türü olup sağlığa faydaları ise klinik araştırmalar sonucunda tescillenmiştir. Sizlere bu yazımızda turna yemişi nasıl tüketilmelidir, faydaları nelerdir gibi pek çok merak edilen soruların cevaplarını derledik.
11.12.2020 Sağlık
107 yaşında corona virüsü yendi
107 yaşında corona virüsü yendi İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir hafta süreyle yeni tip coronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördükten sonra taburcu edilen 107 yaşındaki Havahan Karadeniz, güçlü bağışıklık sistemi sayesinde dünyayı etkisi altına alan pandemiden kurtulmayı başardı.
17.04.2020 Gündem
Hdl Kolesterol Nedir? Hdl Kolesterol Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Hdl Kolesterol Nedir? Hdl Kolesterol Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Kolesterol kalp sağlığı açısından çok önemli bir değerdir. Yüksekliği ve düşüklüğü insan vücudunda bazı hastalıklara ve rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu sebeple kolesterol ölçümü belirli zamanlarda mutlaka yapılmalıdır. Peki, HDL kolesterol nedir? HDL kolesterol kaç olmalıdır? Yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri nelerdir?
25.03.2020 Sağlık
Vldl Kolesterol Nedir? Vldl Kolesterol Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Vldl Kolesterol Nedir? Vldl Kolesterol Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Vldl kolesterolün özellikle düşük seviyede olması gerekmektedir. Seviyesi yükseldikçe kalp ve damar sağlığını tehdit etmektedir. Vldl Nedir? Vldl kolesterolün normal değer aralığı kaçtır? Vldl kolesterol yüksekliği nedenleri nelerdir? Vldl kolesterol düşüklüğü nedenleri nelerdir? Sorularının cevapları ile Vldl kolesterol hakkında detaylı bilgiler.
21.03.2020 Sağlık
Çok konuşulan iddia üzerine denedi! 'Çamaşır suyuna batırdım'
Çok konuşulan iddia üzerine denedi! 'Çamaşır suyuna batırdım' Kamuoyundaki tartışma üzerine çamaşır suyunun dönerde değişikliğe yol açıp açmadığını makamında test ettiğini açıklayan Bakan Pakdemirli, “Döneri çamaşır suyuna bastırdım, rengi değişmedi” dedi
13.02.2020 Ekonomi
Yok artık! Türkiye'de satışı yasak, kendileri hazırlamışlar...
Yok artık! Türkiye'de satışı yasak, kendileri hazırlamışlar... İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen kaçak ilaçların tutulduğu depoya, DHA girdi.
30.11.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Kolestrol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.