Konaklama vergisi Resmi Gazete'de yayımlandı
Konaklama vergisi Resmi Gazete'de yayımlandı Konaklama vergisi uygulaması 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. Buna göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacak. Öğrenci yurtları, pansiyonları ve kamplarında öğrencilere verilen hizmetler vergiden muaf tutulacak.
14.12.2022 Ekonomi
Türkiye'ye 'Rus turistler'den sevindiren haber
Türkiye'ye 'Rus turistler'den sevindiren haber Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’de 2020’de yürürlüğe girecek "konaklama vergisi" nedeniyle, Rus turistlerin Türkiye talebinin etkilenmesinin beklenmediğini söyledi.
11.12.2019 Ekonomi
Konaklama vergisi yüzde 2'ye çekildi
Konaklama vergisi yüzde 2'ye çekildi Sektör temsilcileri ve vatandaşın tepkisine neden olan konaklama vergisinde değişikliğe gidildi.
14.11.2019 Ekonomi
‘Konaklama Vergisi oransal olmalı’
‘Konaklama Vergisi oransal olmalı’ Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen vergi düzenlemeleri içindeki konaklama vergisinin maktu olarak tesisin türüne göre geceleme başına 18 ila 6 lira arasında düzenlenmesi otelcilerden tepki alıyor.
2.11.2019 Ekonomi
Konaklama vergisini belirleme usulünde değişikliğe gidildi
Konaklama vergisini belirleme usulünde değişikliğe gidildi Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama Vergisi, Değerli Konut Vergisi, gelir vergisi tarifesine yeni dilim ve oran eklenmesi gibi düzenlemeleri de içeren Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ndeki konaklama vergisini belirleme usulünde değişikliğe gidildi.
31.10.2019 Ekonomi