Konutder

Konutder

Son dakika Konutder haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Konutder gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Konutder haber sayfamızda...

Konutder

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 299 konutder haberi bulunmuştur.
İstanbul’a 1.2 milyon konut gerekiyor
İstanbul’a 1.2 milyon konut gerekiyor Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), PwC Türkiye ile birlikte İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan “İstanbul’un 10 Yıllık Konut Stratejisi” raporunu hazırladı. Rapora göre, İstanbul’un 2032’ye kadar 1 milyon 230 bin yeni konuta ihtiyacı var. Bu da yıllık ortalama 123 bin konuta denk geliyor.
18.01.2024 Ekonomi
‘Güvenli konut için kamu-özel işbirliği şart’
‘Güvenli konut için kamu-özel işbirliği şart’ Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) tarafından düzenlenen basın toplantısında nisan ayında göreve başlayan yeni Başkanı Ramadan Kumova ve icra kurulu üyeleri yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı.
14.06.2023 Ekonomi
6 milyar TL’lik İzmir yatırımı
6 milyar TL’lik İzmir yatırımı Ege Yapı, İzmir’de 6 milyar TL’lik proje hayata geçirecek. Urla Kekliktepe projesindeki 73 villa da satışa sunuldu.
13.06.2023 Ekonomi
Orta gelirliye konut projesine yoğun ilgi! 'Kampanyanın en önemli konularından birisi bu'
Orta gelirliye konut projesine yoğun ilgi! 'Kampanyanın en önemli konularından birisi bu' Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasında dün başvurular başladı. Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. Peki sektör yetkililerine göre kampanyanın en cazip avantajı ne? İşte detaylar...
17.01.2023 Haberler
Orta gelirliye konut projesine yoğun ilgi! 'Kampanyanın en önemli konularından birisi bu'
Orta gelirliye konut projesine yoğun ilgi! 'Kampanyanın en önemli konularından birisi bu' Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasında dün başvurular başladı. Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. Peki sektör yetkililerine göre kampanyanın en cazip avantajı ne? İşte detaylar...
17.01.2023 Ekonomi
Yeni Evim için hareket başladı
Yeni Evim için hareket başladı Orta gelirli aileleri ev sahibi yapacak Yeni Evim konut finansmanına başvurular dün başladı. Proje ofislerinde hareket dikkat çekerken, bankalar üzerinden de bilgi almak isteyenlerin yoğunluğu vardı.
17.01.2023 Ekonomi
Orta gelirliye konut kampanyası bugün başlıyor: İşte örnek ödeme planı!
Orta gelirliye konut kampanyası bugün başlıyor: İşte örnek ödeme planı! Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasında başvurular bugün başlıyor. Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak, kura süreci olmayacak. Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanıyor.
16.01.2023 Haberler
Orta gelirliye konut kampanyası başladı: İşte örnek ödeme planı!
Orta gelirliye konut kampanyası başladı: İşte örnek ödeme planı! Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasında başvurular başladı. Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak, kura süreci olmayacak. Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanıyor.
16.01.2023 Ekonomi
Yeni konut kampanyası için kritik gün! Orta gelirliler heyecanla bekliyor, işte şartları
Yeni konut kampanyası için kritik gün! Orta gelirliler heyecanla bekliyor, işte şartları Dar gelirliye konut kampanyasının ardından orta gelirlinin de uygun koşullarda konuta erişimi sağlanacak. Detaylar geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Orta gelirlilerin heyecanla beklediği kampanyada başvurular için kritik gün yarın. Peki koşullar neler? İşte detaylar...
15.01.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: İkinci el konutlarla ilgili de çalışma yapacağız
Bakan Kurum: İkinci el konutlarla ilgili de çalışma yapacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konutlarla ilgili çalışma yapılacağını duyurdu.
6.01.2023 Haberler
Gelir azsa konutta destek çoğalacak
Gelir azsa konutta destek çoğalacak ‘Yeni Evim’ programıyla ilk evini alacak orta gelirli ailelere imkan sunuldu. İlk 3 yıl konut kredisi taksitlerine destek olacak Hazine, daha düşük hane geliri olana daha çok katkı verecek.
6.01.2023 Ekonomi
15 soru 15 cevap! Orta gelirliye konut kampanyasının detayları netleşti
15 soru 15 cevap! Orta gelirliye konut kampanyasının detayları netleşti Orta gelirlilere yönelik "Yeni Evim Kampanyası"nın detayları açıklandı. Peki projede yaş sınırı olacak mı? İşte vatandaşın en çok merak ettiği 15 soru, 15 cevap!
5.01.2023 Ekonomi
Üretime 25 milyar liralık kredi sağlanacak
Üretime 25 milyar liralık kredi sağlanacak Konut finansman programı kapsamında ‘inşaat destek paketi’ de duyuruldu. Üreticilerin finansman ihtiyacına yönelik program ile 25 milyar liralık kredi hacmi oluşturuldu.
5.01.2023 Ekonomi
Son dakika: Orta gelirliye konut müjdesi! Başvuru süreci nasıl olacak? İşte cevabı...
Son dakika: Orta gelirliye konut müjdesi! Başvuru süreci nasıl olacak? İşte cevabı... Orta gelirliye yeni konut paketinin detayları belli oldu. Peki bu projeye başvurmak isteyenler için nasıl bir başvuru süreci işleyecek? İşte cevabı...
4.01.2023 Ekonomi
Son dakika: Orta gelirliye konut kampanyası! Faiz oranı ve şartlar belli oldu
Son dakika: Orta gelirliye konut kampanyası! Faiz oranı ve şartlar belli oldu Bir süredir üzerinde çalışılan yeni konut kampanyasında sona gelindi. Bakan Kurum ve Bakan Nebati konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
4.01.2023 Ekonomi
Orta gelir grubuna konut müjdesi! Yeni kampanyadan kimler faydalanacak? İşte detaylar...
Orta gelir grubuna konut müjdesi! Yeni kampanyadan kimler faydalanacak? İşte detaylar... TOKİ'nin 250 bin sosyal konut kampanyasının ardından bu kez orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor. Peki bu konut kampanyasından kimler faydalanacak? Hangi gelir grubunu kapsayacak? İşte detaylar...
30.09.2022 Ekonomi
Konut kredisinde enerji kriterine yeni limitler
Konut kredisinde enerji kriterine yeni limitler Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bir konut için kullanılacak konut kredisini 10 milyon lira ile sınırlarken, konut fiyatı ile konut kredisi arasındaki oranları da konutun yer aldığı enerji sınıfına ve konutun birinci ya da ikinci el olmasına göre yeniden belirledi.
25.06.2022 Ekonomi
Konutta yeni fırsat 5 soru 5 cevap
Konutta yeni fırsat 5 soru 5 cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Konut Finansmanı Projesi kapsamında hem konut alımı, hem de yeni konut üretimi desteklenecek. İşte 5 soru ve 5 cevap ile tüm yönleriyle yeni konut fırsatı...
11.05.2022 Ekonomi
Konut satışlarında 2021 rekor yılı oldu
Konut satışlarında 2021 rekor yılı oldu 2021 yılı konut satışlarında tüm zamanların ikinci zirvesini getirdi. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise yıllık rekor geldi.
15.01.2022 Ekonomi
Kentsel dönüşüme ‘özel’ katkı olmalı
Kentsel dönüşüme ‘özel’ katkı olmalı Kamu tarafından kentsel dönüşüm projeleri hızlandırıldı ancak özel sektör bu alanda hareketsiz. Uygun maliyetli dönüşüm için beklentiler artıyor
8.01.2022 Ekonomi
İnşaattan önce malzemeye bak
İnşaattan önce malzemeye bak Müteahhitler yeni projeler için ruhsatlarını alıyor ancak artan malzeme fiyatlarından dolayı inşaat süreci daha temkinli ilerliyor. İki hafta önce tonu 9 bin liradan satılan demirin fiyatı dün 12 bin liraya yaklaştı
27.11.2021 Ekonomi
Kamu kredisiyle konut canlanacak
Kamu kredisiyle konut canlanacak Kamu bankaları 1 milyon lira altındaki konutlar için kredi faiz oranını yüzde 1.29’a çekti. 2 milyon lira altındaki tüm konutlarda satışın hızlanacağı tahmin edilirken, özel bankalardan da benzer beklentiler var.
26.10.2021 Ekonomi
Kiralık isyanı
Kiralık isyanı Azalan kiralık evler ve artan fiyatlar konut piyasasında sorun oluşturuyor. Özellikle yeni evlenen çiftlerde kiralık ev arayışı kaygı yaratıyor; evlenecek olanlar ‘Tek dert kiralık ev’ diyor. ‘Memur kefil’ beklentisi de yine gündemde...
12.08.2021 Ekonomi
'Dövizi bozduran cumartesi ev aldı'
'Dövizi bozduran cumartesi ev aldı' Konut satışları mart ayında önemli bir eşiği aşarak, yeniden 110 bin sınırının üzerine çıktı. Artışta, pandemi yasaklarının gevşetilmesi ve dövizden çıkıp gayrimenkul yatırımına geçenlerin etkisine dikkat çekildi.
16.04.2021 Ekonomi
Elmas, üçüncü kez KONUTDER başkanı
Elmas, üçüncü kez KONUTDER başkanı Türkiye’deki markalı konutların önemli bir kısmını üreten firmaların biraraya gelmesiyle kurulan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nde (KONUTDER) olağan genel kurul toplantısı gerçekleşti. KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Altan Elmas, oybirliğiyle üçüncü kez KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
10.04.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konutder ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.