Son dakika... Ege Denizi'nde Bodrum açıklarında deprem
Son dakika... Ege Denizi'nde Bodrum açıklarında deprem Bodrum'un karşısında yer alan Yunanistan'ın Kos Adası açıklarında 5.2 büyüklüğünde bir sarsıntı gerçekleşti.
1.10.2020 Dünya
Bodrum'dan Yunanistan'a sörf tahtasıyla geçmeye çalışan sığınmacı yakalandı
Bodrum'dan Yunanistan'a sörf tahtasıyla geçmeye çalışan sığınmacı yakalandı Muğla'nın Bodrum ilçesinden, yaklaşık 10 kilometre ötedeki Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na sörf tahtasıyla geçmeye çalışan Suriyeli sığınmacı yakalandı.
1.05.2020 Gündem
40 Türk Yunan adalarında mahsur kaldı!
40 Türk Yunan adalarında mahsur kaldı! Ege'de öğlen saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle feribot seferleri iptal edilince 40 Türk Yunan adalarında mahsur kaldı. Öğlen saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına Ege kıyılarını vurdu. Bodrum ilçesi başta olmak üzere tüm Ege'de hissedilen fırtına, özelikle Yunanistan’ın İstanköy adasını vurdu. Denizde 90 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle sabah Yunan adalarına giden feribotlar geri dönüş sağlayamadı. Yunanistan’ın İstanköy adası başta olmak üzere Rodos, Mikonos, Kalimnos’da mahsur kalan yaklaşık 40 Türk vatandaşının yarın sabah Bodrum’a dönecekleri öğrenildi. Günübirlik tatil için İstanköy adasına giden Göztepe Bodrum Futbol Akademisi bölge sorumlusu Emrah Çatak, hava muhalefeti nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini ve adada mahsur kaldıklarını ifade etti. Havalimanlarının da kapalı olduğunu belirten Çatak, yarın ilk seferle Bodrum'a döneceklerini söyledi. Çatak, feribot firmasının ise hiçbir şekilde masraflarını karşılamadığını açıkladı.
11.09.2019 Haberler
Casusluktan aranan FETÖ üyesi Yunanistan'a kaçarken yakalandı
Casusluktan aranan FETÖ üyesi Yunanistan'a kaçarken yakalandı Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos adasına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 17 FETÖ/PDY terör örgütü üyesi yakalandı. Aralarında TRT çalışanı, polis memuru, eski komiser yardımcısı, Astsubay ve öğretmen gibi şahısların olduğu kaçaklardan birinin ise casusluk suçundan arandığı ortaya çıktı. Gece saatlerinde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Yunanistan’ın Kos adasına geçmeye çalışan mültecilere yönelik operasyon düzenlendi. Bottan 4 Suriye uyruklu mülteci çıkarken 30 kişinin ise Türk olduğu öğrenildi. Bodrum sahil güvenlik komutanlığına getirilen şahıslardan 17 kişinin FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olduğu ortaya çıktı. Sahil Güvenlik komutanlığındaki işlemlerin ardından Bodrum KOM şubeye getirilen şüphelilerin birçoğunun ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Yakalanan kaçaklardan bir kişinin Türkiye Cumhuriyetinin gizli evraklarını yurt dışına sızdıran casus ve bir kişinin ise terör örgütünde mahrem imamı olduğu belirtildi.
11.09.2019 Haberler
İstanköy Adası Gümrük Kapısı'nda yoğunluk
İstanköy Adası Gümrük Kapısı'nda yoğunluk MUĞLA'nın Bodrum ilçesinden bu sabah feribotla Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçen 2 bin 200 Türk turistin tatili, gümrük kapısındaki yoğunluk nedeniyle çileye dönüştü. Sıcak havada, gümrük kapısında saatlerce beklemek zorunda kalan tatilciler, duruma tepki gösterdi.Bayram tatilini fırsat bilerek Türkiye'nin çeşitli illerinden Bodrum'a gelen Türk turistlerin bir bölümü bu sabah günübirlik tatil için 6 mil mesafedeki İstanköy Adası'na geçti. 6 feribotla adaya geçen 2 bin 200 turist, buradaki gümrük kapısında, kötü bir sürprizle karşılaştı. Fiziki koşulları yetersiz olan olan ve prefabrik ofiste sadece iki Yunan polisinin hizmet verdiği gümrük kapısında yoğunluk yaşandı. 38 derece sıcak havada saatlerde beklemek zorunda kalan tatilciler, duruma tepki gösterdi. Kimi tatilciler ise feribotlarda bekletildi. Ankara'dan Bodrum'a tatile gelen ve günübirlik gezi için İstanköy Adası'na geçen iki çocuk babası, emekli eczacı 65 yaşındaki Mehmet Çelik, "Gümrük alanında 3 saattir bekliyoruz. Bu gidişle de 6 saatten önce buradan çıkamayız gibi görünüyor. Zaten 16.00'da Bodrum' a geri dönmek için yine gümrüğe geleceğiz. Bu durumda Yunan adasını gezmek için bir saatlik bir zamanımız kalmış olacak. Yunan makamları bu sıkıntının yaşanabileceğini biliyorlar. Günlerdir medya 'Yunan adalarına Türk turist akını var' diye yazıyor, neden önlem almıyorlar anlayamadık. Tatil işkenceye dönüştü. Bazı feribotlardaki yolcuları gümrük alanınan bile indirmediler. Feribotta bekletiyorlar " dedi. İSTANKÖY'E BİLET KALMADI Bodrum'da yaşayan bir çocuk annesi 48 yaşındaki Gül İşisağ ise "Bu sabah arkadaşlarımızla İstanköy Adası'na gitmeyi düşündük. Ancak tüm feribot biletleri bitmişti. Bilet olmadığı için adaya gidemedik. Ancak iyiki da gidememişiz çünkü gümrük alanında yoğunluk yaşanıyormuş" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Cenaze limanda gözyaşları ile karşılandı
Cenaze limanda gözyaşları ile karşılandı Ege'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme Yunanistan’ın Kos Adası’nda yakalanan ve hayatını kaybeden Sinan Kurtoğlu’nun cenazesi Bodrum’a getirildi. Limanda cenazeyi bekleyen Kurtoğlu’nun yakınları gözyaşlarına boğuldu.
11.09.2019 Haberler
22 Haziran 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni)
22 Haziran 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni) 22 Haziran 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni)
11.09.2019 Haberler
Türkiye'den Kos Adası açıklarında Korkut-D operasyonu
Türkiye'den Kos Adası açıklarında Korkut-D operasyonu Kos Adası açıklarında karaya oturan Alcatras’da, Aselsan’ın geliştirdiği Korkut-D Hava Savunma Sistemi’nin taşındığı iddia edildi. Başka bir gemiye nakledilen sistemin Yunanlıların eline geçmesi engellendi.
30.12.2016 Gündem
Türk yük gemisi Kos Adası'nda karaya oturdu
Türk yük gemisi Kos Adası'nda karaya oturdu Ege Denizi’nde, teknik bir sorun nedeniyle bir Türk yük gemisi Kos Adası (İstanköy) yakınında karaya oturdu.
27.12.2016 Gündem

Benzer Haber Etiketleri