İtfaiye erinden örnek davranış
İtfaiye erinden örnek davranış Fatih'te gece saatlerinde bir mobilya atölyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın büyümeden müdahale ederek söndürdü. Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri kapıda asılı Türk Bayrağını zarar görmesin diye alarak cebine koydu. Yangın Fatih, Mevlanakapı Mahallesinde gece saat 03:00 meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Simkeş Cami Sokakta iki katlı bir binanın giriş katında bulunan mobilya atölyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İş yerinden dumanlar çıktığını gören mahalle sakinleri durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine Fatih ve Kocamustafapaşa gruplarına ait ekipler gelerek müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri kapıda asılı Türk Bayrağı zarar görmesin diye bulunduğu yerden alarak cebine koydu. Bunu gören mahalle sakini bir kişi itfaiye erine giderek sarıldı. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürerek soğutma çalışması yaptı. Polis ekipleri de olay yerinde önlem alırken, BEDAŞ görevlileri de gelerek elektriği kesti. İtfaiye yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekiplerinin de olayla ilgili soruşturma başlattı.
11.09.2019 Yaşam
Doğurduğu bebeği poşete koyup beşinci kattan attı
Doğurduğu bebeği poşete koyup beşinci kattan attı Çorum'da lisedeki erkek arkadaşı ile girdiği ilişki sonrası hamile kalıp, doğurduğu kız bebeğini poşete koyup 5'inci kattaki evlerinin banyosunun penceresinden apartman boşluğuna atan Münevver M.B. (19) hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.Olay, geçen yıl Çorumun Çöplü Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte yaşayan Münevver M.B., 5'inci kattaki evlerinin banyosunda doğum yaptı. Münevver M.B., bebeği poşete koyup banyonun penceresinden apartman boşluğuna attı. Bir süre sonra rahatsızlanan Münevver M.B., durumu fark eden ailesi tarafından çağrılan ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kanaması olduğu belirlenen Münevver M.B.'nin hareketlerinden şüphelenen doktorlar, doğum yaptığını söylemesi üzerine durum hastane polisine bildirildi. Münevver M.B., polise birkaç saat önce evinin banyosunda doğum yaptığını ve bebeğini poşetleyip banyo penceresinden boşluğa attığını söyledi. İfadesinin ardından polis tarafından yapılan araştırmada, apartmanın banyo penceresinin baktığı boşlukta 8 aylık bebek cesedi bulundu. Bebek, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından atıldığı yerden alındı. Yaklaşık 8 aylık ve 2 kilogram ağırlığında olduğu belirlenen bebeğin, doğumdan önce mi yoksa sonra mı öldüğünün belirlenmesi için cenaze Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Münevver M.B. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanıp, cezaevine gönderildi.
11.09.2019 Yaşam
Yeni keşfettiği tavuk ırkına annesinin adını verdi
Yeni keşfettiği tavuk ırkına annesinin adını verdi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Fen Bilgisi Öğretmeni Abdullah Tabur, iki farklı tavuk ırkından DNA yapılarındaki çaprazlama tekniği ile ortaya çıkardığı yeni tavuk ırkına annesinin adı Zeynep ismini verdi. Fen Bilgisi Öğretmeni Abdullah Tabur, iki farklı tavuk ırkından DNA yapılarındaki çaprazlama tekniği ile ortaya çıkardığı yeni ırk tavuğun dünya literatüründe Zeynep olarak anılması için başvuruda bulundu. 3 yıl önce bir grup öğrencisi ile birlikte çalışmalara başlayan Tabur, Brahma cinsi horoz ile Anadolu siyah cinsi tavuğun gen haritasını çıkarıp çaprazlama yöntemi ile yeni bir ırk ortaya çıkardı. Abdullah Tabur, görünüş olarak da dünyadaki hiçbir ırk tavuğa benzemeyen yeni ırk tavuğa annesi Zeynep'in ismini verdi. 3 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkan yeni tavuk ırkı ile ilgili çalışmasının her aşamasını akademik makale haline getiren Tabur, çalışma sonuçlarını başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere yurt dışında da birçok üniversiteye gönderdi. Bilimsel makale olarak yayınlanan Abdullah Tabur’un çalışması, akademik dünyada da geniş yankı buldu. Yeni tavuk ırkını dünya literatürünün Zeynep olarak adlandırılması için de başvuruda bulunan Abdullah Tabur, Zeynep’in Türkiye’de oldukça tutulacağını belirtti. Tabur, yaptığı açıklamada, “Bilinen birçok tavuk hastalığına karşı Zeynep oldukça dirençli. Şu anda Türkiye’deki en yaygın tavuklar yılda yaklaşık 120 yumurta verir. Ancak Zeynep 1 yılda 360 tane yumurta yumurtlama özelliğine sahip. Yani normal tavukların üç katı yumurtlar. Et verimi de oldukça yüksek olan bu yeni ırk Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Bu çalışmaya başlarken anneme sözüm vardı. Ve bu yeni ırka annemin adı olan Zeynep ismini verdim. İnşallah dünya genelinde de bu ırkımız yaygınlaşacak ve Zeynep olarak anılacak. Bunun için de gerekli başvuruları yaptım” dedi. Zeynep Tabur ise, oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, “Onunla ne kadar övünsem azdır. Oğlum bir tanedir. Yılmadan usanmadan çalıştı. Küçüklüğünden bu yana zaten bili
11.09.2019 Yaşam
Alışveriş merkezinde unutulan telefonu alan kadın 'pes' dedirtti
Alışveriş merkezinde unutulan telefonu alan kadın 'pes' dedirtti Adana’da bir alışveriş merkezinde unutulan telefonu alıp çevresini kontrol ederek uzaklaşan kadın güvenlik kameralarına takıldı. Olay, Seyhan ilçesinde meydana geldi. Alışveriş merkezinde ürünlerinin yanında unutulan telefonu gören kadın birkaç ürünü inceledikten sonra telefonu alarak sağını solunu kontrol ediyor. Telefonu aldıktan sonra uzaklaşan kadının sürekli sağına solunu kontrol edip telefona bakması dikkat çekiyor.
11.09.2019 Yaşam
Hızla üzerine gelen kurda tazyikli suyla karşı koydu
Hızla üzerine gelen kurda tazyikli suyla karşı koydu Hızla üzerine gelen kurda tazyikli suyla karşı koydu
11.09.2019 İlginç Videolar
Kollarını omzuna bastığı gibi...
Kollarını omzuna bastığı gibi... Kollarını omzuna bastığı gibi...
11.09.2019 İlginç Videolar
Keneyi kavanozun içine koyarak hastaneye getirdi
Keneyi kavanozun içine koyarak hastaneye getirdi Çorum'da yaşayan Hüseyin Çeliker, dün ailesiyle birlikte Çorum-Samsun karayolu üzerinde bulunan Sıklık Tabiat Parkına piknik yapmak için gitti. Piknik sonrası ailesiyle birlikte evine dönen Çeliker, pantolonunu çıkarırken, kene yere düştü. Yere düşen keneyi bir bezle yakalayıp kavanoza koydu. Bugünde kendisinin kene tarafından ısırılmış olabileceğini düşünerek, keneyi de kavanoza koyup Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Doktorlar Hüseyin Çeliker?e kan tahlilini yaptı. Çeliker'i kenenin ısırıp ısırmadığı yapılacak tetkikler sonucunda belirleneceği belirtildi. Çeliker, "Kenenin beni ısırıp ısırmadığını bilmiyorum. Tedbir amaçlı hastaneye geldim. Kene zehirli mi değil mi onu bilmiyorum. Ben de keneyi kavanoza koyup hastaneye getirdim. Kan tahlilimi verdim ve sonuçları bekliyorum. Umarım bir sorun çıkmaz. Ben vatandaşların kenelere karşı dikkatli olmalarını ve yetkililerinde kenelere karşı önlem almalarını istiyorum" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Yastığı karnına koydu ve...
Yastığı karnına koydu ve... Genç kadın aynanın karşısına geçti, yastığı karnına koydu ve bakın birden bire neye karar verdi!
11.09.2019 İlginç Videolar
Tüm orduya rezil oldu!
Tüm orduya rezil oldu! Bütün arkadaşlarının önünde 3 kiremiti üst üste koydu ve kırmaya çalıştı ama...
11.09.2019 İlginç Videolar

Benzer Haber Etiketleri