‘Suçlu iade etmeyen ülkeler’i araştırmış
‘Suçlu iade etmeyen ülkeler’i araştırmış Futbol dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 21 kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Seçil Erzan ile çantacısı olarak bilinen Ali Yörük, Atilla Yörük ve Nazlı Can’ın cep telefonu incelemesine ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.
27.02.2024 Gündem
İntörn doktor Nida Nur'u 6 el ateş edip sakat bıraktı! 'Hala seviyorum' savunması
İntörn doktor Nida Nur'u 6 el ateş edip sakat bıraktı! 'Hala seviyorum' savunması Mersin’de intörn doktor Nida Nur Nergiz'i (24) pompalı tüfekle 6 el ateş edip, sakat kalmasına neden olan eski erkek arkadaşı teknisyen Ersin Karakuş (32), 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, "Bana yaşattıkları aklıma geldi, tüfeği çıkarıp ayaklarına ateş ettim, kendisini hala seviyorum" savunması yaptı.
4.01.2024 Gündem
Bebek İsimleri 2024: Kız ve Erkek Bebeklere Verebileceğiniz Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Kız ve Erkek Bebeklere Verebileceğiniz Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
2.01.2024 Bebek
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Zümer Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Zümer Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’de yer alan sureler hem Mushaf hem de iniş sırasına göre sıralanmaktadır. Bu bağlamda, Zümer Suresi kitapta 39. sırada, inişte ise 59. sırada yer almaktadır. Zümer Suresi toplamda 75 ayet içermektedir.
24.10.2023 Sureler
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Şansal Büyüka'dan çok konuşulacak sözler! 'Galatasaray'ın yeni transferinde sıkıntı var'
Şansal Büyüka'dan çok konuşulacak sözler! 'Galatasaray'ın yeni transferinde sıkıntı var' Milliyet Gazetesi'nin usta yazarı Şansal Büyüka, Süper Lig'de son eren 2. hafta maçları sonrası takımların durumunu, yeni transferlerin performanslarını değerlendirirken özellikle Galatasaray'da dikkat çeken bir futbolcuyla ilgili çok konuşulacak ifadeler kulllandı. İşte 'Büyüka ile dobra dobra' yazısında yer alan gündem yaratacak o sözler...
18.08.2022 Süper Lig
Son dakika: Şansal Büyüka'dan olay iddia: "Aldığım bilgilere göre yeni dönemin yayıncı kuruluşu..."
Son dakika: Şansal Büyüka'dan olay iddia: "Aldığım bilgilere göre yeni dönemin yayıncı kuruluşu..." Milliyet gazetesinin duayen yazarı Şansal Büyüka, Süper Lig'de geride kalan haftayı değerlendirdi. Büyüka ayrıca yeni yayıncı kuruluşun kim olacağına dair flaş bir iddiada bulundu. İşte Şansal Büyüka'nın değerlendirmeleri...
23.02.2022 Süper Lig
Trabzon’da şoke eden olay! Öğretmenine tokat atınca okulla ilişiği kesildi
Trabzon’da şoke eden olay! Öğretmenine tokat atınca okulla ilişiği kesildi Trabzon’da, lise son sınıf öğrencisi M.E.E. (17), dersi dinlemediği için cep telefonunu alan beden eğitimi öğretmeni F.L.'ye (40) tokat attı. Öğretmen şikayetçi olurken, okuldan ilişiği kesilen öğrenci hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Okul yönetiminin, aileye daha önce M.E.E.'nin telefon bağımlılığı nedeniyle psikolojik destek alması yönünde tavsiyede bulunduğu öğrenildi.
17.02.2022 Gündem
Son dakika haberi - Şansal Büyüka: Burak Elmas haklı ama çaresiz
Son dakika haberi - Şansal Büyüka: Burak Elmas haklı ama çaresiz Galatasaray Başkanı Elmas, söylediklerinde çok haklı... Ama bu yetmiyor. Bu düzen, yeni bir düzene izin vermez. Bunu değiştirmeye kulüplerin de Burak Elmas başkanın da gücü yetmez.
7.12.2021 Süper Lig
Tanzimat şiirleri
Tanzimat şiirleri Konulardaki büyük değişikliğe karşın, Tanzimat şiiri teknik bakımdan Divan şiirinden çok ayrılamamıştır. Hece ölçüsüne verilen yer artmış da olsa daha çok aruz kullanılmıştır. Yeni nazım biçimlerinin yanında Divan nazmının özellikle gazel, terkib-i bent, kıta biçimleri ve edebi sanatları da görülmektedir. Tanzimat dönemi şairleri dili yalınlaştırmaya çalışmış, konuşma dili ve anlatımına yönelmişlerdir. Biçim bakımından olduğu kadar, konu bakımından da eski şiirden uzaklaşmaya çalışmışlardır. Özellikle Tanzimat'ın Şinasi, Namık Kemal ve Ziya Paşa'dan oluşan ilk kuşağının şiirlerinde uygarlık, hak, adalet, yasa, özgürlük, vatan gibi toplumsal konular ağır basar. İkinci kuşağın Recaizade Ekrem, Abdülhak Hamit gibi önde gelen şairleri ise Tanrı, madde, ruh gibi fizik ötesi konulara yönelerek bu konuları ikinci plana atmışlardır.
3.11.2023 Şiirler
Emine Bulut davasında flaş gelişme! 'Bu cezayı kabul etmiyoruz'
Emine Bulut davasında flaş gelişme! 'Bu cezayı kabul etmiyoruz' Kırıkkale'nin eski eşi Emine Bulut'u, 10 yaşındaki kızları F.B.V.'nin gözü önünde boynundan bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'a (43) verilen müebbet hapis cezasını istinaf mahkemesi onadı. Aile avukatları aracılığıyla, cinayetin canavarca hisle ve tasarlayarak işlendiği gerekçesiyle Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı. Emine Bulut'un babası Ahmet Bulut, "Biz bu cezayı kabul etmiyoruz. En azından ağırlaştırılmış müebbet olması gerekiyor" dedi.
1.04.2021 Haberler
Son dakika: Emine Bulut davasında flaş gelişme! 'Bu cezayı kabul etmiyoruz'
Son dakika: Emine Bulut davasında flaş gelişme! 'Bu cezayı kabul etmiyoruz' Kırıkkale'nin eski eşi Emine Bulut'u, 10 yaşındaki kızları F.B.V.'nin gözü önünde boynundan bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'a (43) verilen müebbet hapis cezasını istinaf mahkemesi onadı. Aile avukatları aracılığıyla, cinayetin canavarca hisle ve tasarlayarak işlendiği gerekçesiyle Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı. Emine Bulut'un babası Ahmet Bulut, "Biz bu cezayı kabul etmiyoruz. En azından ağırlaştırılmış müebbet olması gerekiyor" dedi.
1.04.2021 Gündem
Dikkat çekmemek için cesedi pencereden atmış
Dikkat çekmemek için cesedi pencereden atmış Antalya'da 4,5 aydır kayıp olarak aranırken, bir binanın çatısında folyoyla sarılı cesedi bulunan Mervenur Polat'ı  iple boğarak öldüren Cüneyt Akyol’un, cinayetin ardından cesedi, dikkat çekmemek için 2'nci kat penceresinden, aşağıda bekleyen kurye arkadaşına attığı ortaya çıktı. İş hanında Cüneyt Akyol'un komşusu Kaan Asilzade, “Mervenur Polat'ı bir akşam Cüneyt ve arkadaşları ile eve girerken görmüştüm. Ondan sonra bir daha görmedim. Oraya giren çıkan o kadar yoğundu ki bir şeylerin döndüğünden şüphelenmiştim. Birçok kez polisi arayıp, şikayette bulundum" dedi.
11.03.2021 Gündem
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler Bu gece Miraç Kandili. Müslümanlar ve tüm İslam alemi için en mübarek gecelerden olan Miraç gecesinde dua etmek ve ibadet etmek kat kat sevap anlamına gelir. Hz. Peygamber (S.A.S)'in Allah katına yükselişini ifade eden bu gecede namaz kılmak, tövbe etmek ve günahlardan arınmak gerekir. Peki, Miraç Kandilinde hangi dualar okunur? Kandil gecesi için özel bir namaz var mıdır?
10.03.2021 Gündem
Son dakika - Şansal Büyüka'dan Sergen Yalçın için Fatih Terim yorumu! 'Mümkün değil'
Son dakika - Şansal Büyüka'dan Sergen Yalçın için Fatih Terim yorumu! 'Mümkün değil' Beşiktaş; rakiplerini bunaltan, nefes aldırmayan, hızlı, çabuk, öne, yani güçlü oyun anlayışı ile bugün Süper Lig’in uzak ara en iyisi... Transfer elbette önemli, ama transfer ettiğini parlatmak, oynatmak, kazanmak, takım olmak daha da önemli... Sergen Yalçın bunu başardı. Okuyorum, dinliyorum ve buna asla katılmıyorum. Bazıları sürekli “Beşiktaş, Fatih Terim’ini buldu” diyor. Böyle bir benzetme mümkün değil...
23.01.2021 Beşiktaş
İntihar pasları
İntihar pasları Alanya karşısında “ilkel” bir Fenerbahçe vardı. Ne oldu o uzun paslara? Ne oldu o baskılı ve tempolu oyuna? Nereden çıktı kendi ceza alanının üstündeki o intihar pasları? Fenerbahçe’nin üç maçlık makyajı döküldü, gerçek yüzü ortaya çıktı. Bu futbol değil... Bu anlayış, bırakın şampiyon olmayı, maç kazanmaya bile yetmez.
1.07.2020 Futbol
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
29.07.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İzmir'in sadece 14 ilçesindeki CHP listelerinde terör örgütü PKK ile ilişkili 27 kişinin tespit edildiğini biliyorum. Bunların 19'u direkt dağ kadrolarıyla bağlantılı. Bundan daha güzeli olur mu ispat için? Sadece bu örnek bile CHP ile PKK arasındaki ittifakı göstermesi açısından çok çarpıcıdır.' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ayasofya'nın ücretsiz olması' ile ilgili konuda, 'Olmayacak bir şey değil hatta üzerinde öyle dururuz ki, (adını) müze değil artık Ayasofya Camii olarak koyarız' açıklamasında bulundu.
25.03.2019 Ege
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Ayasofya' açıklaması: Cami olarak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Ayasofya' açıklaması: Cami olarak... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İzmir'in sadece 14 ilçesindeki CHP listelerinde terör örgütü PKK ile ilişkili 27 kişinin tespit edildiğini biliyorum. Bunların 19'u direkt dağ kadrolarıyla bağlantılı. Bundan daha güzeli olur mu ispat için? Sadece bu örnek bile CHP ile PKK arasındaki ittifakı göstermesi açısından çok çarpıcıdır.' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ayasofya'nın ücretsiz olması' ile ilgili konuda, 'Olmayacak bir şey değil hatta üzerinde öyle dururuz ki, (adını) müze değil artık Ayasofya Camii olarak koyarız' açıklamasında bulundu.
25.03.2019 Siyaset
Ahmet Nur Çebi: 'Cenk'i Fenerbahçe'ye satacaklardı'
Ahmet Nur Çebi: 'Cenk'i Fenerbahçe'ye satacaklardı' Cenk'in Everton'a transferinde pazarlıkları yürüten Ahmet Nur Çebi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
30.06.2020 Beşiktaş
Ali Şen: Derbide favori Beşiktaş
Ali Şen: Derbide favori Beşiktaş Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen, pazar günü oynanacak derbide Beşiktaş'ın favori olduğunu söyledi.
30.06.2020 Beşiktaş
“Ben yaptım, sen de yaparsın”
“Ben yaptım, sen de yaparsın” Tuluhan Tekelioğlu’nun “Yapabilirsin” belgeseli dokuz kadının örnek teşkil edecek hikayelerini ele alıyor. Mücadelesini anlatan Türkiye’nin ilk kadın F16 pilotu Berna Şen Özmen “Ben yaptım, sen de yaparsın” diyor
3.03.2017 Cumartesi
Gökhan Gönül'de son durum...
Gökhan Gönül'de son durum... F.Bahçe'nin henüz nikah tazelemediği, Beşiktaş'ın ise adeta aportta beklediği Gökhan Gönül konusunda son durum...
30.06.2020 Fenerbahçe