Hurşit Güneş

Hurşit Güneş

Türk ekonomist ve siyasetçi. Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Turan Güneş'in oğludur.   1986 yılında Belçikada kurulan Avrupa Ekonomik Birliği'nin kurucu üyesi, 1990 yılında da doçent oldu. 1990 yılında iki meslektaşıyla Avrupa Birliği'nin Avrupa Entegrasyonu Proje Ödülü'nü kazandı. 1991 yılında kurulan DYP-SHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'ye ekonomik konularda başdanışmanlık yaptı. Bu görevi sürecinde Rekabet ve Tüketici Yasa Tasarıları Komisyonu Başkanlığını yaparak bu yasaları hazırlattı.   1994 yılında Manchester Üniversitesi'nde (İngiltere) misafir öğretim üyeliği yapan Güneş 1996 yılbaşında profesörlüğe atandı. 1997-2002 döneminde yurtiçinde ve yurtdışında 30a yakın finansal kuruluşa danışmanlık yaptı. 2002-2007 arasında da uluslararası bir şirketin Türkiye'deki Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü.   Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünde 25 yıl Para Teorisi, Para Politikası ve Bankacılık ile lisans-üstü düzeydeki Yüksek Makro Teorisi ve doktora düzeyindeki Seçilmiş Para Teorisi Konuları derslerini verdikten sonra, 2010 yılı başında da emekliye ayrılarak Bahçeşehir Üniversitesi'ne geçti.   2001-2010 döneminde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptığı Milliyet gazetesinden 26 Mayıs 2010 tarihi itibarıyla CHP Parti Meclisine seçilince ayrıldı. Şimdiye dek 6 kitap, elliyi aşkın makale yayınlayan Hurşit Güneş 1990 yılında dinamik very setine bağlı olan makro tahmin modeli geliştirmiş, yine benzer biçimde 1994 yılında Dr. Göksan Erdoğan ile birlikte dünyada bir ilk olan makromodele bağlı dinamik bankacılık simülasyonu (Bankers Challenge ©) tasarlamış, ayrıca 2002 yılında dünyada ilk defa Tüketici Güven Endeksi'ni (CNBC-e) gerçek zamanlı olarak geliştirmiştir.   4 Kasım 2010 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcılığına getirilince Bahçeşehir Üniversitesi'nden de ayrıldı. 24. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Türkiye-İsviçre ve Türkiye-İzlanda Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

Hurşit Güneş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 400 hurşit güneş haberi bulunmuştur.
H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duyguları arasında anne baba olmak yer alıyor. Yeni aile bireylerini kucağına alacağı günü sayan anne ve baba adayları çocuklarına ne isim vereceği konusunda da kafa koruyor. En güzel ve en anlamlı isimleri çocuklarına vermek isteyen aileler seçici oluyor. Keşfedilmemiş isimler, duyulmamış, değişik, nadir bulunan isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. İsimlerin dışında anlamlarına da dikkat ediliyor. H harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Hurşit İsminin Anlamı Nedir? Hurşit Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Hurşit İsminin Anlamı Nedir? Hurşit Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Ülkemizde yaklaşık 5 bin kişinin kullandığı Hurşit ismi, dilimize Farsçadan geçmiştir. İran, Suriye ve Afganistan gibi İslam ülkelerinde de sıklıkla kullanılan bu ismin sözlük anlamı güneştir. Hurşit ismi mecazen aydınlatan, yol gösteren ve huzur veren manasına gelir. Hurşit isminin anlamı nedir tüm detayları derledik.
25.09.2023 Eğitim
Nermin Güneş’e son görev
Nermin Güneş’e son görev Tedavi gördüğü hastanede 95 yaşında hayatını kaybeden eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in eşi ve önceki dönem CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’in annesi Nermin Güneş, son yolculuğuna uğurlandı.
31.07.2021 Siyaset
'İttifak, Kocaeli özelinde hatalı'
'İttifak, Kocaeli özelinde hatalı' CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, yerel seçimlerde İYİ Parti ile ittifak kapsamında CHP’nin Kocaeli’nde aday göstermeme kararı için “Bu ittifakın Kocaeli özelinde hatalı olduğunu düşünüyorum” dedi...
16.12.2018 Siyaset
Liste savaşları
Liste savaşları CHP’nin 60 PM ve 15 sandalyeli YDK üyelikleri için seçimleri dün gerçekleştirildi. PM için 52 kişilik anahtar listesini delegelere sunan Kılıçdaroğlu ile İnce arasında yine çekişme yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun listesinde Böke’ye de yer vermesi sürpriz olarak yorumlandı.
4.02.2018 Siyaset
CHP kurultayında liste savaşları! Oylama başladı...
CHP kurultayında liste savaşları! Oylama başladı... CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'da dün genel başkan seçimi yapıldı.İkinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri belirlenecek. 52 kişinin seçileceği PM için 575 kişi başvurdu. İtirazların ardından 488 kişinin adaylığı kabul edildi. Oy kabinlerine yazılan isimler tinerle tek tek temizlendi. Şimdi kurultayda liste savaşı yaşanıyor. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu. Başını Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in çektiği Sol cesaret listesi ve Muharrem İnce'nin 'Umudum grubu' yarışıyor. Kılıçdaroğlu ve diğer grupların listeleri açıklandıktan sonra oylamaya geçildi.
4.02.2018 Siyaset
CHP kurultayında liste savaşları! Oylama başladı...
CHP kurultayında liste savaşları! Oylama başladı... CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'da dün genel başkan seçimi yapıldı.İkinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri belirlenecek. 52 kişinin seçileceği PM için 575 kişi başvurdu. İtirazların ardından 488 kişinin adaylığı kabul edildi. Oy kabinlerine yazılan isimler tinerle tek tek temizlendi. Şimdi kurultayda liste savaşı yaşanıyor. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu. Başını Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in çektiği Sol cesaret listesi ve Muharrem İnce'nin 'Umudum grubu' yarışıyor. Kılıçdaroğlu ve diğer grupların listeleri açıklandıktan sonra oylamaya geçildi.
4.02.2018 Siyaset
Halefoğlu, son  yolculuğuna uğurlandı
Halefoğlu, son yolculuğuna uğurlandı Eski Dışişleri Bakanı Vahit Melih Halefoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı. Halefoğlu için Teşvikiye Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.
23.01.2017 Dünya
Devrimci Demokratlar
Devrimci Demokratlar Aralarında eski ve yeni vekiller ile PM üyelerinin bulunduğu 130 kişi Kumburgaz’da kamp yaptı. “Böyle Gitmez, Bu Düzen Değişmeli” başlıklı çağrı metninde “CHP, meydan okuyana meydan okuyan bir siyasal merkeze dönüşmeli” denildi
29.06.2016 Siyaset
Güneş: HDP, Türkiye  için bir fırsattır
Güneş: HDP, Türkiye için bir fırsattır CHP Kocaeli eski milletvekili Hurşit Güneş, Şanlıurfa’da partililerle bir araya geldi.
28.04.2016 Gündem
En az 1 yasama yılı izlenmeli
En az 1 yasama yılı izlenmeli CHP’nin ön seçim zorunluluğunu ortadan kaldıran yönetmelik değişikliğinin gerekçesinde erken seçimin bir olağanüstü durum olduğu ancak yönetmeliğin olağan halleri içerdiği belirtildi
24.08.2015 Siyaset
CHP'de şok anket, kulisleri sarstı
CHP'de şok anket, kulisleri sarstı Muhalifler tele-anketle nabız tutuyor Anketi kimin yaptırdığı aranıyor
10.07.2015 Siyaset
CHP’de sol kanat Ak Parti’ye uzak
CHP’de sol kanat Ak Parti’ye uzak İlk seçenek olarak Kılıçdaroğlu başbakanlığında hükümet kurulması öne çıkarken, Kılıçdaroğlu “Partiyi yıpratacak koalisyonlara sürüklemem” mesajı verdi
12.06.2015 Siyaset
Vekil listesine giremeyen Güneş seçimlerden sonra konuştu
Vekil listesine giremeyen Güneş seçimlerden sonra konuştu CHP’nin 25. dönem için aday göstermediği 24. dönem Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Böylesi nefret uyandıran bir iktidarın ortağı olmak, şimdiye dek yapılanları ibra etmek anlamına gelir" dedi. Güneş, CHP’ye hükümet kurma görevi verilirse Parti Meclisi kararıyla yetinilmeyip küçük kurultayın toplanmasının sağlanması gerektiğini de söyledi.
12.06.2015 Siyaset
Kocaeli partilerin durumunu sorguluyor
Kocaeli partilerin durumunu sorguluyor Coşkulu bir seçim havasının yaşandığı Kocaeli’den 11 milletvekili çıkacak. Ak Partililer 7’nin altına düşmeyeceklerini savunurken, CHP’liler 5 vekile kesin gözüyle bakıyor. MHP 2 vekil bekliyor, HDP’li adaya ise 80 bin oy gerekiyor
22.05.2015 Siyaset
CHP’de küskün vekillerden tepki
CHP’de küskün vekillerden tepki CHP’de listeye giremeyen milletvekillerinden Refik Eryılmaz, istifa ederek bağımsız aday olma kararı verirken, Faik Tunay, Hurşit Güneş ve Kamer Genç tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi.
7.04.2015 Gündem
Büyümeye ‘kamu destekli’ model
Büyümeye ‘kamu destekli’ model Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ekonomist milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye’nin büyüme yapısını artıracak, sbunun için de kamu desteğinin ön plana çıkarılebileceği bir model öngörüsünde bulundu.
25.03.2015 Ekonomi
CHP’den faize reçete
CHP’den faize reçete CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, “Faizin inmesini istiyor musun? Bunun bir gereği var. Biri enflasyon, ikincisi de istikrar ve güven arttırıcı adımlarla faiz düşer" dedi.
12.03.2015 Siyaset
CHP’den hükümete "F-4" çağrısı
CHP’den hükümete "F-4" çağrısı CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, düşen askeri uçaklarla ilgili hükümeti eleştirerek, “Eğer kudretini ve potansiyelini göstermek istiyorsan derhal bu uçakları envanterden çıkarman gerekiyor” dedi.
5.03.2015 Siyaset
15 bin metal  işçisi grevde!
15 bin metal işçisi grevde! Toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması sonrası DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri 10 ilde 22 fabrikada grev başlattı. Gebze’de dün meydanlara çıkan işçilere CHP, HDP ve ÖDP de destek verdi...
29.01.2015 Gündem
Annenin ardından  son bakış
Annenin ardından son bakış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kayınvalidesi Fatma Özdağ (87) vefat etti.
23.11.2014 Siyaset
Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etti
Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi Fatma Özdağ'ın cenazesi, Kocaeli'nin Derince ilçesindeki cemevinde kılınan namazın ardından Tunceli'ye gönderildi.
23.11.2014 Gündem
Rehineleri  Haşimi kurtarsın
Rehineleri Haşimi kurtarsın CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye’nin Ortadoğu’da rejime muhalefet eden ve silahlı saldırı yapan üst düzey kişilerin kaçtığı ve sığındığı ülke durumunda olmaması gerektiğini ifade etti.
17.09.2014 Siyaset
Grup vekilliğine 3 isim aranıyor
Grup vekilliğine 3 isim aranıyor CHP’de, liderlik yarışı için Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkan İnce’den boşalan grup başkanvekilliğine yeni isim atanacak. Adaylık için Tanal, Kart, Güneş ve Akar’ın ismi geçiyor.
16.09.2014 Siyaset
‘Özgürlükçü sol’ 3 fireyle geçti
‘Özgürlükçü sol’ 3 fireyle geçti CHP’de yeni Parti Meclisi’ne girmek için büyük yarış yaşandı. Kurultay’da İnce’nin aldığı yüksek oy, Meclis seçimine yansımadı; Kılıçdaroğlu’nun listesi üç fireyle geçti. Bekaroğlu, partide kadınlar için konan ‘cinsiyet kotası’ndan girerken ulusalcı kanat PM dışı kaldı
7.09.2014 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Hurşit Güneş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.