Vedat Milör

Vedat Milör

Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmeni. NTV'de prime time'da haftada üç kez yayınlanan Vedat Milor'la Tadı Damağımda adlı programın sunucusudur. 2005 yılından beri perşembe ve pazar günleri Milliyet'te yazıyor. Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Bir dönem London School of Economics'te eğitim gördü. Amerika'ya Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'ne gitti, sosyoloji doktorası yaptı. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. Doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafindan senenin en iyi doktora tezi seçildi. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başladı. İki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalıştı. Sonra Brown Üniversitesi'ne, sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton Üniversitesi'nde Institute For Advanced Study'ye davet edildi, bir yıl misafir öğretmenlik yaptı. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okudu. İlk yüzde 10'a girerek bitirdi. Aynı okulda doçent olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işlerine baktı. Daha sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başladı. Milor orada politik ekonomi, İstanbul Koç Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler dersleri verdi. Aslen Konyalı olan Vedat Milor, Linda S. Milor ile evlidir. Çiftin 2002 doğumlu Ceylan Handan adında bir kızı vardır.

Vedat Milör

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 124 vedat milör haberi bulunmuştur.
Sokak lezzetleri
Sokak lezzetleri teve2’nin yeni programlarından ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’, ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu.
11.12.2023 Cadde
Pazar başlıyor
Pazar başlıyor Vedat Milor, en özel lezzet rotalarıyla teve2’de izleyici karşısına çıkacak.
6.12.2023 Cadde
'Vedat Milor ile Tadına Doyamadım' başlıyor!
'Vedat Milor ile Tadına Doyamadım' başlıyor! Türkiye’de yeme-içme kültürünün marka ismi Vedat Milor, en özel lezzet rotalarıyla teve2'de. Ünlü gastronomi yazarı, yeni programı 'Vedat Milor ile Tadına Doyamadım' ile şehir şehir dolaşıyor, lokantaların menülerinde öne çıkan tatları keşfediyor.
5.12.2023 Televizyon
'Vedat Milor ile Tadına Doyamadım' başlıyor!
'Vedat Milor ile Tadına Doyamadım' başlıyor! Türkiye’de yeme-içme kültürünün marka ismi Vedat Milor, en özel lezzet rotalarıyla teve2'de. Ünlü gastronomi yazarı, yeni programı 'Vedat Milor ile Tadına Doyamadım' ile şehir şehir dolaşıyor, lokantaların menülerinde öne çıkan tatları keşfediyor.
5.12.2023 Cadde
Çiğ köfte mi kısır mı? Vedat Milor'un sözleri yeni bir tartışma başlattı
Çiğ köfte mi kısır mı? Vedat Milor'un sözleri yeni bir tartışma başlattı Gastronomi Yazarı Vedat Milor'un etsiz çiğ köfte için kısır demesi, çiğ köfteciler arasında tepkilere neden oldu.
15.06.2023 Haberler
Çiğ köfte mi kısır mı? Vedat Milor'un sözleri yeni bir tartışma başlattı
Çiğ köfte mi kısır mı? Vedat Milor'un sözleri yeni bir tartışma başlattı Gastronomi Yazarı Vedat Milor'un etsiz çiğ köfte için kısır demesi, çiğ köfteciler arasında tepkilere neden oldu.
15.06.2023 Gündem
İrem Derici, Elon Musk'a isyan etti! Mavi tik için ödeme yaptı
İrem Derici, Elon Musk'a isyan etti! Mavi tik için ödeme yaptı Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, 'mavi tik' (onaylı hesap) uygulamasını 8 dolara satacağını duyurmuş, onaylı hesapların ücret ödenmemesi halinde kaldırılacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’den birçok ünlü ismin de mavi tiki geri alınmıştı. İrem Derici'nin de 'mavi tik'i geri alındı.
26.04.2023 Cadde
Ünlülerin 'mavi tik' isyanı! 'Sen yokken biz vardık Elon Musk'
Ünlülerin 'mavi tik' isyanı! 'Sen yokken biz vardık Elon Musk' Twitter’ın yeni sahibi, ABD’li milyarder Elon Musk’ın ücretli hale getirdiği 'mavi tik' (onaylı hesap) uygulaması devreye girdi. Söz konusu uygulamayı kullanan ve ücret ödemeyi kabul etmedikleri için mavi tikleri kaldırılan ünlü isimler, tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.
21.04.2023 Cadde
Vedat Milor: Bana tövbemi bozdurmayın!
Vedat Milor: Bana tövbemi bozdurmayın! Sosyal medya paylaşımları ile adından sıkça söz ettirmeyi başaran Vedat Milor, son olarak Fransa'nın başkenti Paris'te çekilen, gençlik yıllarına ait bir fotoğrafı takipçilerinin beğenisine sundu. 67 yaşındaki ünlü yemek eleştirmenine yorum yağdı. Troll hesaplara tepki gösteren Milor, 'Kabadayı Vedat' vurgusuyla da dikkat çekti.
17.12.2022 Cadde
Murat Dalkılıç ile şarkı söyleme şansı bugün Amazon Türkiye Prime Alışveriş Festivali’nde sizi bekliyor!
Murat Dalkılıç ile şarkı söyleme şansı bugün Amazon Türkiye Prime Alışveriş Festivali’nde sizi bekliyor! Müthiş fırsatların sunulduğu Prime Alışveriş Festivali’nde Prime üyeleri yüz binlerce ürüne kaçırılmayacak fiyatlarla sahip oluyor.
21.07.2022 Advertorial
Amazon Türkiye’de Prime Alışveriş Festivali başladı!
Amazon Türkiye’de Prime Alışveriş Festivali başladı! Amazon’un Prime üyelerine özel olarak 2015 yılından beri her yıl tüm dünyada gerçekleştirdiği ve bu yıl Türkiye’de 18-25 Temmuz tarihleri arasında Prime Alışveriş Festivali adıyla düzenlenen yılın en büyük alışveriş etkinliği başladı.
20.07.2022 Advertorial
Vedat Milor takipçisinden gelen mesaja kayıtsız kalamadı
Vedat Milor takipçisinden gelen mesaja kayıtsız kalamadı Sosyal medya hesabını aktif kullanan ünlü gurme Vedat Milor, kendisine gelen yorumlara kayıtsız kalmıyor. Milor, "Ne olursa olsun takipçilerinizle olan iletişime önem verin" diyerek, bir takipçisi ile yazışmasını paylaştı.
24.02.2022 Cadde
Vedat Milor'dan kızıyla çekildiği fotoğrafa yorum yapan takipçisine jet yanıt
Vedat Milor'dan kızıyla çekildiği fotoğrafa yorum yapan takipçisine jet yanıt Yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanan isimler arasında yer alıyor. Zaman zaman ailesiyle olan fotoğraflarını paylaşan Milor, sosyal medyadan gelen eleştirilere sessiz kalmıyor. Son olarak kızı Ceylin ile çekilen bir fotoğrafına gelen yoruma cevap vermeyi ihmal etmedi.
24.12.2021 Cadde
Vedat Milor'un 'Pirinç mi, bulgur mu?' sorusu ikiye böldü
Vedat Milor'un 'Pirinç mi, bulgur mu?' sorusu ikiye böldü Yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medyada yaptığı anketlere bir yenisini daha ekledi. Milor'un 'Pirinç pilavı mı' Bulgur pilavı mı'' sorusuna sosyal medya kullanıcıları pirinç pilavı cevabını verirken, sokaktaki vatandaş bulgur pilavını tercih etti. Milor'un de tercihi pirinç pilavı olurken, uzmanlar da sağlık açısından bulgur pilavını önerdi.
4.05.2021 Yaşam
Ciğerde lezzet tartışması: Tava ciğer mi yoksa şiş ciğer mi?
Ciğerde lezzet tartışması: Tava ciğer mi yoksa şiş ciğer mi? Yemek yazarı Vedat Milor sosyal medya hesabından "Dünyanın birçok yerini gezdim, yemeklerini denedim. Bence ciğer yemekleri deyince çok özel bir mutfağa sahibiz. Hem çeşit sayısı fazla hem de lezzetli. Peki sizce farklı tekniklerle yapılan iki ciğer yemeğinden hangisi daha lezzetli oluyor?" sorusuyla bir lezzet anketi başlattı. Ankete katılan 62 bin 627 kişiden yüzde 58'i şiş ciğeri, yüzde 42'si tava ciğeri tercih etti. Ciğerin kesiminden pişirilme tekniğine kadar birbirinden farklı iki lezzet hakkında bakın ustaları neler anlattı...
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Vedat Milor: Yemeğimden inşaat çivisi çıktı!
Vedat Milor: Yemeğimden inşaat çivisi çıktı! Amerika’daki evinden Magazin D Haber Müdürü Asiye Acar’ın soruları yanıtlayan ünlü gurme Vedat Milor, röportajda samimi açıklamalarda bulundu.
29.03.2021 Cadde
Vedat Milor'dan sosyal medyayı ikiye bölen anket
Vedat Milor'dan sosyal medyayı ikiye bölen anket Yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medyada yeni bir anket paylaştı. Milor, anketinde, takipçilerine sütlaç ve baklava arasında kalsalar hangisini ısmarlayacaklarını sordu.
20.03.2021 Cadde
Vedat Milor'dan yeni anket: Tarhana mı, mercimek mi?
Vedat Milor'dan yeni anket: Tarhana mı, mercimek mi? Yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medyada yeni bir anket paylaştı. Twitter'da takipçilerine, "Uluslararası bir çorba yarışması olsa, tarhana mı yoksa mercimek ile mi katılırdınız?" diye sordu.
6.02.2021 Cadde
'Döner mi yoksa burger mi?' sorusunu Hataylılar cevapladı
'Döner mi yoksa burger mi?' sorusunu Hataylılar cevapladı Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor'un sosyal medya hesabından düzenlediği ankette, "Döner mi yoksa burger mi?" sorusu üzerine yüzlerce yemeğiyle ön plana çıkan gastronomi kenti Hatay'ın meşhur dönercileri ve vatandaşlar, mutlak suretle dönerin ön plana çıkacağına inandıklarını kaydetti. Döner salonu işletmecisi Mustafa Aslan, "Döner bizim kültürümüzün önemli bir yemeğidir. Tabiki dönerler arasında Antakya döneri de vazgeçilmezdir. Döneri her yerde yiyemezsiniz ama burgeri her yerde yiyebilirsiniz" dedi.
25.01.2021 Yaşam
Sosyal medyada anket başlattı! 'Pizza mı, pide mi?' sorusuna bu yanıt geldi!
Sosyal medyada anket başlattı! 'Pizza mı, pide mi?' sorusuna bu yanıt geldi! Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milorun sosyal medya hesabından başlattığı "pizza mı yoksa pide mi?" anketine pidesi ile ünlü Karadeniz'den yanıt geldi. Karadenizli ustalar pizzaya oranla daha doğal olan 'pide lezzetinin tercih edilmesini önerdi.
Vedat Milor'un pastırma anketi olay oldu!
Vedat Milor'un pastırma anketi olay oldu! Yemek eleştirmeni Vedat Milor'un sosyal medya hesabından düzenlediği 'pastırma' anketi, Kayseri ve Kastamonulu üreticileri bir kez daha karşı karşıya getirdi. İki ilin pastırma üreticileri, Kayseri pastırmasının önde tamamladığı anketi değerlendirdi.
4.01.2021 Cadde
Gain nedir, ne anlama geliyor? Gain TV kimin, ne zaman yayına başlıyor?
Gain nedir, ne anlama geliyor? Gain TV kimin, ne zaman yayına başlıyor? Gain Medya olarak reklamları çıkan platform kısa sürede merak konusu oldu. Peki, Gain TV sahibi kim? İstikrarlı Hayat Hakikattir şarkısı ile reklamları izleyicide büyük merak uyandırdı. Son dönemde dikkat çeken dijital platformlardan biri olarak Gain ne zaman yayına başlıyor?
30.12.2020 Cadde
Vedat Milor: Birlikteliğimizin ilk yılları
Vedat Milor: Birlikteliğimizin ilk yılları Magazin dünyasının ünlü simaları zaman zaman paylaştıkları fotoğraflarla takipçilerine nostaljik bir yolculuk yaptırıyor. Vedat Milor da eşiyle yıllar önce çekilmiş bir karesini Instagram hesabından paylaştı.
20.10.2020 Cadde
Vedat Milor ilk kez paylaştı!
Vedat Milor ilk kez paylaştı! Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, kızı Ceylan Handan ile çekildiği bir fotoğrafını ilk kez sosyal medya hesabından paylaştı.
13.10.2020 Cadde
MasterChef'e göre menemen soğanlı mı olur soğansız mı?
MasterChef'e göre menemen soğanlı mı olur soğansız mı? Vedat Milor’ün Twitter üzerinden Türkiye’nin gündemine bomba gibi fırlattığı “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” tartışmasına MasterChef’ten de bazı yorumlar geldi. Hepimizin merakla öğrenmek istediği tartışmaya MasterChef’ten ne yorum geldi? Gelin, hep birlikte öğrenelim...
8.09.2020 Ekran

Benzer Haber Etiketleri

Vedat Milör ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.