Orhan Miroglu

Orhan Miroglu

Adalet ve Kalkınma Partisi Mardin 1 .sıra Adayı.Mardin'in Midyat ilçesinde doğan Miroğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü okudu. 12 Eylül askeri darbesinde tutuklanan Miroğlu. Diyarbakır ceza evinden 1988 yılında tahliye oldu. Yaklaşık 20 yıl siyasetten yasaklanan Miroğlu,1992 yılında yazar Musa Anter'e Diyarbakır'da yapılan suikasten yaralı olarak kurtuldu. O tarihten bu yana Ankara'da yaşayan Miroğlu, çeşitli Kürt partilerinde uzun bir dönem siyaset yaptı. Tarih ve toplumsal hafıza üzerine kaleme alınmış 10 kitabı bulunan Mirgoğlu, Star gazetesinde yazılar yazıyor. Miroğlu aynı zamanda Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün tarih ve toplumsal hafıza koordinatörlüğünü yürütmektedir. Miroğlu, evli iki çocuk babasıdır.

Orhan Miroglu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 261 orhan miroglu haberi bulunmuştur.
Mardin'de farklı dinlerin temsilcileri iftar sofrasında buluştu! ' Bu iftar kardeşliğimizin iftihar tablosudur'
Mardin'de farklı dinlerin temsilcileri iftar sofrasında buluştu! ' Bu iftar kardeşliğimizin iftihar tablosudur' Mardin'de Müslüman, Ezidi, Ermeni ve Süryanilerin temsilcileri, düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Farklı etnik kökenden, dinlerden ve dillerden insanların bugün burada kardeşçe aynı sofrayı ve aynı duyguları paylaşması tüm dünyanın örnek alması gereken bir tablo." dedi.
24.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan, Mardin’de iş adamları ile bir araya gelecek
Bakan Işıkhan, Mardin’de iş adamları ile bir araya gelecek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli programlara katılmak üzere memleketi Mardin'e geldi. Bakan Işıkhan, ramazan ayının ilk iftarını Mardin'de açacak.
11.03.2024 Ekonomi
Şehitlerimize son görev! 6 şehirde 6 veda
Şehitlerimize son görev! 6 şehirde 6 veda Pençe-Kilit bölgesinde dün üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın (25) cenazesi Mardin’de, Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in (25) cenazesi Gaziantep'te, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (22)'ın cezaesi Elazığ’da, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan'ın (25) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verildi.
24.12.2023 Gündem
Şehitlerimize son görev! 6 şehirde 6 veda
Şehitlerimize son görev! 6 şehirde 6 veda Pençe-Kilit bölgesinde dün üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın (25) cenazesi, Mardin’e getirildi. Şehidin eşi Semanur Erdemir Dündar, uzun süre gözyaşı döktü. Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in (25) cenazesi ise Gaziantep'e getirildi.
24.12.2023 Haberler
AK Parti'li Kandemir: Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz
AK Parti'li Kandemir: Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, “Biz dünyanın en gelişmiş 7 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Milletimiz zenginleşsin istiyoruz. Özgürlüklerde, demokraside, hukukta ülkemiz en güzelini hak ediyor. Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz” dedi.
20.11.2023 Gündem
75 kişilik MKYK’ya 49 yeni isim girdi
75 kişilik MKYK’ya 49 yeni isim girdi Erdoğan’ın yeniden genel başkan seçildiği kongrede asıl heyecan, MKYK üyelikleri için yaşandı. MKYK’nın yüzde 65’i değişti, listeye 49 yeni isim girdi, 26 kişi de yerini korudu. Birçok eski bakan MKYK’da yer alırken, Binali Yıldırım ve Nurettin Canikli gibi AK Parti’nin ağır toplarının listede yer almaması dikkat çekti.
8.10.2023 Gündem
‘HDP’nin oyları ‘çantada keklik’ değil’
‘HDP’nin oyları ‘çantada keklik’ değil’ AK Parti MKYK Üyesi ve eski Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Cumhur İttifakı’na katılan HÜDA PAR ile ilgili Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu.
9.04.2023 Gündem
Bakan Soylu: İlk kez Batı liderlerini ne yapacaklarını bilmeyecek şekilde yakaladık
Bakan Soylu: İlk kez Batı liderlerini ne yapacaklarını bilmeyecek şekilde yakaladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İlk kez dünyayı böyle yakaladık. Nereye gideceğini bilmeyen, yönsüz ve vizyonsuz bir şekilde yakaladık. İlk kez Batı liderlerini ne yapacaklarını bilmeyecek bir şekilde yakaladık. Bize hava atıyorlardı. ‘Biz 50-100 yıllık planlar yaparız, biz şöyleyiz, biz böyleyiz’ diye, şimdi bu kışın soğuktan ne yapacağınızı bilmiyorsunuz” dedi.
16.12.2022 Gündem
‘Hayal kırıklığına uğradım’
‘Hayal kırıklığına uğradım’ İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
3.11.2022 Siyaset
Musa Anter davasında, 'zaman aşımı' kararı verildi
Musa Anter davasında, 'zaman aşımı' kararı verildi Yazar Musa Anter'in 1992'de Diyarbakır'da öldürülmesi ve AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu'nun yaralanmasına, Ayten Öztürk'ün 1992 yılında Elazığ'da öldürülmesine ilişkin davada, zaman aşımı nedeniyle davanın düşmesine karar verildi. Mahkeme, aynı dosya ile birleşen aralarında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu JİTEM davasında ise yargılamanın devamına hükmetti.
21.09.2022 Gündem
Musa Anter cinayeti davasında 'zaman aşımı' talebi
Musa Anter cinayeti davasında 'zaman aşımı' talebi Yazar Musa Anter'in 1992'de Diyarbakır’da öldürülmesi ve AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin, bazı eylemlerden sorumlu tutulan ‘Yeşil’ kod adlı firari Mahmut Yıldırım dahil 18 sanık hakkındaki davanın görülmesine devam edildi. Bazı müşteki avukatları, davanın zaman aşımından düşmemesi için Anter cinayeti dosyasının ayrılarak başka dava kapsamında görülmesini talep etti.
15.09.2022 Gündem
İstanbul'da 'Evlat Nöbeti Çalıştayı'
İstanbul'da 'Evlat Nöbeti Çalıştayı' Diyarbakır annelerinin 'Evlat Nöbeti' çalıştay konusu oldu. Medya Platformu Derneği ve MİSMED Sosyal Medya Derneği tarafından düzenlenen 'Evlat Nöbeti Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi ise yarın Diyarbakır'da kamuoyu ile paylaşılacak.
17.08.2022 Gündem
Bakan Gül: Özel hayatın korunması ilkesi, hassasiyetle korunmalı
Bakan Gül: Özel hayatın korunması ilkesi, hassasiyetle korunmalı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Mağdurun mahremiyeti hiçbir zaman, hiçbir yerde ortalığa dökülüp, saçılacak sansasyon malzemesi ya da rating etkileşim meselesi olamaz. Bu nedenle özel hayatın korunması ilkesi, hassasiyetle korunmalıdır" dedi.
8.10.2021 Siyaset
12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi! Miroğlu yaşadıklarını anlattı
12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi! Miroğlu yaşadıklarını anlattı Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül Darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Bu darbe geride ise telafisi mümkün olmayan kayıplar ve unutulmayan acılar bıraktı. İdam, kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle aradan geçen uzun yıllara rağmen zihinlerdeki yerini koruyor.
12.09.2021 Haberler
12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi! Miroğlu yaşadıklarını anlattı
12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi! Miroğlu yaşadıklarını anlattı Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül Darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Bu darbe geride ise telafisi mümkün olmayan kayıplar ve unutulmayan acılar bıraktı. İdam, kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle aradan geçen uzun yıllara rağmen zihinlerdeki yerini koruyor.
13.09.2021 Gündem
AK Parti heyeti Van'da selden etkilenen vatandaşları ziyaret etti
AK Parti heyeti Van'da selden etkilenen vatandaşları ziyaret etti Van'da dört ilçede selin zarar verdiği mahalleleri ziyaret eden AK Parti MKYK üyeleri ve milletvekilleri, temaslarıyla ilgili açıklama yaptı.
28.08.2021 Siyaset
Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile birlikte orta koridor hedefimiz daha da güçlenecek
Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile birlikte orta koridor hedefimiz daha da güçlenecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Filyos Limanı ve çalışmaların sürdüğü Rize İyidere Lojistik Limanı ile doğu- batı ve kuzey- güney ekseninde oluşturacağımız orta koridor ile Türkiye yeni, küresel bir lojistik üs haline dönüşecek. Kanal İstanbul ile birlikte, orta koridor hedefimiz daha da güçlenecek” dedi.
16.06.2021 Ekonomi
AK Parti’nin 2023 kadroları seçildi
AK Parti’nin 2023 kadroları seçildi AK Parti’yi 2023 seçimlerine taşıyacak yeni yönetim kadrosu belli oldu. Üye sayısı 50’den 75’e yükseltilen yeni MKYK’da 47 yeni isim yer aldı, 28 mevcut üye yerini korudu, 22 isim ise liste dışı kaldı. Eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım parti yönetimine girerken, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kurulun yeni üyeleri arasında yer aldı
25.03.2021 Siyaset
SON DAKİKA: AK Parti MYK üyeleri ve görevleri açıklandı! AK Parti MKYK listesinde kimler var 2021? MKYK üyesi ne demek, açılımı nedir?
SON DAKİKA: AK Parti MYK üyeleri ve görevleri açıklandı! AK Parti MKYK listesinde kimler var 2021? MKYK üyesi ne demek, açılımı nedir? MYK üyeleri belli oldu. Hemen öncesinde MKYK listesi de açıklanmıştı. MKYK anlamı ve açılımı gündemde araştırılıyor. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını belirtti. AK Parti'nin MKYK ve MYK üye isimleri ise araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki MKYK nedir ve AK Parti MKYK üyeleri kimler? 2021 AK Parti MYK üyeleri kimler, görevleri neler?
24.03.2021 Gündem
Orhan Miroğlu kimdir, aslen nereli? AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu kaç yaşında?
Orhan Miroğlu kimdir, aslen nereli? AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu kaç yaşında? Orhan Miroğlu'nun biyografisi gündemde araştırılıyor. Bugün AK Parti MKYK listesi açıklandı. Orhan Miroğlu, 75 kişilik AK Parti MKYK listesinde yer aldı. Peki AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu kimdir? İşte Orhan Miroğlu'nun yaşamı...
24.03.2021 Gündem
AK Parti MKYK listesi belli oldu! İşte 75 kişilik listede yer alan isimler...
AK Parti MKYK listesi belli oldu! İşte 75 kişilik listede yer alan isimler... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 7. Büyük Kongresi öncesi yaptığı açıklamada 75 kişilk MKYK listesi oluşturulduğunu söyledi. Erdoğan'ın açıkladığı 75 kişilik MKYK listesi de belli oldu. Listede dikkat çeken isimler yer aldı.
24.03.2021 Haberler
Son dakika... AK Parti MKYK listesi belli oldu! İşte 75 kişilik listede yer alan isimler...
Son dakika... AK Parti MKYK listesi belli oldu! İşte 75 kişilik listede yer alan isimler... Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 7. Büyük Kongresi öncesi yaptığı açıklamada 75 kişilk MKYK listesi oluşturulduğunu söyledi. Erdoğan'ın açıkladığı 75 kişilik MKYK listesi de belli oldu. Listede dikkat çeken isimler yer aldı.
24.03.2021 Siyaset
Son dakika... AK Parti'de büyük kongre! İşte dakika dakika tüm detaylar...
Son dakika... AK Parti'de büyük kongre! İşte dakika dakika tüm detaylar... Gelen son dakika haberine göre; AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda saat 10.00'da başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde önemli mesajlar verdi. İşte dakika dakika AK Parti büyük kongresi...
24.03.2021 Siyaset
Bakan Kasapoğlu: Her gencimizin spora erişimini amaçlıyoruz
Bakan Kasapoğlu: Her gencimizin spora erişimini amaçlıyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mardin'de katıldığı Gençlik ve Spor Yatırımları Programı'nda, gençlerin spora erişimini kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirterek, "Spor yatırımlarımız noktasında her bir gencimizin bizler için önemli olduğunu belirtmek isterim. Her bir gencimizin spora ve tesise olan erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.
14.02.2021 Siyaset
Bakan Kasapoğlu, Mardin'de sporcu ve gençlerle buluştu, "Genç Ofisi"nin açılışını gerçekleşti
Bakan Kasapoğlu, Mardin'de sporcu ve gençlerle buluştu, "Genç Ofisi"nin açılışını gerçekleşti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spora ve gençlere yönelik büyük bir tesisleşme hamlesi başlattıklarını ve bunu artırarak sürdürdüklerini belirterek, "Bizim felsefemiz, 'gençler neredeyse biz oradayız'. O yüzden üniversitelerimiz, liselerimiz her nerede bize ihtiyaçları varsa orada olmaya ve her türlü imkanı gençlere sunmaya devam edeceğiz." dedi.
13.02.2021 Diğer

Benzer Haber Etiketleri

Orhan Miroglu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.