MASKE YASAĞI KALKTI MI? Toplu taşımada, kapalı alanlarda, okullarda maske zorunluluğu bitti mi? İşte, yeni maske kullanımı kuralları
MASKE YASAĞI KALKTI MI? Toplu taşımada, kapalı alanlarda, okullarda maske zorunluluğu bitti mi? İşte, yeni maske kullanımı kuralları Maske kullanma zorunluluğu kalktı mı? Koronavirüs vaka sayılarındaki düşüş ardından açık alanlarda maske zorunluluğu kalkmıştı. 26 Nisan günü Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim kurulu toplantısından da yeni maske kararları çıktı. Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu bitti. Peki okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?
28.04.2022 Gündem
İçme ve kullanma sularına koruma! Artık izin verilmeyecek...
İçme ve kullanma sularına koruma! Artık izin verilmeyecek... İçme ve kullanma suyu havzalarının korunmasına yönelik mevzuatta düzenlemeye gidildi. İçme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan tabii göl, baraj gölü ve göletlerin üzerinde yeni yol, köprü, viyadük ve benzeri yapılara izin verilmeyecek.
10.03.2020 Ekonomi
Eşit sözlük dilimizi eşitliyor!
Eşit sözlük dilimizi eşitliyor! Bayan Kadın - erkek eşitsizliği ve cinsiyetçi söylemler üzerine bugüne kadar birçok kampanya yapıldı; mesaj ve tavsiyeler verildi; “bu sözcükleri kullanma” denildi.Arçelik A.Ş’nin Eşit Sözlük projesi konuya bambaşka bir noktadan bakarak, adamakıllı doğru düzgün, dijital bir çözüm getiriyor. Uygulamayı indiren kullanıcıların yazdıkları cinsiyetçi ifadelere, Eşit Sözlük eşitlikçi karşılıklar öneriyor. Dilin Sürçer, Sözcükler Elinden Kayar Gider; Eşit Sözlük Eşitler! Eşit Sözlük, aslında T9 sözlük modelinde çalışan bir klavye eklentisi. Mobil cihazların hayatımıza bu denli girmesiyle artık günün önemli bir bölümünün klavye başında; WhatsApp, Facebook, Instagram ve mail programlarında geçtiğini düşünen Arçelik A.Ş.; tüm yazışmalarımıza eşitliği getirmeyi, eşitsizliğe dur demeyi hedefliyor. iOS ve Android için geliştirilen ücretsiz uygulamayı indirip telefonunuza kurarak ve www.esitsozluk.com üzerinden yeni cinsiyetçi söylem önerilerinde bulunarak siz de bu harekete destek olabilirsiniz. Ayrıca bir eklentiyle Word ve Outlook gibi Office programlarında da çalışan uygulama, tüm Arçelik A.Ş. çalışanlarının bilgisayarlarına yüklenmiş durumda. Reklam Filminde Tanıdık Yüzler Arçelik A.Ş. çalışanlarının rol aldığı filmde karakterler, hepimiz gibi cinsiyetçi söylemlere maruz kalmış, sokakta, otobüste, kafede karşılaştığımız gerçek hayattan kişiler… Kampanya, konuyu umutsuz ve olumsuz bir çerçeveden ele almak yerine; hepimizin bu konuda harekete geçebileceğini olumlu bir tonla anlatarak farklılaşıyor. Kampanya, cinsiyetçi söylemlere yeni karşılıklar önererek çözümün bir parçası olmak ve herkesi kucaklayan bir tonla bu hareketi yaymak fikrinden yola çıkıyor. Önemli olan kampanya fikrinin ana çıkış noktası. Bu nedenle filmde oyuncular cinsiyetçi söylemleri dans figürleri, boks eldivenleri ve hamurlu elleriyle savuşturarak yok ediyor.
11.09.2019 İlginç Videolar
Bu sözcükleri kullanma!
Bu sözcükleri kullanma! Bayan Kadın - erkek eşitsizliği ve cinsiyetçi söylemler üzerine bugüne kadar birçok kampanya yapıldı; mesaj ve tavsiyeler verildi; “bu sözcükleri kullanma” denildi. Arçelik A.Ş’nin Eşit Sözlük projesi konuya bambaşka bir noktadan bakarak, adamakıllı doğru düzgün, dijital bir çözüm getiriyor. Uygulamayı indiren kullanıcıların yazdıkları cinsiyetçi ifadelere, Eşit Sözlük eşitlikçi karşılıklar öneriyor. Dilin Sürçer, Sözcükler Elinden Kayar Gider; Eşit Sözlük Eşitler! Eşit Sözlük, aslında T9 sözlük modelinde çalışan bir klavye eklentisi. Mobil cihazların hayatımıza bu denli girmesiyle artık günün önemli bir bölümünün klavye başında; WhatsApp, Facebook, Instagram ve mail programlarında geçtiğini düşünen Arçelik A.Ş.; tüm yazışmalarımıza eşitliği getirmeyi, eşitsizliğe dur demeyi hedefliyor. iOS ve Android için geliştirilen ücretsiz uygulamayı indirip telefonunuza kurarak ve www.esitsozluk.com üzerinden yeni cinsiyetçi söylem önerilerinde bulunarak siz de bu harekete destek olabilirsiniz. Ayrıca bir eklentiyle Word ve Outlook gibi Office programlarında da çalışan uygulama, tüm Arçelik A.Ş. çalışanlarının bilgisayarlarına yüklenmiş durumda.
11.09.2019 İlginç Videolar
Narkotik operasyonundan ünlüler çıktı
Narkotik operasyonundan ünlüler çıktı İstanbul'da narkotik ekiplerin yaptığı operasyonlarda; aralarında Sarp Apak, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Kenan İmirzalıoğlu, Şahin Irmak, Gökçe Özyol, Mehmet Erdem'in de bulunduğu bir çok ünlü isim uyuşturucudan gözaltına alındı. Ünlü oyuncu Sarp Apak emniyete getirilişi sırasınsa "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna "Şu anda hiçbir şey bilmiyorum" diye yanıt verdi. Apak, "Uyuşturucu kullanıyor musunuz?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı Operasyonu kapsamında Engin Günaydın, Engin Altan Düzyatan, Orçun Koray Candemir ve Murat Eken de Çeşme’de gözaltına alındı.
11.09.2019 Haberler
Dünya ayağa kalktı
Dünya ayağa kalktı Avustralya'da bir sürücünün, arabayı küçük yaştaki oğlunun kontrolüne bırakması dünyayı ayağa kaldırdı.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri