Küresel Piyasa

Küresel Piyasa

Son dakika küresel piyasa haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan küresel piyasa gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan küresel piyasa haber sayfamızda...

Küresel Piyasa

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.024 küresel piyasa haberi bulunmuştur.
Küresel hisse senetlerinde güçlü performans
Küresel hisse senetlerinde güçlü performans Küresel hisse senedi piyasaları ABD'de ekonominin yumuşak bir iniş yapacağına dair umutlar ve yapay zeka konusundaki heyecanla son beş yılın en iyi ilk çeyrek performansını kaydetti.
29.03.2024 Uzmanpara
S&P 500 endeksinde rekor serisi sürüyor
S&P 500 endeksinde rekor serisi sürüyor Wall Street'te S&P 500 endeksi dün de rekor seviyeden kapandı. Son 3 işlem gününde de yükselen endeks dün yüzde 0,29 artışla günü 4864,59 puandan tamamladı.
24.01.2024 Uzmanpara
Yeni Levent’te 1.99 faizli 60 ay vadeli konut
Yeni Levent’te 1.99 faizli 60 ay vadeli konut DAP Gayrimenkul Geliştirme vizyonu ve Emlak Konut güvencesi ile hayata geçen Yeni Levent, yeni etabında konut yatırımı düşünenlere fırsat sunuyor.
25.11.2023 Ekonomi
Deneme yapmadan sipariş verilecek
Deneme yapmadan sipariş verilecek TBMM’nin “Endüstri 4.0” yapay zekâ araştırmasına göre gerçeklik teknolojisiyle tüketiciler satın almadan önce denemek yerine ayakkabı veya otomobil gibi ürünleri gerçekmiş gibi deneyimleyip ona göre sipariş verebilecekler.
2.06.2023 Gündem
FAO’dan dikkat çeken yağ öngörüsü
FAO’dan dikkat çeken yağ öngörüsü BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), savaştan ötürü azalan tarım üretiminin ithalatçı olan ülkelerde gıda riski oluşturacağını belirterek, yakın dönemde ayçiçek yağına alternatif olarak soya, hurma ve kolza tohumu yağlarına yönelebileceğini işaret etti.
14.03.2022 Ekonomi
"Yılın Yatırım Ofisi" ödülü Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin oldu
"Yılın Yatırım Ofisi" ödülü Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin oldu International Investor Magazine tarafından International Investor Awards 2021 (Uluslararası Yatırımcı Ödülleri) kapsamında “FDI Agency Of The Year // Eurasia” (Yılın Uluslararası Doğrudan Yatırım Ajansı / Avrasya) Ödülü, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’ne verildi.
29.12.2021 Vitrin
Son dakika: Türksat 5B uydusu 19 Aralık'ta fırlatılacak
Son dakika: Türksat 5B uydusu 19 Aralık'ta fırlatılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5B uydumuzu 19 Aralık 2021 Pazar günü saat 06.58’de, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden Space X Falcon 9 roketiyle fırlatacağız" dedi.
10.12.2021 Ekonomi
Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı
Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı Küresel pay piyasaları enflasyon endişeleriyle karışık bir seyir izlerken, gözler gelecek hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanakları başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.
20.11.2021 Uzmanpara
Piyasalar yön arayışında
Piyasalar yön arayışında Küresel piyasalarda dün karışık bir seyir izlenmesinin ardından, bugün ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) yetkililerinin yapacağı açıklamaların yanı sıra ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) başta olmak üzere veri akışı takip edilecek.
9.11.2021 Uzmanpara
Pamuk fiyatlarındaki küresel yükselişi sektör temsilcileri değerlendirdi
Pamuk fiyatlarındaki küresel yükselişi sektör temsilcileri değerlendirdi Türkiye'de hasadı devam eden pamukta libre fiyatının 1 doları aşmasını değerlendiren sektör temsilcileri, fiyat artışını ekim alanlarının düşmesine, arz talep dengesindeki değişikliğe ve lojistik maliyetindeki yükselişe bağlıyor.
18.10.2021 Ekonomi
Piyasalarda petrol fiyatları ikiye katlandı
Piyasalarda petrol fiyatları ikiye katlandı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ilk şokun atlatılmasının ardından canlanan küresel petrol talebinin etkisiyle salgın öncesi seviyelerine dönen petrol fiyatları, arzın yetersiz olduğuna ilişkin endişeler ve tahminlerin üstünde seyreden arz- talep açığı nedeniyle son bir yılda ikiye katlandı.
4.10.2021 Uzmanpara
Piyasalar ECB kararlarına odaklandı
Piyasalar ECB kararlarına odaklandı Küresel piyasalarda, ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeler ve para politikalarına yönelik belirsizliklerle dün satış ağırlıklı bir seyir izlenmesinin ardından, bugün gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantısından çıkacak kararlara çevrildi.
9.09.2021 Uzmanpara
Eximbank 750 milyon dolarlık tahvil ihraç etti
Eximbank 750 milyon dolarlık tahvil ihraç etti Türk Eximbank, uluslararası sermaye piyasalarına 5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarındaki yeni tahvil ihracı ile dönüş yaptı.
30.06.2021 Uzmanpara
Yeşil tahvile hücum
Yeşil tahvile hücum Türk bankacılık sektörü, salgın koşullarında yurt dışı borçlanmadan genel olarak olumsuz etkilenmezken, kaynak sağlamada yeşil alternatiflerinin yaygınlaşması ile geçen yılın mart ayından bu yana toplam 1.8 milyar dolarlık, 2016’dan bu yana da 2.7 milyar dolarlık sürdürülebilir ve çevreci tahvil ihracı yaptı.
9.06.2021 Ekonomi
'Yeşil' finansman uygulaması yaygınlaşıyor
'Yeşil' finansman uygulaması yaygınlaşıyor Türk bankacılık sektörü, salgın koşullarında yurt dışı borçlanmadan genel olarak olumsuz etkilenmezken, kaynak sağlamada yeşil alternatiflerinin yaygınlaşması ile geçen yılın mart ayından bu yana toplam 1,8 milyar dolarlık, 2016'dan bu yana da 2,7 milyar dolarlık sürdürülebilir ve çevreci tahvil ihracı yaptı.
8.06.2021 Uzmanpara
Küresel akıllı telefon satışları arttı
Küresel akıllı telefon satışları arttı Küresel akıllı telefon satışlarında ilk çeyrekte yüzde 25 artış yaşandı.
4.05.2021 Uzmanpara
Turkish Cargo 2020'de dünyadaki en önemli 5 hava kargo şirketi arasına girdi
Turkish Cargo 2020'de dünyadaki en önemli 5 hava kargo şirketi arasına girdi THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Turkish Cargo'nun salgın sürecinde muhteşem bir başarı elde ettiğini belirterek, "(50 yolcu uçağını) Kargo uçağı haline getirdik. Bu şekilde kargo kapasitemiz epey arttı. Dünyadaki en önemli 5 hava kargo taşımacılık şirketi içerisine girdik." dedi.
10.02.2021 Ekonomi
‘Yerli ürünleri tercih etme zamanı’
‘Yerli ürünleri tercih etme zamanı’ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yerli malı kullanımına en çok ihtiyaç olan alandayız” dedi.
18.12.2020 Ekonomi
Piyasalar yön arayışında
Piyasalar yön arayışında Küresel piyasalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin olumlu haber akışı ve merkez bankalarının genişlemeci adımlarına devam etmesine karşın karışık bir seyir izliyor.
11.12.2020 Uzmanpara
Pandemi sürecinde değerlenen buğdaya ilgi arttı
Pandemi sürecinde değerlenen buğdaya ilgi arttı Buğday fiyatlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla küresel ölçekte yükselmesi ve tarımsal destekleme miktarlarının ciddi oranda artması, buğday ekim alanlarını genişletti.  
12.11.2020 Ekonomi
ECB'den düzensiz toparlanma uyarısı
ECB'den düzensiz toparlanma uyarısı Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) oldukça sıra dışı bir durgunluk üretti ve salgının benzer şekilde düzensiz bir toparlanmaya yol açması çok muhtemel." dedi.
11.11.2020 Uzmanpara
Fitch: Küresel pandemi etkisinin ardından Türkiye büyümesini sürdürecek
Fitch: Küresel pandemi etkisinin ardından Türkiye büyümesini sürdürecek Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Türkiye’de bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren büyümenin artmasının, 2021 yılında ise yüzde 4,5’e ulaşılmasının beklendiğini söyledi.
6.04.2020 Ekonomi
New York borsası yatay seyirle açıldı
New York borsası yatay seyirle açıldı New York borsası, güne yatay seyirle başladı.
2.04.2020 Ekonomi
Küresel piyasalar pozitife döndü
Küresel piyasalar pozitife döndü Küresel piyasalar, devam eden jeopolitik risklere karşın yatırımcıların iyimserliği fiyatlamayı tercih etmesi ile pozitife döndü.
7.01.2020 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye'nin otomobili yurt dışında da ilgi gördü
Bakan Varank: Türkiye'nin otomobili yurt dışında da ilgi gördü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin otomobilini tüm dünyaya tanıtarak bir tarihe ülkece şahitlik ettik. Tüm dünya diyorum çünkü bu tanıtım Türkiye kadar yurt dışında da ilgi gördü. Ortaya koyduğumuz güçlü siyasi irade ve stratejik yönlendirme, özel sektörün dinamizmiyle birleşerek milletimizde büyük heyecan oluşturan bu başarıyı getirdi. Dünyada otomotiv endüstrisi hızla değişirken, Türkiye'nin otomobili projesi ülkemize büyük fırsatlar sunacak. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıyı, sanayinin tümüne yayacağız" dedi.
4.01.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küresel Piyasa ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.