İzmir'in Çernobil'i için için yanıyor, tehlike saçmaya devam ediyor
İzmir'in Çernobil'i için için yanıyor, tehlike saçmaya devam ediyor İzmir Gaziemir ilçesindeki, halk arasında 'İzmir'in Çernobil'i olarak bilinen ve yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddeler nedeniyle risk oluşturan eski kurşun fabrikasında inceleme yapan bilirkişi, raporunu tamamladı. Raporda ağır kimyasal ve radyoaktif kirleticilerin bölgede hala yer aldığı belirtilirken, gün içinde kendiliğinden alev alan toprak objektiflere yansıdı. Mahalle sakinleri ise "Kanser oluyoruz, burada yaşayanların çoğu astım hastası" diyerek acil çözüm istedi.
30.09.2020 Gündem
Gömdüler ama kurtulamadılar! İzmir'in Çernobil'i için için yanıyor!
Gömdüler ama kurtulamadılar! İzmir'in Çernobil'i için için yanıyor! İzmir Gaziemir ilçesindeki, halk arasında 'İzmir'in Çernobil'i olarak bilinen ve yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddeler nedeniyle risk oluşturan eski kurşun fabrikasında inceleme yapan bilirkişi, raporunu tamamladı. Raporda ağır kimyasal ve radyoaktif kirleticilerin bölgede hala yer aldığı belirtilirken, gün içinde kendiliğinden alev alan toprak objektiflere yansıdı. Mahalle sakinleri ise "Kanser oluyoruz, burada yaşayanların çoğu astım hastası" diyerek acil çözüm istedi.
30.09.2020 Gündem
O fabrikaya rekor ceza
O fabrikaya rekor ceza İzmir'in çernobili olarak bilinen zehirli atıkların gömüldüğü arazide yapılan inceleme sonrasında o kurşun fabrikasına 5.7 milyon lira para cezası verildi.
28.10.2013 Ekonomi