Okyanusa düşen uçaktan kurtuldular
Okyanusa düşen uçaktan kurtuldular Avustralya’nın Queensland eyaletinde önceki gün iki kişiyi taşıyan küçük uçak okyanusa düştü...
31.01.2020 Dünya
Yangında mahsur kalan 4 kişi yan binaya atlayarak kurtuldu
Yangında mahsur kalan 4 kişi yan binaya atlayarak kurtuldu Adıyaman’da, 3 katlı bir binanın zemin katında meydana gelen ikamet yangınında 1’i hamile 4 kişi dumandan zehirlendi. Binanın üst katlarında mahsur kalan 4 kişi yan binanın terasına atlayarak kurtuldu. Edinilen bilgiye göre, Turgut Reis Mahallesi 116 Sokak içerisinde Nazif Ertürk’e ait 3 katlı binanın 1. Katında bilinmeyen nedenlerden dolayı yangın meydana geldi. Çıkan yangını fark eden mahalle sakinleri ile ikamet sakinleri alevlere müdahale etti. Yapılan müdahaleler yetersiz kalınca durum itfaiye ekiplerine bildirdi. Bu sırada binanın 3. katında olan ve aşırı çıkan dumandan etkilenen 1’i gebe 4 kişi balkona çıkarak kurtarılmayı bekledi. Kurtarılmayı beklerken her geçen dakika daha da kötüleşen 4 kişi binanın terasına çıkarak binanın bitişiğinde bulunan bir başka bir binanın terasına atladı. Yan binanın terasına atlayan ve daha sonra 112 Acil Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Ayşe, Hikmet, Mehmet ve Ayşenur Öztürk, ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 4 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürüldü. Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
11.09.2019 Yaşam
Tırın altına giren araçtan sağ çıktılar
Tırın altına giren araçtan sağ çıktılar Başkentte bir otomobilin aynı istikametteki TIR’ın altına girmesi sonucu can pazarı yaşandı. Araçtaki 2 kişi, ekiplerin kısa süredeki müdahalesiyle kazadan sağ kurtulmayı başardı.
11.09.2019 Yaşam