Kutsal Emanetler

Kutsal Emanetler

Son dakika kutsal emanetler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kutsal emanetler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kutsal emanetler haber sayfamızda...

Kutsal Emanetler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 148 kutsal emanetler haberi bulunmuştur.
Yaşar Alptekin'den çarpıcı itiraf: Battım!
Yaşar Alptekin'den çarpıcı itiraf: Battım! 1989 yapımı 'Lambada' filmiyle hafızalarda yer eden eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, maneviyata yönelerek, mesleğinden uzak bir hayat yaşamaya başlamıştı. Ünlü isim, son olarak katıldığı programda 12 kez ticarete atıldığını ama hepsinde battığını söyledi.
6.04.2024 Cadde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topkapı Sarayı’na ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topkapı Sarayı’na ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesi’ni ziyaret etti.
5.04.2024 Haberler
Ayasofya Camii'nde Gazze mesajı! Erdoğan: Her türlü yardımı gönderiyoruz
Ayasofya Camii'nde Gazze mesajı! Erdoğan: Her türlü yardımı gönderiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nde cuma namazı sonrası dua etti. Ardından Erdoğan, Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesi’ni ziyaret etti.
5.04.2024 Gündem
Kutsal emanetler 100 yıl sonra gün yüzüne çıktı
Kutsal emanetler 100 yıl sonra gün yüzüne çıktı Fatih'te, Yıldız Sarayı'ndan 1924 yılında İstanbul Üniversitesi'ne devredilen 9 parça mukaddes emanetin sergisi ziyarete açıldı. 100 yıl sonra gün yüzüne çıkan kutsal emanetlere ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.
3.04.2024 Haberler
Kutsal emanetler 100 yıl sonra gün yüzüne çıktı
Kutsal emanetler 100 yıl sonra gün yüzüne çıktı Fatih'te, Yıldız Sarayı'ndan 1924 yılında İstanbul Üniversitesi'ne devredilen 9 parça mukaddes emanetin sergisi ziyarete açıldı. 100 yıl sonra gün yüzüne çıkan kutsal emanetlere ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.
3.04.2024 Gündem
Yaşar Alptekin dört katlı villasının kapısını Evrim Akın'a açtı!
Yaşar Alptekin dört katlı villasının kapısını Evrim Akın'a açtı! 1989 yapımı 'Lambada' filmiyle hafızalarda yer eden eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, dört katlı lüks villasının kapılarını Evrim Akın İle Ev Gezmesi’ne açtı. Evinde kutsal emanetler köşesi de olan ünlü ismin antika eşyaları, kileri ve saunalı giyinme odası dikkat çekti.
1.04.2024 Cadde
Ali Erbaş: Çocuklarımızı, Kur'an-ı Kerim'e göre yetiştirmemiz lazım
Ali Erbaş: Çocuklarımızı, Kur'an-ı Kerim'e göre yetiştirmemiz lazım Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nin açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Peygamber Efendimize, bizlere düşen Kur'an-ı Kerim'in sadece güzel hatlarla yazılmış olanlarına bakmak değil, onun içindeki ilkelere uymaktır. Gençlerimizi, çocuklarımızı, Kur'an-ı Kerim'e göre yetiştirmemiz lazım" dedi.
22.10.2023 Gündem
Turistik Yerler: Türkiye'de Gezilecek Tarihi Yerler
Turistik Yerler: Türkiye'de Gezilecek Tarihi Yerler Türkiye, hem doğal güzellikleri hem de tarihi ve kültürel zenginlikleriyle gezmeye doyamayacağınız bir ülke. Her bölgesinde farklı bir atmosfer, farklı bir lezzet, farklı bir deneyim bulabilirsiniz. Tarihi camileri ve yapıları ile göz alıcı mimarisi ile Türkiye'de gezilecek birbirinden güzel tarihi yerler bulunuyor. İşte Türkiye'nin dört bir yanındaki turistik yerler...
5.06.2023 Tatil
Emine Erdoğan’dan Topkapı Sarayı paylaşımı: Ne kadar saadet duysak az
Emine Erdoğan’dan Topkapı Sarayı paylaşımı: Ne kadar saadet duysak az Topkapı Sarayı’nda restorasyonu tamamlanan bölümler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından açıldı. Açılışla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, "Hz. Peygamberimizin yadigârlarının bereketini, maneviyatını hissetme şerefine nail olduk. Ne kadar saadet duysak az" ifadelerini kullandı.
20.04.2023 Gündem
107. yıl kutlu olsun
107. yıl kutlu olsun Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi’nin 107. yılı etkinlikleri Zafer Koşusu ve halk yürüyüşüyle başladı...
15.03.2022 Ege
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü etkinlikleri başladı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü etkinlikleri başladı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü'nü içeren 'Zafer Haftası' etkinlikleri, Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle başladı.
12.03.2022 Gündem
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü etkinlikleri başladı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü etkinlikleri başladı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü'nü içeren 'Zafer Haftası' etkinlikleri, Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle başladı.
12.03.2022 Gündem
Hafta sonu İstanbul'da mutlaka gezip görmeniz gereken müzeler
Hafta sonu İstanbul'da mutlaka gezip görmeniz gereken müzeler İstanbul, dünyanın en özel koleksiyonlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Birbirinden önemli müzelerin bulunduğu bu şehir, hem tarihi mirası hem de güncel sanatını ziyaretçileriyle paylaşıyor. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte belirli kurallar çerçevesinde kapılarını açan müzeler, eskisi gibi meraklılarını ağırlamayı sürdürüyor. İşte özellikle hafta sonu tatilinde İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken müzeler…
22.10.2021 Tatil
500 yıllık zülfikar kılıcın ömrü uzatılıyor
500 yıllık zülfikar kılıcın ömrü uzatılıyor Topkapı Sarayı Müzesi'nde Kutsal Emanetler'den sonra en çok ziyaret edilen Osmanlı padişahlarının, üst düzey devlet adamlarının kullandığı, diplomatik hediye olarak gönderilen 1300 yıllık paha biçilemez kılıç, kalkan, miğfer, hançer gibi silahlar restore ediliyor. Atölyede 16. yüzyılın sonu ile 17. yüzyılın başına ait olduğu tahmin edilen zülfikar kılıç ve kını, 18. yüzyıldan kalma altın süslemeli şehzade kılıcı ve 16. yüzyıla ait tombak kalkan üzerinde çalışıyor. Ustalığı ve işçiliği ile hayranlık uyandıran kılıcın üzerinde Osmanlıca bir yazı bulunuyor.
20.10.2021 Gündem
Sıfır noktasından kutsal emanetler
Sıfır noktasından kutsal emanetler Türkiye-Yunanistan sınırında yer alan Pazarkule ile Sancaktar, Türkiye-Suriye sınırında bulunan Topraktutan ve Türkiye-İran sınırındaki Bülent Aydın hudut karakollarında dalgalanan bayraklar, sergilenmek üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’ne emanet edildi.
21.09.2021 Ege
Çalınan eserler kiliseye iade
Çalınan eserler kiliseye iade Gökçeada’daki tarihi kiliselerden 2007 yılında çalınan ikonalar, Troya müzesinde düzenlenen törenle Fener Rum Patriği Bartholomeos’a teslim edildi. Bartholomeos, “Cemaatimiz, şahsım adına  en samimi şükranlarımızı ifade ediyorum” dedi
11.08.2021 Siyaset
Bakan Ersoy: Dilerim ki herkes medeniyetimizin bu hoşgörü ikliminden feyzalsın
Bakan Ersoy: Dilerim ki herkes medeniyetimizin bu hoşgörü ikliminden feyzalsın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de kültür varlıklarının hassasiyetle korunduğunu ve her bir parçanın yasaların güvencesi altında titiz bir şekilde muhafaza edildiğini belirterek, "Dilerim ki herkes medeniyetimizin bu hoşgörü ikliminden feyzalsın, kültür varlıklarının barış, dostluk, kardeşlik ve diyalog unsuru olduğunu anlasın." dedi.
10.08.2021 Gündem
İstanbul'un tarihindeki kara yıllar 4. Haçlı Seferi
İstanbul'un tarihindeki kara yıllar 4. Haçlı Seferi İstanbul’un kısa, önemli fakat ihmal edilmiş dönemi olan Latin Krallığı’na ait bilgiler araştırmacı yazar Erhan Altunay ve rehber Selçuk Eracun’un kaleminden okuyucuyla buluştu. İstanbul’un Latin Çağı adı ve Destek Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap, döneme ait yalnızca tercüme kitapların bulunduğu ülkemizde bir eksikliği tamamlar nitelikte. Kitap okuyucuya, günümüze ulaşan Latin izlerini takip ederek yeni keşifler yapmayı vaat ederken; efsaneler ve gerçekler üzerinden doğru kabul edilen yanlışları da düzeltme imkânı tanıyor.
2.12.2020 Kültür Sanat
Topkapı Sarayı'nda kutsal emanetler için düzenleme
Topkapı Sarayı'nda kutsal emanetler için düzenleme Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgiyle ziyaret ettiği Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetler için yeni sergileme düzeni yapılıyor. Yeni sergileme düzeniyle ziyaretçilerle kıymetli eserlerin buluşturulacağını söyleyen Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız, "Hz. Osman'a atfedilen Kur-an ve Peygamberimizin mektuplarını yeni sergileme düzeninde ziyaretçilerle daha önceki yıllarda olduğu gibi tekrar buluşturacağız" dedi. 
21.10.2020 Tatil
Ayasofya Camii önemi nedir? Ayasofya ne zaman, kaç yılında yapıldı?
Ayasofya Camii önemi nedir? Ayasofya ne zaman, kaç yılında yapıldı? 86 yıl aradan sonra bugün Ayasofya Camii tekrar ibadete açılıyor. Ayasofya'da bugün cuma namazı kılınacak. Namaz saati heyecanla beklenirken Ayasofya hakkındaki bilgiler de merak konusu olmuş durumda... Sıklıkla Ayasofya Camii önemi nedir? Ayasofya ne zaman, kaç yılında yapıldı? sorusu yöneltiliyor.
24.07.2020 Gündem
İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak? İl il cuma namazı vakitleri (Diyanet)
İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak? İl il cuma namazı vakitleri (Diyanet) İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bugün İstanbul'da tarihi bir güne tanıklık ediliyor. Tüm dünya Cuma namazı ile İstanbul'da 86 yıl aradan sonra ibadete açılacak olan Ayasofya-İ Kebir Cami-İ Şerifinde kılınacak olan namaz öncesinde İstanbul cuma namazı saat kaçta kılınacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki İstanbul'da cuma namazı saat kaçta?
24.07.2020 Gündem
Ayasofya kaç yılda yapıldı? Ayasofya ilk ne zaman camiye dönüştürüldü?
Ayasofya kaç yılda yapıldı? Ayasofya ilk ne zaman camiye dönüştürüldü? Ayasofya ne zaman, kim tarafından yapıldı? Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının ardından Ayasofya tarihi ile ilgili ayrıntılar bir kez daha merak ediliyor. İşte Ayasofya'nın tarihi ve ayırt edici özellikleri.
11.07.2020 Gündem
Topkapı Sarayı'ndaki Kutsal Emanetler
Topkapı Sarayı'ndaki Kutsal Emanetler Osmanlı İmparatorluğu'na yüzyıllarca başkentlik yapan İstanbul, bu süre boyunca zengin bir mirasın da ev sahibi oldu. Hem Yavuz Sultan Selim döneminde Mısır'dan hem de daha sonra Mekke'den getirilen kutsal emanetler, Topkapı Sarayı'nda sergilenmekte.
10.05.2019 Tatil
Ayasofya cami olacak mı? Ayasofya'nın önemi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Ayasofya cami olacak mı? Ayasofya'nın önemi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Ayasofya müzesi ile ilgili oldukça önemli son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son yaptığı Ayasofya açıklaması sonrası vatandaşlar Ayasofya cami olacak mı ve Ayasofya'nın önemi nedir sorularının cevaplarını aramaya başladı. İşte ayrıntılar...
27.03.2019 Gündem
Son dakika: İşte yeni 400 proje
Son dakika: İşte yeni 400 proje Kabinenin 100 günde ve 46 milyar lira bütçeyle hayata geçireceği 400 yeni projeyi açıklayan Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik bir savaş ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Hiç endişe etmeyin, biz bu savaştan da galip çıkacağız” dedi...
4.08.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kutsal Emanetler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.