Kuzey Yarımküre

Kuzey Yarımküre

Son dakika Kuzey Yarımküre haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kuzey Yarımküre gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kuzey Yarımküre haber sayfamızda...

Kuzey Yarımküre

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 224 kuzey yarımküre haberi bulunmuştur.
Artık yıl: Şubat ayı neden 4 yılda bir 29 gün?
Artık yıl: Şubat ayı neden 4 yılda bir 29 gün? Miladi takvim kullanan ülkelerde en kısa ay Şubat. Peki, Şubat ayı neden dört yılda bir 29 gün çeker?
29.02.2024 Dünya
Kuzey yarımküre’de kar kıtlığı, su kaynakları tehlikede: Sera gazları karı tüketti, sıra suda
Kuzey yarımküre’de kar kıtlığı, su kaynakları tehlikede: Sera gazları karı tüketti, sıra suda Bilim adamları Kuzey Yarımküre’de yaşanan kar kuraklığının nedeninin sera gazları olduğunu belirterek, su kaynaklarının alarm verdiğini, yaz kuraklığının daha da şiddetleneceğini söylüyor.
13.01.2024 Dünya
Dünya onun peşinde... O Dicle  Nehri’nde
Dünya onun peşinde... O Dicle Nehri’nde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden (RTEÜ) bilim insanları, dünyanın en çok aranan kayıp balıklar listesinde yer alan Batman Bantlı Çöpçü Balığı’nın 2021 yılında bulunmasının ardından bu kez leopar sazanını yeniden keşfetti.
13.01.2024 Dünya
İskoç First Lady’nin ailesini Türkiye kurtardı
İskoç First Lady’nin ailesini Türkiye kurtardı İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf’un eşi ve İskoçya Ulusal Partisi’nin Filistin asıllı milletvekili Nadia El-Nakla, erkek kardeşinin eşi ve 4 çocuğunun Türkiye’nin yardımıyla Gazze’den çıkarıldığını açıkladı.
13.01.2024 Dünya
JN.1 hızla yayılıyor! Küresel alarm: Hindistan, Çin ve ABD'den korkutan açıklamalar
JN.1 hızla yayılıyor! Küresel alarm: Hindistan, Çin ve ABD'den korkutan açıklamalar Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünyanın birçok ülkesinde görülen koronavirüsün bir alt varyantı JN.1'i, hızla yayılması sebebiyle 'dikkate alınması gereken varyant' kategorisine aldı.
21.12.2023 Dünya
Özellikle çocukları etkileyen gizemli 'pnömoni virüsü' ile ilgili açıklama geldi
Özellikle çocukları etkileyen gizemli 'pnömoni virüsü' ile ilgili açıklama geldi Çin ve Hindistan’ı etkileyen gizemli pnömoni virüsünün Hollanda ve Danimarka'da tespit edilmesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
6.12.2023 Gündem
Meteoroloji açıkladı: Bu yıl kış mevsim normallerinin üstünde
Meteoroloji açıkladı: Bu yıl kış mevsim normallerinin üstünde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kasım, aralık, ocak ve şubat ayı hava tahmin raporlarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 2 ile 2 ila 3 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.
11.11.2023 Haberler
Meteoroloji açıkladı: Bu yıl kış mevsim normallerinin üstünde
Meteoroloji açıkladı: Bu yıl kış mevsim normallerinin üstünde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kasım, aralık, ocak ve şubat ayı hava tahmin raporlarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 2 ile 2 ila 3 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.
11.11.2023 Gündem
Osmanlı ve İslam dünyasının ilk basılı atlası: Cedid Atlas
Osmanlı ve İslam dünyasının ilk basılı atlası: Cedid Atlas Haritalar önemlidir. Antik Yunan’ın Batlamyus Haritası’ndan Roma İmparatorluğu’nun muhteşem Peutinger Haritası’na, El-İdrisi’den, Piri Reis’in Dünya Haritası ve Kitab-ı Bahriye’sine uzanan bilgi dolu yolculuklar sunar haritalar.
15.10.2023 Gündem
Nishimura, 435 yıl sonra geri dönüyor: Görmek için yarın Güneş’e bakın
Nishimura, 435 yıl sonra geri dönüyor: Görmek için yarın Güneş’e bakın Bilimsel adı “C/2023 P1” olan Nishimura kuyruklu yıldızı, 17 Eylül’de Güneş’e en yakın geçişini yapacak.
8.09.2023 Dünya
2023 yazı tarihin en sıcak 3 ayı olarak kayıtlara geçti
2023 yazı tarihin en sıcak 3 ayı olarak kayıtlara geçti Kuzey Yarımküre’de 2023 yılının yaz ayları tarih boyunca kayıtlara geçmiş en sıcak yaz mevsimi olarak geri kaldı.
6.09.2023 Dünya
Kışın ortasında 40 derece! 'Tüm kitaplar yeniden yazılmak zorunda'
Kışın ortasında 40 derece! 'Tüm kitaplar yeniden yazılmak zorunda' Kuzey Yarımküre aşırı sıcaklarla boğuşurken Güney Yarımküre ülkeleri kış mevsimine rağmen 40 derecelik sıcaklıklarla boğuşuyor. Birçok ülkede üst üste rekorlar kırılıyor.
3.08.2023 Dünya
El değmemiş sahilde felaket! Dünya can çekişiyor, can kaybı 60'ı aştı
El değmemiş sahilde felaket! Dünya can çekişiyor, can kaybı 60'ı aştı Akdeniz kıyısındaki orman yangınlarını Kuzey Kutbu'na yakın bölgelerde yükselen alevler izledi. Yalchik Gölü yakınlarında kopan 'kasırga' ise, turistlerin kamp çadırlarına ölüm getirdi.
30.07.2023 Dünya
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Her yıl binlerce insanın ölümüne neden olan aşırı sıcakların tarım sektörünü etkileme ihtimaliyle karşı karşıyayız” dedi.
26.07.2023 Ekonomi
Türkiye'yi sıcak çarptı! 40 kentte 40 alarmı
Türkiye'yi sıcak çarptı! 40 kentte 40 alarmı Türkiye’de Afrika sıcaklarının 20 Ağustos’a kadar etkili olacağı bildirildi. Yetkililer, 40 ilde hava sıcaklığının 40 derece ve üzerinde olacağı uyarısı yaptı.
23.07.2023 Gündem
Yunanistan çaresiz! Kandili'ye acil tahliye emri
Yunanistan çaresiz! Kandili'ye acil tahliye emri ABD'den Çin'e bütün Kuzey Yarımküre'yi bordo ve kırmızı renge boyayan sıcak hava dalgası, Avrupa'nın güneyinde bir felakete dönüştü. Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında zamana karşı bir savaş veriliyor.
19.07.2023 Dünya
Ürküten harita! Kırmızı veya bordo değil siyah
Ürküten harita! Kırmızı veya bordo değil siyah İsmini Dante'nin Cehennem'indeki bir canavardan tarihi sıcak hava dalgası özellikle Akdeniz çevresinde eşi benzeri görülmemiş bir harita ortaya çıkardı. Uydu verileri yüzey sıcaklığının 60 dereceyi aştığını gösterirken, yeni rekorların kırılması bekleniyor.
16.07.2023 Dünya
Dünya aşırı sıcakların pençesinde! 4 ana nedeni var hepsi korkunç
Dünya aşırı sıcakların pençesinde! 4 ana nedeni var hepsi korkunç Son günlerde hem Türkiye'de hem de Avrupa aşırı sıcak günlerden geçiyor. Birçok ülkede termometreler 40 derecenin üzerinde gösterirken BBC'den olayın nedeniyle ilgili bir analiz geldi.
15.07.2023 Dünya
2012'den beri bir ilk! Johannesburg’a kar yağdı
2012'den beri bir ilk! Johannesburg’a kar yağdı Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde 2012 yılından bu yana ilk kez kar yağdı.
10.07.2023 Haberler
2012'den beri bir ilk! Johannesburg’a kar yağdı
2012'den beri bir ilk! Johannesburg’a kar yağdı Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde 2012 yılından bu yana ilk kez kar yağdı.
10.07.2023 Dünya
'Zombi virüs' dirildi! CNN International: Bilim kurgu filmi değil
'Zombi virüs' dirildi! CNN International: Bilim kurgu filmi değil Bilim insanlarının 48 bin 500 yıldır donmuş haldeki toprakta (permafrost) ortaya çıkardığı virüs şok etkisi yarattı, NASA araştırmacısı gerçek bir belirsizlik olduğunu kaydedip "Aslında hiçbirimizin yapmak isteyeceğini düşündüğüm bir deney değil" dedi.
11.03.2023 Dünya
Kuraklık zeytin rekoltesini olumsuz etkileyebilir
Kuraklık zeytin rekoltesini olumsuz etkileyebilir Kuzey Egede yeterli yağışın düşmemesi zeytin rekoltesini olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar önümüzdeki aylarda da kuraklığın devam etmesi durumunda zeytin rekoltesinin düşeceğini tahmin ediyorlar.
21.02.2023 Ekonomi
Türkiye’de en uzun gece Sinop’ta yaşanacak
Türkiye’de en uzun gece Sinop’ta yaşanacak Dünya üzerinde Kuzey Yarımküre'de kalan ülkelerde 21 Aralık'ta en uzun gece yaşanıyor. Kuzey Yarımküre'de kalan Türkiye'nin şehirlerine göre ise en uzun geceye Sinop şahitlik edecek.
21.12.2022 Gündem
Günışığı ihtiyacı için 300 bin imza
Günışığı ihtiyacı için 300 bin imza Kuzey Yarımküre’de yer alan Türkiye’de en doğusu ile en batısı arasında 19 meridyene denk gelen 1 saat 16 dakikalık zaman farkı bulunuyor. Yani Anadolu’da Doğu ve Batı arasında Güneş’in doğuş ve batışı arasında 76 dakikalık fark yaşanıyor.
9.11.2022 Gündem
İklim değişikliği Grönland'da kültürel değişimlere yol açıyor
İklim değişikliği Grönland'da kültürel değişimlere yol açıyor Grönland açıklarındaki soğuk denizde, devasa buz kütlelerinin arasında yakaladığı balıkları teker teker teknesine çeken Kaleeraq Mathaeussen, “Artık mevsimler eskisi gibi değil. Daha rüzgarlı ve daha öngörülemez hale geldiler” diyor.
13.10.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kuzey Yarımküre ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.