Lüks iftar asgari ücreti geçti!
Lüks iftar asgari ücreti geçti! Ramazan ayına günler kala İstanbul’un popüler mekânlarında menü fiyatları belli oldu. Lüks restoranlarda iftar açmanın bedeli kişi başı bin ile 4 bin 500 lira arasında değişirken, dört kişilik bir aile asgari ücreti gözden çıkaracak.
7.03.2024 Cadde
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
14.11.2023 Yemek
Usta çorbacıdan domates çorbası tarifi! Bu yöntemle tam kıvamında oluyor
Usta çorbacıdan domates çorbası tarifi! Bu yöntemle tam kıvamında oluyor Domates, C vitamini, likopen ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Kendisi gibi çorbası da oldukça faydalıdır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu çorbanın kıvamını doğru tutturmak zordur. İşte usta çorbacı domates çorbasına dair püf noktalarını paylaştı…
13.11.2023 Yemek
Aşçıların sır gibi sakladığı o teknik! Pirinç pilavı tane tane oluyor
Aşçıların sır gibi sakladığı o teknik! Pirinç pilavı tane tane oluyor Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pilav her yemeğin yanına gidiyor. Et yemeklerinden tavuk yemeklerine kadar pek çok yemeğin yardımına koşan lezzetlerden. Ancak pirinç pilavının en lezzetli hali tane tane oluşu. Eğer lapa oluyorsa pilavı böyle yapmanızda fayda var.
13.11.2023 Yemek
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz… Bulgur pilavı Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavının lezzetine lezzet katan o tüyo… 1 tane atıp karıştırınca tadındaki farkı göreceksiniz.
4.11.2023 Yemek
Bursa’da lezzet festivali
Bursa’da lezzet festivali Tarih boyunca farklı kültürlerin harmanlandığı Bursa’nın ‘İpeksi Lezzetler’i gastronomi festivalinde karşımıza çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği festivalde gastronomi alanında ünlü isimlerle sahne şovları, söyleşiler ve yarışmalar başroldeydi.
2.10.2022 Pazar
Haftanın mekanları...
Haftanın mekanları... SERCAN KISMET Gece hayatına yeni soluk Kuruçeşme’deki Oligark İstanbul, kentin gece hayatına yepyeni bir soluk getiriyor...
16.04.2022 Cadde
Haftanın mekanları...
Haftanın mekanları... SERCAN KISMET Anadolu mutfağı Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’daki Avlu Restaurant, her biri Anadolu mutfağından özenle seçilmiş lezzetlerden oluşan iftar menüsü ile Ramazan ayında misafirlerini bekliyor...
9.04.2022 Cadde
Ölmeden önce yenilmesi gereken 15 yemek
Ölmeden önce yenilmesi gereken 15 yemek Gastronomi şehri Malatya’ya ait birbirinden lezzetli 15 çeşit yemek tadına bakanları mest ediyor. Kayısının başkenti olarak bilinen şehir bu tatları ile de dünyada tanınıyor. Malatya’nın yanı sıra çevre illerin kültürlerinin de yansıdığı yemekler arasında kağıt kebabı, patlıcan tava, geleli kebap, patlıcan parmak kebabı, güveç, tereyağlı domatesli kebap, kuzu tandır, kaburga dolma ve kuzu dolma, Malatya tava, sac kavurma, iç pilavı, patlıcan oturtma, kuzu inci ve erişte pilavı yer alıyor. Yapımı oldukça meşakkatli olan yemekler tadının yanında görünümüyle de dışarıdan gelen her insanı kendine çekiyor.
11.09.2019 Yaşam
Et restoranında 285 TL'lik meze şoku
Et restoranında 285 TL'lik meze şoku Antalya'da, et restoranından 8 kişilik rezervasyon yaptıran Mehmet Kozan, hesabı istediğinde, fişte yazan 827 liranın 285'inin meze için olduğunu gördü. Restoranla ilgili valiliğe şikayette bulunan Kozan, "Biz restorana gittiğimizde mezeler masaya yerleştirilmişti. Biz de ikram olduğunu düşündük. Uyarmadılar ve fiyata işlemişler" dedi.
13.12.2018 Ekonomi
Et restoranında 285 TL'lik meze şoku
Et restoranında 285 TL'lik meze şoku Antalya'da, et restoranından 8 kişilik rezervasyon yaptıran Mehmet Kozan, hesabı istediğinde, fişte yazan 827 liranın 285'inin meze için olduğunu gördü. Restoranla ilgili valiliğe şikayette bulunan Kozan, "Biz restorana gittiğimizde mezeler masaya yerleştirilmişti. Biz de ikram olduğunu düşündük. Uyarmadılar ve fiyata işlemişler" dedi.
13.12.2018 Ekonomi
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri Sade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.
20.06.2018 Tatil
Haftanın mekanları
Haftanın mekanları Akdeniz ve Peru mutfağından lezzetler Swissotel the Bosphorus, 16 Roof, menüsünde Akdeniz ve Peru mutfağını aynı çatı altında buluşturuyor...
15.06.2018 Cadde
Swissôtel the Bosphorus’da ‘’We Own The Beyond‘’ dönemi
Swissôtel the Bosphorus’da ‘’We Own The Beyond‘’ dönemi Adı dünyanın önde gelen otelleriyle anılan Swissôtel the Bosphorus, sahip olduğu ayrıcalıkları, yenilikçi bakış açısıyla harmanlayarak yepyeni bir hizmet anlayışına hazırlanıyor.
8.06.2018 Kültür Sanat
Haftanın mekanları
Haftanın mekanları Dört farklı menü Feriye Palace, Boğaz’ın nefes aldıran atmosferi ve Ramazan’a özel hazırlanan dört farklı menüsüyle konuklarını karşılıyor...
25.05.2018 Cadde
Boğaz'da fasıl eşliğinde iftar
Boğaz'da fasıl eşliğinde iftar Boğaz manzarası, zengin mutfağı ve seçkin lezzetleriyle İstanbul’un en seçkin mekanlarından olan IZAKA Restaurant, Ramazan ayı boyunca, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının en özel lezzetlerini canlı fasıl müziği eşliğinde misafirleriyle buluşturuyor.
16.05.2018 Tatil
Haftanın mekanları
Haftanın mekanları 70’İNCİ YILA ÖZEL 1948 yılında İsviçre Zürih’te hizmete giren ilk Mövenpick restoranının 70’inci yıl dönümü, tüm Mövenpick Otelleri’nde 40 gün 40 gece kutlanacak...
9.03.2018 Cadde
5 bin lira borçla başladı, işinin patronu oldu
5 bin lira borçla başladı, işinin patronu oldu Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çalıştığı restorandan ayrıldıktan sonra 5 bin lira borçla kendi restoranını açan ve 4 kadını istihdam eden Erkoç, buradan kazandığı parayla iş yerinin mülkiyetini de satın aldı. Erkoç "Çalıştığımdan beri aileme karşı daha fazla söz hakkına sahibim. Çevremdeki esnaf hep erkek. Ancak ilçede ayaklarının üzerinde durmak için çalışan birkaç kadın var. Bence kadınların ayaklarının üzerinde durması farklı bir şey. Güç sahibi ve daha da özgüvenli oluyorlar" dedi.
18.11.2017 Ekonomi
5 bin lira borçla başladı, işinin patronu oldu
5 bin lira borçla başladı, işinin patronu oldu Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çalıştığı restorandan ayrıldıktan sonra 5 bin lira borçla kendi restoranını açan ve 4 kadını istihdam eden Erkoç, buradan kazandığı parayla iş yerinin mülkiyetini de satın aldı. Erkoç "Çalıştığımdan beri aileme karşı daha fazla söz hakkına sahibim. Çevremdeki esnaf hep erkek. Ancak ilçede ayaklarının üzerinde durmak için çalışan birkaç kadın var. Bence kadınların ayaklarının üzerinde durması farklı bir şey. Güç sahibi ve daha da özgüvenli oluyorlar" dedi.
18.11.2017 Ekonomi
Bugün ne pişirsem? - 22 Ağustos günün menüsü
Bugün ne pişirsem? - 22 Ağustos günün menüsü Tarifleriyle beraber "Bugün ne pişirsem"de sizin için seçtiğimiz 22 Ağustos günün menüsü...
Bugün ne pişirsem? - 12 Ağustos günün menüsü
Bugün ne pişirsem? - 12 Ağustos günün menüsü "Bugün ne pişirsem?"de 12 Ağustos günün menüsü için muhteşem tarifler seçtik. İşte adım adım yapılışlarıyla beraber bugünün menüsü...
En yeni en moda
En yeni en moda Chakra ilkbahar-yaz koleksiyonunda dekoratif çiçekler, vazo ve mumluk gibi birçok dekoratif ürün var.
24.06.2016 Cumartesi
Modern Mey-hane
Modern Mey-hane Rixos Pera’nın terasındaki Park Şamdan dönüştü. Artık orası güzel yemek ve sohbetin yanı sıra eğlencenin de ön plana çıktığı bir yer: Şamdan Mey-hane
12.03.2016 Pazar
Yılbaşında 80'ler 90'lar partisi
Yılbaşında 80'ler 90'lar partisi Yılbaşı gecesi Cafe Marmara'da 80'ler ve 90'lar rüzgarı esecek. Dj performansı, zengin yılbaşı menüsü ve sınırsız eğlencesiyle misafirleri unutulmaz bir yılbaşı partisi bekliyor.
16.12.2015 Kültür Sanat
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlar
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlar Has Merdum Restoran Osmanlı mutfağının lezzetlerini sunuyor. Şef Ahmet Özdemir “Menüde son 200 yıldaki yemekler de, 400-500 yıllık yemekler de var” diyor
18.04.2015 Pazar

Benzer Haber Etiketleri