Lüks iftar asgari ücreti geçti!
Ramazan ayına günler kala İstanbul’un popüler mekânlarında menü fiyatları belli oldu. Lüks restoranlarda iftar açmanın bedeli kişi başı bin ile 4 bin 500 lira arasında değişirken, dört kişilik bir aile asgari ücreti gözden çıkaracak.
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
Usta çorbacıdan domates çorbası tarifi! Bu yöntemle tam kıvamında oluyor
Domates, C vitamini, likopen ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Kendisi gibi çorbası da oldukça faydalıdır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu çorbanın kıvamını doğru tutturmak zordur. İşte usta çorbacı domates çorbasına dair püf noktalarını paylaştı…
Aşçıların sır gibi sakladığı o teknik! Pirinç pilavı tane tane oluyor
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pilav her yemeğin yanına gidiyor. Et yemeklerinden tavuk yemeklerine kadar pek çok yemeğin yardımına koşan lezzetlerden. Ancak pirinç pilavının en lezzetli hali tane tane oluşu. Eğer lapa oluyorsa pilavı böyle yapmanızda fayda var.
Bursa’da lezzet festivali
Tarih boyunca farklı kültürlerin harmanlandığı Bursa’nın ‘İpeksi Lezzetler’i gastronomi festivalinde karşımıza çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği festivalde gastronomi alanında ünlü isimlerle sahne şovları, söyleşiler ve yarışmalar başroldeydi.
Haftanın mekanları...
SERCAN KISMET
Anadolu mutfağı
Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’daki Avlu Restaurant, her biri Anadolu mutfağından özenle seçilmiş lezzetlerden oluşan iftar menüsü ile Ramazan ayında misafirlerini bekliyor...
Ölmeden önce yenilmesi gereken 15 yemek
Gastronomi şehri Malatya’ya ait birbirinden lezzetli 15 çeşit yemek tadına bakanları mest ediyor. Kayısının başkenti olarak bilinen şehir bu tatları ile de dünyada tanınıyor. Malatya’nın yanı sıra çevre illerin kültürlerinin de yansıdığı yemekler arasında kağıt kebabı, patlıcan tava, geleli kebap, patlıcan parmak kebabı, güveç, tereyağlı domatesli kebap, kuzu tandır, kaburga dolma ve kuzu dolma, Malatya tava, sac kavurma, iç pilavı, patlıcan oturtma, kuzu inci ve erişte pilavı yer alıyor. Yapımı oldukça meşakkatli olan yemekler tadının yanında görünümüyle de dışarıdan gelen her insanı kendine çekiyor.
Et restoranında 285 TL'lik meze şoku
Antalya'da, et restoranından 8 kişilik rezervasyon yaptıran Mehmet Kozan, hesabı istediğinde, fişte yazan 827 liranın 285'inin meze için olduğunu gördü. Restoranla ilgili valiliğe şikayette bulunan Kozan, "Biz restorana gittiğimizde mezeler masaya yerleştirilmişti. Biz de ikram olduğunu düşündük. Uyarmadılar ve fiyata işlemişler" dedi.
Et restoranında 285 TL'lik meze şoku
Antalya'da, et restoranından 8 kişilik rezervasyon yaptıran Mehmet Kozan, hesabı istediğinde, fişte yazan 827 liranın 285'inin meze için olduğunu gördü. Restoranla ilgili valiliğe şikayette bulunan Kozan, "Biz restorana gittiğimizde mezeler masaya yerleştirilmişti. Biz de ikram olduğunu düşündük. Uyarmadılar ve fiyata işlemişler" dedi.
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri
Sade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.
Haftanın mekanları
Akdeniz ve Peru mutfağından lezzetler
Swissotel the Bosphorus, 16 Roof, menüsünde Akdeniz ve Peru mutfağını aynı çatı altında buluşturuyor...
Swissôtel the Bosphorus’da ‘’We Own The Beyond‘’ dönemi
Adı dünyanın önde gelen otelleriyle anılan Swissôtel the Bosphorus, sahip olduğu ayrıcalıkları, yenilikçi bakış açısıyla harmanlayarak yepyeni bir hizmet anlayışına hazırlanıyor.
Haftanın mekanları
Dört farklı menü
Feriye Palace, Boğaz’ın nefes aldıran atmosferi ve Ramazan’a özel hazırlanan dört farklı menüsüyle konuklarını karşılıyor...
Boğaz'da fasıl eşliğinde iftar
Boğaz manzarası, zengin mutfağı ve seçkin lezzetleriyle İstanbul’un en seçkin mekanlarından olan IZAKA Restaurant, Ramazan ayı boyunca, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının en özel lezzetlerini canlı fasıl müziği eşliğinde misafirleriyle buluşturuyor.
Haftanın mekanları
70’İNCİ YILA ÖZEL
1948 yılında İsviçre Zürih’te hizmete giren ilk Mövenpick restoranının 70’inci yıl dönümü, tüm Mövenpick Otelleri’nde 40 gün 40 gece kutlanacak...
5 bin lira borçla başladı, işinin patronu oldu
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çalıştığı restorandan ayrıldıktan sonra 5 bin lira borçla kendi restoranını açan ve 4 kadını istihdam eden Erkoç, buradan kazandığı parayla iş yerinin mülkiyetini de satın aldı. Erkoç "Çalıştığımdan beri aileme karşı daha fazla söz hakkına sahibim. Çevremdeki esnaf hep erkek. Ancak ilçede ayaklarının üzerinde durmak için çalışan birkaç kadın var. Bence kadınların ayaklarının üzerinde durması farklı bir şey. Güç sahibi ve daha da özgüvenli oluyorlar" dedi.
5 bin lira borçla başladı, işinin patronu oldu
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çalıştığı restorandan ayrıldıktan sonra 5 bin lira borçla kendi restoranını açan ve 4 kadını istihdam eden Erkoç, buradan kazandığı parayla iş yerinin mülkiyetini de satın aldı. Erkoç "Çalıştığımdan beri aileme karşı daha fazla söz hakkına sahibim. Çevremdeki esnaf hep erkek. Ancak ilçede ayaklarının üzerinde durmak için çalışan birkaç kadın var. Bence kadınların ayaklarının üzerinde durması farklı bir şey. Güç sahibi ve daha da özgüvenli oluyorlar" dedi.
Modern Mey-hane
Rixos Pera’nın terasındaki Park Şamdan dönüştü. Artık orası güzel yemek ve sohbetin yanı sıra eğlencenin de
ön plana çıktığı bir yer: Şamdan Mey-hane
Yılbaşında 80'ler 90'lar partisi
Yılbaşı gecesi Cafe Marmara'da 80'ler ve 90'lar rüzgarı esecek. Dj performansı, zengin yılbaşı menüsü ve sınırsız eğlencesiyle misafirleri unutulmaz bir yılbaşı partisi bekliyor.
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlar
Has Merdum Restoran Osmanlı mutfağının lezzetlerini sunuyor. Şef Ahmet Özdemir “Menüde son 200 yıldaki yemekler de, 400-500 yıllık yemekler de var” diyor