‘Kaplumbağalı Adam’ın öyküsü
‘Kaplumbağalı Adam’ın öyküsü Osman Hamdi Bey’in en meşhur eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi”nin ikinci versiyonu İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Öncekine göre daha küçük boyutlu bu eserde Osman Hamdi Bey ilk versiyonu geliştirmiş ve desen eklemiş.
19.03.2024 Kültür Sanat
Kaan Taşaner'in dişçi gerginliği!
Kaan Taşaner'in dişçi gerginliği! 2021 yılından beri aşk yaşayan oyuncu Kaan Taşaner (44) ile kendisinden 16 yaş küçük sevgilisi Seray Dura, önceki gün Nişantaşı'nda objektiflere yansıdı.
2.03.2024 Cadde
'Kaan Yıldırım çok konforlu bir partner'
'Kaan Yıldırım çok konforlu bir partner' 'Kadın' dizisinde canlandırdığı 'Şirin' rolüyle ünlenen; daha sonra 'Kuruluş: Osman', 'Mahkum' ve 'Bir Küçük Gün Işığı' gibi yapımlarda kamera karşısına geçen Seray Kaya, yeni projesi ve partneri Kaan Yıldırım hakkında konuştu.
10.02.2024 Cadde
Sessizlikle yüzleşme
Sessizlikle yüzleşme Oyuncu ve yazar Berkay Ateş’in tiyatro metinleri “Sessizliği Vurun” adlı kitapta buluştu. Ateş, “Uyanmamız gereken bir rüyadaymışız gibi… Kendi sessizliğimizi vurursak her şey düzelir mi bilmiyorum ama bir şeyler değişir” diyor.
4.02.2024 Kültür Sanat
Resim yapmak terapi gibi
Resim yapmak terapi gibi Oyuncu ve ressam Hazar Motan’ın üçüncü kişisel sergisi ‘Prélude’ ziyarete açıldı. Motan, “Resim yaparken içime kapanıyorum, benim için terapi gibi. Oyunculukla resim birbirini dengeliyor” diyor.
22.01.2024 Kültür Sanat
Tarihin değişmez sembolü oyuncaklar
Tarihin değişmez sembolü oyuncaklar “Anadolu Oyuncak Kültürü” kitabı ilk çağlardan günümüze, kültürler ve ritüellerin şekillendirdiği oyuncağın Anadolu’daki tarihsel seyrini izliyor.
14.01.2024 Kültür Sanat
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftler için en eğlenceli süreçlerden birisi de bebeklerine verecekleri isim oluyor. Bu dönemde derin bir araştırma sürecine giren anne ve baba adayları kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi topluyor. Karar vermesi zor olan isimler konusunda ebeveynler keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan, popüler ve modern çağa uygun isimler seçmek istiyor. Ancak aileler isimlerin yanı sıra anlamları hakkında özen gösteriyor. S harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Hatıralar yaşamaya devam eder mi?
Hatıralar yaşamaya devam eder mi? Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Annie Ernaux’nun hayatı boyunca yazmayı düşündüğü “Kızın Hikâyesi” Türkçede. 1950’lerden 2000’lere uzanan roman, hesaplaşmayan bir hatırlama öyküsü.
11.12.2023 Kültür Sanat
Türkiye’deki her sanatçı bir kahraman
Türkiye’deki her sanatçı bir kahraman “100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni” sergisi, sanatın 100 yıldaki değerlerini hatırlatıyor.
26.11.2023 Kültür Sanat
İki çocuk annesi Seray Sever'in kasım ayında deniz keyfi!
İki çocuk annesi Seray Sever'in kasım ayında deniz keyfi! Sofia ve Alya'yı kucağına alarak şimdilerde ikiz bebekleriyle anneliğin tadını çıkaran Seray Sever, sosyal medya hesabında yaptığı son paylaşımla tüm dikkatleri üzerine topladı. Kasım ayında denize giren Sever, fit haliyle dikkat çekti.
10.11.2023 Cadde
Aşk bitti mi? Seray Kaya'dan Mert Demir cevabı
Aşk bitti mi? Seray Kaya'dan Mert Demir cevabı 'Kadın' dizisinde canlandırdığı 'Şirin' rolüyle ünlenen Seray Kaya, geçtiğimiz aylarda özel hayatıyla adından söz ettirmişti. Müzisyen Mert Demir'le aşk yaşadığı iddiaları bir süredir gündemde olan Kaya, Demir'in sorulması üzerine dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
9.11.2023 Cadde
Hayata roman gibi bir teselli
Hayata roman gibi bir teselli Orhan Pamuk’un ‘Masumiyet Müzesi’nin yeni durağı Almanya,  Dresden oldu. Küratör Alexandr Godovanets sergi için ‘Eşyaların önünde durduğunuzda kendinizi görüyorsunuz’ diyor.
6.11.2023 Kültür Sanat
Filistinli yazarın ödül töreni iptal
Filistinli yazarın ödül töreni iptal Filistinli yazar Adania Shibli için Frankfurt Kitap Fuarı’nda yapılacak ödül töreni İsrail-Hamas arasındaki çatışma nedeniyle iptal edildi.
16.10.2023 Kültür Sanat
Saçlarını kısacak kestiren Seray Kaya takipçilerini ikiye böldü
Saçlarını kısacak kestiren Seray Kaya takipçilerini ikiye böldü Ünlü oyuncu Seray Kaya, uzun ve kıvırcık olarak kullandığını saçlarını kısacık kestirdi. Seray Kaya'nın yeni imajı takipçilerini ikiye böldü.
20.09.2023 Cadde
Seray Sever'den ikiz kızlarıyla poz
Seray Sever'den ikiz kızlarıyla poz 2018 yılında kendisinden 10 yaş küçük Eray Sünbül ile evlenen sunucu Seray Sever (50), 19 Nisan 2022 tarihinde ikiz kızları Sofia ve Alya'yı kucağına alarak, ilk kez anne olma mutluluğu yaşamıştı. Sever, önceki gün bir buçuk yaşındaki ikizleri Sofia ve Alya ile poz verdi.
12.09.2023 Cadde
İkinci baharda annelik
İkinci baharda annelik Kadınlar önce kariyere odaklanmak, hayatını düzene koymak gibi farklı nedenlerle anneliği erteleyebiliyor. Hayatlarının ikinci baharında normal yollarla ya da tedavi ile anne olanlar bakalım neler anlatıyor?
9.09.2023 Pazar
Yerle gök arasında bır yerde
Yerle gök arasında bır yerde İspanyol fotoğrafçı Isabel Muñoz’un Göbeklitepe ve çevresinde çektiği karelerden oluşan sergisi “Yeni Bir Hikâye”, Göbeklitepe’nin bir yerleşim alanından daha fazlası, yaşamın ta kendisi olduğunu hatırlatıyor.
23.08.2023 Arkeoloji
Ünlü müzisyenle aşk mı yaşıyor? Seray Kaya'ya Mert Demir sorusu
Ünlü müzisyenle aşk mı yaşıyor? Seray Kaya'ya Mert Demir sorusu 'Kadın' dizisinde canlandırdığı 'Şirin' rolüyle ünlenen Seray Kaya, geçtiğimiz günlerde özel hayatıyla magazin gündemine gelmişti. Cihangir'de görüntülenen ünlü oyuncuya, müzisyen Mert Demir'le aşk yaşadığı iddiası soruldu.
12.08.2023 Cadde
Her cefayı unutmaktır bizler için teselli
Her cefayı unutmaktır bizler için teselli Melih Yıldız yeni kitabı “Aklın Uçurumunda”da delilik ve dâhilik arasında, bilim ve sanata öncülük etmiş isimlerin yürek yaralayan öyküsünü anlatıyor.
6.08.2023 Kültür Sanat
Seray Kaya: Canım nereye isterse oraya gidiyorum!
Seray Kaya: Canım nereye isterse oraya gidiyorum! Başrolü Berk Oktay ile paylaştığı 'Bir Küçük Gün Işığı' adlı dizi geçtiğimiz ay final yapan Seray Kaya, birkaç günlük tatil için arkadaşı Ayla Er'le birlikte İzmir Çeşme'ye geldi.
26.07.2023 Cadde
Seray Sever ailesiyle plajda görüntülendi! Kim der ki iki çocuk annesi
Seray Sever ailesiyle plajda görüntülendi! Kim der ki iki çocuk annesi 2018 yılında kendisinden 10 yaş küçük Eray Sünbül ile evlenen sunucu Seray Sever (50), 19 Nisan 2022 tarihinde ikiz kızları Sofia ve Alya'yı kucağına alarak, ilk kez anne olma mutluluğu yaşamıştı. Seray Sever, önceki gün Bodrum'da plajda görütülendi. Oyuncu, fit haliyle gençlere taş çıkardı.
6.07.2023 Cadde
Müzeler sallanırken restorasyon sürüyordu
Müzeler sallanırken restorasyon sürüyordu Pera Müzesi’nde gerçekleşen “6 Şubat Depremi ve Sarsılan Mirasımız: Yaşayanlar Anlatıyor” panelinde depremi yaşayan müzeciler ve kültür varlıklarını kurtarmaya çalışanlar yaşananları anlattı.
11.06.2023 Kültür Sanat
Seray Kaya'dan yaz pozları
Seray Kaya'dan yaz pozları Güzel oyuncu Seray Kaya, yaz mevsiminin başlamasına sayılı günler kala tatil sezonunu açtı. Ayna karşısında mavi bikinisiyle çektiği karelerini takipçileriyle de paylaşan ünlü isme çok sayıda beğeni geldi.
8.06.2023 Cadde
Seray Kaya: Hayatımda kimse yok!
Seray Kaya: Hayatımda kimse yok! Seray Kaya (32), önceki gün Nişantaşı City's'de görüntülendi. Berk Oktay ile başrolünü paylaştığı 'Bir Küçük Gün Işığı' dizisinin final yapacağını açıklayan güzel oyuncu, adının aşk dedikodusuna karıştığı meslektaşı Doğukan Güngör'le (27) ilgili sorulara da yanıt verdi.
31.05.2023 Cadde
Kayda geçmemişlerin hikâyesi
Kayda geçmemişlerin hikâyesi Reşad Ekrem Koçu’nun hazinesi “İstanbul Ansiklopedisi”nin yayımlanmamış bölümleri Salt Galata’daki “Başka Kayda Rastlanmadı” sergisinde gün yüzüne çıkıyor.
28.05.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri