Le Monde

Le Monde

Son dakika le monde haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan le monde gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan le monde haber sayfamızda...

Le Monde

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.378 le monde haberi bulunmuştur.
Karar ne olacak?
Karar ne olacak? İran’ın saldırısı sonrası İsrail’in nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. İsrail’de dün yeniden toplanan savaş kabinesinde fikir ayrılığı yaşanırken, ABD ‘kısıtlı ölçekte’ bir karşı saldırı bekliyor.
17.04.2024 Dünya
Yerel seçimler dünya medyasında... 'Türkiye'nin geleceği Boğaz'da belli olacak!
Yerel seçimler dünya medyasında... 'Türkiye'nin geleceği Boğaz'da belli olacak! Birçok yayın organı İstanbul'daki başa baş yarışa dikkat çekerken, 2023'te 'yaralanan ve parçalanan' muhalefetin Pazar günü ortaya çıkacak sonuçla darmadağın olabileceği yazıldı.
30.03.2024 Dünya
Fransız polisi göçmen teknelerine karşı 'saldırgan' taktikler kullanıyor
Fransız polisi göçmen teknelerine karşı 'saldırgan' taktikler kullanıyor Lighthouse Reports, yürüttüğü araştırmada Fransız polisinin göçmenlere karşı 'saldırgan yöntemler' kullandığını gösteren görüntüler, belgeler ve tanık ifadeleri elde ettiğini duyurdu.
26.03.2024 Dünya
İsveç kararı büyük memnuniyet yarattı
İsveç kararı büyük memnuniyet yarattı TBMM’nin İsveç’in NATO üyelik protokolünü onaylaması hem uluslararası kamuoyunda hem de dünya basınında büyük ses getirdi ve memnuniyetle karşılandı.
25.01.2024 Dünya
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözü “Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Atatürk’ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir!” oldu. Gezeravcı’nın bulunduğu kapsülün bugün Uzay İstasyonu’na varması bekleniyor.
20.01.2024 Gündem
'Cumhuriyetin Mimarları' Kitabı
'Cumhuriyetin Mimarları' Kitabı Yıldız Entegre, Cumhuriyet’in 100. yılında, mimari alanda önemli izler bırakacak “Cumhuriyetin Mimarları” adlı eseri sektöre ve Türkiye’ye kazandırdı.
1.01.2024 Mimarlık
Paris-İstanbul seferi telafisi 6 ay tabanvay
Paris-İstanbul seferi telafisi 6 ay tabanvay Küresel ısınmaya karşı atılan çok sayıda adıma rağmen, insanların karbon salınımına en çok neden olan uçak yolculuklarından vazgeçmeleri şu an için oldukça zor gözüküyor.
19.12.2023 Ekonomi
Çin’de salgın okul kapattırdı! ‘Maske takın’ uyarısı
Çin’de salgın okul kapattırdı! ‘Maske takın’ uyarısı Çin’de birçok şehirde çok sayıda çocuğun zatürre şüphesi ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarıyla hastaneye kaldırılması üzerine okulların kapatıldığı bildirildi.
27.11.2023 Dünya
Fransa'da AFP'ye İsrail sorgusu! CEO isyan etti: Alçakça
Fransa'da AFP'ye İsrail sorgusu! CEO isyan etti: Alçakça Uluslararası haber ajansı AFP, Gazze'de yaşananlarla ilgili "İsrail yanlısı" haber yapmadığı için Fransa senatosunda sorguya çekildi.
16.11.2023 Dünya
Son dakika... Hakan Fidan'dan İsrail'e 'Kara harekatı' uyarısı
Son dakika... Hakan Fidan'dan İsrail'e 'Kara harekatı' uyarısı Katar'ın başkenti Doha'da İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği olası kara harekatı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 'Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir' dedi.
25.10.2023 Dünya
Karabağ'daki ayrılıkçı rejim paramparça! Dünya medyası: Ani bir son!
Karabağ'daki ayrılıkçı rejim paramparça! Dünya medyası: Ani bir son! 1 Ocak 2024'ten itibaren artık var olmayacak işgalci rejimin kendi kendini fesh etmesi The Guardian'dan Time'a, Wall Street Journal'dan Al Jazeera'ya, CNN International'dan New York Times'a uluslararası medyada geniş yankı buldu. WSJ, Rusya'nın Güney Kafkasya'daki nüfuzunu kaybettiğini, buna karşılık Azerbaycan'ın Türkiye ile büyüyen ittifakıyla giderek güçlendiğini yazdı.
29.09.2023 Dünya
Gabon'da askeri darbenin lideri olan General Nguema neden 'sürpriz bir isim' olarak anılıyor?
Gabon'da askeri darbenin lideri olan General Nguema neden 'sürpriz bir isim' olarak anılıyor? General Brice Oligui Nguema, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'yu darbe ile görevden uzaklaştırdıktan sonra başkent sokaklarında "Oligui, başkan! Oligui, başkan!" sloganları ile karşılandı.
1.09.2023 Dünya
Parayı veren ölümü saçar! Bayer Türkiye’de de mahkemelik oldu
Parayı veren ölümü saçar! Bayer Türkiye’de de mahkemelik oldu Yabani otlara karşı kullanılan ‘glifosat’ ilacı kansere yol açtığı gerekçesiyle dünyanın birçok yerinde yasaklandı. Türkiye’de de ilaç firmasına 4 yıl önce dava açan çevreci avukatlar iç hukuk yollarını tüketince dosyayı AİHM’e taşıdı...
12.08.2023 Gündem
Son dakika... Hakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz
Son dakika... Hakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği'nin Türkiye olmadan küresel bir güce sahip olamayacağını belirterek 'Türkiye’siz AB’nin gerçek manada küresel aktör olamayacağını vurgulamak istiyoruz' dedi.
7.08.2023 Dünya
Son dakika... Bakan Fidan: Kutsal kitapların aşağılanmasına göz yummamız mümkün değil
Son dakika... Bakan Fidan: Kutsal kitapların aşağılanmasına göz yummamız mümkün değil Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
28.07.2023 Dünya
Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü
Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Bhutto Zardari ile telefonda görüştü.
22.07.2023 Gündem
Fransa daha az tüketim için, 'kıyafet tamirini teşvik' paketi
Fransa daha az tüketim için, 'kıyafet tamirini teşvik' paketi Fransa, giyim sektöründeki hızlı tüketimi azaltmak için yeni bir teşvik paketini hayata sokmaya hazırlanıyor.
13.07.2023 Dünya
Dünya medyası: Erdoğan çok iyi bir gol attı!
Dünya medyası: Erdoğan çok iyi bir gol attı! CNN International şu anda tüm gözlerin bugün gerçekleşecek Erdoğan-Miçotakis buluşmasına çevrildiğini bildirdi, Amerikan medyası Erdoğan-Biden görüşmesine kadar yaşananların perde arkasını yazdı. Avrupa medyası ise 'çılgın günün hikayesi' diyor.
12.07.2023 Dünya
Türkiye NATO'ya damgasını vurdu! 200 yıllık dönem kapanıyor
Türkiye NATO'ya damgasını vurdu! 200 yıllık dönem kapanıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'nın isteklerini kabul ettirip İsveç'e yeşil ışık yakması bütün dünyada manşetleri süslerken, İskandinav ülkesindeki yerel medyada ise bayram var.
11.07.2023 Dünya
Erdoğan'ın sözleri dünyada son dakika! Dengeleri alt üst etti
Erdoğan'ın sözleri dünyada son dakika! Dengeleri alt üst etti İsveç'in NATO üyeliği karşılığında Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünün açılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBC'den CNN International'a, Le Monde'dan Politico'ya uluslararası medyada ilk sayfada yer buldu. The Guardian ise, ABD'nin Ankara'nın F-16 talebini kabul etmeye hazırlandığını ancak şimdi yeni bir engelin ortaya çıktığı yorumunu yaptı.
10.07.2023 Dünya
Türkiye manşetlerde! 'Dünyanın en güçlü adamının desteği yeterli değil'
Türkiye manşetlerde! 'Dünyanın en güçlü adamının desteği yeterli değil' Beyaz Saray'dan Ankara'ya verilen mesajlara baş döndüren trafik eklendi, uluslararası ve yerel medyada 'Türkiye ABD'nin baskısını hiçe sayıyor', 'ABD saygınlığını tehlikeye atmaya hazır görünüyor' başlıkları atıldı.
6.07.2023 Dünya
Bakan Fidan-Blinken görüşmesinin detayları belli oldu
Bakan Fidan-Blinken görüşmesinin detayları belli oldu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü. Bakanlar görüşmede tahıl koridoru, NATO'nun genişlemesi ve uyuşturucuyla mücadeleyi ele aldı.
5.07.2023 Dünya
Bakan Fidan'dan Karabağ yorumu: Tüm Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruz
Bakan Fidan'dan Karabağ yorumu: Tüm Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruz Azerbaycan’ın Milli Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yıl dönümünü anma yemeğinde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Karabağ'da işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılmasını tüm Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruz” dedi.
5.07.2023 Dünya
Bakan Fidan 'Bu tablo bizi yıldırmamalı' dedi, Avrupa'yı işaret etti
Bakan Fidan 'Bu tablo bizi yıldırmamalı' dedi, Avrupa'yı işaret etti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'in başkenti Stockholm'de Kurban Bayramı'nın birinci gününde Kur'an'ı Kerim'in yakılmasına izin verilmesine tepki gösterdi. Avrupa ülkelerini işaret eden Fidan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
5.07.2023 Dünya
Bakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
Bakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.
5.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Le Monde ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.