Lgbtı

Lgbtı

Son dakika LGBTI haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan LGBTI gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan LGBTI haber sayfamızda...

Lgbtı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 346 lgbtı haberi bulunmuştur.
DMM'den açıklama! 'CPF'de LGBTİ’nin desteklenmesi söz konusu değildir'
DMM'den açıklama! 'CPF'de LGBTİ’nin desteklenmesi söz konusu değildir' Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Dünya Bankası ile imzalanan Ülke Çerçeve Programı’nda (CPF) LGBTİ’nin desteklenmesi söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.
16.04.2024 Gündem
Şiddet döngüsünden nasıl çıkarsınız?
Şiddet döngüsünden nasıl çıkarsınız? Mor Çatı gönüllüsü psikolog Leyla Soydinç ‘Şiddet uygulamak seçimli bir eylem ve tekrar etmesi çok olası. Her ilişkide farklı dinamikler olsa da erkek şiddetinin çok tipik, üç aşamalı bir döngüsü olduğunu görüyoruz” diyor.
4.12.2023 Gündem
Yunan soluna siyaset dışı lider
Yunan soluna siyaset dışı lider  Miami’de yaşayan, ABD eğitimli, Goldman Sachs’ta çalışan 35 yaşındaki Kasselakis, Yunanistan’da ana muhalefetin yeni lideri oldu. Kasselakis’in siyasi deneyimi ise yok denecek kadar az.
26.09.2023 Dünya
Welt: Frederiksen NATO Genel Sekreterliği şansını yitirdi
Welt: Frederiksen NATO Genel Sekreterliği şansını yitirdi Alman Die Welt gazetesi, NATO Genel Sekreterliği görevi için adı geçen Danimarka Başbakanı Frederiksen'in, ABD Kongresi'ndeki temaslarının ardından şansını yitirdiğini öne sürdü.
10.07.2023 Dünya
Eskişehir'de kamuya açık alanlardaki etkinliklere 30 gün yasak
Eskişehir'de kamuya açık alanlardaki etkinliklere 30 gün yasak Eskişehir Valiliği, LGBTİ dernekleri, benzeri oluşumlar ve gruplar tarafından haziran ayında 'onur haftası' adı altında kamuya açık alanlarda yapılması planlanan yürüyüş, oturma eylemi, stant ve çadır kurma, şenlik ile festivallerin 30 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
14.06.2023 Gündem
Altılı Masa’dan 240 sayfalık mutabakat
Altılı Masa’dan 240 sayfalık mutabakat Millet İttifakı “Yarının Türkiye’si” temalı toplantısıyla, 240 sayfalık “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni tanıttı. Tanıtımın ardından birlikte sahneye çıkan liderler, ellerinde metin kitapçığıyla fotoğraf verdi.
31.01.2023 Gündem
Başörtüsüne anayasal güvence getiren değişiklik Komisyon'da kabul edildi
Başörtüsüne anayasal güvence getiren değişiklik Komisyon'da kabul edildi Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişikliği teklifi TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi.
24.01.2023 Gündem
Bedenim bana ait
Bedenim bana ait Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA), 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında yer alan 16 Günlük Aktivizm boyunca dijital şiddete karşı koruma talep eden ilk “telif hakkı” işareti olan bodyright kampanyası (bedenim bana ait) sürüyor.
9.12.2022 Gündem
‘Aşk bu değil’
‘Aşk bu değil’ Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği tarafından ‘Ne Var Ne Yok’ Projesi kapsamında tabukamu işbirliğiyle hazırlanan ‘Aşk Bu Değil’ testi, partner şiddetinin normalleşmesi ve daha sık yaşanmasına neden olan pek çok yanlış toplumsal inanış olduğunu ortaya çıkarıyor.
8.12.2022 Gündem
Bakanlıktan, Nilüfer Belediyesi'ne 'LGBTİ' incelemesi
Bakanlıktan, Nilüfer Belediyesi'ne 'LGBTİ' incelemesi İçişleri Bakanlığı, Nilüfer Belediyesi hakkında, LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığı haberlerinin basında yer alması üzerine inceleme başlattı.
2.12.2022 Gündem
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde 12 şüpheliye 3 yıla kadar hapis istemi
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde 12 şüpheliye 3 yıla kadar hapis istemi Boğaziçi Üniversitesi'nde geçen yıl rektör atanmasına karşı kovid tedbirleri kapsamında alınan gösteri ve yürüyüş kısıtlamasına rağmen LGBTİ+ flamaları açıp protesto eylemi yaptıkları iddiasıyla yargılanan 12 şüpheli hakkında "Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama" suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis istendi.
22.11.2022 Gündem
‘Çocuk yaşta zorla evlilikler hâlâ yaygın’
‘Çocuk yaşta zorla evlilikler hâlâ yaygın’ Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD), Türkiye’deki toplumsal cinsiyet eşitsizliğini raporladı.
13.11.2022 Gündem
'Nefret söylemi kimden gelirse gelsin tehlikeli'
'Nefret söylemi kimden gelirse gelsin tehlikeli' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, LGBTİ+ karşıtlarının eylemini değerlendirirken yaptığı açıklamaya sosyal medya üzerinden yükselen tepkileri sosyal medya hesabından yanıtladı.
24.09.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Cumhuriyetimizin birinci asrında Türkiye coğrafyasında tek bir terörist kalmayacaktır
Bakan Soylu: Cumhuriyetimizin birinci asrında Türkiye coğrafyasında tek bir terörist kalmayacaktır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Türkiye'nin teknoloji alanında Avrupa ile arasındaki farkı kapattığını belirterek, bu ilerlemeye engel olmaya çalışan Avrupa ülkelerinin LGBTİ'yi yaygınlaştırmak istediğini söyledi. Soylu, “LGBTİ midir nedir, cinsiyetsizliği bu ülkenin üzerine salmak istemeleri bundandır. Önce alıştıracaklar sonra çoluğumuzu çocuğumuzu elimizden alacaklar" dedi.
27.08.2022 Gündem
Kadınlar zor sorularla altılı masayı terletti
Kadınlar zor sorularla altılı masayı terletti “Altılı Masa”nın hukukçu kurmayları, geçen hafta SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlikte, kadın hareketiyle buluştu.
5.07.2022 Siyaset
Macron Le Pen'e karşı! Dünya Fransa'ya kilitlendi
Macron Le Pen'e karşı! Dünya Fransa'ya kilitlendi Aşırı sağcı Marine Le Pen belki de ilk kez iktidara dokunma mesafesinde ancak son anketler yarışı halen mevcut Fransa lideri Macron'un önde götürdüğünü gösteriyor. Macron, Le Pen'in programının faşist olduğunu söylüyor. Babası Jean-Marie Le Pen'in Nazi gaz odalarını bir ayrıntı olarak görüşlerini tekrarlamayan kadın siyasetçi, kampanyasında soyadına hiçbir referans vermedi ve markanın temizlenmesi neredeyse tamamlanmış durumda.
23.04.2022 Dünya
NAR hareketi Buca’da
NAR hareketi Buca’da İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) yürüttüğü “Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı Medya İletişim Projesi-NAR” devam ediyor.
22.04.2022 Ege
Bakan Soylu: Net söylüyorum, aslı vatana ihanettir
Bakan Soylu: Net söylüyorum, aslı vatana ihanettir 6 muhalefet partisinin ortak bildirisiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Net söylüyorum, aslı vatana ihanettir. Siz toplantı yaptığınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci, kendi yanınızdaki bir büyükelçiyi Avrupa Birliği büyükelçisine gönderip redakte ettiremezsiniz." dedi.
31.03.2022 Gündem
Şiddetin izleyicisi olmayın
Şiddetin izleyicisi olmayın Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, aralarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin de yer aldığı Türkiye genelinden 8 projenin temsilcisini özel konutunda ağırladı.
8.03.2022 Ege
15 milyon dolarlık bağış!
15 milyon dolarlık bağış! Forbes’a göre 1.7 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni olan Rihanna, Clara Lionel Vakfı ve Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’nin başlattığı #startsmall hareketi aracılığıyla İklim Adaleti İttifakı ve Movement for Black Lives adlı vakfa 15 milyon dolar bağışta bulundu.
29.01.2022 Cadde
Türkiye’nin yardım atlası
Türkiye’nin yardım atlası KızBaşına Platformu tarafından hazırlanan ‘Yardım Atlası’ Projesi, Türkiye’de şiddete uğrayan kadın ve kız çocukları için altın rehber olacak.
7.12.2021 Gündem
Özhaseki: Sözlerim başka mecralara çekildi
Özhaseki: Sözlerim başka mecralara çekildi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir televizyon programındaki sözlerinin bağlamından koparılarak başka mecralara çekildiğini belirterek, “Geleneklerimize, göreneklerimize, inanç değerlerimize aykırı olarak tercihen  yapılan ve aile kurumumuzu ifsat eden birtakım sapkınlıkları tasvip etmemiz asla mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
19.11.2021 Siyaset
'Madem Allah yaratmış yeri başımızın üstünde'
'Madem Allah yaratmış yeri başımızın üstünde' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, LGBTİ+ bireyler konusunda “Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var” dedi.
17.11.2021 Siyaset
AB-Polonya gerginliği: Avrupa Birliği 'Yaptırımlar masada' diyor, Varşova birliği 'şantaj yapmakla' suçluyor
AB-Polonya gerginliği: Avrupa Birliği 'Yaptırımlar masada' diyor, Varşova birliği 'şantaj yapmakla' suçluyor Avrupa Parlamentosu'nun (AP) bugün Strasbourg'da yapılan oturumunda, Polonya'da hukukun üstünlüğü prensibine yönelik tehditler tartışıldı. Avrupa Birliği (AB) ve Polonya'dan karşılıklı sert eleştiriler geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya'nın AB'nin ortak değerlerini ihlal etmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki AB'yi "şantaj yapmakla" suçladı.
19.10.2021 Dünya
Son dakika: Bakan Soylu'dan ek gösterge açıklaması
Son dakika: Bakan Soylu'dan ek gösterge açıklaması Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "3600 ek gösterge bizim taahhüdümüzdür. Taahhüdümüzün de sonuna kadar arkasındayız ve gerçekleştireceğiz. Bundan herhangi bir şekilde sarfınazar etmemiz mümkün değildir. Bu sözümüzü de yerine getirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız çalışıyorlar." dedi.
29.09.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Lgbtı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.