Lisansüstü

Lisansüstü

Son dakika Lisansüstü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lisansüstü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lisansüstü haber sayfamızda...

Lisansüstü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.203 lisansüstü haberi bulunmuştur.
ALES bu hafta mı, ne zaman, saat kaçta? ALES SINAV TARİHLERİ: ÖSYM ALES/1 sınav giriş yeri sorgulama
ALES bu hafta mı, ne zaman, saat kaçta? ALES SINAV TARİHLERİ: ÖSYM ALES/1 sınav giriş yeri sorgulama 2024 ALES ne zaman sorusu gündemdeki yerini almaya başladı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, ÖSYM takviminde yer alıyor. 2024 ALES sınavları için başvuru süreçlerinin yanı sıra tüm oturumların tarihleri de belli oldu. ALES 1, 2 ve 3 olmak üzere bu yıl da üç ayrı ALES uygulaması gerçekleşecek. Peki, ALES ne zaman? ALES 1 ne zaman ve hangi gün yapılacak? İşte ÖSYM sınav takvimi...
19.04.2024 Bilgi Rehberi
ALES ne zaman, saat kaçta, hangi gün? ÖSYM GİRİŞ: ALES/1 Sınav giriş yeri sorgulama ekranı
ALES ne zaman, saat kaçta, hangi gün? ÖSYM GİRİŞ: ALES/1 Sınav giriş yeri sorgulama ekranı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES/1 için geri sayım başladı. Nisan ayında uygulanacak olan ALES/1'e katılacak adaylar için ÖSYM sınav giriş yerlerini erişime açtı. Peki, ALES ne zaman yapılacak?
17.04.2024 Bilgi Rehberi
Kastamonu Üniversitesi’nden uluslararası iklim değişikliği projesi! 6 gün sürecek
Kastamonu Üniversitesi’nden uluslararası iklim değişikliği projesi! 6 gün sürecek Kastamonu Üniversitesi, uluslararası alanda hazırladığı proje ile afetlerden etkilenen illerdeki lisans öğrencilerine Kastamonu’da eğitim verecek.
15.04.2024 Eğitim
Girişimci iştahlı yatırımcı hazır
Girişimci iştahlı yatırımcı hazır "Türkiye'de yeni nesilde yüksek bir risk alma, girişimci olma iştahı mevcut. Yatırım miktarları hâlâ gelişmiş piyasaların altında olsa da bu oran giderek artıyor..."
5.04.2024 Milliyet Executive
ÖSYM ALES/1 SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI! 📌 ALES/1 sınav giriş belgesi nereden ve nasıl sorgulanır?
ÖSYM ALES/1 SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI! 📌 ALES/1 sınav giriş belgesi nereden ve nasıl sorgulanır? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınav yerleri ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Adayların sınava girecekleri bina ve salonları gösteren belgeler ais.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girdikten sonra sorgulanabilecek. İşte ALES/1 sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...
5.04.2024 Bilgi Rehberi
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2023 yılı ikinci dönem çerçevesinde 208 Türk üniversitesi arasında 4’üncü sırada yer aldı.
28.03.2024 Eğitim
'İstihdamla, kültür ve sanatla bağı azalmış programları dönüştürüyoruz'
'İstihdamla, kültür ve sanatla bağı azalmış programları dönüştürüyoruz' Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Piyasayla, istihdamla, kültür, sanat ve edebiyatla bağı azalmış programları yavaş yavaş dönüştürüyoruz. Öğrenciye bir şey kazandırmayan programları sistemin dışına çekip yerine daha istihdam odaklı programları devreye sokmaya başladık" dedi.
27.03.2024 Eğitim
TDB: Diş hekimliği öğrencisi ‘tüm vücudu’ öğrensin
TDB: Diş hekimliği öğrencisi ‘tüm vücudu’ öğrensin Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), diş hekimliği fakültelerini A’dan Z’ye incelediği çalışmasında, kontenjanların fazla oluşu ve eğitim kadrolarındaki yetersizlik gibi kronik sorunların altını çizerken, fakülteler ve ağız diş sağlığı hizmeti sunumuna ilişkin öneriler de getirdi.
22.03.2024 Eğitim
Yeni müfredatın içeriği belli oluyor
Yeni müfredatın içeriği belli oluyor Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Eğitim
‘Lisansüstü’nde yeni kriterler
‘Lisansüstü’nde yeni kriterler Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından lisansüstü eğitimin kalitesini artırmak için lisansüstü eğitim-öğretim programı açılması ve yürütülmesine dair ilkeler yeniden belirlendi.
20.03.2024 Eğitim
Yüksek lisans ve doktora programları nasıl açılacak? YÖK'ten yeni kriterler
Yüksek lisans ve doktora programları nasıl açılacak? YÖK'ten yeni kriterler YÖK, lisansüstü eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla lisansüstü eğitim-öğretim programı açılması ve yürütülmesine dair ilkelerde değişiklik yaptı.
18.03.2024 Gündem
ALES TARİHİ ✍ ALES/1 SINAVI NE ZAMAN 2024? ALES puanı kaç yıl geçerli, sonuçlar hangi tarihte açılacak?
ALES TARİHİ ✍ ALES/1 SINAVI NE ZAMAN 2024? ALES puanı kaç yıl geçerli, sonuçlar hangi tarihte açılacak? ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) başvuruları ardından geç başvuru süreçleri bekleniyor. Adaylar 2024 yılının ilk ALES sınavının uygulancağı tarihi iple çekiyor. Akademik kariyer planlayanlar için ALES/1 ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak? sorularına yanıt arıyor. İşte, ALES sınav detayları...
15.03.2024 Bilgi Rehberi
KKTC’de üniversite krizi büyüyor
KKTC’de üniversite krizi büyüyor Sahte diploma, yolsuzluk, kaçak kurumlar… ‘Üniversite adası’ KKTC’de büyük kriz var. Eğitimciler, üniversite sayısının kontrolsüzce artırılması, yeterli denetimlerin yapılmaması nedeniyle yaşananların şaşırtıcı olmadığı görüşünde.
13.03.2024 Eğitim
ALES NE ZAMAN 2024? ÖSYM takvim: ALES/1 başvuru tarihleri ve başvuru ücreti | ALES sınavı kaç dakika, saat kaçta başlıyor, bitiyor?
ALES NE ZAMAN 2024? ÖSYM takvim: ALES/1 başvuru tarihleri ve başvuru ücreti | ALES sınavı kaç dakika, saat kaçta başlıyor, bitiyor? ALES takvimi ÖSYM tarafından yayımlanıyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor. ÖSYM tarafından ALES/1 başvuru ve sınav tarihine dair detaylar kılavuzda yer aldı. ALES/1 geç başvuru ne zaman, sınav hangi gün yapılacak? İşte, ALES sınav tarihi ve başvuru ücreti...
7.03.2024 Bilgi Rehberi
İnsansız Deniz Aracı Yarışması için son başvuru tarihi 15 Mart
İnsansız Deniz Aracı Yarışması için son başvuru tarihi 15 Mart TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında Milli Savunma Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışmasına katılım için son başvuru tarihi 15 Mart 2024.
2.03.2024 Teknoloji
2024 Yılının ALES BAŞVURU GİRİŞİ VE ÜCRETİ 📌 2024 ALES/1 başvurusu nasıl yapılır, kaç gün sürecek? ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte 2024 ÖSYM takvimi
2024 Yılının ALES BAŞVURU GİRİŞİ VE ÜCRETİ 📌 2024 ALES/1 başvurusu nasıl yapılır, kaç gün sürecek? ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte 2024 ÖSYM takvimi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) başvuruları bugün başladı. ÖSYM tarafından uygulanacak olan ALES ne zaman? ALES başvuru tarihi ve ücreti tek tek araştırılıyor. İşte takvimde yer alan ALES başvuru tarihi ve ücret bilgisi
1.03.2024 Bilgi Rehberi
2024-ALES/1 başvuruları başladı
2024-ALES/1 başvuruları başladı 21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2024-ALES/1) başvurular başladı.
1.03.2024 Gündem
GERİ SAYIM ⏳ ALES 2024 tarihi ne zaman? ALES/1,2,3 oturumlarındaki başvuru tarihleri ve sınav günleri ne zaman? ALES başvuru ücreti geçen yıl ne kadardı, bu yıl kaç para?
GERİ SAYIM ⏳ ALES 2024 tarihi ne zaman? ALES/1,2,3 oturumlarındaki başvuru tarihleri ve sınav günleri ne zaman? ALES başvuru ücreti geçen yıl ne kadardı, bu yıl kaç para? ÖSYM sınav takviminde ALES başvuru tarihi ve sınav tarihi yayımlandı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2024-ALES/1) katılım sağlayacak olan adaylar, ALES ne zaman öğrenmek istiyor. Peki ALES başvuru ücreti belli oldu mu, ne kadar?
22.02.2024 Bilgi Rehberi
TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvuru süresi uzatıldı
TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvuru süresi uzatıldı TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvuru süresi 29 Şubat 2024 tarihine uzatıldı.
21.02.2024 Teknoloji
YÖK BURSU ne kadar oldu 2024? YÖK burs başvurusu nasıl yapılır, burs başvuru şartları neler?
YÖK BURSU ne kadar oldu 2024? YÖK burs başvurusu nasıl yapılır, burs başvuru şartları neler? Yükseköğretim Kurulu tarafından lisans ve lisansüstü öğrencilerine burs desteği sağlıyor. YÖK destek bursları yeni tutarları da açıklandı. 2024 YÖK Doktora Bursu ve YÖK Lisans Destek Bursu yeni tutarları ne kadar oldu? YÖK burs başvuru şartları nedir?
19.02.2024 Bilgi Rehberi
Hatay’da 6 bin yıllık bir yerleşim: İssos-Epiphaneia
Hatay’da 6 bin yıllık bir yerleşim: İssos-Epiphaneia Hatay Erzin’deki İssos-Epiphaneia Antik Kenti, şimdiye kadar M.Ö. 2. yüzyıla tarihlendiriliyordu. Buluntular kentin günümüzden 6 bin yıl öncesine kadar gittiğini gösteriyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Doktora bursu 12 bin TL oldu
Doktora bursu 12 bin TL oldu Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin burslarını artırdı.
17.02.2024 Eğitim
ALES BAŞVURU TARİHİ 2024: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ne zaman, başvuru ücreti ne kadar?
ALES BAŞVURU TARİHİ 2024: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ÖSYM takviminde yer aldı. Bu sene 3 farklı ALES uygulanacak. 2024 ALES/1 başvuru kılavuzu, sınav ücreti gibi ayrıntılar sınava katılacaklar tarafından araştırılıyor. Peki, ALES ne zaman, başvuru hangi gün başlıyor?
15.02.2024 Bilgi Rehberi
Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor
Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor.
13.02.2024 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Lisansüstü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.