Lyme

Lyme

Son dakika Lyme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lyme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lyme haber sayfamızda...

Lyme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 104 lyme haberi bulunmuştur.
Göçmen kuşlarla Afrika'dan geldi! Ölümcül tehlike Türkiye'de
Göçmen kuşlarla Afrika'dan geldi! Ölümcül tehlike Türkiye'de Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
‘İnsandan insana kan temasıyla bulaşabilir’
‘İnsandan insana kan temasıyla bulaşabilir’ Türkiye’den kene ısırması sonucu en çok görülen hastalığın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) olduğunu belirten Prof Dr. Mehmet Ceyhan şunları söyledi:
13.04.2024 Gündem
Bella Hadid'in güzellik rutini! 14 vitamin alıyor, deniz yosunu içiyor
Bella Hadid'in güzellik rutini! 14 vitamin alıyor, deniz yosunu içiyor Günümüzde podyumların en çok aranan modellerinden biri olan olan Bella Hadid, estetik cerrah Dr. Julian De Silva'nın altın oranı kullanarak yaptığı matematiksel hesaplamalar sonucunda dünyanın en güzel kadını ilan edilmişti. Ünlü model yalnızca sabah 14 vitamin alıyor, deniz yosunu içiyor ve adaçayı ile arınıyor.
20.03.2024 Cadde
Süper modelden radikal karar! Kovboy sevgilisine yakın olabilmek için ev aldı
Süper modelden radikal karar! Kovboy sevgilisine yakın olabilmek için ev aldı Günümüzde podyumların en çok aranan modellerinden biri olan olan Bella Hadid, gönlünü ABD’nin en ünlü at eğitmenlerinden ve binicilerinden biri olan Adan Banuelos'a kaptırmıştı. Aşkları tam gaz devam eden ikiliden Hadid'in, kovboy sevgilisine yakın olabilmek için Teksas'ın kırsal kesiminden bir ev aldığı ve oraya taşındığı iddia edildi.
16.03.2024 Cadde
İsrail'in askeri sırrı: ‘Hannibal protokolü’  tekrar geri gelebilir mi?
İsrail'in askeri sırrı: ‘Hannibal protokolü’ tekrar geri gelebilir mi? İsrail yönetimi, Hamas’ın kaçırdığı rehineleri serbest bırakmadan Gazze’ye elektrik, su veya yakıt sağlanmayacağını duyurdu. İsrail ordusunun önceliğinin Hamas’ın ‘yok edilmesi’ olduğu ifade ediliyor.
13.10.2023 Dünya
Lyme hastalığı ile mücadele eden Bella Hadid mesleğine geri döndü!
Lyme hastalığı ile mücadele eden Bella Hadid mesleğine geri döndü! Günümüzde podyumların en çok aranan modellerinden biri olan olan Bella Hadid', Lyme hastalığı ile mücadele ediyordu. Uzun süredir sosyal medyadan uzak olan Hadid, tedavi sürecini takipçileriyle paylamıştı. Bella Hadid, sürecin ardından modelliğe geri döndü.
18.08.2023 Cadde
Tedavi sürecini paylaşan Bella Hadid'den 'uyuşturucu' açıklaması
Tedavi sürecini paylaşan Bella Hadid'den 'uyuşturucu' açıklaması 15 yıldır Lyme hastalığıyla mücadele eden ve tedavi süreci devam eden dünyaca ünlü model Bella Hadid, madde bağımlılığı nedeniyle rehabilitasyon merkezinde kaldığına dair çıkan söylentilere cevap verdi.
10.08.2023 Cadde
Lyme hastalığı ile mücadele edien Bella Hadid'den paylaşım: Güçlü ol
Lyme hastalığı ile mücadele edien Bella Hadid'den paylaşım: Güçlü ol Günümüzde podyumların en çok aranan modellerinden biri olan olan Bella Hadid', Lyme hastalığı ile mücadele ediyordu. Uzun süredir sosyal medyadan uzak olan Hadid, tedavi sürecini takipçileriyle paylaştı.
8.08.2023 Cadde
Bella Hadid ile Marc Kalman ayrıldı!
Bella Hadid ile Marc Kalman ayrıldı! Dünyanın en gözde modellerinden biri olan ve en parlak dönemini yaşayan Bella Hadid (26), son dönemde Marc Kalman (35) ile ilişkisiyle gündemdeydi. Bella Hadid ve sanat yönetmeni Marc Kalman, iki yıllık bir birlikteliğin ardından ayrılık kararı aldı.
20.07.2023 Cadde
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyor
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyor Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.  
17.04.2023 Gündem
İngiltere'de yeni bir kene virüsü tespit edildi
İngiltere'de yeni bir kene virüsü tespit edildi İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'nın (UKHSA) bildirdiğine göre, İngiltere'nin çeşitli bölgelerinde ciddi menenjit benzeri semptomlara neden olabilen bir kene virüsü tespit edildi.
5.04.2023 Dünya
Bella Hadid sağlık durumunu paylaştı! 'Lütfen vücudunuzu dinleyin'
Bella Hadid sağlık durumunu paylaştı! 'Lütfen vücudunuzu dinleyin' Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid, geçtiğimiz sene yoğun bir iş temposuyla geçen ve kötü beslendiği günlerin arından hastanelik olmuştu. Sağlık durumuyla ilgili tekrar zor günler geçirdiğini açıklayan süper model, sosyal medya hesabından takipçilerine seslendi.
4.04.2023 Cadde
Bella Hadid bikinili pozlarını paylaştı! Türk takipçisinin yorumu dikkat çekti
Bella Hadid bikinili pozlarını paylaştı! Türk takipçisinin yorumu dikkat çekti Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid, geçtiğimiz aylarda gün içerisinde bir şey yemeyip sadece iki paket sigara ve iki adet enerji içeceği tükettiği iddiasının ortaya atılmasından sonra hastanelik olmuştu. Lyme hastalığı yüzünden zor günler geçiren ünlü isim, sağlık durumunun iyiye gitmesinin ardından çıktığı tatilden bikinili pozlarını paylaştı. Binlerce beğeni ve yorum alan ünlü isme, Türk takipçisinin yazdığı bir mesaj da dikkat çekti.
11.01.2023 Cadde
Bella Hadid hastanelik oldu! Son hali sosyal medyada gündem oldu
Bella Hadid hastanelik oldu! Son hali sosyal medyada gündem oldu Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid'in, gün içerisinde bir şey yemeyip sadece iki paket sigara ve iki adet enerji içeceği tükettiği iddia edilmişti. Ünlü model son olarak Lyme hastalığı yüzünden hastanelik oldu. Yoğun tempoda çalışan Hadid'in durumunun risk derecesi şimdilik bilinmiyor. Hasta yatakğında paylaşım yapıp, sırtındaki batları gösteren genç modelin son hali hayranlarını üzdü.
9.11.2022 Cadde
Kene kaynaklı yeni bakteri endişesi
Kene kaynaklı yeni bakteri endişesi Zaman zamana kırsal bölgelerde kene kaynaklı hastalık ve ölümler gündeme gelirken, kene kaynaklı yeni bir bakterinin ilk kez Türkiye’de de tespit edildiği duyuruldu.
9.09.2022 Gündem
Prof. Dr. Kadıoğlu: Türkiye'de tropikal hastalıklar için poliklinikler kurulmalı
Prof. Dr. Kadıoğlu: Türkiye'de tropikal hastalıklar için poliklinikler kurulmalı Küresel ısınma nedeniyle tropikal hastalıklarda bir artış gözlendiğini belirten İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 2080 yılına kadar sıtmanın tüm Avrupa'ya yayılması beklendiğini ifade etti.
24.08.2022 Gündem
Yeni fosil keşfinin ardından bilim insanları Loch Ness canavarını "makul" buldu
Yeni fosil keşfinin ardından bilim insanları Loch Ness canavarını "makul" buldu Britanyalı bilim insanları Loch Ness Canavarı'nın varlığının "makul" olduğunu söyledi.
28.07.2022 Dünya
Yaz aylarında sık görülen 5 enfeksiyona dikkat! İşte korunmanın yolu
Yaz aylarında sık görülen 5 enfeksiyona dikkat! İşte korunmanın yolu Kovid-19 pandemisi nedeniyle zorlu geçen kış döneminin ardından nihayet yaz mevsimi geldi. Ancak sıcakların pek çok enfeksiyon riskini de beraberinde getiriyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Semra Kavas, yaz aylarında en sık görülen enfeksiyonlardan korunmak için almamız gereken önlemleri anlattı.
11.07.2022 Genel Sağlık
Justin Bieber’dan sevenlerini üzen haber: Hastalığım kötüye gidiyor
Justin Bieber’dan sevenlerini üzen haber: Hastalığım kötüye gidiyor Ünlü çift Hailey Baldwin (24) ile Kanadalı popçu Justin Bieber (28), evliliklerinde üçüncü yılı geride bıraktı. Geçtiğimiz günlerde Hailey Baldwin, kahvaltı esnasında felç benzeri belirtiler gösterince acil olarak hastaneye kaldırılmıştı. Justin Bieber, 7 Haziran'da Toronto'daki Scotiabank Arena'da başlayacak olan Kuzey Amerika Turu'nu erteledikten sonra sağlık durumuyla ilgili hayranlarını üzen bir haber verdi.
12.06.2022 Cadde
'Kenelerle bulaşan lyme hastalığı ciddiye alınmalı'
'Kenelerle bulaşan lyme hastalığı ciddiye alınmalı' Havaların ısınmasıyla insanların kırsal alanlarda yoğunlaşmasının kene ısırığıyla bulaşan lyme hastalığının görülme sıklığında artışa yol açabileceği uyarısında bulunan İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, “Kuzey yarım kürenin sessiz pandemisi olarak adlandırılan lyme hastalığı, genelde keneler olmak üzere bazı sokan böceklerle bulaşabilir. İlerledikçe insanlarda kalıcı hasarlar bırakabilir” dedi.
21.05.2022 Sağlık
Avril Lavigne: Kristen Stewart canlandırsa harika olurdu!
Avril Lavigne: Kristen Stewart canlandırsa harika olurdu! 2000’li yılların başında pop punk müziğine yön veren ünlü şarkıcı Avril Lavigne (37), eğer hayatını konu alan bir film yapılırsa kendisini oyuncu Kristen Stewart’ın oynamasını istediğini belirtti.
25.03.2022 Cadde
Justin Bieber: Beni hasta ve rahatsız göstermeyin
Justin Bieber: Beni hasta ve rahatsız göstermeyin Model Hailey Baldwin ile mutlu bir evliliği olan Justin Bieber, medyaya kendisinin eski fotoğraflarını kullandıkları için tepki gösterdi. 27 yaşındaki şarkıcı medyaya eski fotoğraflarını kullanmayı bırakmaları için çağrıda bulundu.
6.08.2021 Cadde
Sendrom Nedir? Sendrom Hastalıkları Nelerdir? Sendroma Girmek Ne Anlama Geliyor?
Sendrom Nedir? Sendrom Hastalıkları Nelerdir? Sendroma Girmek Ne Anlama Geliyor? Pek çok kişi Sendrom kelimesinin ne anlama geldiğini net bir şekilde bilmemektedir. Sendromlar genellikle birden fazla tanımlayıcı özelliği olan hastalık ya da bozukluklara atıfta bulunur. Daha net anlayabilmeniz adına sendrom nedir, sendrom hastalıkları nelerdir ve kimlerde görülür gibi soruların cevaplarını derledik.
18.03.2021 Sağlık
Kene Çeşitleri Nelerdir? Rengine Göre Kenelerin Özellikleri Ve Zararları Nelerdir? Siyah Kene Hangi Hastalıkları Bulaştırır?
Kene Çeşitleri Nelerdir? Rengine Göre Kenelerin Özellikleri Ve Zararları Nelerdir? Siyah Kene Hangi Hastalıkları Bulaştırır? Kene özellikle yaz aylarında pikniklerin kabusu olan ve ölümcül sonuçlar ortaya çıkaran tehlikeli böceklerdir. Türkiye başta olmak üzere keneler pek çok ülkede ölüme neden olmaktadırlar. Keneler ısırdığı bölgede zehrini salmakta ve buna yönelik ölümler gerçekleşmektedir. Kenenin birçok çeşitleri vardır. Peki kene çeşitleri nelerdir? Rengine göre kenelerin özellikleri ve zararları nelerdir? Kene hangi hastalıkları bulaştırır? İşte keneler ile ilgili tüm detaylar.
5.03.2021 Sağlık
Yetişkinlerde Ateş Kaç Olmalı? Yetişkinlerde Ateş Düşürme Yöntemleri Nelerdir?
Yetişkinlerde Ateş Kaç Olmalı? Yetişkinlerde Ateş Düşürme Yöntemleri Nelerdir? Ateş, vücudun bir hastalık değil de bağışıklık sisteminin harekete geçtiğini gösteren bir çeşit bağışıklık sistemi cevabıdır. Yüksek ateş, aynı zamanda da vücudun beyaz kan hücreleri üretmeye başladığını gösterir. Normal bir vücut ısısı, yetişkinlerde 36,1 ile 37,6 derecenin arasıdır. Ama çocuklarda bu aralık daha büyük olabilir. Yetişkinlerde ateş kaç olmalı? En etkili ateş düşürme yöntemleri nelerdir? Sizler için derledik.
22.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Lyme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.