Lys Soruları

Lys Soruları

Son dakika LYS soruları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan LYS soruları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan LYS soruları haber sayfamızda...

Lys Soruları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 245 lys soruları haberi bulunmuştur.
Edebiyat-Coğrafya’da zor soru yok gibiydi
Edebiyat-Coğrafya’da zor soru yok gibiydi Üniversiteye giriş sınavları, dün düzenlenen LYS-3 Edebiyat-Coğrafya oturumuyla tamamlandı. Dünkü sınavda, sorular müfredata uygun ve beklenenden daha kolaydı. Hatalı soru iddiaları da bulunmuyorbr> Bu yılki sınavların en zoru LYS-1 Matematik oldu. O nedenle, tıp, hukuk gibi gözde programlara yerleşirken, Matematik belirleyici olacak. Sonuçlar 11 Temmuz’da açıklanacak ve adaylar için tercih maratonu başlayacak
18.06.2017 Gündem
LYS soru ve cevapları yayınlandı! - ÖSYM LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?
LYS soru ve cevapları yayınlandı! - ÖSYM LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS sınavının son oturumu dün Edebiyat Coğrafya oturumu ile sonlandırıldı. LYS sınavlarının sona ermesinin ardından ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sınav soru ve cevapları hemen yayınlandı. Peki LYS sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?
19.06.2017 Gündem
LYS soruları açıklandı mı? (LYS 2017'de 2 sorunun iptali isteniyor)
LYS soruları açıklandı mı? (LYS 2017'de 2 sorunun iptali isteniyor) LYS 2017'de ilk iki oturum sona erdi. LYS-4 ve LYS-1 sınavlarına katılan üniversite adayları sınav sorularının ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. LYS-2, LYS-5 ve LYS-3 sınavları ise 17-18 Haziran'da yapılacak. Matematik sınavında iki sorunun iptali isteniyor...
12.06.2017 Gündem
LYS ikinci oturum başlıyor! (2017 LYS giriş yeri ÖSYM sorgulama ekranı)
LYS ikinci oturum başlıyor! (2017 LYS giriş yeri ÖSYM sorgulama ekranı) LYS sınavının ilk oturumu olan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı dün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan ve 135 dakika süren sınavda gençler tüm yıl verdikleri emeklerin karşılığı için ter döktü. Üniversite adayları için heyecanlı bekleyiş henüz sona ermedi, ikinci oturum LYS-1 Matematik sınavı ise bugün gerçekleştirilecek...
11.06.2017 Gündem
LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM duyuru)
LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM duyuru) 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu yanıtını buldu. ÖSYM takvimine göre Ramazan Bayramı ve tatili sonrasında 2016 LYS sonuçları açıklaması yapılacak. Adayların, ÖSYM tarafından ikamet adresinde üniversiteye giriş sınavı sonuçları için 2016 LYS sonuçları postası gönderimi yapılmayacağına dikkat etmesi gerekiyor. 2016 LYS sonuçları açıklaması dijital platformda ‘AİS’ üzerinden yapılacak.
12.07.2016 Gündem
2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır?
2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır? Haziranın son haftası gerçekleştirilen LYS sınavlarının ardından ÖSYM’den gelecek LYS sonuçları açıklaması bekleniyor. Milyonlarca öğrencinin özellikle sosyal medya mecralarında en çok arattığı konuların başında LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu geliyor. LYS sonuçları açıklaması Ramazan Bayramı tatilinden sonra açıklanacak.
4.07.2016 Gündem
Sosyal Bilimler adayları üzmedi
Sosyal Bilimler adayları üzmedi Üniversite adaylarının yarıştığı LYS’lerin ilki LYS-4 Sosyal Bilimler oturumuyla başladı. Genel olarak kolay sorulardan oluşan LYS-4’te mantık soruları adayları biraz zorladı. Sınavla ilgili hatalı soru iddiası bulunmuyor. LYS bugün, 863 bin adayın katıldığı Matematik oturumuyla devam ediyor
18.06.2016 Gündem
LYS 2015 sınav sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi
LYS 2015 sınav sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi Üniversite adayları 2015 LYS soruları ve cevaplarının açıklanmasının ardından LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını merak ediyor. Ancak LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı henüz ÖSYM'den gelmedi. LYS 2015 sonuçları için gözler ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi sonuc.osym.gov.tr'de.
29.06.2015 Eğitim
2015 LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte son detaylar!
2015 LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte son detaylar! 2015 LYS sınav sonuçları için öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. PEki LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM LYS sınav sonuçları hakkında henüz bir açıklama yapmadı. LYS sınav sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizde..
27.06.2015 Eğitim
LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Son Haber
LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Son Haber LYS sınav sonuçları için artık nefesler tutuldu. Milyonlarca öğrenci merakla LYS sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. ÖSYM LYS sınav sonuçları hakkında henüz bir açıklama yapmadı. LYS sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak...
25.06.2015 Eğitim
LYS soruları ve cevapları yayınlandı! LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?
LYS soruları ve cevapları yayınlandı! LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2015-LYS kapsamında uygulanan fen bilimleri ile edebiyat-coğrafya sınav sorularının yüzde 20'sini internet sitesinden paylaştı - Bu sınavların tüm soruları ise ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden 10 gün süreyle sadece sınavlara başvuran adayların erişimine açıldı. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?
23.06.2015 Gündem
LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS soruları ve cevapları yayınlandı mı?
LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS soruları ve cevapları yayınlandı mı? 2015 LYS sınavlarının ikinci oturumu bu hafta yapılıyor. LYS-2 sınavı dün sona erdi, LYS-3 bugün yapılacak. Peki LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Bugün sona erecek LYS sonrası soru cevapların yüzde 20'si açıklanacak. İşte ayrıntılar..
21.06.2015 Eğitim
LYS soru ve cevapları açıklandı - Tıkla Öğren
LYS soru ve cevapları açıklandı - Tıkla Öğren Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 13-14 Haziran'da yapıldı. ÖSYM, Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4), Matematik Sınavı (LYS-1) ve Yabancı dil sınavı (LYS-5) sınavlarının tüm sorular ve cevapların "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden erişime açıldığını duyurdu.
16.06.2015 Eğitim
LYS-3 Edebiyat-Coğrafya soru ve cevapları
LYS-3 Edebiyat-Coğrafya soru ve cevapları 666 bin 163 aday bugün Edebiyat-Coğrafya Sınavı LYS-3'te ter döktü. LYS soruları ve cevapları...
24.06.2012 Gündem
LYS Puan hesaplama 2012
LYS Puan hesaplama 2012 LYS puan hesaplama yöntemleri, LYS 2012 Puanları nasıl hesaplanır?
16.06.2012 Gündem
YÖK ÖNCE UYARDI SONRA DÜZELTTİ
YÖK ÖNCE UYARDI SONRA DÜZELTTİ YÖK Başkanı önce “LYS sorularının çalınacağı ihbarı aldım” dedi. Sonra “Çocuklar müsterih olsun. Tehlike yok” açıklaması yaptı. ÖSYM ise Özcan’a tepki gösterdi: “İddialara itibar etmeyin.”
17.06.2011 Gündem
YÖK Başkanı'ndan korkutan ihbar!
YÖK Başkanı'ndan korkutan ihbar! Bu ve önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ile ilgili, YÖK Başkanı Özcan'dan korkutan ihbar...
17.06.2011 Gündem
ÖSYM medyaya soruları parayla satacak
ÖSYM medyaya soruları parayla satacak ÖSYM, YGS ve LYS sorularını gazetelere parayla satma kararı aldı. Soruları yayımlayacak kuruluşlar ÖSYM’ye sınav başına 150 bin lira ödeyecek. Karar, YÖK Başkanı Prof. Özcan’ın itirazına karşın ÖSYM Başkan Vekili Prof. Demir’in ısrarıyla alındı
23.03.2011 Gündem
KPSS'de kopya iddiası! Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu
KPSS'de kopya iddiası! Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu KPSS’de soru sızdırma iddiaları sonrası Cumhurbaşkanlığı kararıyla ÖSYM Başkanı Aygün görevden alındı. ÖSYM’de inceleme yapan DDK’nın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. İddiaların odağındaki yayınevinden Milliyet'e özel açıklama geldi.
4.08.2022 Haberler
KPSS'de kopya iddiası! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yeni açıklama
KPSS'de kopya iddiası! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yeni açıklama KPSS’de soru sızdırma iddiaları sonrası Cumhurbaşkanlığı kararıyla ÖSYM Başkanı Aygün görevden alındı. ÖSYM’de inceleme yapan DDK’nın suç duyurusu üzerine harekete geçilirken, iddiaların odağındaki yayınevinden Milliyet'e özel açıklama geldi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmayla ilgili yeni bir açıklama yaptı.
4.08.2022 Gündem
Yeni Nesil Sorular Nasıl Çözülür? Yeni Nesil Matematik Sorularını Hızlı Çözme Yöntemleri...
Yeni Nesil Sorular Nasıl Çözülür? Yeni Nesil Matematik Sorularını Hızlı Çözme Yöntemleri... Son dönemlerde özellikle LYS üzerinden yeni nesil soru kavramı ortaya çıkmış durumda. Pek çok öğrenci ise bu soruları nasıl kolay yoldan çözeceği üzerine bilgi almaya çalışıyor. Peki Yeni nesil sorular nasıl çözülür? Yeni nesil matematik sorularını hızlı çözme yöntemlerini derledik.
24.05.2021 Eğitim
LGS'ye günler kala neler yapılmalı?
LGS'ye günler kala neler yapılmalı? Emek vererek çalıştınız, sınava hazırlandınız. Artık son günlerdesiniz. Emeğinizin boşa gitmemesi için sınav öncesinde ve anında dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Bunlara mutlaka uymanız gerekiyor. Bu tarz bir eğitim sistemi içerisinde yer almak doğal olarak stres ve gerginlik getirebilir. Özellikle sınav zamanları stres ve gerginlik bizimle el ele gidiyor gibi görünür. Bir miktar stres sınav katılımcılarının deneyimlerinin bir parçası olacak olsa da, aşırı gergin olmak sınav performansını kötü bir şekilde etkileyebilir.
12.06.2020 Ebeveyn
ÖSYM de sınavdan geçiyor
ÖSYM de sınavdan geçiyor ÖSYM, bu yıl üniversite sınavı için başvuruları 6 Şubat-3 Mart tarihlerinde kabul edecek. Sınavlarda şifre, kopya, hatalı soru gibi sorunlarla gündeme gelen kurum, son 10 yılda düzenlediği üniversite sınavlarında 17 soruyu iptal etti. Bu yılki sınavların titizlikle hazırlanması bekleniyor.
24.01.2020 Gündem
Matematik ve tarih yapan öne çıkacak
Matematik ve tarih yapan öne çıkacak Üniversiteye giriş sınavları dün düzenlenen AYT ve YDT’lerle birlikte tamamlandı. Uzmanlara göre sınav orta zorluktaydı. Genel olarak bilgi gerektiren, birkaç kazanımın ölçüldüğü, aynı zamanda yorum isteyen sorulardan oluşan sınavda, Matematik ve Tarih, adayları çok zorladı. Matematik’te 1 sorunun hatalı olduğu iddia ediliyor
1.07.2018 Gündem
Üniversiteye girişte yeni sınav heyecanı
Üniversiteye girişte yeni sınav heyecanı Hayalindeki üniversiteye girmek isteyen yaklaşık 2.3 milyon aday, hafta sonunda iki basamak halinde yapılacak sınavlarda yarışacak. Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sistemde soruların ve puanlamanın nasıl olacağı bilinmiyor. Bu belirsizlikler içinde sınava giren adaylar çok heyecanlı.
26.06.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lys Soruları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.