Macar Kültür Merkezi

Macar Kültür Merkezi

Son dakika Macar Kültür Merkezi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Macar Kültür Merkezi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Macar Kültür Merkezi haber sayfamızda...

Macar Kültür Merkezi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 132 macar kültür merkezi haberi bulunmuştur.
Cam dostluğu
Cam dostluğu Macaristan’ın önde gelen cam sanatçılarının eserlerinden oluşan, “Glassification.hu” isimli sergi Türkiye’ye geliyor. 2024 Macar-Türk Kültür Yılı kapsamında düzenlenen sergi 14 Şubat – 18 Mart’ta ise Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi’nde olacak.
8.02.2024 Kültür Sanat
“Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi”
“Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi” Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak projenin belirlenmesi amacıyla yapılan iki aşamalı açık çağrı sonuçlandı.
27.11.2022 Mimarlık
Doğa bizi affedecek mi?
Doğa bizi affedecek mi? Macar sanatçı kolektifi IN SITU’nun İstanbul’da gerçekleşen “Tuna Nehri’nin Adalar Bölgesi’nden Sahaya Özgü Sanat” sergisi “Peki ne zaman doğa için hep birlikte mücadele edeceğiz?” sorusunu gündeme getiriyor.
25.09.2022 Kültür Sanat
Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu İçin Açık Çağrı
Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu İçin Açık Çağrı Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin 18’inci edisyonu gelecek yıl, 20 Mayıs – 26 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
28.08.2022 Mimarlık
5. Vişegrad Kültürel Program Serisi, İzmir'de devam ediyor
5. Vişegrad Kültürel Program Serisi, İzmir'de devam ediyor Macar Kültür Merkezi, Macaristan’ın Vişegrad Grubu başkanlığını devralması sonrasında sürdürdüğü 5. Vişegrad Kültürel Program Serisi’nin ikinci ayağını Hezarfen Film Galeri ve İzmir Mimarlık Merkezi işbirliğiyle İzmir’de gerçekleştiriyor. Film gösterimleri, sergi ve performanstan oluşan etkinlikler 26 Ekim-02 Kasım tarihleri arasında İzmir Mimarlık Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor.
22.10.2021 Kültür Sanat
Atatürk'ü gören Klara Devai'den Türkiye'yi öğrendi! Şimdi Türk yemeklerini Macaristan'da tanıtıyor
Atatürk'ü gören Klara Devai'den Türkiye'yi öğrendi! Şimdi Türk yemeklerini Macaristan'da tanıtıyor Türkiye ile Macaristan arasındaki yakın ilişkiler binlerce yıllık ortak tarihin eseri. Orta Asya'dan Avrupa coğrafyasına kadar uzanan bu birliktelik, hayatın farklı alanlarında yansımalara sahip. Gastronomi de bunlar arasında yer alıyor. Özellikle Osmanlıların Macaristan'a götürdükleri lezzetler, günümüzde Macar mutfağının önemli unsurları. Türkiye'ye karşı merakı, Atatürk'ü gören hayattaki son isimlerden Klara Devai ile başlayan Agnes Toth, Türk-Macar kültürel ilişkilerinin gastronomi kısmında önemli çalışmalara imza atıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün "şekerim parlak" diye seslendiği ve şu anda 91 yaşında olan Adana doğumlu Macar Klara Devai'den, Türkiye hakkında çok şey öğrenen Agnes Toth ile gastronomi ve tarih üzerine konuştuk.
3.10.2021 Kültür Sanat
Türk futbol tarihinde Macarların izleri Macar Kültür Merkezi'nde
Türk futbol tarihinde Macarların izleri Macar Kültür Merkezi'nde Macaristan Olimpiyatlar ve Spor Müzesi öncülüğünde, Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı ve İstanbul Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle Macar ve Türk ortak futbol tarihini anlatan “Yeşil Sahada Kardeşler – Birlikte, Karşılaşmada” sergisi 27 Temmuz 2021’den itibaren kapılarını tüm futbol severlere açıyor. Sergi, asıl olarak Macar teknik direktörler üzerinden Türkiye’nin futbol tarihinde Macarların izini sürüyor. Macar futbol oyuncuları ve karşılıklı oynanan maçlara da yer veren sergi, Türkiye’deki üç büyükler başta olmak üzere spor kulüplerinde görev almış ve bunlara galibiyet kazandırmış isimleri arşivleri tarayarak gün yüzüne çıkartıyor. Küratörlüğünü Lajos Szabó’nun üstlendiği sergi, Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüplerinin arşiv ve araştırma anlamında desteğini de yanına alıyor. Ayrıca sergiye, Macar tasarımcıların bir buluşu olan, kavisli bir masa üstünde futbol topuyla oynanan ve yurtdışında büyük ilgi gören Teqball yeniden Türkiye’ye geliyor.
14.07.2021 Kültür Sanat
Savaşın kadın kahramanları Macar Kültür Merkezi'nde
Savaşın kadın kahramanları Macar Kültür Merkezi'nde Macar Kültür Merkezi, 1. Dünya Savaşı zamanında erkeklerin savaştığı esnada kadınların yaptığı “kahramanlıkları” bir sergide bir araya getiriyor. Kadınların Macaristan’da hayata geçirdiği faaliyetlerin yanında Türkiye'deki çalışmalarına da yer veren sergi 18 Nisan – 28 Mayıs 2021 tarihleri arasında gezilebilecek.
6.05.2021 Kültür Sanat
István Orosz yeni çalışmalarıyla İstanbul'da
István Orosz yeni çalışmalarıyla İstanbul'da Macar Kültür Merkezi, dünyaca ünlü Macar sanatçı István Orosz’un “Paradoxonometry” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 8 Nisan – 28 Mayıs 2021 tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergi Orosz’un geometrik algılar üzerine kurguladığı imkânsız mimariler, duvarlar ve ahşap nesneler serilerinden son dönem işlerini bir araya getiriyor
31.03.2021 Kültür Sanat
Macar Mimarların Tasarımları Türkiye’de
Macar Mimarların Tasarımları Türkiye’de Macar Kültür Merkezi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminden Cumhuriyetin ilk dönemine, Türkiye’de Macar mimarların gerçekleştirilmemiş projelerini bir sergiyle gündeme taşıyor. Macaristan ve Türkiye’den araştırmacıların işbirliğiyle hazırlanan sergi, 6 Kasım 2020 – 31 Ocak 2021 tarihleri arasında gerekli sağlık önlemleri alınarak ziyaret edilebilecek.
3.11.2020 Kültür Sanat
II. Ferenc Rákóczi ile Çağdaş Buluşmalar
II. Ferenc Rákóczi ile Çağdaş Buluşmalar Macar Kültür Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ’nin işbirliği ile Macar Prens II. Ferenc Rákóczi üzerine kurgulanan “İstanbul’da Bir Macar Prens” başlıklı sergi, 14 - 20 Ekim 2020 tarihlerinde Taksim Sanat galerisinde ziyarete açıldı. Daha önce farklı ülkeleri ziyaret eden sergi İstanbul ayağı için önceki sergilerden güzel bir seçki sunuyor.
15.10.2020 Kültür Sanat
“Sadece büyük şehirlerde değil tüm Türkiye’de faaliyet yapmak istiyoruz”
“Sadece büyük şehirlerde değil tüm Türkiye’de faaliyet yapmak istiyoruz” Macar Kültür Merkezi 2013 yılında açıldığından bu yana Türkiye ile Macaristan arasında tarihi yüzlerce yıl öncesine uzanan kültürel bağları hatırlatmak, güçlendirmek ve buna yenilerini eklemek için büyük bir çaba sarf ediyor. Kağıthane'deki merkez Taksim'den Dolapdere'ye doğru kaymaya başlayan müze ve galerilerin en uç noktası olarak da tanımlanıyor. Geçmişi Birinci Dünya Savaşı dönemine uzanan kurum dünyadaki en eski Macar Kültür Merkezleri'nden biri olma özelliği de taşıyor. Macar Edebiyatı'nın Türkçeye çevrilmesi, çeşitli sergiler, klasikleşmiş Macar filmlerinin gösterimi, Türkiye'deki Macar izleri ve elbette tarihsel perspektifte Türk-Macar ilişkileri gibi konuların yanı sıra dil kurslarıyla hizmet veren Macar Kültür Merkezi'ne konuk olduk. Macar Kültür Merkezi Müdürü Gabor Fodor ve Macaristan Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Balazs Szöllössy ile gerçekleştirdikleri faaliyetler üzerine konuştuk. Türk kültürü üzerine derin bilgiye sahip her iki isimle de röportajı baştan sonra Türkçe gerçekleştirdik. Şu an yürüttükleri görevlerinden önce de Türkiye'ye sık sık gelip giden bu iki Türkolog, herkesi Macar Kültür Merkezi'ne davet ediyor. Biz de röportaja başlamadan bu çağrıyı yineleyelim.
24.09.2020 Kültür Sanat
Savaş ve mütareke dönemi İstanbul’u
Savaş ve mütareke dönemi İstanbul’u SALT Beyoğlu, 15 Eylül - 27 Aralık tarihleri arasında önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak. Köpe ailesinin anılarına dayanan sergi Osmanlı’nın modernleşme süreci ile tarih sahnesinden çekilmesine ilişkin izler taşıyor...
28.08.2020 Kültür Sanat
Çağdaş Macar Sineması İstanbul Modern'de
Çağdaş Macar Sineması İstanbul Modern'de Covid-19 salgını sebebiyle programlarına ara veren İstanbul Modern Sinema, kontrollü sosyal hayat sürecinde kapılarını yeniden açıyor. Salgın sebebiyle ara verilen “Ildikó Enyedi Hakkında Her Şey” adlı program 16-19 Temmuz tarihleri arasında kaldığı yerden devam ediyor
14.07.2020 Kültür Sanat
Balkanların kapısı Macaristan'la ilişkiler güçleniyor
Balkanların kapısı Macaristan'la ilişkiler güçleniyor Tarih boyunca birbiri ile bağını koparmayan Türkiye ile Macaristan arasındaki siyasi ve ekonomik alandaki ilişkiler gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerle güçlenirken, yılın 9 ayında dış ticaret hacmi 1,8 milyar dolara ulaştı.
7.11.2019 Ekonomi
Zoltán Fábri’nin sinemasına dair
Zoltán Fábri’nin sinemasına dair Akbank Sanat, şubat ayında Macar Kültür Merkezi’nin katkılarıyla Macar yönetmen Zoltán Fábri’nin filmlerine evsahipliği yapıyor.
5.02.2018 Gündem
İşte 1905’in İstanbul’u
İşte 1905’in İstanbul’u Osmanlı’nın son döneminde çekilmiş en iyi görüntü kalitesine sahip İstanbul fotoğrafları ilk kez gün yüzüne çıkartıldı. Macar donanma hekimi Dezso Bozóky’nin 1905’te çektiği fotoğraflar Macar Kültür Merkezi’nde sergileniyor
26.11.2017 Gündem
Macar arşivlerinde bir gezinti
Macar arşivlerinde bir gezinti Macar Mimar KárolyKós’un çalışmalarının yer aldığı ‘İstanbul 100 Sergisi’, Macar Kültür Merkezi’nde açıldı.
1.03.2017 Kültür Sanat
Macar mimarın gözünden 100 yıl önceki İstanbul!
Macar mimarın gözünden 100 yıl önceki İstanbul! Macar mimar Karoly Kos’un 1900’lü yılların başında görüntülediği İstanbul fotoğrafları Macar Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. 50 fotoğrafın yer aldığı sergi şehrin değişimine ışık tutuyor
19.02.2017 Gündem
AB’nin Türkiye’ye  ihtiyacı var
AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var Avrupaya göç sorununun Türkiye’siz çözülemeyeceğini belirten Başkonsolos Hendrich Balazsile, “Türkiye’nin AB üyeliğini sonuna kadar destekliyoruz” dedi...
15.12.2016 Gündem
Fotoİstanbul  1 Ekim’de başlıyor
Fotoİstanbul 1 Ekim’de başlıyor Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, bu sene 1 - 30 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.
10.09.2016 Gündem
Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği önünde nöbet
Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği önünde nöbet Türk sivil  toplum kuruluşları, Budapeşte Büyükelçiliği önünde nöbet tutarak Ermenilerin  yapmak istedikleri eylemi engelledi
24.04.2016 Dünya
İş Sanat’tan sıradışı konserler
İş Sanat’tan sıradışı konserler İş Sanat, “Sahne Hazır” sezonunda klasik müzik dünyasının önde gelen orkestralarını ve solistlerini, üç sıradışı konserle müzik tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.
29.01.2024 Advertorial
Türk-Macar dostluğu sanatla kutlanıyor
Türk-Macar dostluğu sanatla kutlanıyor 2024 Macar-Türk Kültür Yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
10.01.2024 Kültür Sanat
Bakan Kacır: Macaristan ile 6 milyar dolarlık ticaret hedefini yakalayacağız
Bakan Kacır: Macaristan ile 6 milyar dolarlık ticaret hedefini yakalayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, "Türk savunma sanayi 2023 yılı itibariyle 6 milyar dolar ihracat düzeyini yakalıyor. Hızla 10 milyar dolar ihracata koşuyor olacağız. Bu kapsamda önemli dostlarımızdan biri olan Macaristan'la da özellikle savunma alanında gerçekleştireceğimiz iş birliği, liderlerimizin koyduğu 6 milyar dolarlık yıllık ticaret hacmini yakalamamıza vesile olacak" dedi.
26.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Macar Kültür Merkezi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.