Mahya

Mahya

Son dakika Mahya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mahya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mahya haber sayfamızda...

Mahya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 133 mahya haberi bulunmuştur.
Ramazandan bayrama Osmanlı
Ramazandan bayrama Osmanlı Osmanlı’da ramazan ayı ve bayramlarda diş kirası, yer mahyaları, amin alayları ve biraz muzip bir gelenek olan “unutma beni dolması” gibi pek çok renkli gelenek vardı.
10.04.2024 Gündem
Vatandaşlar ilk teravih namazı için camilere akın etti! 'Dünyada bir yolcu gibi ol'
Vatandaşlar ilk teravih namazı için camilere akın etti! 'Dünyada bir yolcu gibi ol' Ramazan ayının ilk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti. İstanbullular 'On bir Ayın Sultanı' Ramazan'ın ilk teravih namazı için Sultanahmet Cami'ne gitti.
10.03.2024 Gündem
Ramazan’ın habercisi olan en keyifli 5 gelenek ve merak edilen hikayeleri!
Ramazan’ın habercisi olan en keyifli 5 gelenek ve merak edilen hikayeleri! Hayatımızda geçen her 11 ayın sonunda heyecanla karşıladığımız Ramazan ayı aslında herkes için mutlu ayrıntılar barındırıyor. İşte ne zaman görsek bizi samimiyetiyle kucaklayan ve Ramazan’ın habercisi olarak kuşaktan kuşağa aktarılan o 5 muhteşem geleneğin kökenleri.
8.03.2024 Advertorial
İmamoğlu Küçükçekmece'de açıklamalarda bulundu! "Hayat pahalılığını gündemlerine alsın"
İmamoğlu Küçükçekmece'de açıklamalarda bulundu! "Hayat pahalılığını gündemlerine alsın" İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece'de açıklamalarda bulundu. İmamoğlu "Hayat pahalılığını gündemlerine alsın" dedi.
4.03.2024 Gündem
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
4.03.2024 Teknoloji
Ayasofya'ya mahya asıldı! 'La İlahe İllallah' yazısı böyle görüldü
Ayasofya'ya mahya asıldı! 'La İlahe İllallah' yazısı böyle görüldü Her Ramazan ayında asılan ve sembol hale gelen mahyalar minarelere asılmaya başladı. 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii'ne 'La İlahe İllallah' yazılı mahya asıldı. İşte o kareler...
4.03.2024 Gündem
Ayasofya Camii'ne 'La İlahe İllallah' yazılı mahya asıldı! 'Anlamı benim için çok büyük'
Ayasofya Camii'ne 'La İlahe İllallah' yazılı mahya asıldı! 'Anlamı benim için çok büyük' Ramazan ayının sembollerinden olan mahyalar minarelerdeki yerlerini almaya başladı. İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne, Türkiye'nin son mahya ustası Kahraman Yıldız ve ekibi tarafından hazırlanan 'La İlahe İllallah' yazılı ramazan mahyası asıldı. Usta Yıldız, “Mahyaların anlamı benim için çok büyük. Yapılmayan bir mesleği yapmaya çalışıyorum. Gökyüzüne yazı yazıyorum. Güzel mesajlar veriyoruz. Manevi yönü kuvvetli bir gelenek bu" dedi.
4.03.2024 Gündem
Kırklareli’ndeki kar kalınlığı 1 metreye ulaştı
Kırklareli’ndeki kar kalınlığı 1 metreye ulaştı Kırklareli’nin yüksek kesimlerimde etkili olan kar yağışıyla beraber Mahya Tepe'de kar kalınlığı 1 metreye kadar ulaştı.
31.01.2024 Haberler
Kırklareli’ndeki kar kalınlığı 1 metreye ulaştı
Kırklareli’ndeki kar kalınlığı 1 metreye ulaştı Kırklareli’nin yüksek kesimlerimde etkili olan kar yağışıyla beraber Mahya Tepe'de kar kalınlığı 1 metreye kadar ulaştı.
31.01.2024 Gündem
M ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
M ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmak dünyanın en güzel duygularında bir tanesi. Aile üyesine yeni bir bireyin gelme duygusu anne ve baba adaylarını heyecanlandırıyor. Bebekleri için her şeyin en güzelini yapmaya çalışan çiftler isimleri konusunda da seçici oluyor. Yeni doğacak erkek bebeklerine aileler isim verirken özellikle kulağa hitap ediş şekli ve anlamlarına dikkat ediyor. Hayat boyu taşıyacakları ismi verirken aileler nadir bulunan, duyulmamış, keşfedilmemiş isimleri tercih ediyor. M harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “M ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Bakan Soylu, bayram namazını Hakkari'deki üs bölgesinde askerlerle kıldı
Bakan Soylu, bayram namazını Hakkari'deki üs bölgesinde askerlerle kıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'deki 1730 rakımlı Mahya Tepe Üs Bölgesi'ne giderek, askerlerin bayramını kutladı. Bakan Soylu'nun telefonundan arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askerlerin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.
21.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kato'daki askerlere bayram mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kato'daki askerlere bayram mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Mahya Tepe Üs Bölgesi'nde görevli askerlerin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından o anları paylaştı.
21.04.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kato'daki askerlere bayram mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kato'daki askerlere bayram mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Mahya Tepe Üs Bölgesi'nde görevli askerlerin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından o anları paylaştı.
21.04.2023 Gündem
Gökyüzüne yıldızlarla yazı yazan 'son mahyacı' anlattı! 'Bundan sonra tek isteğim var'
Gökyüzüne yıldızlarla yazı yazan 'son mahyacı' anlattı! 'Bundan sonra tek isteğim var' Ramazan'ın geldiğini ilan eden, şehirle bütünleşmiş kültürlerinden biri de minareler arasında asılı duran mahyalar. Binlerce kişinin gökyüzünü süsleyen ışıklı cümleleri altında orucunu açtığı mahyaların yapımını Kahraman Yıldız ve ekip arkadaşları üstleniyor. 50 yıldır mesleğini severek icra eden Yıldız’ın ise tek bir isteği var. Çocukluğunun kandillerinden ve bugünün mahyalarından bahseden 'son mahyacı', hikâyesini Milliyet.com.tr'ye anlattı.
9.04.2023 Gündem
Türkiye'nin dört bir yanında Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı
Türkiye'nin dört bir yanında Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı Türkiye'nin en büyük camilerinden olan Sabancı Merkez Camii'ne gelen Adanalılar, saf tutarak Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Türkiye'nin birçok şehrinde vatandaşlar camilere akın etti.
22.03.2023 Gündem
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Ayasofya Camii'ne asılan mahya videosunu paylaşarak, "Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi'nin minareleri, bu yıl da 'La İlahe İllallah' yazılı mahya ile hem İstanbul'umuzu hem de gönüllerimizi aydınlatacak" ifadelerini kullandı. 
22.03.2023 Gündem
Ramazan Ayı'nın simgesi mahyalar camileri süslemeye başladı
Ramazan Ayı'nın simgesi mahyalar camileri süslemeye başladı Ramazan Ayı'nın simgesi mahyalar camileri süslemeye başladı. Taksim Camii de mahya asılan camilerden biriydi.
21.03.2023 Gündem
Taksim Camii’ne asılan mahya havadan görüntülendi
Taksim Camii’ne asılan mahya havadan görüntülendi "On bir ayın sultanı" Ramazan'a özel Osmanlı geleneği ve mirası mahyalar camilere asılmaya başlandı. Taksim Camii minarelerinin arasına asılan "Elhamdülillah" yazılı mahya dron ile havadan görüntülendi.
20.03.2023 Haberler
Taksim Camii’ne asılan mahya havadan görüntülendi
Taksim Camii’ne asılan mahya havadan görüntülendi "On bir ayın sultanı" Ramazan'a özel Osmanlı geleneği ve mirası mahyalar camilere asılmaya başlandı. Taksim Camii minarelerinin arasına asılan "Elhamdülillah" yazılı mahya dron ile havadan görüntülendi.
20.03.2023 Gündem
Ramazan ayının simgesi mahyalar camileri süslemeye başladı
Ramazan ayının simgesi mahyalar camileri süslemeye başladı Osmanlı mirası mahyalar Ramazan ayı öncesi hazırlanarak camilere asılmaya başlandı. Eyüpsultan Camii’ne son mahya ustalarından Kahraman Yıldız ve ekibi tarafından asılan mahya, dron ile havadan görüntülendi.
17.03.2023 Haberler
Kiremit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kiremit Özellikleri Nelerdir?
Kiremit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kiremit Özellikleri Nelerdir? Dilimizde sıklıkla kullanılan kelimelerden birisi de kiremit kelimesidir. Özellikle inşaat sektöründe çok sık kullanılan bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Kiremit denildiğinde akla ilk gelen şey çatılar üzerine konulan kırmızı tuğlalar olmaktadır. Fakat kiremitlerin farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Kiremit ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kiremit özellikleri nelerdir? İşte kiremit kelimesinin hakkında mera edilen tüm detaylar.
1.07.2022 Sözlük
İki farklı iftar sofrasının sırrı! Osmanlı'da 600 yıllık Ramazan geleneği
İki farklı iftar sofrasının sırrı! Osmanlı'da 600 yıllık Ramazan geleneği Tüm İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Ramazan ayı iyiliğin herkes için yapıldığı, fırsatlar bakımından eşit olmayanların birbirinin halinden anlayıp yardımlaştığı bir ay. 600 yıl boyunca hüküm süren Osmanlı Devleti'nde de Ramazan ayı her zaman özel bir yere sahip oldu. İşte zimmet defterlerinden diş kirasına, sadaka taşından Ramazan sofralarına Osmanlı'da Ramazan gelenekleri.
18.04.2022 Haberler
Köpeğin saldırdığı çocuk otomobilin altında kaldı
Köpeğin saldırdığı çocuk otomobilin altında kaldı Antalya'nın Serik ilçesinde köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mahya'nın acısı yüreklerde tazeliğini korurken, benzer bir olay da Aydın'da yaşandı. Bisikleti ile okul yolunda ilerlerken sokak köpeğinin saldırısına uğrayan ve kaçarken otomobilin altında kalarak yaralanan ilkokul öğrencisi B.A. hastanede tedavi altına alındı.
30.03.2022 Gündem
Yıldız Dağları Nerede? Yüksekliği Ve Coğrafi Özellikleri Nelerdir?
Yıldız Dağları Nerede? Yüksekliği Ve Coğrafi Özellikleri Nelerdir? Yıldız dağları, sıklıkla merak edilen dağlardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Yıldız dağlarının nerede olduğunu öğrenebilir ve coğrafi özellikleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Yıldız dağları nerede? Yüksekliği ve coğrafi özellikleri nelerdir detaylarıyla derledik.
21.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Mahya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.