Evlere giren maymun yakalandı, Sümeyye ağladı: İsmini 'Şakir' koymuştum
Evlere giren maymun yakalandı, Sümeyye ağladı: İsmini 'Şakir' koymuştum Bursa'da 5 gündür evlere giren makak maymunu, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından yakalandı. Mahallede yaşayan Sümeyye Güleç (10), maymunun gidişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Küçük kız, “İsmini 'Şakir' koymuştum. Şakir'i neden götürdüler ki? Ben onu çok sevdim" diyerek ağladı.
27.07.2023 Haberler
Bursa'da bir eve giren makak maymunu koruma altına alındı
Bursa'da bir eve giren makak maymunu koruma altına alındı Bursa'da bir eve giren davetsiz misafir makak maymunu, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak koruma altına alındı.
16.11.2022 Haberler
Evinde besliyordu! Ekipler harekete geçti
Evinde besliyordu! Ekipler harekete geçti Kayseri'de beslenmesi ve sahiplenilmesi yasak olan 'makak' maymununu besleyen şahsa idari işlem düzenlenirken, hayvana da el konuldu.
13.04.2022 Haberler
Youtuber Meriç İzgi kimdir, kaç yaşında? Meriç İzgi tutuklandı mı?
Youtuber Meriç İzgi kimdir, kaç yaşında? Meriç İzgi tutuklandı mı? Youtube üzerinde nesli tükenme tehlikesi altında olan Makak Maymunu ile video çeken Youtuber daha önce iki kez Maymun'una el konulmasına rağmen yeniden sosyal medya hesabından Makak maymunu ile çekilmiş bir video paylaşmasının ardından gözaltına alındı. Maymun'a yetkililer tarafından el konulurken Meriç İzgi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Peki Meriç İzgi kimdir?
18.09.2020 Cadde
Oto galeride 4 maymun bulundu
Oto galeride 4 maymun bulundu İstanbul'da ihbar üzerine bir oto galeriye yapılan baskında CİTES kanunlara aykırı şekilde yurda sokulup saklanan 4 Makak Maymunu ele geçirildi. Kaçak yollarla yurda sokulduğu belirlenen maymunlardan birisinin Down Sendromlu olduğu tespit edildi.
29.06.2020 Haberler