Mark Esper

Mark Esper

Son dakika Mark Esper haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mark Esper gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mark Esper haber sayfamızda...

Mark Esper

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 216 mark esper haberi bulunmuştur.
Eski Savunma Bakanı Esper: Trump demokrasi için tehlike teşkil ediyordu
Eski Savunma Bakanı Esper: Trump demokrasi için tehlike teşkil ediyordu Eski ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Donald Trump'ın demokrasi için tehlike teşkil ettiğine inandığını belirterek eylemlerinin geçen yıl Kongre binasındaki ayaklanmaya yol açtığını öne sürdü.
11.05.2022 Dünya
Trump'ın Meksika planını ifşa etti! Ortalığı karıştıracak iddia
Trump'ın Meksika planını ifşa etti! Ortalığı karıştıracak iddia Eski ABD Savunma Bakanı Mark Thomas Esper, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın iki kez Meksika’ya füze fırlatmayı önerdiğini iddia etti.
6.05.2022 Dünya
Eski Savunma Bakanı açıkladı: 'Trump, füze atmayı teklif etti!'
Eski Savunma Bakanı açıkladı: 'Trump, füze atmayı teklif etti!' Eski ABD Savunma Bakanı Mark Esper, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın uyuşturucu laboratuvarlarını yok etmek için Meksika'ya füze atmayı önerdiğini iddia etti.
6.05.2022 Dünya
Eski ABD Savunma Bakanı: Trump protestoculara ateş açılmasını istedi
Eski ABD Savunma Bakanı: Trump protestoculara ateş açılmasını istedi Anılarını kaleme alan Pentagon'un bir numarası Esper, Washington'ı sarsan ırkçılık karşıtı protestolar sırasında dönemin ABD lideri Trump'ın gerçeküstü teklifinin detaylarını yazdı: "Onları vuramaz mısınız? Bacaklarından falan mesela?"
3.05.2022 Dünya
Aralarında Trump'ın avukatı da var! İran'dan yaptırım hamlesi
Aralarında Trump'ın avukatı da var! İran'dan yaptırım hamlesi İran, terörizm ve insan hakları ihlalleri gerekçesiyle eski ABD Genelkurmay Başkanı George Casey ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani de dahil olmak üzere 24 ABD’li yetkiliye daha yaptırım uyguladığını duyurdu.
9.04.2022 Dünya
Son dakika: Pentagon'da ortalık toz duman! Hepsinin üstü çizildi
Son dakika: Pentagon'da ortalık toz duman! Hepsinin üstü çizildi Gelen son dakika haberine göre; ABD'de eski başkan Donald Trump operasyonu başladı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bakanlık bünyesindeki danışma kurullarında görev yapan yüzlerce kişinin istifasını istedi. Danışma kurullarını incelemeye alan Bakan Austin, böylelikle, Trump yönetiminin son günlerinde kurullara atanan kişileri bakanlıktan uzaklaştırmayı hedefliyor.
3.02.2021 Dünya
İran, ABD Başkanı Trump ve bazı üst düzey yetkilileri yaptırım listesine aldı
İran, ABD Başkanı Trump ve bazı üst düzey yetkilileri yaptırım listesine aldı İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, başkanlık görevini yarın devredecek olan ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da aralarında olduğu 9 ABD'li üst düzey yöneticinin İran'ın yaptırım listesine dahil edildiğini açıkladı.
19.01.2021 Dünya
ABD'nin 10 eski savunma bakanından 'ordu seçim sonuçlarına karışmasın' uyarısı
ABD'nin 10 eski savunma bakanından 'ordu seçim sonuçlarına karışmasın' uyarısı ABD'de görev yapmış 10 eski savunma bakanı ortak bir mektuba imza atarak, "Başkanlık seçim sonuçlarına ordunun karışmaması" uyarısında bulundu.
3.01.2021 Dünya
Biden ekibi ile Pentagon arasında geçiş süreci anlaşmazlığı
Biden ekibi ile Pentagon arasında geçiş süreci anlaşmazlığı ABD Başkanlık seçimlerini kazanan Biden'ın ekibi, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) anlaşarak ve Noel tatili nedeniyle geçiş faaliyetlerinin ertelendiği açıklamasının aksine karşılıklı bir anlaşma olmadığını, çalışmalara devam etmek istediklerini duyurdu.
18.12.2020 Dünya
Bomba iddia! Trump o ismi kovmak istiyor...
Bomba iddia! Trump o ismi kovmak istiyor... ABD Başkanı Donald Trump'ın, dün Beyaz Saray'da yaptığı toplantıda Adalet Bakanı William Barr'ın kovulmasını gündeme getirdiği iddia edildi.
12.12.2020 Dünya
Pentagon'un yeni müsteşar vekili Anhony Tata Kovid-19'a yakalandı
Pentagon'un yeni müsteşar vekili Anhony Tata Kovid-19'a yakalandı ABD Savunma Bakanlığı Savunma Politikaları Müsteşarlığına henüz vekaleten atanan Anthony Tata yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.
20.11.2020 Dünya
Son dakika: Kovulmadan önce Beyaz Saray'a gizli bir not göndermiş!
Son dakika: Kovulmadan önce Beyaz Saray'a gizli bir not göndermiş! Son dakika haberine göre Savunma Bakanı Mark Esper, Trump onu kovmadan önce Beyaz Saray'a, ABD birliklerinin Afganistan'dan hızla geri çekilmesine ilişkin endişeleri ifade eden gizli bir not gönderdiği ortaya çıktı.
14.11.2020 Dünya
Pentagon'da Trump operasyonu!
Pentagon'da Trump operasyonu! ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınmasının ardından Güvenlik Politikaları Müsteşarı, Savunma İstihbarat Müsteşarı ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü istifa etti.
10.11.2020 Dünya
Son dakika... Pompeo, Türkiye'yi ziyaret edecek
Son dakika... Pompeo, Türkiye'yi ziyaret edecek Gelen son dakika haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, cuma günü başlayacak yurt dışı gezilerinde aralarında Türkiye, Fransa ve İsrail'in de olduğu 7 ülkeye gideceğini açıkladı.
10.11.2020 Dünya
Trump, Savunma Bakanı'nı görevden aldı
Trump, Savunma Bakanı'nı görevden aldı ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Savunma Bakanı Mark Esper’in görevine son verdiğini duyurdu.
9.11.2020 Haberler
Son dakika... Trump, Savunma Bakanı'nı görevden aldı!
Son dakika... Trump, Savunma Bakanı'nı görevden aldı! Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Savunma Bakanı Mark Esper'in görevine son verdiğini ve yerine vekaleten Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Christopher Miller'ı atadığını açıkladı.
9.11.2020 Dünya
Pentagon'dan flaş 'Esper' açıklaması
Pentagon'dan flaş 'Esper' açıklaması ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Savunma Bakanı Mark Esper'in görevinden istifa etmek hazırlığında olduğuna ilişkin iddiaları yalanlayarak bu iddiaların "birçok yönden yanıltıcı" olduğunu açıkladı.
6.11.2020 Dünya
ABD Savunma Bakanı Esper'in istifa edeceği iddiası
ABD Savunma Bakanı Esper'in istifa edeceği iddiası ABD 59. başkanlık seçiminin sonuçları halen belirsizliğini korurken, Savunma Bakanı Mark Esper'in görevinden istifa etme hazırlığında olduğu iddia edildi.
5.11.2020 Dünya
ABD, Afrika, Ortadoğu ve Avrupa'daki bazı askeri ataşeliklerini yeniden düzenliyor
ABD, Afrika, Ortadoğu ve Avrupa'daki bazı askeri ataşeliklerini yeniden düzenliyor ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Çin ve Rusya ile askeri rekabet hedefine uygun şekilde birçok Afrika ülkesindeki askeri ataşesini geri çağırdığı, aralarında İngiltere, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu birçok müttefik ülkedeki askeri temsilci rütbelerini ise düşürdüğü bildirildi.
1.11.2020 Dünya
ABD Savunma Bakanı Esper İsrail'de!
ABD Savunma Bakanı Esper İsrail'de! ABD Savunma Bakanı Mark Esper, İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüştü.
30.10.2020 Dünya
Esper'den İsrail'de kritik görüşmeler
Esper'den İsrail'de kritik görüşmeler ABD Savunma Bakanı Mark Esper, İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüştü.
30.10.2020 Dünya
ABD Çin'e karşı askeri uydularını Hindistan'a açtı
ABD Çin'e karşı askeri uydularını Hindistan'a açtı Seçime günler kala Yeni Delhi'yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Pompeo ve Savunma Bakanı Esper, Asya kıtasının fay hatlarını tetiklyecek anlaşmaya imza attı. Buna göre, Hindistan, ABD'nin askeri uydularından gerçek zamanlı hassas verilere, topoğrafik görüntülere, gizli jeo-uzamsal ve önemli kritik bilgilere erişim sağlayabilecek.
27.10.2020 Dünya
ABD'den Almanya'dan çekeceği askerlerle ilgili flaş karar
ABD'den Almanya'dan çekeceği askerlerle ilgili flaş karar ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ülkesinin Almanya'dan çekeceği kuvvetleri, başta Polonya olmak üzere birkaç Doğu Avrupa ülkesine daimi olarak konuşlandıracaklarını söyledi.
20.10.2020 Dünya
ABD Bulgaristan'da 2 bin 500 daimi askeri personel bulunduracak
ABD Bulgaristan'da 2 bin 500 daimi askeri personel bulunduracak Bulgaristan ile ABD savunma bakanlıkları arasında imzalanan 10 yıllık Karşılıklı İşbirliği Yol Haritası'nda, Bulgaristan’da daimi olarak konuşlandırılabilecek Amerikan askeri personel sayısı 2 bin 500 olarak belirlendi.
13.10.2020 Dünya
Beyaz Saray'dan Trump'ın durumuna ilişkin açıklama
Beyaz Saray'dan Trump'ın durumuna ilişkin açıklama Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın hafif belirtiler gösterdiğini ancak hala görevinin başında olduğunu açıkladı.
2.10.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mark Esper ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.