Marmara Gölü

Marmara Gölü

Son dakika marmara gölü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan marmara gölü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan marmara gölü haber sayfamızda...

Marmara Gölü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 853 marmara gölü haberi bulunmuştur.
Marmara Gölü için mücadele sürüyor
Marmara Gölü için mücadele sürüyor Yanlış su kullanımı ve tarım yüzünden kuruyan Manisa’daki Marmara Gölü’nü kurtarmak için dava açan sivil toplum kuruluşları, Gördes Barajı’ndan göle su verilmesini istiyor.
20.04.2023 Gündem
Marmara Gölü için korkutan uyarı! 'Üçte bir oranında küçülecek'
Marmara Gölü için korkutan uyarı! 'Üçte bir oranında küçülecek' Yaşanan kuraklık sonrası tamamen kuruma noktasına gelen Manisa'daki Marmara Gölü'nü kurtarmak için hayata geçirilen 'Marmara Gölü Sulak Alanı Rehabilitasyon Üzerine İş Birliği Protokolü' çerçevesinde mevcut göl havzasının yaklaşık üçte birlik kısmının sulak alan olarak kalacağı geri kalan kısımların ise TİGEM tarafından tarımsal amaçlı kiralanacağı öğrenildi.
30.11.2022 Gündem
Bir damla su bile yok! Marmara Gölü'nden geriye sadece adı kaldı
Bir damla su bile yok! Marmara Gölü'nden geriye sadece adı kaldı Türkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Manisa'nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarında yer alan Marmara Gölü'nde incelemelerde bulundu. Kesici, gölden sadece adının kaldığını, bir damla bile su kalmadığını, doğal dengesinin bozulduğunu ve yaşamının yok edildiğini kaydetti.
6.10.2022 Gündem
Susuzluk alarmı
Susuzluk alarmı Yılda üç kez mahsul alınan Gediz Havzası’nda 89 bin dönüm arazi kurudu. Kuraklığı sona erdirecek çalışmaların başlaması için DSİ’ye çağrı yapıldı
21.09.2022 Ege
Marmara Gölü'nü kurtaracak proje açıklandı
Marmara Gölü'nü kurtaracak proje açıklandı Manisa'da son 2 yılda yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesiyle tamamen kuruyan Marmara Gölü için hazırlanan proje tamamlandı. DSİ 2'nci Bölge Müdürü Birol Çınar, Bozdağ'dan akan suların 25 milyon metreküpünü 5 regülatörle Marmara Gölü'ne getirecekleri projenin ön yeterlilik başvurusunun gerçekleştiğini, 25 Ağustos'ta ise ihaleye çıkacağını duyurdu.
22.07.2022 Gündem
Kuruyan Marmara Gölü arazisini korumak için komandolar nöbete başladı
Kuruyan Marmara Gölü arazisini korumak için komandolar nöbete başladı Manisa'nın 'kuş cenneti' olarak bilinen Marmara Gölü'nün kuruması sonrası işgal edilen araziyi korumak için İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komandolar, nöbet tutmaya başladı.
20.07.2022 Gündem
Ayak izinden başka iz bırakma
Ayak izinden başka iz bırakma Büyük şehirlerde yaşayanların eko turizme adım attığı 7 bölgedeki 693 nokta geniş orman dokusunu ve tarihi geçmişi aynı anda gözlem imkanı sunuyor. Eko turizmin olmazsa olmaz kuralları, ‘ateş yakma’ ve ‘ayak izinden başka iz bırakma’...
10.07.2022 Gündem
Mağdur çiftçiler için çağrı yaptı
Mağdur çiftçiler için çağrı yaptı İYİ Parti lideri  Meral Akşener, Manisa’da esnaf ziyareti yaparak vatandaşlara seslendi.
18.06.2022 Siyaset
Akşener: Marmara Gölü'nün kurtarılması için girişimlerde bulunacağız
Akşener: Marmara Gölü'nün kurtarılması için girişimlerde bulunacağız İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Seçimden önce Marmara Gölü'nün kurtarılması için girişimlerde bulunacağız. Bu gölün durumunu TBMM'de de gündeme getireceğiz. Seçim gelinceye kadar iktidar partisinin burayla ilgili adım atmasını sağlayacağız" dedi.
17.06.2022 Siyaset
Bakanlık talimat verdi, Marmara Gölü'nü kurtarma projesi hazırlanıyor
Bakanlık talimat verdi, Marmara Gölü'nü kurtarma projesi hazırlanıyor Manisa'da, son 2 yılda yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesiyle tamamen kuruyan Marmara Gölü için proje hazırlığı başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatıyla, DSİ 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce Marmara Gölü'nü besleyen çay yataklarının debisi üzerinde fizibilite çalışmaları başlatıldı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Marmara Gölü'nün eski günlerine döneceğini belirtti.
6.05.2022 Gündem
'Gölümüz kurtulsun' diyen muhtar hakkında göl arazisini işgalden işlem
'Gölümüz kurtulsun' diyen muhtar hakkında göl arazisini işgalden işlem Manisa'da kuruyan Marmara Gölü'nün eski haline getirilmesi için sürekli demeç verip, su basılması çağrısı yapan Salihli ilçesi Tekelioğlu Mahallesi Muhtarı Selim Selvioğlu’nun (51), 15 dönüm göl alanını tarım amaçlı sürerek işgal ettiği tespit edildi. Selvioğlu hakkında tutanak tutularak adli ve idari işlem başlatıldı.
9.04.2022 Gündem
Yer: İstanbul... Mahkemeden yıkım kararı! 'Şehitlik yok'
Yer: İstanbul... Mahkemeden yıkım kararı! 'Şehitlik yok' Çatalca'da İBB ve kaymakamlık tarafından 2014 yılında "Kestanelik Asımpaşa Şehitliği" olarak ilan edilen mezarlığın duvarları arsa sahibinin açtığı dava sonrası yıktırıldı.
31.03.2022 Gündem
Marmara Gölü yaşasın!
Marmara Gölü yaşasın! Dünya Su Günü'nde kuruyan Manisa'nın kuş cenneti Marmara Gölü'nde doğa koruyucuları ve köylüler göl havzasına insan zinciriyle "Su" yazarak Marmara Gölü'nün eski günlerine kavuşması gerektiği mesajını verdi.
24.03.2022 Gündem
‘Göl yaşayacak’
‘Göl yaşayacak’ Salihli’de, Marmara Gölü’yle ilgili etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Buradan artık bir tek kişi daha gitmemeli. Gölün suyla buluşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.
23.03.2022 Ege
Marmara Gölü kurudu, balıkçılar ödeme emrinin iptali için dava açtı
Marmara Gölü kurudu, balıkçılar ödeme emrinin iptali için dava açtı Manisa'da yüzde 98,18'i kuruyan Marmara Gölü'ndeki balıkçı kooperatifine kira ve diğer borçlar karşılığı gönderilen 322 bin 800 TL'lik ödeme emrinin iptali için dava açıldı.
23.03.2022 Gündem
İZTAŞIT, Kiraz’da da hizmet sunmaya başladı
İZTAŞIT, Kiraz’da da hizmet sunmaya başladı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre edilmesi amacıyla ilk olarak Seferihisar’da yaşama geçirdiği İZTAŞIT otobüsleri, dünden itibaren Kiraz’da da hizmete başladı.
21.03.2022 Ege
Kuruyan göldeki balıkçıya 391 bin lira borç çıkarıldı
Kuruyan göldeki balıkçıya 391 bin lira borç çıkarıldı Kuruyan Marmara Gölü’ndeki balıkçılara işgaliye borcu çıkarıldı.  Kendilerinden 391 bin lira istenen balıkçılar, “Olmayan balık için bize borç çıkardılar” diye tepki gösteriyor.
16.02.2022 Gündem
Kuraklık, Gediz’i de vurdu
Kuraklık, Gediz’i de vurdu Ege Bölgesi’nin Büyük Menderes’ten sonraki ikinci büyük akarsuyu Gediz Nehri’nde kuraklığın etkisiyle yer yer suların çekilmesi, bölge insanının endişelerini artırdı.
18.10.2021 Ege
Marmara Gölü’ne Gördes’ten takviye
Marmara Gölü’ne Gördes’ten takviye Manisa’nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarındaki ‘Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan’ olarak tescilli Marmara Gölü, son 2 yıldır yaşanan su kaybı nedeniyle kurudu.
5.10.2021 Ege
Lastik bent operasyonu! Bafa Gölü'ne hayat verdi
Lastik bent operasyonu! Bafa Gölü'ne hayat verdi Kuruyan gölleri kurtarmak için çalışan DSİ Eğirdir Gölü’ne yıllık 67 milyon metreküplük su takviye etti. Manyas Gölü’ne tünelle yıllık 110 milyon metreküp su aktarılarak can verildi. Bafa Gölü’nü ise şişme bentle canlandırdı.
15.09.2021 Gündem
Son dakika haberleri: Sebebi iklim değil insan! Göller çöllere dönüyor
Son dakika haberleri: Sebebi iklim değil insan! Göller çöllere dönüyor 20 binden fazla su kuşuna ev sahipliği yapan Manisa’daki Marmara Gölü, tarımsal alan sulaması için gölün adeta havuza çevrilmesi nedeniyle kuruyup çöle döndü. Hatalı inşa edilen Gördes Barajı’nın da gölün kuruma nedeni olduğu söyleniyor
11.09.2021 Gündem
Su krizinde göç etkisi!
Su krizinde göç etkisi! Kuraklık yüzünden ülke genelindeki nehirlerin neredeyse tamamında suyun akış hızı yüzde 70’lere varan oranda düştü. Göllerin ise yüzde 60’ı kurudu. Uzmanlar yakın gelecekte su krizi yüzünden kitlesel göçler yaşanacağı uyarısında bulundular
26.08.2021 Gündem
Marmara Gölü kurudu: Derinlik 8 santimetreye düştü
Marmara Gölü kurudu: Derinlik 8 santimetreye düştü Manisa'nın kuş cenneti Marmara Gölü, son 2 yıldaki kuraklık nedeniyle kurudu. Göldeki kayıklar karaya oturdu. Zemininde derin yarıkların oluştuğu ve göçmen kuşlarının terk etmeye başladığı gölde, inekler otlamaya başladı.
17.08.2021 Haberler
Marmara Gölü kurudu: Derinlik 8 santimetreye düştü
Marmara Gölü kurudu: Derinlik 8 santimetreye düştü Manisa'nın kuş cenneti Marmara Gölü, son 2 yıldaki kuraklık nedeniyle kurudu. Göldeki kayıklar karaya oturdu. Zemininde derin yarıkların oluştuğu ve göçmen kuşlarının terk etmeye başladığı gölde, inekler otlamaya başladı.
17.08.2021 Gündem
Marmara Gölü’nde su kalmadı
Marmara Gölü’nde su kalmadı Manisa’nın Saruhanlı, Salihli ve Gölmarmara ilçeleri arasında bulunan Marmara Gölü’nde sular çekildi.
16.08.2021 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Marmara Gölü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.