Likya'nın 2200 yıllık sınır davasındaki ünlü dağ bulundu
Likya'nın 2200 yıllık sınır davasındaki ünlü dağ bulundu Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki Termessos Antik Kenti'nden yaklaşık 2 bin 300 yıl önce Muğla'nın Oinoanda yöresine göç eden Termessosluların, neredeyse talan ederek, kullandıkları antik Masa Dağı'nın yeri belirlendi. Göçmen Termessoslular ve Likyalılar arasında sınır çatışmalarına yol açtığı için Kos'ta açılan davaya konu olan antik Masa Dağı'nın, bugünkü Hacıosman Dağı olduğu belirlendi.
22.06.2020 Gündem
Cape Town'da nihayet yağmur yağdı
Cape Town'da nihayet yağmur yağdı Dünya'da suyun biteceği ilk kent adayı olan Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da aylar sonra ilk kez yağmur yağdı. Kent sakinleri az da olsa yağan yağmurla beraber büyük sevinç yaşadı.
14.03.2018 Doğa
Dünyada suyun tükeneceği ilk kent adayı Cape Town'da neler oluyor?
Dünyada suyun tükeneceği ilk kent adayı Cape Town'da neler oluyor? Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Cape Town, dünyada suyun biteceği ilk şehir olabilir. Peki Cape Town'da su krizine ne sebep oldu?
14.03.2018 Doğa
Cape Town'da su karneye bağlandı
Cape Town'da su karneye bağlandı Aylardır bir damla yağmurun yağmadığı ve su kaynaklarının neredeyse tamamen tükenme noktasına geldiği Güney Afrika kenti Cape Town'da içme suyu karneye bağlandı. Ülke tarihinin en ciddi kuraklık sıkıntısı ile karşı karşıya kalan kent sakinleri, içme suyunun şu günlerde altın değerinde olduğunu söylüyor.
14.03.2018 Dünya