Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

Son dakika Massachusetts Teknoloji Enstitüsü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü haber sayfamızda...

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 319 massachusetts teknoloji enstitüsü haberi bulunmuştur.
İki kardeşin matematik başarısı! MIT'den tam burs aldı, hedefini açıkladı
İki kardeşin matematik başarısı! MIT'den tam burs aldı, hedefini açıkladı İrem Gülce Yazgan ve Umut Kağan Yazgan kardeşlerin matematikteki başarıları Türkiye'ye Avrupa Matematik Olimpiyatlarında madalyalar getirdi. İrem Gülce Yazgan, MIT'ten tam burs aldığını açıklayarak ilerleyen dönem için hedefini paylaştı.
25.03.2024 Haberler
İki kardeşin matematik başarısı! MIT'den tam burs aldı, hedefini açıkladı
İki kardeşin matematik başarısı! MIT'den tam burs aldı, hedefini açıkladı İrem Gülce Yazgan ve Umut Kağan Yazgan kardeşlerin matematikteki başarıları Türkiye'ye Avrupa Matematik Olimpiyatlarında madalyalar getirdi. İrem Gülce Yazgan, MIT'ten tam burs aldığını açıklayarak ilerleyen dönem için hedefini paylaştı.
25.03.2024 Gündem
Ruj, belki de sizi zehirliyor!
Ruj, belki de sizi zehirliyor! Şampuanlar, makyaj malzemeleri, meyve - sebze dahil onlarca üründe bin adet zehirli madde belirlendi.
12.01.2024 Dünya
Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? 'Elektronik Sütyen' icat eden Can Dağdeviren'in hayatı
Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? 'Elektronik Sütyen' icat eden Can Dağdeviren'in hayatı Canan Dağdeviren'in hayatı ile ilgili bilgiler merak ediliyor. BBC 2023 yılının ilham kaynağı ve etkili 100 kadın listesini açıkladı. 100 Kadın arasında listede 'elektronik sütyen icadıyla Canan Dağdeviren de yer alıyor. Peki, Canan Dağdeviren kimdir?
23.11.2023 Gündem
Giyilebilir teknoloji yarışı
Giyilebilir teknoloji yarışı Bilim insanları, beyin okuyan, tükenmişliği tespit eden, insanı daha üretken yapan “giyilebilir bilgisayarlar” geliştiriyor.
19.11.2023 Dünya
Nobel Kimya Ödülü'nü kazananlar belli oldu
Nobel Kimya Ödülü'nü kazananlar belli oldu Nobel Kimya Ödülü "kuantum noktalarının keşfi ve sentezi" dolayısıyla Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov'a verildi.
4.10.2023 Dünya
Mars’ta köpeğe yetecek kadar oksijen üretildi
Mars’ta köpeğe yetecek kadar oksijen üretildi NASA’nın 2021’de Mars’a inen “Perseverance” adlı keşif aracında bulunan MOXIE (Mars Oksijen Yerinde Kaynak Kullanımı) adlı cihaz Kızıl Gezegen’de küçük bir köpeğin hayatta kalmasına yetecek kadar solunabilir oksijen üretmeyi başardı.
10.09.2023 Dünya
Türk uzmanın hayati buluşu
Türk uzmanın hayati buluşu ABD’de görev yapan Canan Dağdeviren ekibiyle birlikte, meme kanserini çok erken teşhis edecek yeni bir ultrason cihazı tasarladı. Cihaz sütyene takarak kullanılacak.
31.07.2023 Dünya
Çobanlık yaparken keşfedildi! Siri uygulamasının babası Denizlili bir Türk'müş
Çobanlık yaparken keşfedildi! Siri uygulamasının babası Denizlili bir Türk'müş Babası ilkokula gitmesine izin vermemişti, bu nedenle köyde çobanlık yapıyordu. Karşılaştığı öğretmenler sayesinde önce yatılı okula, sonrasında İTÜ'ye adım attı. Hatta işi öyle ileri taşıdı ki ünlü Alman fizikçi Einstein'ın teorisindeki boşluğu bile keşfetti. Davet alarak gittiği ABD'de sadece 3 ayda tezini bitiren Hüseyin Yılmaz tüm dünyanın kullandığı 'Siri' uygulamasının da babası oldu.
12.07.2023 Gündem
Köşe taşından fırlayan 118 yıllık zaman kapsülü! İçindeki mektup gizemi çözdü
Köşe taşından fırlayan 118 yıllık zaman kapsülü! İçindeki mektup gizemi çözdü Alınan karar gereği yıllardır aynı yerde görev yapan itfaiyeciler departmanlarını yeniden yapılandırmakla görevlendirilmişti. Binanın hızla yenilenmesi gerekiyordu, bu sebeple dört koldan işe koyuldular. Ancak sıradan bir köşe taşını kaldırdıklarını düşünürken, 118 yıl önceden gelen bir zaman kapsülü işin tüm rengini değiştirdi. İşte 'zaman kapsülü'yle ilgili dikkat çeken detaylar ve ardındaki gerçek.
8.06.2023 Dünya
Köy enstitülü dedenin ODTÜ'lü torunu MIT'te doktora yapacak
Köy enstitülü dedenin ODTÜ'lü torunu MIT'te doktora yapacak Köy enstitülerinin son mezunlarından emekli öğretmen Zeki Okuyucu'nun (76) Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) araştırma görevlisi torunu Can Okuyucu (26) dünyaca ünlü araştırma üniversitesi MIT'te (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) doktoraya kabul edildi.
3.06.2023 Gündem
İstanbul Surları asırlara nasıl meydan okudu? Her taşın içindeki gizli formülü açıkladı
İstanbul Surları asırlara nasıl meydan okudu? Her taşın içindeki gizli formülü açıkladı Tam 1480 yıl boyunca hüküm süren Roma İmparatorluğu dünyanın gördüğü en dayanıklı yapılarını inşa etti. 570 yıl önce yıkılan Doğu Roma İmparatorluğu da İstanbul ve Anadolu'ya hâlâ varlığını sürdüren sayısız eser bıraktı. İşte Ayasofya'dan İstanbul Surları'na günümüze ulaşan yapıların sağlamlığının ardındaki gizli formül!
18.01.2023 Gündem
Koç Üniversitesi’nden bilim madalyası alan Prof. Yıldız:Temiz bir dünya için çalışıyorum
Koç Üniversitesi’nden bilim madalyası alan Prof. Yıldız:Temiz bir dünya için çalışıyorum Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın bu yılki sahibi, iklim ve enerji krizlerine karşı ürettiği bilime dayalı çözümlerle öne çıkan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Prof. Dr. Bilge Yıldız oldu.
29.12.2022 Gündem
Diyarbakır’dan ABD’ye uzanan başarı hikâyesi
Diyarbakır’dan ABD’ye uzanan başarı hikâyesi Dünyanın sayılı üniversitelerinden Harvard ve Brown’dan tam burslu kabul alınca adlarını Türkiye’ye duyuran Diyarbakırlı Dicle, Seyit ve Nehir, memleketlerinden kilometrelerce uzaklıktaki ABD’de hayallerine ulaşmak için eğitimlerine devam ediyor.
28.12.2022 Eğitim
132 yıl önceden gelen zaman kapsülü! '2957'ye kadar açmayın' notu şaşırttı
132 yıl önceden gelen zaman kapsülü! '2957'ye kadar açmayın' notu şaşırttı Her zamanki gibi anne ve babasının çiftliğindeki rutin işleri yapıyor, ailesine yardım ediyordu. Bir gün çiftlikte oldukça eski olan ahırı yıkıp yeniden inşa etmeye karar verdi. Söktüğü bir taşın altından çıkan cam kavanoz 132 yıl öncesinden ona sesleniyordu. İşte 'zaman kapsülü'yle ilgili dikkat çeken detaylar ve ardındaki gerçek.
17.12.2022 Dünya
MIT'de kendini kopyalayan robot icat edildi
MIT'de kendini kopyalayan robot icat edildi Araştırmacılar yapay zekaya sahip robotun bir araçtan binaya kadar her şeyi, pratik ve ekonomik biçimde monte edebildiğini öne sürüyor.
30.11.2022 Dünya
Kıyamet tarihi veren bilgisayar programı! 49 yıl önce her şeyi yazmış
Kıyamet tarihi veren bilgisayar programı! 49 yıl önce her şeyi yazmış Kıyametin ne zaman ve hangi nedenlerle gerçekleşeceği insanlık tarafından en merak edilen konulardan bir tanesi. Dünyanın sonuyla ilgili birbirinden farklı teoriler olsa da kimse bu konu hakkında net bir bilgiye sahip değil. Ancak 1700'lü yıllarda İngiliz fizikçi Isaac Newton'ın ve 1970'li yıllarda bir dizi profesörün yaptığı çalışma kıyametle ilgili ortak bir tarihi işaret ediyor.
9.11.2022 Dünya
‘Yapısal reçete açıklayacağım’
‘Yapısal reçete açıklayacağım’ ABD’de temaslarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu yolculuk ilk durak. Almanya ve İngiltere’de de çok değerli insanlarla buluşacağım. Ziyaretlerim bitince Türkiye’ye yapısal reçete açıklayacağım” dedi.
11.10.2022 Siyaset
‘Büyük vizyon yolculuğu’
‘Büyük vizyon yolculuğu’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmayları ABD seyahati için “Büyük vizyon yolculuğu” ifadesini kullandı.
10.10.2022 Siyaset
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ABD'ye gitti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ABD'ye gitti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için beraberindeki heyetle birlikte ABD'ye gitti.
9.10.2022 Siyaset
Üniversite çalışanını yaralayan paketten Zuckerberg karşıtı manifesto çıktı
Üniversite çalışanını yaralayan paketten Zuckerberg karşıtı manifesto çıktı ABD'deki Northeastern Üniversitesi'nde patlayan ve bir çalışanın yaralanmasına yol açan pakette bulunan notta, Meta'nın CEO'su ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'ün adının geçtiği bildirildi.
15.09.2022 Dünya
Tarhana bursu! Her gün 16.00'da karşı karşıyalar
Tarhana bursu! Her gün 16.00'da karşı karşıyalar Antalya'da Nilüfer Leylek'in (48), ABD'nin saygın üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) kanser üzerine tam burslu doktora yapan kızı Özen Leylek (28) ile yaptığı görüşmelerde duygusal anlar yaşanıyor.
22.07.2022 Yaşam
Tarhana bursu! Her gün 16.00'da karşı karşıyalar
Tarhana bursu! Her gün 16.00'da karşı karşıyalar Antalya'da Nilüfer Leylek'in (48), ABD'nin saygın üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) kanser üzerine tam burslu doktora yapan kızı Özen Leylek (28) ile yaptığı görüşmelerde duygusal anlar yaşanıyor.
22.07.2022 Gündem
Uzaylılardan sinyal gelmiş!
Uzaylılardan sinyal gelmiş! Çin’deki teleskobun diğer gezegenlerde muhtemel uygarlıklar olduğunu gösteren sinyaller tespit ettiği açıklandı. Ancak bu açıklama, haberin dünyaya yayılmasıyla yayından kaldırıldı.
18.06.2022 Dünya
Koç, QS’te ilk 500’e girdi
Koç, QS’te ilk 500’e girdi Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) 2023 Dünya Üniversiteler Sıralaması’nı açıkladı.
10.06.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.